Beauty: Huidverzorging in de zomer

Beauty: Huidverzorging in de zomer De zomer heeft gelijk aan de andere seizoenen haar toegevoegde waarde voor je huid/je lichaam. De zon levert vitamine D en je humeur wordt er beter van. Wat willen we nog meer. Maar dat laat onverlet dat je je huid net als in de andere seizoenen goed moet verzorgen. Anders dat wel, maar zeker niet minder.

Reinigen in de ochtend

Iedere huidverzorging begint bij een goed gereinigd gezicht. Voor iedere huidsoort is er een ander product, maar of je nu speciale zeep of een milk en lotion gebruikt, een product kan pas ultiem zijn werk doen als de huid schoon is.
Werk met, behalve de juiste producten, ook met schoon materiaal. Of dit nu een watje of doekje is, of mogelijk je handen.

Dagverzorging

In de ochtend breng je na het reinigen een dagcrème op, mogelijk een met een licht tintje. Je kunt over je dagcrème je foundation gebruiken of mogelijk alleen wat camouflagestift. Zorg altijd dat wat je ook op je huid doet, je het altijd goed uitsmeert. Belangrijk dat een (gekleurde) crème niet het natuurlijke van de huid haalt.
Kom je bewust of onbewust in de zon, dan is het goed om een dagcrème met zonnefilter te nemen. Het geeft je een basis bescherming tegen de zon. Als je gedurende een langere periode in de zon bent, is het goed om een extra beschermer met minimaal factor 30 op te doen.

Foundation

De foundation is een niet op het huidtype afgestemd product, maar op kleur. Aangezien je er eerst een dagcrème onder doet, is dat geen probleem.
Gebruik foundation niet om een bruin kleurtje bij jezelf te realiseren. Dan smeer je al snel een tot twee tinten donkerder dan je huid op je gezicht en dat is niet fraai. Probeer altijd een tint lichter dan je huid te nemen. Dat wil ook zeggen dat als door de zon of de zonnebank je huid meer gekleurd is, deze foundation niet meer zijn werk doet. Wil je, ondanks je kleur, toch foundation op om bijvoorbeeld te egaliseren (een camouflagestick is handiger voor oneffenheden) neem er dan een die iets lichter is dan je gebruinde huid. Op de iets lichtere huid zie je minder oneffenheden.

Make-up

Zoals gewenst kan vervolgens mascara, oogschaduw en/of -potlood, lippenstift en/of rouge opgebracht worden. Let er in de zon wel op, dat de warme ook iet met deze producten kan doen. Lippenstift loopt door de warme gemakkelijker in eventuele lijntjes om de mond, een oogpotlood of oogschaduw kan in de lijntjes om het oog lopen. Soms is het goed om je vaste patroon nog eens onder de loep te nemen en te bekijken in hoeverre je alles nog wel op wilt doen. Zeker als je een ietwat gebruind gezicht hebt kan wat minder make-up soms veel mooier zijn. Daarnaast kan een bepaalde kleur oogschaduw met een gebruinde huid, net even anders overkomen.

Filter

Om de warmte een beetje f te remmen als het om de invloed van de zon gaat, kan je een soort ‘mist’ over de huid sprayen. Het voelt aan als koel water, maar legt een onzichtbaar filter over je huid en dus je make-up.
Het wordt vaker gebruikt daar waar make-up langer moet blijven zitten zoals ondermeer op feesten. Maar kan ook prima dienst doen als je de zon in gaat.

Reinigen in de avond

Haal altijd eerst je make-up af met een zacht product. Gebruik je waterproof mascara, gebruik dan een andere oogmake-up remover dan wanneer je gewone mascara draagt. Maar wat je ook draagt, reinig je gezicht altijd goed en voorzichtig. De huid is teer en boenen doet de huid zeker geen goed.

Je neemt vervolgens de reiniger voor je gezicht die je altijd gebruikt en maak daarmee je huid voorzichtig schoon. Soms voel je de huid een beetje trekken en dan kan de huid wel een nachtverzorger gebruiken.

Nachtverzorging

In de nachtelijke uren herstelt de huid en als je verzorgende producten gebruikt, kunnen deze perfect hun werk doen als je de huid goed schoon gemaakt hebt. Stem de nachtverzorging voor de huid en mogelijk rondom de ogen af op het huidtype. Breng het product al kloppend in op de huid en laat ver der zijn werk doen.

Als je niet per se een nachtcrème hoeft te gebruiken, wissel dan eens af en laat je huid ook een ademen zonder nachtcrème. De crème voor de ogen is wel aan re raden iedere dag te gebruiken. De huid rond de ogen is zeer delicaat.

Tot slot

Niet iedereen vindt het even gemakkelijk om het juiste product te kopen. Als je naar de betere beautywinkels gaat of naar de schoonheidsspecialiste, dan kan er hier aangegeven worden wat je huidtype is en welk product daar het beste bij gekocht kan worden. Stem vervolgens de bijbehorende producten bij voorkeur af op de dagcrème.
© 2011 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Huid verzorging tijdens hitteHuid verzorging tijdens hitteDankzij de zuurgraad van onze huid, beschermt onze huid ons tegen schadelijke in vloeden van buitenaf. In de zomer zijn…
Huidverzorging erg belangrijk!Huidverzorging erg belangrijk!Bijna iedere vrouw of man wil erg graag netjes en verzorgt uitzien. Huidverzorging is daarom een belangrijk onderdeel ge…
Korres Natural Products: 'groene', trendy huidverzorgingKorres Natural Products: 'groene', trendy huidverzorgingWereldwijd al met heel wat awards overladen, is Korres Natural Products nu eindelijk ook in Nederland gemakkelijk verkri…
Huidproblemen bestrijden: eet je mooi!Huidproblemen bestrijden: eet je mooi!Welke natuurlijke mooimakers zijn er in onze voeding die je huid laten stralen? Welke goede vetten is een perfecte verzo…

Met touw je haar leuk versieren?Met touw je haar leuk versieren?Wil je graag leren hoe je je haar kunt versieren met touw? Het is eigenlijk gewoon draad wat om het haar is gewikkeld. H…
7 tips voor een zomers bruin kleurtje7 tips voor een zomers bruin kleurtjeDe zomer komt eraan en natuurlijk wil je dan die mooie zongebruinde huid. Hier vind je 10 tips om dat zo snel mogelijk v…
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 22-06-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.