Goedkope beautytips

Goedkope beautytips Wie mooi wil zijn zal veel geld moeten uitgeven... of toch niet? Er worden ons een hoop dure producten aangesmeerd, maar is dat wel nodig. Een aantal eenvoudige tips en middeltjes bezorgen u een stralende, gladde huid en gezond haar! Geef nooit meer te veel geld uit aan beautyproducten. Met de onderstaande tips kunt u een hoop geld besparen en toch een fijn, mooi uiterlijk behouden/bereiken.

Opgezwollen ogen

Door de horizontale houding die we tijdens het slapen hebben, blijft er veel vocht achter in ons gezicht en rond onze ogen. Hierdoor zullen je ogen er bij het opstaan gezwollen uitzien. Door wat meer rechtop te slapen kunnen de gezwollen ogen gereduceerd worden.

Verkeerde foundation gekocht

Iedereen koopt wel eens een verkeerde foundation. De ene keer is de tint te donker, de andere keer te licht. Door de verkeerde tinten met elkaar te mengen kun je een foundation maken die perfect bij jouw huidstype past!

Pluizig haar

Heb jij ook last van droog en pluizig haar? Er zijn allerlei dure middeltjes te koop om het haar te stylen en te hydrateren. Er zijn echter ook goedkopere oplossing. Smeer een klein beetje, een hoeveelheid zo groot als een boon, ongeparfumeerde body butter (huid crème) in je droge haarpunten. Deze crème hydrateert je haar en maakt het haar weer zacht.

Een gezonde huid

Wrijf je gezicht in met honing en dek het af met een verbandje. Laat de honing gedurende de nacht in je huid trekken. Honing heeft een bacteriedodende werking. Daarnaast versnelt honing het herstellen van de beschadigde huid.

Minder lotion, zelfde resultaat

Na het douchen of baden neemt de huid de lotion of crème gemakkelijker op. Als je de lotion dus meteen na het douchen aanbrengt bereik je hetzelfde resultaat met minder product!

Langer met hetzelfde scheermesje?

We weten allemaal dat een scherp mesje het beste resultaat oplevert. Daarom moeten we de mesjes vaak vervangen, waardoor de kosten al snel oplopen. Hou de mesjes langer scherp door ze na het scheren af te spoelen met ijskoud water.

Zelf beschadigd haar behandelen

Bespaar een hoop geld door je eigen middel te maken tegen beschadigd haar. Meng daartoe 60 milliliter olijfolie met 20 druppels rozemarijnolie. Wrijf de olie in je haar. Dek je haar vervolgens af met een badmuts. Laat de olie 30 minuten in het haar zitten en spoel het dan goed uit.

Goedkoper scheren

Scheerschuim kan gemakkelijk vervangen worden door conditioner. Het gebruiken van conditioner heeft vele voordelen. Ten eerste heb je ten opzichte van scheerschuim slechts weinig conditioner nodig. Ook met conditioner bereik je een heerlijk, glad resultaat. Daarnaast dehydrateert conditioner ook meteen. Een glad scheerresultaat en een goed verzorgde huid in één dus.

Blaren voorkomen

Het lijkt haast alsof nieuwe schoenen en blaren hand in hand gaan, je kan het ene niet hebben zonder het andere. Blaren zijn echter gemakkelijk te voorkomen door je voeten, op de plaatsen waar jij normaal blaren krijgt, in te smeren met vaseline. Vaseline gaat het schuren tegen en houdt daarbij ook het vuil tegen. Vaseline is dus een soort beschermlaagje voor de huid.

Breng je haar in model met de föhn

Hoe beter je je haar na het douchen in model brengt, hoe minder haarproducten je achteraf nodig zult hebben. Droog je haar niet af met een handdoek, maar föhn direct. Verdeel het föhnen en stylen in drie delen. Neem voor alle delen van je haar goed de tijd. Begin met de onderste laag en ga pas verder als deze goed droog is.
© 2011 - 2024 M_ichje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Schoonheid uit een potje: zeewierZeewier kent krachtige voordelen voor de huid: het bezit huidverbeterende eigenschappen. Zeewier is een verzamelnaam voo…
Wallen en donkere kringen verwijderen met carboxytherapieWallen en donkere kringen verwijderen met carboxytherapieWallen verwijderen is gemakkelijker dan je denkt. Als je verschillende jaren last had van wallen en donkere kringen onde…
Wallen onder de ogen: oorzaken, voorkomen en verminderenWallen onder de ogen: oorzaken, voorkomen en verminderenHet is niet prettig om wallen onder je ogen te hebben, je oogt vermoeid en ongezond. Wallen kunnen ontstaan als je niet…
Wallen: wat zijn het en wat kun je eraan doen?Iedereen heeft er wel eens last van: wallen. Je hebt slecht geslapen, bent uit gegaan of je hebt er gewoon altijd last v…
Sportbeha voor grote borstenWanneer je gaat sporten is een speciale sportBH een absolute aanrader. Een goede sportbeha voor grote borsten vinden kan…
Bronnen en referenties
  • http://www.allaboutyou.com/fashion-and-beauty/tips/money-saving-beauty-tips
M_ichje (113 artikelen)
Gepubliceerd: 30-06-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.