Bath and BodyWorks

Bath and BodyWorks is een Amerikaanse winkel die in 1990 is opgericht in New Albany, Ohio door Leslie Wexner. Het is een winkel die vooral bekend staat om zijn kwalitatieve en mooie geurkaarsen, maar verder ook zeep, parfum, bodysprays en dergelijke lichaamsverzorgingsproducten verkoopt.

Het begin…

Bath and BodyWorks werd in 1990 opgericht en lanceerde in 2006 voor het eerst een seizoensgebonden catalogus en een website. Ook verscheen er in dat jaar voor het eerst een Bath and BodyWorks advertentie op de nationale televisie in Amerika, waardoor de bekendheid van de winkel sindsdien alleen maar bleef stijgen. In juli 2008 kondigde Bath and BodyWorks vervolgens de opening van zes nieuwe winkels in Canada aan. Met The Body Shop als grote concurrent bleef Bath and BodyWorks het echter nog steeds ontzettend goed doen, waarop in 2010 de opening van een winkel in Koeweit volgde.

Geurkaarsen

Als je aan Bath and BodyWorks denkt dan denk je meteen aan de geurkaarsen. Het zijn mooie glazen potjes met een leuk etiket daarop, afgewerkt met een mooi dekseltje. Voor elk seizoen hebben ze ook een aantal specifieke geurkaarsen met gepaste namen en ontzettend lekkere geuren. Zo heb je voor de herfst bijvoorbeeld kaarsen met de namen ‘Leaves’, ‘Sweet Cinnamon Pumpkin’, ‘Sweater Weather’, ‘Warm Caramel Cider’… Afhankelijk van de grootte van de kaarsen branden ze tot 45 uur lang.
Qua prijs is het vooral wachten op een leuke actie. Een kaars met drie lontjes kost normaal 22,50 dollar (17,50 euro), maar tijdens acties is het vaak ‘Twee voor de prijs van één’.

Op dit moment (herfst 2014) zijn de meest verkochte geurkaarsen de volgende:
  • Eucalyptus Spearmint
  • Leaves
  • Sweet Cinnamon Pumpkin

Soorten geurkaarsen

  • Kaarsen met drie lontjes – 22,50 dollar (17,50 euro) – Brandt 45 uur lang
  • Mason Jar kaarsen – 12,50 dollar (9,60 euro) – Brandt tot 40 uur lang
  • Kleine kaarsen – 10 dollar (7,70 euro) – Brandt tot 30 uur lang
  • Mini kaarsen en mini Mason Jar kaarsen– 4,50 dollar (3,50 euro) – Branden tot 10 uur lang

Bad en Body

In the Bath and BodyWorks kan je ook terecht voor bodylotion, body cream, hand- en voetverzorging, body scrub, douchegel, zeep, parfum, body sprays en badaccessoires. De meest verkochte geuren in het bad en body gedeelte zijn momenteel (Herfst 2014):
  • Japanese Cherry Blossom
  • Warm Vanilla Sugar
  • Twilight Woods

Handzeep en handreiniger

Ook de handzepen en de handreinigers worden goed verkocht bij Bath and BodyWorks. De best verkochte geuren hiervan zijn momenteel (Herfst 2014):
  • Kitchen Lemon
  • Black Cherry Merlot
  • Carribean Escape

Waar kopen?

In België en Nederland zijn er helaas nog geen Bath and BodyWorks winkels. In Rotterdam is er echter wel een winkel waar je een klein deel van de Bath and BodyWorks producten kunt terug vinden. De winkel heet Collectors Company en bevindt zich op Weena-Zuid 142, 3012 NC Rotterdam.

Voor meer informatie over de producten van Bath and BodyWorks kan je altijd terecht op de website www.bathandbodyworks.com. Jammer genoeg kan je online niks bestellen omdat ze geen bestellingen naar Europa verzenden.

Op e-bay zijn er daarentegen wel verschillende mensen die Bath and BodyWorks producten aanbieden.
© 2014 - 2024 Sarahh, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Douchegel: populair badproduct en ook voor andere doeleindenHet gebruik van vaste zeep wordt steeds meer verdrongen door vloeibare producten. Een van die producten is douchegel dat…
Investeren in valuta: de Bath brengt geld op!Investeren in valuta: de Bath brengt geld op!Het land van de glimlach Thailand is een toeristisch land, waarvan veel mensen van over de hele wereld jaarlijks geniete…
Niet-eetbare producten met honingHoning is vooral bekend als zoet boterhambeleg en als toevoeging aan allerlei recepten. Maar honing wordt ook verwerkt i…
Lush Oxford Street en hun productenLush Oxford Street en hun productenLush houdt zich bezig met het bedenken en produceren van diervriendelijke en natuurlijke cosmetica-producten. Inmiddels…

Nagelstickers: zijn ze handiger dan nagellak?De meeste vrouwen onder ons versieren hun nagels wel met een leuk kleurtje. Vaak gebeurt dit met nagellak, maar dit is o…
Spleetje tussen tanden opvullenIedereen wil wel een perfect gebit waar de tanden mooi en direct op elkaar aansluiten. In werkelijkheid is dit echter va…
Bronnen en referenties
  • http://www.bathandbodyworks.com/
  • http://en.wikipedia.org/wiki/Bath_%26_Body_Works
Sarahh (77 artikelen)
Gepubliceerd: 17-09-2014
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.