Beauty: Eeuwig een jonge huid

Beauty: Eeuwig een jonge huid De huid wordt nu eenmaal ouder, daar ontkomt niemand aan, dus ‘eeuwig een jonge huid’ is niet opportuun. Maar je kunt er wel wat aan doen die delicate huid zo lang mogelijk jong en soepel te houden, waarbij het al begint bij een gezond uitgebalanceerd voedingspatroon. Spreekt voor zich dat genetica ook een hand heeft in hoe de huid er uit blijft zien, maar dat hoeft mensen niet te ontmoedigen. Goed voor de huid zijn, is een basis uitgangspunt.

Verzorging

Reinigen

Verzorging van de huid begint met schoonmaken en is in deze niets nieuws onder de zon. Maar absoluut belangrijk om in de ochtend- en avonduren de huid met een zacht middel schoon te maken. De een gebruikt liever een gel of schuim en de ander een milk in combinatie met lotion. Wat je ook gebruikt, zorg dat deze is afgestemd op je huid. In de speciaalzaak kan men je goed adviseren, maar bij de schoonheidsspecialiste kan het natuurlijk ook. Met een wattenschijfje heel voorzichtig werken en niet boenen alsof je de tafel aan het schoonmaken bent.

Dag- en nachtcrème

Dag- en nachtcrème is belangrijk vanwege de bescherming die je overdag aan je huid moet bieden en tijdens de nachtelijke uren moet de huid herstellen. Spreekt voor zich dat ook deze producten op de huid dienen te zijn afgestemd. Het is geen fabel dat het de voorkeur geniet om de verschillend producten uit een lijn te nemen. Deze zijn namelijk op elkaar afgestemd en bieden je huid het meeste. Desgewenst voor de ogen een apart product gebruiken. Klop de producten altijd heel voorzichtig in op de schone huid. Gebruik voor het kloppen de vingertoppen en doe het rustig, zodat de crème goed in de huid opgenomen kan worden.

Extra’s

Iets extra’s voor de huid is bijvoorbeeld een scrub om de dode huidcellen te verwijderen. Alles wat je daarna doet, heeft meer impact. Dat wil bijvoorbeeld zeggen dat voor het opbrengen van een nachtcrème, een scrub heel zinvol kan zijn. Of gebruik een scrub voordat je een lekker masker opbrengt. Ook zo’n extraatje wat je je huid eens per week mag gunnen. Een lekker ontspannend masker, een reinigend masker voor de vettere huid of een voedend masker voor een extra boost (bijvoorbeeld voordat de winter begint). Kortom, genoeg extra’s om zo nu en dan te doen en je huid die extra lift te geven.

Oefeningen

Behalve allerlei producten voor de gezichtshuid zijn er ook oefeningen die helpen in het zolang mogelijk behouden van de mooie huid. Enkele voorbeelden van oefeningen die je dagelijks gedurende enkele minuten dient te doen:
  • Leg je handen over de neus en de mond en duw voorzichtig met de handpalmen de wanden een beetje schuin omhoog (richting de haargrens) en zorg dat je met de handpalmen even voorbij de slapen (richting de haargrens) eindigt.
  • Wissel enkele gezichtsuitdrukkingen achter elkaar af, zoals: je wangen afwisselend bol en hol maken en je mond in diezelfde beweging meenemen.
  • Zet je vingertoppen bovenop je hoofd, net voorbij de haargrens en maak kleine rondjes met je vingers. Schuif iedere 10 seconden je vingertoppen iets op.
  • Zet de vingertoppen van de middelvinger naast je slapen, doe je ogen dicht en masseer heel voorzichtig deze huid.
  • Doe hetzelfde als voorgaande oefening, maar rol nu heel voorzichtig met diezelfde vingertoppen over het voorhoofd.
  • Steek afwisselend je tong uit, lach met open mond en duw je tong vervolgens afwisselend links en rechts tegen de binnenkant van je mond.

Veinzen

En behalve het eerder genoemde zijn er altijd nog wat producten die veinzen dat je een mooie jonge huid hebt en dat zijn de producten die een zachte glans op de huid leggen. Dat oogt nu eenmaal jong, echter voorkomt dat je doorschiet in je ‘glanzend’ willen zijn. Een glans in een foundation of ander gezichtsproduct moet immers subtiel zijn.
Enkele voorbeelden van producten die een dergelijke glow in zich hebben:
  • Mylene, bronzepoeder (goed en zilverkorrel)
  • Collistar, brightening face primer
  • L’Oréal, lumi magique foundation
  • Rituals, cheek en eye glow

Tot slot

Genoeg mogelijkheden om de huid te ondersteunen, maar het begint bij goed in je vel zitten. Lichaam en geest in balans, gezond eten en leven… en vooral veel lachen. Daar kan niet veel tegenop.
© 2012 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Schoonheid: scrubbenSchoonheid: scrubbenVoor een mooie, gezonde huid is scrubben belangrijk, maar als we al gaan scrubben komen de meeste mensen niet verder dan…
Beauty: zin en onzin creme voor decolleteBeauty: zin en onzin creme voor decolleteJe hebt tegenwoordig overal crème voor, dus zo gek is het niet dat het decolleté ook een ‘eigen’ crème krijgt. Hoe zinvo…
Beauty: Verzorging van de huid rond de ogenBeauty: Verzorging van de huid rond de ogenDe een vindt het onzin en de ander zweert erbij. Feit is wel dat de huid rond de ogen extra gevoelig is en het in ieder…
Beauty: reinigen gezichtBeauty: reinigen gezichtMet make-up zijn de meeste jonge dames al vroeg mee aan de slag, maar niet iedereen krijgt erbij uitgelegd dat het vervo…

Help, mijn haar is statisch!Help, mijn haar is statisch!Je kent het wel: de herfst is weer ingetreden en de winter staat ook alweer voor de deur. Het wordt buiten steeds kouder…
Tattoeages zijn niet zonder risicoTattoeages zijn niet zonder risicoDe passie voor de tattoeages heeft ook veel Nederlanders in zijn greep, maar de meeste weten gewoonweg niet wat er in de…
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 20-11-2012
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.