Met touw je haar leuk versieren?

Met touw je haar leuk versieren? Wil je graag leren hoe je je haar kunt versieren met touw? Het is eigenlijk gewoon draad wat om het haar is gewikkeld. Het is niet moeilijk, het ziet er erg vrolijk uit en het is weer eens wat anders. Erg leuk om bijvoorbeeld bij kinderen te doen. Bovendien kun je zelf beslissen welke kleurencombinatie je gaat maken.

Wat heb je nodig?

  • Touw in leuke kleurtjes. Het materiaal maakt niet zoveel uit.
  • Een schaar om de touwtjes af te knippen.
  • Even tijd, het duurt ongeveer 20 minuten voordat je er eentje af hebt.
  • Om te beginnen heb je ook iemand nodig die je kan helpen. Diegene moet je dan even gebruiken om op te oefenen. Als dat gelukt is kun je het ook bij jezelf proberen. Bij jezelf kun je het minder goed zien en is het dus wat moeilijker.

Hoe moet het?

Je bent ongeveer 10 tot 20 minuten bezig met het maken. Het maakt wel uit hoe lang het plukje is dat je wilt omwikkelen.

Stap 1:
Om te beginnen knip je de draden af. Je moet beslissen hoeveel kleuren wilt. Als je 2 kleuren wilt moeten de draden ongeveer 1,5 meter lang zijn, dat is als ze dubbel geklapt zijn. Met 2 kleuren heb je in totaal dus 4 draden. Als je bijvoorbeeld met 4 kleuren wilt wikkelen hoeven de draden ook minder lang te zijn. Je wisselt namelijk dan het wikkelen vaker af en dan hoeft een draad minder lengte te wikkelen. Het hangt ook af van de lengte van de haren. Als je haar bijvoorbeeld 50 cm lang is moeten de draden ongeveer 1,5 meter per draad zijn. Je kunt dus ongeveer rekenen met dat de draden 3x zo lang moeten zijn als je haar. Dit is wel ruim gemeten, maar beter een te lange draad dan een te korte draad. Er moeten dan ook 2 kleuren zijn. Bij 1 kleur moet de draad ongeveer 2,5 meter lang zijn. Dan kun je gaan beginnen. Je zoekt een plukje uit die op een mooie plek zit. Het plukje moet niet te dik zijn. Dan maak je met de draden een knoopje bovenaan het plukje. Net als op de afbeelding te zien is.

Stap 2:
Nu kun je gaan beginnen met het wikkelen. Je laat een kleur hangen en die voeg je bij het plukje haren, daar ga je omheen wikkelen met in dit geval roze. Zorg ervoor dat je wikkelt met 2 draden. Dan gaat het een stuk sneller dan wanneer je wikkelt met maar 1 draad. Houd het plukje strak vast en begin dan met gewoon om het plukje te wikkelen. Dit is nog niet zo makkelijk, je moet zorgen dat er geen andere haren tussen komen, en dat het mooi strak gewikkeld is. Hier moet je wel even handigheid in krijgen. In het begin zal het nog niet zo goed lukken. Maar als je wat verder bent gekomen begint het er al wel een beetje op te lijken.

Stap 3:
Als je een stukje gewikkeld hebt wil je misschien wisselen van kleur. Dat is niet zo moeilijk. Je laat gewoon de roze hangen en pakt het groene draad op. En dan ga je gewoon verder met wikkelen. Als je dan weer een stukje groen gedaan hebt kun je weer wisselen. Met meerdere kleuren werkt dit hetzelfde, met bijvoorbeeld 4 kleuren laat je steeds 3 kleuren hangen en je wikkelt met een kleur.

Na een tijdje wikkelen ben je aan het einde gekomen van het plukje, dan maak je gewoon een knoopje in de draden. Je knipt het even af en klaar is hij. Je kunt ook bijvoorbeeld steeds ongeveer 5 cm roze en dan 1 cm groen. Zo krijg je een ander patroontje en dat kan ook erg mooi worden.

Lees verder

© 2011 - 2024 Tara96, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Het onderhoud van touwIedereen heeft wel ergens een stuk touw liggen wat men overal voor gebruikt. Even wat wegbrengen naar de gemeentelijke s…
Zelf touwteugels/clip teugels voor uw paard makenZelf touwteugels/clip teugels voor uw paard makenWilt u leren hoe u zelf touwteugels met clips moet vlechten? In dit artikel staat duidelijk beschreven hoe dit moet. U k…
Zelf een halstertouw makenZelf een halstertouw makenHet is mogelijk om uw eigen halstertouw te maken, eigenlijk is het helemaal niet moeilijk wanneer u doorheeft hoe het pr…
Paardenknoop: veiligheid voor het paardPaardenknoop: veiligheid voor het paardVeiligheid en paarden, dat gaat in één woord samen. Paardensport is een mooie sport, maar kent ook de nodige risico's. N…

8 tips voor sterke nagels8 tips voor sterke nagelsMooie sterke en gezonde nagels zorgen voor een hele verzorgde uitstraling. Iedereen wil ze wel, maar helaas hebben veel…
Beauty: Huidverzorging in de zomerBeauty: Huidverzorging in de zomerDe zomer heeft gelijk aan de andere seizoenen haar toegevoegde waarde voor je huid/je lichaam. De zon levert vitamine D…
Tara96 (44 artikelen)
Laatste update: 08-03-2016
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.