Nederlandse beautybloggers

Nederlandse beautybloggers Een beautyblog is een internetsite die vaak over beauty, mode en levensstijl gaat. Veel meiden dromen ervan om geld te verdienen met een beautyblog. Er zijn in Nederland een aantal dames die deze droom al hebben verwezenlijkt. In dit artikel kan je meer lezen over de bekendste Nederlandse beautybloggers. Hieronder worden vier bekende beautybloggers uit Nederland besproken: Mascha, Cynthia, Serena en Vera. Welke van hen is jouw favoriete blogger?

Mascha Feokistova

Beautyblog: www.beautygloss.nl

Mascha Feokistova (1986) is een Nederlandse blogger van Russische komaf. Mascha werd in Moskou geboren, maar verhuisde op haar 4e naar Nederland vanwege haar vaders werk. De Russische schone spreekt vloeiend Nederlands, Russisch en Engels.

Mascha begon als hobbybloggger. Al gauw merkte ze dat haar blog geliefd werd. In 2009 maakte ze de overstap van amateur blogger naar professioneel blogger. Tegenwoordig is haar site de populairste Nederlandse beautyblog. In december 2010 opende Mascha haar tweede bedrijf: een webshop. In haar webshop verkoopt ze haar favoriete producten. Haar investeringen in haar bedrijven wierpen hun vruchten af. In 2011 won Mascha namelijk de Viva400 Zakelijk Award.

Ondanks dat Mascha Feokistova van de beauty-industrie haar werk heeft gemaakt, is ze op een ander vakgebied geschoold. Eerst heeft ze de Sociaal Pedagogisch Werker (SPW) opleiding gevolgd. Vervolgens heeft ze de opleiding tot onderwijsassistent gevolgd. Daarna heeft ze Sociale Pedagogische Hulpverlening (SPH) op het hbo gedaan.

Cynthia Schultz

Beautyblog: www.MissLipgloss.nl

Cynthia Schultz (1990) begon op haar zestiende een beautyblog. Ze noemde haar blog MissLipgloss, omdat ze destijds dol was op lipgloss. In 2008 werd Cynthia benaderd door Chantal Koole die haar blog omtoverde naar een professionele site. Tegenwoordig is haar site één van de populairste beautyblogs van Nederland. Ook haar webshop is geliefd bij haar doelgroep.

Cynthia heeft een Vwo-diploma. Na de middelbare school ging ze naar het hbo. Hier volgde ze de opleiding journalistiek. Na het behalen van haar propedeuse stopte ze echter, omdat ze het bloggen en het studeren niet met elkaar kon combineren. Hoewel Cynthia stopte met studeren, zat ze niet stil. Ze volgde een cursus tot visagiste.

Cynthia werkt niet alleen voor haar eigen blog. Ze werkt ook voor het tijdschrift CosmoGIRL! en voor de krant Metro Mode.

Serena Verbon

Beautyblog: www.beautylab.nl

Serena Verbon (1984) begon haar beautyblog als wijze van hobby. Destijds had ze niet eens durven dromen dat haar blog één van de meest bezochte Nederlandse beautyblogs zou worden.

Serena studeerde in 2006 af aan de Hogeschool Utrecht in de richting Moleculair Biology. Na het behalen van haar diploma werkte Serena ruim 5 jaar als farmaceutisch analist in een ziekenhuisapotheek. Mede door haar opleiding en werkervaring komen de artikelen op haar blog erg professioneel over. Anders dan veel andere beautyblogs heeft Serena ook artikelen die onder de categorie Wetenschap vallen. Dit is één van de redenen dat de doelgroep van Serena bestaat uit wat oudere meiden.

Vera Camilla

Beautyblog: www.veracamilla.nl

De Arnhemse Vera Camilla (1992) is de eigenaresse van www.veracamilla.nl. Ze begon met deze beautyblog in 2009. Amper een paar maanden nadat Vera haar site had gelanceerd, won ze de SpinAward voor het Beste Jonge Talent.

In 2010 behaalde Vera haar mbo-diploma voor de opleiding Desktop Publishing (DTP). In september van datzelfde jaar begon ze aan de opleiding Multimedia Vormgeving, wederom op het mbo. Ze stopte echter voortijdig, omdat ze de opleiding niet leuk vond. Vera liet weten dat ze in de toekomst graag een cursus tot visagiste zou willen volgen.
© 2012 - 2024 Dezy, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Mascha FeoktistovaBeautygloss.nl: welke Nederlandse beautyliefhebster kent deze site niet? In 2007 werd deze beautyblog opgericht door Mas…
Cynthia Schultz (Miss Lipgloss)Cynthia Schultz is één van de grootste namen in de Nederlandse beautyblogwereld. Als haar naam je niets zegt, doet ‘Miss…
Waarom je beter kunt stoppen met het volgen van beautyblogsBijna iedereen die bezig is met uiterlijk volgt een beautyblog of is er op zijn minst een keer op terechtgekomen. Hoewel…
Het kokosmasker voor dik, glanzend en verzorgd haarAls je dit masker gebruikt voor je haar, dan zul je een verbluffend resultaat zien. Verschillende beautybloggers hebben…

Arganolie: gezond voor je huid en je haarArganolie: gezond voor je huid en je haarHet gebruik van arganolie voor de huid en het haar is erg in opkomst. Deze van oorsprong uit Marokko afkomstige olie is…
Krullen knippen?Krullen knippen?Als je geen krullen hebt, kan je ze ook niet knippen, maar er is wel een relatief nieuwe kniptechniek die mensen met sla…
Bronnen en referenties
  • www.beautygloss.nl
  • www.beautylab.nl
  • www.misslipgloss.nl
  • www.veracamille.nl
Dezy (106 artikelen)
Gepubliceerd: 12-04-2012
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.