Gerstenkorrels: zo kom je er vanaf!

Gerstenkorrels: zo kom je er vanaf! Veel mensen met fijne gezichtporiën hebben last van kleine ophopingen talg in de talgklieren net onder de huid, dit noemen we gerstenkorrels. Gerstenkorrels komen vooral in het gezicht voor. Ondanks dat het een onschuldige aandoening is willen veel mensen graag van hun gerstenkorrels af. Om gerstenkorrels te verwijderen zijn er een aantal manieren.

Gerstenkorrel

Een gerstenkorrel is in wijze een simpele ophoping van talg in een talgklier. Mensen met fijne gezichtporiën hebben daarom logischerwijs sneller last van gerstenkorrels. Integenstelling bij pukkels is er bij een gerstenkorrel geen sprake van een ontsteking. Let wel op, als je aan je gerstenkorrel gaat pulken dan kan er evengoed uiteindelijk een ontsteking optreden.

Zelf doen

De meeste mensen drukken met hun handen zelf hun gerstenkorrels uit. Een hele simpele methode, maar vaak zijn niet alle gerstenkorrels eenvoudig uit te drukken ondanks dat ze net onder de huid zitten. Om de lastige gerstenkorrels uit te drukken kan je een naald gebruiken. Zorg er wel voor dat het een ontsmette naald is. Hiervoor kan je bijvoorbeeld naar de apotheek gaan en injectienaalden kopen. Je prik met de naald zachtjes door je huid heen zodat er een kleine opening is waardoor je de talg uit de gerstenkorrel kan wegdrukken.

Littekens

Probeer het liefste niet zelf met je handen een gerstenkorrel stuk te knijpen. Het resultaat van zelf een gerstenkorrel uitknijpen is vaak een groot wondje. Daarnaast zijn gerstenkorrels vaak niet makkelijke uit te drukken ondanks dat ze net onder de huid zitten. Al dat gefrunnik leidt dus tot wondjes, die lang op je gezicht terug te zien zijn in de vorm van kleine littekentjes. Indien er een klein zwart stipje op je gerstenkorrel te zien is, dan is de gerstenkorrel wel makkelijk uit te drukken. Probeer het dan voorzichtig en zacht met je nagels het talg er uit te drukken. Je zal zien dat je niet hard hoeft te drukken waardoor je ook geen wondje overhoudt.

Schoonheidsspecialiste

Ongetwijfeld is de schoonheidssprecialiste de beste manier om je gewone gerstenkorrels te laten verwijderen. De schoonheidsspecialiste heeft de juiste attributen en kennis om je gerstenkorrels weg te halen zonder dat je een littekens oploopt.
Gerstenkorrels worden door de schoonheidsspecialiste tijdens een gezichtsbehandeling weggehaald. Over het algemeen betaal je voor de gezichtbehandeling en voor een kleine additionele prijs worden de gerstenkorrels verwijderd. In de meeste prijzenlijsten van schoonheidsalons is Milia de benaming voor gerstenkorrels.

Huisarts

Mocht je last hebben van gerstenkorrels rond je ogen, dan kan je het beste naar de huisarts gaan om de korrel weg te laten halen. Het is uiteraard niet aan te raden om zelf met een naald in de nabijheid van het oog aan de slag te gaan. Daarnaast is de huid van het oog ook nog een lastig om goed in te kunnen prikken.
© 2011 - 2024 Leveen, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Gerstekorrels en talgklierenGerstekorrels en talgklierenOnschuldig maar lastig en ontsierend. Ze komen in veel gevallen voor in het gezicht. Hoe ontstaat een gerstekorrel, wat…
Gerstekorrel verwijderenGerstekorrel verwijderenEen gerstekorrel komt vaak voor op of rond het ooglid. Een gerstekorrel ontstaat spontaan en is het gevolg van te weinig…
Hoe verwijder je een gerstekorrel van je huid?Hoe verwijder je een gerstekorrel van je huid?Veel mensen hebben in meer of mindere mate wel eens last van gerstekorrels. Gerstekorrels zijn witte, harde bolletjes in…
Gerstekorrel, wat is dat?Gerstekorrel, wat is dat?Een gerstekorrel is goedaardig en bevindt zich onder de huid. Het is een gevulde cyste die er wit uitziet. Vaak komen ge…
Leveen (67 artikelen)
Gepubliceerd: 03-07-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.