De nieuwe trend: nagelstickers ofwel nail wraps

Sinds 2011 worden de nagelstickers steeds populairder. Het is makkelijk, blijft een tijd zitten en je hebt keuze uit vele verschillende patronen. Ze zijn er tegenwoordig zelfs voor je teennagels. Dit artikel gaat overigens niet over de losse nagelstickertjes, maar over nagelstickers voor over je hele nagel plakt zodat je geen nagellak meer hoeft te gebruiken. Deze stickers worden ook wel nailwraps genoemd.

Wat zijn nagelstickers?

Zoals de naam al zegt zijn nagelstickers stickers voor op je nagels. In een pakje zitten vaak verschillende maten, zodat er voor iedereen de juist maat bij zit. Nagelstickers zijn geschikt voor lange of korte nagels, dat maakt niets uit. De stickers plak je op je nagels en met behulp van een vijl haal je het onnodige van de sticker eraf, zo krijg je de sticker mooi op je nagel.

Tip: voor je nagelstickers gaat aanbrengen vijl je nagels en druk je nagelriemen terug. Ontvet ook even je nagels met nagellakremover. Zo blijven de stickers nog beter zitten.

Hoe lang blijft het zitten?

Nagelstickers blijven in de meeste gevallen langer zitten dan nagellak. Nagellak gaat na een paar dagen al chippen. Hoe lang een sticker bij jou blijft zitten is afhankelijk van wat je allemaal met je handen doet. In de meeste gevallen kun je wel twee weken met je nagelstickers doen en als er een loslaat dan kan je heel gemakkelijk er weer een nieuwe opplakken, aangezien er in je setje meerdere nagelsstickers zitten. Nagelstickers kunnen tegen water en zullen tijdens het handen wassen en douchen dan ook gewoon blijven zitten. Nagelstickers verwijderen gaat ook snel, want je kunt ze er makkelijk aftrekken als je een stukje lospulkt.

Wat voor patronen?

Er komen steeds meer soorten nagelstickers op de markt en daarmee komen er dus ook meer patronen bij. Patronen die je veel ziet zijn kant, tijgerprint, streepjes, stipjes en sterretjes. Als je kiest voor zo'n patroon, dan heb je vaak ook nog de keuze uit verschillende kleuren. Iets wat ook steeds meer in opkomst is zijn de effen nagelstickers. Deze stickers zijn dan bijvoorbeeld helemaal roze. Het lijkt dan of je gewoon nagellak op hebt.


Bestellen op internet

Als je op internet rondkijkt voor nagelstickers vindt je heel veel soorten. Het is even uittesten welk merk jij fijn vindt in gebruik en hoeveel geld jij ervoor wilt betalen. Je kunt ook een keer een setje kopen voor een feestje om het uit te proberen, want als je elke week je nagels wilt doen wordt het wel een stuk duurder dan de simpele nagellak. Je kan ook zelf nailart op je nagels aanbrengen met Konad Nails. Dat is ook erg leuk, alleen daar gaat meer werk in zitten dan deze nagelstickers.

Sylvie Nails

Sylvie van der Vaart heeft in 2012 ook nagelstickers op de markt gebracht. Er zijn zowel effen kleuren als patronen verkrijgbaar. In ieder verpakking zit een nagelvijl. Elk pakje bevat ook 24 nagelstickers. De prijs is € 7,99 per pakje.

Essence

Nagelstickers hoeven niet duur te zijn, want budgetmerk Essence heeft ze ook in het assortiment. Ze hebben maar liefst 14 soorten, maar niet elke drogist verkoopt ze alle 14. Er zitten in totaal 14 stickertjes in de verpakking. De prijs voor deze nagelstickers is slecht € 1,99. Handig als je ze een keer wilt testen en de anderen te duur vind.

© 2012 - 2024 Linda1986, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Nagelstickers: zijn ze handiger dan nagellak?De meeste vrouwen onder ons versieren hun nagels wel met een leuk kleurtje. Vaak gebeurt dit met nagellak, maar dit is o…
Nagels lakken en Nail ArtNagels lakken en Nail ArtVroeger moest je al heel wat in huis hebben om een paar kunstige nagels te voorschijn te toveren, maar tegenwoordig kan…
Half and half nails (Lindsay's nails): oorzaak en symptomenHalf and half nails (Lindsay's nails): oorzaak en symptomenBij half and half nails, ook bekend als Lindsay's nails, is het voorste stukje van de nagel rood, roze of bruin en het a…
Beauty: Nail art ‘Bubble nails’Beauty: Nail art ‘Bubble nails’Het is niet eenvoudig om iedere keer iets nieuws te verzinnen, als het om cosmetica – en specifiek om de nagels - gaat.…

Schoonheid uit het keukenkastjeAl in grootmoeders tijd waren er verscheidene handigheidjes met simpele middelen om jezelf te verzorgen. Naast dat het g…
Zelf scrubzout maken voor een zachte huidScrubzout kun je gebruiken om de dode huidcellen van je lichaam te verwijderen. Zeker in de zomer is dit erg belangrijk…
Linda1986 (240 artikelen)
Gepubliceerd: 12-07-2012
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.