Caudalie, Frans cosmeticamerk: druiven schoonheidsproducten

Het Franse cosmeticamerk Caudalie baseert hun schoonheidsproducten op vinotherapie: druivenpitten worden geperst zodat de vrijgekomen krachtige antioxidanten, een antirimpel wondermiddel en een kankerwerend middel vrijkomen in hun schoonheidsproducten. Sinds kort is het merk ook in Nederland te koop. Behalve een cosmeticamerk is Caudale ook een luxueuze spa en resort waar pure verwenning voorop staat.

Vinotherapie

Alle Caudalie producten van het Franse cosmeticabedrijf zijn gebaseerd en vinden hun oorsprong in druiven, de vinotherapie. Hierdoor zijn de Caudalie producten ideale middelen voor echte schoonheidsverzorging. Vinotherapie, het gebruik van druivenpitolie rechtstreeks op de huid, wordt vooral toegepast in de luxueuze resorts van Caudalie rond Parijs en Bordeaux. Alle producten zijn vrij van parabenen.

Wat is vinotherapie?

Grote sterren als Julia Roberts en Jennifer Lopez zweren bij vinotherapie: het gebruik van druivenpitten. Bij vinotherapie worden de druivenpitten uitgeperst omdat er in druivenpitten ongelooflijk krachtige antioxidanten en kankerwerende stoffen in zitten. Bewerkte druivenpitolie zijn uitermate geschikt om in schoonheidsmiddelen te verwerken, zoals (onder andere) het Franse cosmeticabedrijf Caudalie doet. Het Spa en resort van Caudalie past vinotherapie toe als luxe handeling: druivenpitolie rechtstreeks op de huid en laten intrekken.

Natuurlijke ingrediënten

Van druiven maak je de heerlijkste wijnen. Maar van druiven maak je dankzij de diverse natuurlijke en haast magische ingrediënten ook heerlijke schoonheidsmiddelen voor de menselijke huid.

Natuurlijke actieve stoffen

De drie natuurlijke actieve stoffen die het Franse cosmeticabedrijf Caudaliegebruikt voor zijn producten zijn:
 • Polyfenolen uit druiven, een krachtige plantaardige antioxidant,
 • Resveratrol, afkomstig uit de wijnstokken, een wondermiddel tegen veroudering,
 • Natuurlijke molecule viniferine, een krachtig antirimpel middel.

Wondermiddel

Mathilde Thomas en haar man Bertrand begonnen in de jaren negentig van de vorige eeuw, het Franse cosmeticamerk Caudalie met een crème op basis van een wonder ingrediënt, de krachtige anti oxidant polyfenol, afkomstig uit de druiven van de wijngaard van haar ouders.

Polyfenol

Tijdens hun studie economie gaven Mathilde Thomas en haar man Bertrand rondleidingen op de wijngaard. In 1993 kwamen een aantal wetenschappers op deze rondleiding af. Een van hen vertelde het echtpaar over de bijzondere stof polyfenol dat in druivenpitten zit. Polyfenol is een stof die zo veel meer krachtiger is dan vitamine E tegen de strijd tegen vrije radicalen. Deze wetenschapper had een manier bedacht om deze stof te stabiliseren en in crème´s toe te passen. Mathilde en Bertrand hebben deze wetenschapper overgehaald het patent niet aan een groot ander cosmeticamerk te verkopen, maar om met hen in zee te gaan. Cosmeticabedrijf Caudalie is geboren.

Cosmetische wetenschap

Dat de voorkomende stof polyfenol in druivenpitten gestabiliseerd werd en in schoonheidscrèmes´s werd toegepast, was een primeur voor de cosmetische wetenschap.

Anti rimpel

Door de natuurlijke ingrediënten en door het krachtige wondermiddel dat in alle schoonheidsproducten zit van Caudalie, is Caudalie in Frankrijk en in de Franse apotheken het best verkochte antipimpel en antiveroudering middel.

100% natuurlijk?

De cosmeticaproducten van Caudalie zullen nooit helemaal 100% natuurlijk worden. Maar ze stellen wel dat als ze synthetische ingrediënten kunnen vervangen voor natuurlijke, dat ze dat ook zullen doen. Caudalie probeert hun schoonheidsproducten zo natuurlijk mogelijk te houden, door geen parabenen of kleurstoffen te gebruiken en zo veel mogelijk ingrediënten te gebruiken doe biologisch afbreekbaar zijn.

Filosofie

De filosofie van het Franse cosmeticamerk Caudalie is om effectieve schoonheidsproducten te maken met een heerlijke geur en luxe uitstraling die:
 • Eenderde effectiviteit,
 • Eenderde natuurlijkheid en
 • Eenderde glamour biedt aan de gebruikster.

Wereldberoemd

Inmiddels worden de producten van Caudalie wereldwijd verkocht en beroemdheden als:
 • Brangelina,
 • Olsen tweeling,
 • Gwyneth Paltrow
bezoeken de luxe beauty Caudalie resorts met grote regelmaat.

Verkrijgbaar

Sinds dit jaar (2010) zijn de Caudalie schoonheidsproducten ook (mondjesmaat) verkrijgbaar in Nederland. Zowel in België als in Nederland is online gemakkelijker aan de Caudalie producten te komen dan in gewone winkels. Daar zal binnenkort zeker verandering in komen.

Caudalie Spa en Resort

Behalve een cosmeticamerk is Caudalie ook een resort, een spa om te verwennen. De reden voor de consument om een Caudalie Spa en Resort uit te kiezen is pure verwennerij en luxe:
 • Fijne behandelingen met Caudalie schoonheidsproducten,
 • Vinotherapie behandelingen,
 • Lekker eten (hun kok heeft een Michelin ster!),
 • Alles willen leren over wijnen.
Deze luxueuze Caudalie resorts zijn te vinden in de buurt van Parijs en de ander in de buurt van Bordeaux.
© 2010 - 2024 Roberta, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Schoonheid uit een potje: zeewierZeewier kent krachtige voordelen voor de huid: het bezit huidverbeterende eigenschappen. Zeewier is een verzamelnaam voo…
Anti-rimpel behandelingen: Minder en minder diepe rimpelsRimpels zijn een onvermijdelijk gevolg van ouder worden. Helemaal voorkomen dat je huid veroudert is onmogelijk maar er…
Werken anti-rimpelcrèmes?Werken anti-rimpelcrèmes?We smeren wat af en hopen en mogelijk verwachten we ook dat het iets doet. Natuurlijk is een stuk bescherming en “aanvul…
Beauty: Nagelproblemen?Beauty: Nagelproblemen?Menig mens, of eigenlijk menig vrouw, kampt er mee … problemen met de nagels. We weten allemaal dat het een visitekaartj…
Bronnen en referenties
 • http://www.celeste-parfums.nl/nl/merken/caudalie/ http://www.tripadvisor.nl/Hotel_Review-g1055403-d232375-Reviews-Les_Sources_de_Caudalie-Martillac_Aquitaine.html http://www.beautyjournaal.nl/2010/02/testpanel-harriet-test-de-caudalie-reisset-met-cleansingproducten/ http://www.iu.be/nl/de-merken_2/skin-care_7/marque_23 http://www.care-insight.be/nl/vinotherapie-druivenpitjes-uitpersen-24.htm Elle magazine – September 2010 – Elle Beauty: Trossen los – Stefanie Bottelier
Roberta (652 artikelen)
Gepubliceerd: 22-10-2010
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.