Nagelstickers: zijn ze handiger dan nagellak?

De meeste vrouwen onder ons versieren hun nagels wel met een leuk kleurtje. Vaak gebeurt dit met nagellak, maar dit is ongezond en onhandig. Het duurt een hele tijd voor de nagellak droog en uitgehard is. Je kunt er ook voor kiezen om nagelstickers te gebruiken. De vraag is echter of die wel handig zijn. Daarom de voor- en nadelen van nagelstickers op een rijtje.

Soorten nagelstickers

Er zijn verschillende soorten nagelstickers. Je hebt kleine stickertjes in allerlei soorten en maten. Deze kan je op je nagels met nagellak plakken ter versiering. Bijvoorbeeld kleine hartjes, bloemetjes of diamantjes. Er zijn ook nagelstickers die je hele nagel bedekken. Deze heten ook wel ‘nail wraps’. Je hebt nail wraps met één kleur, nail wraps met streepjes en nail wraps met andere patronen. Dit is natuurlijk erg makkelijk, vergeleken het streepjes trekken met nagellak.

Merken nail wraps

Verschillende merken hebben nail wraps in hun assortiment. Van duur naar goedkoop:
 • Essie: €9,99
 • L’Oréal: €8,49
 • Hema: €4,50
 • Primark: €1,50
 • Action Max&More: €0,60
(Deze prijzen komen van www.beautylab.nl, ze kunnen ondertussen iets veranderd zijn)
Deze nagelstickers kun je allemaal in de winkel kopen, op internet zijn er ook nog andere soorten te vinden.

Er is natuurlijk wel wat verschil in kwaliteit tussen de verschillende merken. De duurdere Essie stickers werken een stukje makkelijker dan de stickers van de Hema. Bij de nagelstickers van de goedkopere merken is het lastig om ze egaal op de nagels aan te brengen. Vooral die van de Hema en Primark hebben de neiging om kreukeltjes en vouwtjes te vertonen.
Toch zijn de nagelstickers van Essie en L’Oréal wel erg duur voor het eenmalige gebruik. Een potje nagellak is even duur, en die kan je een stuk vaker gebruiken.

Opplakken

Zo plak je de nagelstickers op je nagels:
 • Zorg dat je nagels de juiste lengte hebben
 • Duw de nagelriemen goed terug
 • Ontvet je nagels met nagellakremover of alcohol
 • Kies het juiste formaat sticker en plak deze op je nagel
 • Vouw het teveel aan sticker om je nagel
 • Vijl de resten voorzichtig los
Verder wordt als tip gegeven een laagje topcoat eroverheen te doen. Dit is niet helemaal noodzakelijk. Je kan je nagels ook zo goed mogelijk ontvetten met zeep. De nagelstickers kunnen dan wel iets makkelijker loslaten.
Bij het opplakken kunnen wel snel ribbeltjes ontstaan. Om dit zo veel mogelijk te voorkomen druk je de sticker op het midden van de nagel veeg je voorzichtig de sticker naar de buitenkanten.

Vasthechten

De stickers zitten gelijk na het plakken al goed vast. Als ze weken in warm water kunnen ze wel weer redelijk makkelijk loslaten. Het is dus oppassen bij afwassen of een warm bad. Voor de rest heb je natuurlijk geen droogtijd zoals bij nagellak en kun je verder alles doen. Bovendien kunnen er deukjes in je nagellak komen, wat niet kan bij nagelstickers.

Slijten

De nagelstickers hebben een andere manier van slijten dan nagellak. Nagellak chipt: er breken kleine stukjes af. De meeste nagelstickers slijten aan de randjes. De dure iets minder snel dan de goedkopere. Als ze niet goed afgevijld zijn, kunnen de randjes opkrullen en daardoor loslaten.

Verwijderen

Het verwijderen van nagelstickers is zeker geen lastige klus. Je kunt de dure stickers er in zijn geheel aftrekken, de goedkopere kun je er met de nagel 'afkrabben'. Dit is erg makkelijk, zeker als ze even geweekt zijn in warm water. Je hebt hier dus geen extra spullen voor nodig!

Gezondheid

In nagellak zitten stoffen die ongezond zijn als je ze inademt. Als je het opdoet stinkt dit, en hierbij adem je dus giftige stoffen in. Dit probleem heb je niet met nagelstickers.

Voor- en nadelen van nagelstickers

Nagelstickers hebben dus voor- en nadelen. Hier zijn ze op een rijtje gezet:

Voordelen nagelstickers

 • Ze hebben geen droogtijd
 • Ze chippen niet
 • Er zijn veel soorten verkrijgbaar
 • Ze zijn makkelijk te verwijderen
 • Er komen geen giftige stoffen bij vrij

Nadelen nagelstickers

 • Ze kunnen losweken
 • De randjes kunnen opkrullen
 • Vaak komen er ribbels in, tijdens het opplakken
 • Ze zijn relatief duur per keer

Nagelstickers zijn dus handig in gebruik en niet ongezond. En ze zijn in diverse printjes verkrijgbaar!
© 2014 - 2024 Lhas98, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De nieuwe trend: nagelstickers ofwel nail wrapsSinds 2011 worden de nagelstickers steeds populairder. Het is makkelijk, blijft een tijd zitten en je hebt keuze uit vel…
Nagels lakken en Nail ArtNagels lakken en Nail ArtVroeger moest je al heel wat in huis hebben om een paar kunstige nagels te voorschijn te toveren, maar tegenwoordig kan…
Alles over nagellakAlles over nagellakEen leven zonder nagellak, bestaat dat nog? Tegenwoordig heeft bijna iedereen nagellak op, je kunt het zo gek niet beden…
Nagellak verwijderenNagellak verwijderenNagellak is een veel gebruikt product bij vrouwen. Maar nagellak is ook een gemeen spul, dat zich moeilijk laat verwijde…

Lippen opvullen, vergroten en opspuitenVeel vrouwen willen mooie volle lippen hebben, maar niet iedereen heeft deze van nature. Het is echter mogelijk om met e…
Bath and BodyWorksBath and BodyWorks is een Amerikaanse winkel die in 1990 is opgericht in New Albany, Ohio door Leslie Wexner. Het is een…
Bronnen en referenties
 • http://www.beautylab.nl/mega-review-nagelstickers-van-essie-loreal-hema-primark-en-action/
Lhas98 (13 artikelen)
Laatste update: 10-07-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.