InfoNu.nl > Mens en Gezondheid > Beauty > Estée Lauder make-up collectie door visagist Tom Pecheux

Estée Lauder make-up collectie door visagist Tom Pecheux

De knappe fransman en visagist Tom Pecheux is legendarisch in de modewereld. Hij is de meest gevraagde visagist ter wereld, voor zowel modeshows als voor make-up reportages van grote namen in de wereld van tijdschriften en glossy bladen. Hij heeft de juiste papieren om de make-up van Estée Lauder hipper te maken. Wat is de nieuwste make-up trend voor het modeseizoen najaar/winter 2010? Welk doel stelt deze visagist aan de nieuwste make-up collectie van Estée Lauder?

Talentvolle visagist

De fransman Tom Pecheux begon 26 jaar geleden als visagist. De eerste jaren waren een ramp, hij had amper werk. Inmiddels is Tom Pecheux uitgegroeid tot de meest gevraagde visagist ter wereld. De fransman is bijzonder talentvol in zijn werk. Hij is de meest gevraagde visagist backstage bij grote modeshows zoals in:
 • Milaan,
 • Parijs,
 • Londen en
 • New York,
Ook verzorgde hij de make-up voor shows voor oa:
 • Hermes en
 • D&G,
Hij deed de make-up voor grote campagnes zoals onder andere voor:
 • Yves Sant Laurant en
 • Balmain,
Maar de talentvolle fransman is ook de meest gevraagde visagist voor editorials in tijdschriften en bladen zoals Vogue.

Make up ontwikkelaar

Het talent van de Franse visagist Tom Pecheux houdt niet op: behalve dat hij de meest gevraagde visagist ter wereld is, is Tom ook werkzaam als make-up ontwikkelaar voor de grote merken, zoals bij Shiseido.

Estée Lauder

Vorig jaar werd de talentvolle Franse visagist Tom Pecheux benoemd tot Creative Make-Up Director bij de “grand old lady” onder de beautyhuizen: Estée Lauder. De geruchten begonnen halverwege de zomer 2009 dat de knappe fransman en talentvolle visagist zijn eigen make-uplijn zou krijgen bij een groot cosmeticabedrijf. Niet veel later werd de samenwerking tussen Estée Lauder en Tom Pecheux wereldnieuws in de modewereld.

Doel

Dat het Franse cosmeticabedrijf Estée Lauder de talentvolle visagist Tom Pecheux heeft aangetrokken, is niet zo verwonderlijk: Het doel van deze samenwerking is om de make-up collectie van Estée Lauder hipper te maken: niet alleen de oma´s en de moeders houden van Estée, maar ook hun vriendinnen en hun jongere zusje.

Eerste collectie

Najaar 2010 is de eerste make-up collectie van Estée Lauder, ontworpen door visagist Tom Pecheux te bewonderen, in de winkels. De nieuwe make-up collectie van Estée Lauder bestaat uit:
 • Pure Colorcollectie, deze vernieuwde maar blijvende make-upcollectie bestaat uit 16 mono oogschaduws en 17 kleuren lipgloss,
 • Limited edition Blue Dahlia collectie speciaal,
 • Blue Dahlia oogschaduw palet met twee zeer uitgesproken blauwtinten.

Blauw?

Volgens de make-up ontwerper is blauw echt een trend: blauwe make-up past uitstekend bij dit modeseizoen (najaar/winter 2010) en blauw werkt bij iedereen. Het hoeft geen blauwe oogschaduw te zijn: gebruik dan een blauwe mascara of een blauwe eyeliner. Waar het om gaat is, is dat de vrouw anno nu zichzelf veel te serieus vindt: ze moet perfect zijn als:
 • Partner,
 • Moeder,
 • Werknemer/werkgever en
 • ze moet beeldschoon zijn.
Vandaar de kleur blauw: spring eens lekker uit de band! Deze twee kleuren blauw moet je gezien hebben en je vergeet al je vooroordelen over blauwe oogmake-up!

Verkrijgbaar

De nieuwe make-up collectie van Estée Lauder van de hand van de Franse wereldberoemde visagist Tom Pecheux ligt sinds eind augustus 2010 in de winkels in Nederland. De prachtige nieuwe collectie is te koop bij:
 • Parfumerie Douglas,
 • ICI Paris XL en
 • bij de prachtige Estée Lauder counters in de Bijenkorf.
© 2010 - 2019 Roberta, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Cosmeticabedrijf RevlonRevlon is een beursgenoteerd Amerikaanse cosmeticabedrijf dat zich bezig houdt met cosmetica, huidverzorging, parfum en…
Mevrouw Estée Lauder, een opmerkelijke dameMevrouw Estée Lauder voelde zich uniek en mooi. Haar wens was dat iedere vrouw zich als een schoonheid kon voelen. In 19…
Werken als visagistWerken als visagistEen visagist draagt zorg voor het uiterlijk van mannen en vrouwen. Zij houden zich vooral bezig met de bewerking van het…
De vervaldatum van cosmetica (make-up) is belangrijkDe vervaldatum van cosmetica (make-up) is belangrijkCosmetica zijn middelen die mensen gebruiken om de hygiëne of het uiterlijk te verbeteren. Voorbeelden van cosmetica zij…
Bronnen en referenties
 • http://www.elle.nl/beauty/beautynieuws/Tom-Pecheux-Make-up http://www.lushiousbeauty.nl/2010/06/estee-lauder-blue-dahlia-by-tom-pecheux/ Elle September 2010 - Elle beauty: Make-up a la mode

Reageer op het artikel "Estée Lauder make-up collectie door visagist Tom Pecheux"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Roberta
Gepubliceerd: 03-11-2010
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!