YouTube-ster Zoella

Zoella, het populaire Britse blogfenomeen die het hart van menig tienermeisje heeft veroverd. Met haar uitgesproken Britse accent en haar vrolijke karakter is ze inmiddels uitgegroeid tot een van de meest bekeken YouTubers van het moment. Zoella gebruikt YouTube om over make-up, kleding en haar levensstijl te praten, maar is daarbij niet te beroerd om haar dagelijkse problemen met de wereld te delen.

Wie is Zoella?

Zoella is een veelbesproken Britse blogger, vlogger en auteur. Haar volledige naam is Zoe Elizabeth Sugg. In 2009 startte ze haar YouTube kanaal onder de naam Zoella, waarbij ze in januari 2015 reeds meer dan 7 miljoen volgers had. Haar video's zijn zeer uiteenlopend; ze behandelt zowel make-up, kleding, lifestyle en heeft daarnaast nog een YouTube kanaal onder de naam MoreZoella. Op dit tweede kanaal legt ze haar dagelijkse bezigheden vast op haar videocamera. Naast haar YouTube kanalen is ze in 2014 gestart met haar eigen cosmeticalijn, genaamd Zoella Beauty. Bovendien bracht ze op 25 november 2014 haar eerst boek uit: Girl Online.

Girl Online

Het boek Girl Online gaat over een 15-jarig meisje dat start met een blog, waarbij ze onder de alias Girl Online haar leven neerpent. Deze blog gaat onder andere over haar turbulente familie, de schooldrama's waarin ze verzeild raakt en de jongens waarmee ze in aanraking komt. Daarnaast vertelt ze in deze blog over de paniekaanvallen waar ze mee te kampen heeft. Uiteindelijk ontmoet ze in New York de gitaarspelende Noah, waar ze verliefd op wordt. Haar verhouding met Noah wordt volledig uitgeschreven in haar blog. Noah blijkt echter een geheim te hebben, wat haar dekmantel als blogger in gevaar brengt.

In de eerste week dat 'Girl Online' was gepubliceerd ging het 78000 keer over de toonbanken. Dit bleek een record te zijn; zelfs de Harry Potter boeken van J.K. Rowling haalden deze cijfers niet. Het boek van Zoella kwam echter in opspraak toen bleek dat ze een ghostwriter had ingeschakeld om het boek te schrijven. Zoella claimt echter dat ze de personages en de verhaallijn zelf heeft bedacht, maar dat ze wel hulp heeft gekregen om het tot een mooi geheel te maken.

Privéleven

Zoe woont samen met haar vriend Alfie Deyes in Brighton. Alfie is net als Zoe een bekende YouTuber onder de naam van PointlessBlog. Alfie had in januari 2015 rond de 3,7 miljoen volgers. Hij heeft net als Zoella een boek geschreven, genaamd The Pointless Book.
De broer van Zoe, genaamd Joe Sugg, heeft eveneens een YouTube kanaal, waarbij hij onder de naam TatcherJoe video's uploadt. Hij had in januari 2015 reeds meer dan 3 miljoen volgers.

Paniekaanvallen

Naast haar luchtige video's over make-up, kleding,... praat Zoella op haar YouTube kanaal over de paniekaanvallen waar ze aan lijdt. Door de miljoenen kijkers die ze hiermee bereikt, probeert ze voor een bewustmaking te zorgen rond dit onderwerp en de taboe hierover te doorbreken. Vele kijkers die zelf last hebben van deze paniekaanvallen kunnen baat hebben bij de tips die Zoe geeft.
© 2015 - 2024 Inekea, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
YouTuber Joe SuggYouTube wordt steeds populairder. Er ontstaan wereldberoemde kanalen waarop mensen van over de hele wereld hun dagelijks…
Do they know itís Christmas van Band AidDo they know itís Christmas van Band AidWie kent niet de kersthit ďDo they know itís ChristmasĒ? Sinds 1984 wordt deze nimmer vervelende kerstsong in de decembe…
Hoe word je een bekende YouTuber?Hoe word je een bekende YouTuber?De bekendste YouTuber van Nederland is waarschijnlijk wel Enzo Knol en door zijn grote succes kan hij leven van de filmp…
Cecily von Ziegesar - schrijfster van onder meer Gossip GirlCecily von Ziegesar - schrijfster van onder meer Gossip GirlOngeveer dertig boeken heeft Cecily von Ziegesar op haar naam staan. Van het immens populaire Gossip Girl tot de spin-of…

Rustmomenten in een druk levenRustmomenten in een druk levenVoor de een is het vanzelfsprekend en voor de ander helemaal niet Ö voldoende rustmomenten in een druk leven. Druk kan i…
Zonlicht en vitamine D-tekortDe zon zorgt voor vitamine D-aanmaak, en speelt daarmee een belangrijke rol voor je gezondheid. Vitamine D is namelijk b…
Bronnen en referenties
  • https://www.youtube.com/user/zoella280390
  • http://www.zoella.co.uk/
Inekea (12 artikelen)
Laatste update: 21-06-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Lifestyle
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.