Beauty: De ontspannen look

Beauty: De ontspannen look Er gaat natuurlijk niets boven de vakantie waar je volledig kunt ontspannen en die heerlijk frisse teint weer terugkrijgt. Maar je kunt die heerlijk teint ook krijgen door thuis stevig met je huid aan de slag te gaan. Koppel hier een moment voor jezelf aan en het werkt ook van binnenuit. Af en toe een uurtje is voldoende om dit vast te houden.

Binnen en buiten

Met je gezicht en je haar door “de wasstraat” gaan kan iedereen als je er geld voor uit wilt geven. Maar je bent zo mooi als je je van binnen voelt en dus is het geen fabeltje dat het van binnenuit moet komen. Maar een moment voor jezelf, een moment waar je je lekker onder kan dompelen in de scrubjes, geurtjes en smeersels is ook een moment van ontspanning.
Als je er dus voor kiest om lekker even met jezelf te gaan “tutten”, maak het dan ook aangenaam. Eventueel met een muziekje, een lekker geurtje of een lekker sapje en zet al je spullen klaar om er vervolgens in de juiste volgorde mee aan de slag te gaan.

Aan de slag

Scrubben

Voor je gezichts- en lichaamshuid is beginnen met een goede scrubbeurt erg belangrijk. De dode huidcellen die verwijderd worden geven je én een mooiere teint én de huid neemt voedingsstoffen uit smeersels beter op. Neem er daarom ook een die afgestemd is op je huidtype. Spreekt voor zich dat je voor je lichaamshuid een andere neemt dan voor je gezicht.
Breng de scrub op een licht vochtige huid in draaiende bewegingen aan en voel hoe je huid direct reageert. De een voelt een soort tinteling net onder de huid en de ander ziet de huid “opveren” en een zacht roze/rode gloed krijgen. Het heeft er allemaal mee te maken dat nieuwe huidcellen, die er uiteraard nog mooi en jong uitzien, zichtbaar worden. Bovendien wordt de huid gestimuleerd, dus de doorbloeding wordt gestimuleerd.

Nu zijn er sommige mensen die niet tegen het scrubben van de huid kunnen. Om eenzelfde effect te krijgen, kan je er ook voor kiezen om de scrub te vervangen door een peeling. Wrijf deze goed over de huid, waarmee je de doorbloeding al stimuleert en de substantie weekt als het ware de dode huidcellen los. Een andere manier van werken, maar met een vergelijkbaar resultaat.

Stomen

Feitelijk is het het beste om nu de sauna in te gaan, want stomen opent de poriën. Alleen heeft niet iedereen een sauna thuis. Je kunt het nabootsen, want voor je gezicht heb je de speciale gezichtssauna’s of je hangt boven een bak met heet water en dekt je hoofd en de bak af met een handdoek. Maar er zijn inmiddels ook apparaten die een badkamer op “stoom”-niveau krijgen. Alleen is niet iedere badkamer hier geschikt voor.

Let wel op als je last van couperose of gevoelige huid hebt. Meestal is dan de sauna niet echt aan te raden. Voor degene die wel aan de slag gaan, of een sauna aan huis hebben, voeg wat speciale olie toe aan het water voor een lekkere geur of speciaal doeleinde, zoals:
  • citroenolie, verstrakt de huid en is goed voor de concentratie
  • Rozenolie, ruikt heerlijk en ontspant. Bovendien helpt het tegen een trekkerig aanvoelende huid
  • Lavendelolie, is rustgevend en stimuleert de doorbloeding

Special treat

Na de scrub en stoom die de poriën geopend heeft, neemt je huid goed op. Wat beter dan een masker voor je gezichtshuid. Een die afgestemd is op wat je huid nodig heeft. Er zijn voor alle huidtypes passende maskers, maar wat voor ieder masker geldt, is dat het het beste werkt als je zelf in een ontspannen toestand bent. Niet voor niets dat veel mensen een masker opdoen, voordat je in bad gaan. Het bad is ontspannend en dan werkt het masker dus beter. Maar als je niet in bad gaat kan ontspannen een boekje lezen, met een rustig muziekje op, ook wonderen doen. Kortom, zoek iets wat je kan laten ontspannen en gebruik die tijd voor je masker.

Het betreffende masker kan je het beste opbrengen op een licht vochtige huid. Zorg dat je de gehele gezichtshuid goed bedekt hebt en neem je moment van ontspanning voor de duur van het masker. Dit kan per masker nogal verschillen, maar behalve de snelle of 1-2-3 minuten maskers moet je er al snel 15 tot 20 minuten voor uittrekken.
Spoel het na de benodigde tijd met lauwwarm af en bij voorkeur na te gaan met een gezichtslotion. De laatste restjes worden zo weggewerkt en de poriën sluiten zich weer netjes.

Serum/crème

Je eindigt dan een verwenmoment door een serum of crème aan te brengen op de schone huid. Neem er de tijd voor en breng de crème voorzichtig kloppend in op de huid. Niet wrijven of afdeppen, maar gewoon in de huid laten trekken.

Voor de lichaamshuid is een bodycrème in plaats van een bodylotion aan te bevelen. De huid is nu uitermate geschikt om goed op te nemen en maak daar dus gebruik van. Niet alle merken hebben ook een bodycrème naast een bodylotion, maar je ziet ze wel steeds meer. Zeker omdat de drogere huid wel vaker een bodycrème kan gebruiken.

Tot slot

Voor degene die de wachttijd van bijvoorbeeld een masker toch nog beter willen benutten, voor het epileren van de wenkbrauwen of verven van de wenkbrauwen en/of wimpers, kan je prima zo’n “verloren” moment gebruiken.
Als je zo nu en dan een uurtje voor jezelf neemt voor zo’n lekker moment, doe je je huid en je binnenste er een groot plezier mee.
© 2012 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Beauty: gezichtsmaskersBeauty: gezichtsmaskersJe huid af en toe verwennen is helemaal niet erg. Naast de dagelijkse reiniging kan je huid ook wel wat extra’s gebruike…
Gezichtsmaskers, een extra oppepper voor je huidEen stralende huid willen we allemaal. Dit is te bereiken door dagelijks de huid goed te reinigen en in te smeren met cr…
Beauty: een moment voor een goed gezichtsmaskerBeauty: een moment voor een goed gezichtsmaskerDe een zweert erbij en de ander vindt het maar onzin, maar gezichtsmaskers zijn er al jaren en hebben inmiddels hun toeg…
Beauty: De huid in de winterBeauty: De huid in de winterDe huid is je grootste orgaan en net zo belangrijk als alle andere, meer kwetsbare organen in ons lichaam. Maar omdat he…

Puistjes - Wat zijn puisten en wat veroorzaakt zePuistjes - Wat zijn puisten en wat veroorzaakt zePuistjes worden veroorzaakt wanneer de talgklieren gelegen aan de voet van de haarzakjes overactief worden, de meest kwe…
De haarkleur opfrissen met behulp van natuurlijke middelenDe haarkleur opfrissen met behulp van natuurlijke middelenOm de haarkleur op te frissen kan je gebruik maken van eigen gemaakte kruidenaftreksels. Ook glanst het haar meer bij he…
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 27-05-2012
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.