Borsthaar bij mannen: laten zitten, scheren of epileren?

Borsthaar bij mannen: laten zitten, scheren of epileren? Borsthaar bij mannen is een verschijnsel dat zich bij veel mannen voordoet. De haren op de borst groeien tijdens en na de puberteit in snel tempo op de borst en buik van de man. Niet alle mannen krijgen evenveel borsthaar en niet alle mannen zijn er van gecharmeerd. Wat moet je doen met borsthaar? Moet de man van tegenwoordig zijn borsthaar laten zitten of moet de scheermes erover?

Borsthaar lelijk of mooi?

Of borsthaar nou mooi of lelijk is blijft natuurlijk altijd een persoonlijke kwestie. Veel mannen ontkomen er niet aan en krijgen tijdens of na de puberteit haar op de borst. Vaak gaat dit ook gepaard met haar op de buik en soms op de schouders en rug.

Waarom hebben mannen borsthaar en vrouwen niet?

Hoe kan het nou eigenlijk dat mannen wel borsthaar krijgen en vrouwen niet? Het heeft alles te maken met hormonen. Mannen maken het hormoon testosteron en dihydrotestosteron (DHT) aan. Deze hormonen worden aangemaakt in de teelballen van de man. Vrouwen hebben geen teelballen en daarom ontbreken deze hormonen bij de vrouw. Vrouwen maken echter wel een beetje testosteron aan in de bijnierschors.

De hoeveelheid testosteron die de vrouw aanmaakt is echter vele malen lager dan de hoeveelheid die de man aanmaakt. Testosteron zorgt voor bepaalde lichamelijke ontwikkelingen bij de man. Denk bijvoorbeeld aan het ontstaan van een mannelijk lichaamsbouw, het groeien van de penis en natuurlijk het ontstaan van borsthaar. Het in verhouding kleine beetje hoeveelheid testosteron dat een vrouw aanmaakt zorgt bij de vrouw voor het ontwikkelen van schaamhaar en okselhaar. Het hormoon dihydrotestosteron (DHT) kan soms erg vervelend zijn. Het hormoon kan bij de mannen op latere leeftijd zorgen voor kaalheid.

Hoe kun je borsthaar verwijderen?

Niet iedereen vindt borsthaar mooi en wil er graag van af. Hoe kan je het beste borsthaar verwijderen? Welke methoden zijn geschikt? De meeste mannen die hun borsthaar verwijderen doen dat met een scheermesje. Uiteraard is dit niet blijvend. Borsthaar groeit gewoon weer terug. Onder de douche kun je het beste gaan scheren. Zorg ervoor dat je met lauw water en scheerschuim aan het werk gaat.

Je kunt ook een scheerapparaat gebruiken. Veel merken zoals Braun en Philips hebben speciale bodygroomers op de markt gebracht. Je kunt met deze scheerapparaten heel precies en veilig je lichaamsbeharing bijwerken.

Een andere manier is het gebruik van ontharingscrème. Je kunt dit op je lichaam aanbrengen en even laten inwerken. Na een bepaalde tijd spoel je de crème van je lichaam. Je haren zullen los laten.

Kun je borsthaar tegenhouden?

Nee. Normaal gesproken kun je borsthaar niet tegenhouden. Er zijn geen middeltjes in de winkel te koop waar je dat mee kunt doen. Borsthaar vormt zich doordat bepaalde hormonen in je lichaam vrijkomen. Dit is een natuurlijk proces en kan alleen worden gestopt wanneer deze hormonen worden afgeremd of worden onderdrukt met andere hormonen.

Verschillende soorten borsthaar

Iedereen kan zien dat bijna elke man met borsthaar een ander soort patroon heeft. Niet iedereen krijgt evenveel borsthaar. Soms alleen op de buik en weinig op de borst. Soms heel veel op de borst en weinig op de buik en soms veel op de buik, en veel op de borst. Er wordt wel eens gesuggereerd dat bepaalde patronen van borsthaar iets kan zeggen over het karakter van de man. Deze suggesties zijn natuurlijk zonder enige twijfel weerlegbaar en missen wetenschappelijke onderbouwing. Desalniettemin is het wel leuk om te weten!

De aap

De aap is helemaal bedekt met haar. Iemand met erg veel borsthaar wordt daarom ook wel de aap genoemd. De aap is de leider van de groep en wordt gezien als een invloedrijk persoon. De aap is krachtig, stoer en sterk. Hij weet wat hij wil en is vaak recht door zee.

De superheld

De superheld lijkt op superman! Op de borst van deze man groeit het borsthaar in een soort driehoek. Het lijkt op het logo van superman. Deze man is van staal en heeft dikke gespierde armen. Hij houdt van sporten en is geliefd bij veel vrouwen.

De ekokrijger

Bij de ekokrijger moet je denken aan stekelig haar op de buik en borst. Het haar is een beetje vreemd van structuur en is vaak plukkig. De zachte kant van de Ekokrijger is bedekt met een dikke laag trots. Deze man houdt van zijn moeder en heeft respect voor de mens. Een sensuele nacht is niet weggelegd voor de Ekokrijger. Hij houdt meer van potje wilt stoeien.

Het dorpsplein

Het dorpsplein staat synoniem voor de metroman. Natuurlijk borsthaar maar wel goed bijgehouden en keurig afgewerkt. Deze man doet veel aan lichamelijke verzorging en is licht gespierd door zijn gezonde en sportieve levensstijl. Hij houdt van winkelen, nieuwe kleding en lekker lang op het terras zitten mensen kijken.

De borstmat

De borstmat is misschien wel de bekendste. De borstmat kenmerkt zich door een mat met borsthaar. Vaak is er op de buik niet veel haar te vinden. Op de schouders en rug is vaak wel haar te zien. De borstmat man is romantisch en betrouwbaar. Hij is tevens erg voorspelbaar en kan niet liegen. Hij is de perfecte family man.

De adonis

De adonis heeft helemaal geen borsthaar. Hij is lekker glad en houdt er van om met zijn gespierde torso de vrouwen te versieren. Hij is in bed de leider en vindt het fantastisch als andere mensen zijn ego aan het strelen zijn. Hij is perfectionistisch en veel vrouwen vinden hem een player. De adonis is misschien niet de ideale man voor een gezin. Toch zijn er wel veel vrouwen die hem aantrekkelijk vinden en het met hem willen proberen. De adonis is een man die je als vrouw in de gaten moet houden.

De olifant

De olifant zien wij vaak in het zuiden van europa. Veel haar op de borstkas dat in een streepje naar beneden, richting de buik loopt. Hij is een gevoelige ziel maar toch heel zelfverzekerd. Hij is sociaal en houdt van vrienden en het leven.

Wat vind en wil de vrouw?

Willen vrouwen een gladde borstkas of liever een behaarde man? Vind de vrouw borsthaar mooi en aantrekkelijk of heeft ze liever een kaal lichaam? Het is natuurlijk een persoonlijke kwestie. Sommige vrouwen hebben liever een gladde borst en buik bij de man. Een man die zich scheert is voor haar geen enkel probleem. Er zijn ook vrouwen die liever een behaarde borst zien bij de man. Het is en blijft een kwestie van smaak.

Een aantal borsthaar feitjes

  • Als je borsthaar verwijdert komt het niet stugger terug. Ook komt er niet meer borsthaar terug als je het verwijdert.
  • Borsthaar verwijderen wordt heel veel gedaan door mannen. Bijna elke man verwijdert wel eens een deel van zijn borsthaar.
  • Als je borsthaar gaat waxen komt het zeker weer terug. Waxen is geen permanente oplossing.
  • Lichaamshaar van de man is anders dan die van de vrouw. Borsthaar is bijvoorbeeld dik en stug.
© 2011 - 2024 Kropslavinken, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Dating: de eerste date: date tips voor mannenDating: de eerste date: date tips voor mannenHet is je gelukt. Je het een eerste date met een leuke vrouw. Hoe zorg je ervoor dat dit eerste afspraakje positief aflo…
Succesvol daten voor mannenSuccesvol daten voor mannenJe hebt een date met een vrouw. Wat zijn nu de belangrijkste zaken waar je op moet letten om je afspraak soepel te laten…
Ontharen met waxstrips, ontharingscrèmes of scheerapparaat?Ontharen met waxstrips, ontharingscrèmes of scheerapparaat?Er zijn veel methodes om voor snelle en gladde ontharing van je lichaam te zorgen. Als je niet van scheren houdt zijn er…
Ontharen: EpilerenEr zijn vele verschillende manieren om uzelf van uw overtollig haar af te helpen. In dit artikel wordt het haar verwijde…

Gezichtsmassage een anti rimpel behandelingGezichtsmassage een anti rimpel behandelingWaarom een gezichtsmassage als een anti rimpel behandeling? Hoe kan een gezichtsmassage rimpels voorkomen? De voordelen…
De verzorging van je nagelriemenDe verzorging van je nagelriemenIedereen wil wel prachtige nagels. Dan is het ook noodzaak om je nagelriemen goed te verzorgen. Veel mensen slaan juist…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Jackmac34, Pixabay
  • www.wikipedia.nl
  • www.google.nl
Kropslavinken (203 artikelen)
Laatste update: 05-08-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.