Huidverzorging in de winter

Huidverzorging in de winter Vorst, droge lucht in verwarmde gebouwen, de overgang van koud naar warm, ze vergen heel wat van huid en haar in de winter. Een extra goede huidverzorging is dan ook een must om die periode door te komen. Hoe verzorg je je huid het beste in de winter? Moet je met vette cremes gaan smeren? Of is huidverzorging in de winter ook beter zorgen voor de inwendige mens?

De huid reinigen is van levensbelang

Een goede huidverzorging in de winter begint net als in de zomer, het voorjaar en de herfst altijd met een goede reiniging. Een huid die verstopt raakt omdat hij niet goed schoon wordt gemaakt ziet er per definitie slecht uit. Dus elke ochtend en avond met een milk en lotion alle naren stoffen van het gezicht verwijderen is absoluut noodzakelijk. Voor mensen die het veel gedoe vinden om met een watje in de weer te gaan zijn er nu ook milks die gewoon met water kunnen worden afgespoeld.

Scrubben

Ook in de winter moet de huid zo nu en dan ontdaan worden van haar dode huidcellen. Voor het gezicht is wel een milde scrub nodig, want de huid wordt al heel teer in deze periode. Daarna goed insmeren met een dag- of nachtcrème is vervolgens een must.

Bescherming van de huid in de winter

Wie dan weer een warm gebouw binnenstapt en dan weer de koude vrieskou, ziet het wel aan zijn eigen huid. Hij wordt dun (rond de ogen het eerst), droog en veel mensen hebben ook last van couperose (kleine verwijde adertjes). Het enige wat tegen al deze zaken helpt is een uitermate goede bescherming. Dat betekent smeren, smeren en nog eens smeren. Dus s ochtends na de douche en de reiniging direct een goede vochtinbrengende crème aanbrengen. Daarover heen kan bij dames dan een foundation. Ook die beschermt de huid omdat daar ook weer vocht in zit en in de meesten ook nog een beschermingsfactor tegen de zon (want die kan in de winter ook goed schijnen).

Nachtcrème is de belangrijkste bescherming die er is - in alle jaargetijden

Wat heel veel mensen niet weten is dat de huid s nachts veel beter stoffen opneemt die daarvoor zijn opgebracht. Een nachtcrème is dus onontbeerlijk, want juist die zorgt ervoor dat de huid er overdag weer goed uitziet. Iemand kan zelfs beter zijn dagcrème een keer vergeten dan zijn nachtcrème.

Masker om de huid in de winter op te peppen

Waar de huid in de winter heel erg van opknapt is een extra masker. In deze periode heeft de huid gewoon veel te lijden en door 2 tot 3 keer in de week een voedend, maar vooral vochtinbrengend masker op te brengen kan veel ellende voorkomen. De huid ziet er na een kwartiertje weer stralen en veel minder droog uit. Bovendien is het een goede aanleiding om even te ontspannen. Want ontspanning is ook direct te zien aan de huid.

Slaap is erg belangrijk voor de huid

Iemand die slecht of te weinig slaapt ziet er vaak grauw en grijs uit. In de nacht kan de huid (met behulp van een goede crème) goed herstellen. Probeer dus minimaal 7 uur, maar liever 8 uur te slapen en de huid vaart daar wel bij.

Water drinken goed voor een vochtarme huid in de winter

Belangrijk in deze periode is ook om van binnenuit voldoende vocht te krijgen. Bevochtig niet alleen kamers door er bakjes met water in te zetten, maar zorg ook voor voldoende vocht in het eigen lichaam. De huid ziet er daardoor ook alweer beter uit. Alcohol is wel lekker, maar is zeker in de winter funest voor de huid.

Serum voor de huid in de winter

Na dagen van enorme vrieskou en misschien veel buiten zijn, is dat iemand soms echt aan te zien. Een natuurlijke kleur dat wel, maar ook uitdrogingsverschijnselen. Een serum is een soort eerste hulp bij ongelukken en een kuurtje van een aantal dagen kan zorgen voor een goede huid. Een serum wordt altijd onder de dag- of nachtcrème aangebracht.

Schoonheidsspecialiste helpt een droge huid oplossen

Wie echt even een oppepper nodig heeft omdat zijn huid er op eigen kracht niet meer komt, kan het best een bezoek aan de schoonheidsspecialiste brengen. Hij of zij ziet direct wat een huid nodig heeft en heeft daarvoor ook de juiste producten. Bovendien zorgt een goede massage ervoor dat werkzame stoffen veel beter door de huid worden opgenomen.

Lichaamshuid verzorgen in de winter

Mensen denken altijd alleen aan hun gezicht, maar ook de huid van het lichaam heeft te lijden onder het winterweer. Sommige mensen krijgen jeuk (droogheid van de huid), anderen schilfers. Ook hier gelden weer dezelfde regels als bij de gezichtshuid, namelijk smeren. Allerlei douchegels en schuimen zijn overigens funest voor de huid. Niet alleen verandert het de PH, het droogt de huid ook heel erg uit. Beter is om alleen met water te douchen of desnoods met een olie die de huid verzacht. Vervolgens na iedere douchebeurt, het hele lichaam insmeren met een goede vochtinbrengende bodylotion. Scrubben van te voren eens in de week is goed om de dode huidcellen te verwijderen. De bodylotion wordt dan ook beter opgenomen.

Handverzorging in de winter

Handen zijn de delen van het lichaam die vaak worden blootgesteld aan de kou en daarna weer aan de warmte. Zij worden vaak rimpelig en droog. Elke dag één of twee keer een vette crème opsmeren helpt al veel. Een snelle oppepper wordt gegeven door de handen in te smeren met een goede vette crème en dan een paar plastic handschoenen aan te trekken. Houd de handschoenen zon 10 minuten aan en de handen zijn daarna weer jong en jeugdig als nooit tevoren.
© 2010 - 2024 Singalees, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Droge huid in de winter: huidverzorgingDroge huid in de winter: huidverzorgingWat zijn de oorzaken van een te droge huid tijdens de winter? Wat zijn de oorzaken waarom een droge huid nog droger word…
Huidverzorging erg belangrijk!Huidverzorging erg belangrijk!Bijna iedere vrouw of man wil erg graag netjes en verzorgt uitzien. Huidverzorging is daarom een belangrijk onderdeel ge…
Droge huid benen: wat kun je hieraan doen?Droge huid benen: wat kun je hieraan doen?Mensen die last hebben van een droge huid, hebben vaak ook last van een droge huid op de benen. Droge onderbenen kan het…
Droge handen in de winterDroge handen in de winterIn de winter kan het voorkomen dat je last hebt van droge handen. Dit is iets waar veel mensen mee te maken hebben. Drog…

Waarom is een zonnebank gevaarlijk?We horen steeds meer berichten in het nieuws dat zonnebanken gevaarlijk zijn. Wat is er nou zo gevaarlijk aan en kun je…
Beauty: Nagels ook in de winter verzorgenBeauty: Nagels ook in de winter verzorgenDe nagels, en dan met name de vingernagels, hebben het in de winter hard te verduren. Menig koude hand, zeker zonder han…
Reactie

Rachel, 16-01-2010
Ben op zoek naar een goed produkt voor de verzorging van mijn donkere( afrikaans) huid.
Kan iemand mij helpen. Reactie infoteur, 16-01-2010
Beste Rachel,

Volgens mij kan iemand met een donkere huid ook heel goed producten gebruiken voor de blanke huid. Maar misschien zijn jouw ervaringen anders, want dat maak ik op uit je verhaal. Ik weet wel dat het biologische product Neoderma er is voor de donkere, gevoelige, allergische en dunne couperose huid. Dus misschien is dat iets voor je. Ik ga het mijn schoonheidsspecialiste ook nog even vragen. Je hoort dus nog.

Singalees (1.216 artikelen)
Laatste update: 23-04-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.