Lippen opvullen, vergroten en opspuiten

Veel vrouwen willen mooie volle lippen hebben, maar niet iedereen heeft deze van nature. Het is echter mogelijk om met een kleine ingreep toch mooie en volle lippen te krijgen. Er zijn meerdere manieren om je lippen groter te maken. Deze ingrepen zijn meestal klein en betaalbaar waardoor veel vrouwen een dergelijke ingreep laten uitvoeren, maar het is ook mogelijk om zonder ingreep jouw lippen groter te laten lijken door make-up of door een goede verzorging.

Artikelindeling


Vergroten door goede verzorging

Je kunt je lippen op een natuurlijke wijze groter maken door ze goed te verzorgen. De verzorging bestaat uit twee delen, namelijk het invetten en het scrubben van de lippen. Lippen voller maken begint bij het vochtig houden van de lippen. Het geregeld aanbrengen van vaseline of lippenbalsem is van dus van belang. De tweede manier om ze voller te laten worden is scrubben door middel van speciale lipscrub. Gebruik geen gewone scrub, want dat is namelijk veel te grof voor de zachte huid van de lippen. Je kunt eventueel ook scrubben door je tandenborstel langzaam over je lippen heen te bewegen. Dit heeft een stimulerende werking op de bloedcirculatie en dat zal ervoor zorgen dat je lippen voller en zachter worden. Make-up kan ook zorgen voor grotere lippen. Make-up kan op twee manieren bijdragen. Ten eerste is het aanbrengen van felle lippenstift in plaats van donkere lippenstift noodzakelijk om je lippen groter te laten lijken. Ten tweede kan je de lippenstift iets boven de liplijn aanbrengen in plaats van er onder. Pas wel op dat de lippenstift niet te veel boven de liplijn uit zal komen, want dan is het effect niet optimaal.

Inspuiten met hyaluronzuur

Een zeer populaire ingreep is het inspuiten van de lippen met fillers. Bij deze behandeling worden de lippen ingespoten met een stof genaamd hyaluronzuur. Hyaluronzuur is een biologisch afbreekbare vloeistof die volledig ongevaarlijk is voor de gezondheid. Bij deze behandeling worden de lippen op meerdere plekken ingespoten met deze stof tot dat het juiste effect bereikt is. Deze methode geeft geen permanent effect en het herhalen van de behandeling is dus aan te raden. Deze behandeling is uitermate goed geschikt voor mensen die zich eerst willen oriënteren en nog geen permanente vergroting van de lippen willen. Deze behandeling is vrijwel pijnloos en is in een mum van tijd voorbij. Prijzen verschillen van kliniek tot kliniek en van situatie tot situatie, maar houd rekening met een prijs tussen de 200 en de 300 euro.

Lippen opvullen met eigen vet

Als je besloten hebt om toch een blijvende vergroting van de lippen te willen hebben zijn er een tweetal behandelingen die men kan uitvoeren, namelijk het opvullen van de lippen met permanente fillers of met eigen vet. Bij het opvullen met permanente fillers worden de lippen op verschillende plaatsen ingespoten met een stof die een blijvend effect heeft, maar deze manier is niet gebruikelijk in Nederland met oog op de mogelijke complicaties en risico's. Derhalve is de tweede behandeling veruit het meest populair. Deze behandeling behelst, namelijk het vullen van de lippen met het eigen lichaamsvet. Het voordeel van deze operatie is dat de lippen worden ingespoten met een lichaamseigen stof waardoor eventuele allergische reacties uitblijven. Voor deze behandeling worden een tweetal acties uitgevoerd. Ten eerste wordt er vet weggezogen op een plek van het lichaam waar overtollig vetweefsel aanwezig is, zoals de buik en de heupen. Als het vet is weggezogen wordt het opgeslagen en klaar gemaakt voor het opvullen van de lippen. Vervolgens wordt het eigen vet ingespoten bij de lippen. Het effect van deze behandeling is permanent en is direct zichtbaar. Het kan wel zijn dat de lippen na de operatie weer wat slinken, omdat een klein gedeelte van het vet weer door het lichaam wordt opgenomen. Het daadwerkelijke effect van de lipvergroting is na enkele maanden te zien. Als het effect niet naar je zin is kan de operatie weer opnieuw worden uitgevoerd. Deze methode levert over het algemeen zeer goede resultaten op en is derhalve ook zeer populair bij veel vrouwen.

Operatieve lipvergroting

Bij een operatieve lipvergroting wordt er meer volume gegeven aan de lippen door een snede te maken aan de binnenkant van de lip. De snede wordt gemaakt bij de overgang van de gewone huid naar het rode gedeelte van de lip. Vervolgens wordt deze snede losser gehecht waardoor de lip groter wordt. Deze operatie duurt net als de bovenstaande behandelingen niet lang en zal onder lokale verdoving plaatsvinden. Na afloop van de operatie is het van belang om de lippen enkele dagen rust te geven. Eventuele zwellingen zijn te voorkomen door de lippen koel te houden. Lippenstift is af te raden totdat men de hechtingen weer zal verwijderen. Dit zal na 5 tot 7 dagen gebeuren. Daarna kan je volledig gaan genieten van je nieuwe, mooie en volle lippen.
© 2014 - 2024 Mitchxl, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hoe kom je af van droge schrale lippen?Iedereen heeft er weleens last van: Schrale en droge lippen. Hoe kom je eraan en hoe kom je er van af?
Beauty: volle lippenBeauty: volle lippenEen van de redenen dat Angelina Jolie zo populair is als het om haar schoonheid gaat, is wel door haar mond. Om de een o…
Lipvergroting, voor- en nadelenLipvergroting, voor- en nadelenVolle, zwoele lippen zijn nogal in de mode geraakt. Witte fotomodellen zien we bijna niet meer zonder dat er sprake is v…
Verzorging van je lippenOok het verzorgen van je lippen is erg belangrijk. Toch vergeten we dit vaak. Raar eigenlijk want je lippen gebruik je a…

Een gezond kleurtje, ook in herfst en winterEen gezond kleurtje, ook in herfst en winterEen te bleke huid kan ervoor zorgen dat iemand er niet zo gezond uitziet. Aardig wat mensen zouden graag hun zomerbruine…
Nagelstickers: zijn ze handiger dan nagellak?De meeste vrouwen onder ons versieren hun nagels wel met een leuk kleurtje. Vaak gebeurt dit met nagellak, maar dit is o…
Mitchxl (47 artikelen)
Gepubliceerd: 17-09-2014
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.