Olijfolie van binnen en buiten

Olijfolie van binnen en buiten Dat olijfolie goed voor ons is weten we inmiddels en we maken steeds meer gerechten aan met olijfolie. Een prima ontwikkeling, maar je kunt nog veel meer doen met olijfolie. Ook aan de buitenkant van je lichaam kan het bijvoorbeeld prima dienst doen.

Olijfolie van buiten

Olijfolie aan de buitenkant passen we nauwelijks toe en zo vreemd is dat ook niet, want er wordt geen ruchtbaarheid aan gegeven. Terwijl bijvoorbeeld de vele beautyprogramma’s op televisie hier bij uitstek geschikt voor zijn. Geen peperdure cosmeticaproducten, maar simpele olijfolie.

Wil je toch een cosmeticaproduct gebruiken, kijk dan goed naar wat er in zit. Er zijn inmiddels verschillende merken die olijfolie in hun producten verwerken. Haarproducten is zo’n voorbeeld waar al enige tijd olijfolie toegevoegd wordt aan de verschillende producten in een lijn (verschillende merken).

Hoofdhaar

Olijfolie is goed voor je haar, want het stimuleert de glans. Het werkt als volgt en mag op gewassen en ongewassen haar toegepast worden. Pak een flinke scheut olijfolie en wrijf deze goed door het haar. Zorg dat je alles meeneemt, ook de lengte van je haar, de punten etc. Maak vervolgens een handdoek vochtig en leg hem even in de magnetron, zodat de handdoek lekker warm wordt. Draai je handdoek om je haar en zorg dat alles goed in die warme handdoek zit. Laat het een half uur zitten en spoel daarna de olijfolie goed uit je haar. Je haar voelt zachter en de glans is duidelijk zichtbaar. Je mag dit zo vaak toepassen als je wilt.

Scrubben

Regelmatig scrubben is goed voor de huid, dat weten we inmiddels. Olijfolie is goed voor de huid, dat weten we ook. Maar met olijfolie scrubben gaat niet. Echter, als je er zeezout aan toevoegt dan wordt het plots een prima scrubmiddel. Het werkt beter en prettiger dan normale scrub, omdat scrub toch hard aanvoelt. De toevoeging van olie zorgt er voor dat de huid soepel en zacht blijft, maar de werking van het zeezout zorgt voor een goed gescrubde huid. Er zijn wat natuurlijke cosmeticamerken die al olie toevoegen aan de scrub. Echter, niet noodzakelijkerwijs olijfolie.

Ruwe plekken

Iedereen heeft wel eens last van ruwe plekken. Zijn het niet de ellebogen, de knieën of handen, dan toch zeker de voeten. Want daar hebben heel veel mensen last van. De voeten lekker insmeren met olijfolie voelt al direct zacht, maar als je het doet voor het slapen gaan en je pakt ze in met een stevige linnen of katoenen sok, dan voelen ze de volgende dag helemaal zijdezacht. Waar je het ook opsmeert, enkele nachten achter elkaar toepassen en het resultaat mag er absoluut zijn.

Nagels

De nagels verzorgen is belangrijk, het is je visiteplaatje. Maar dat wil niet zeggen dat je per se nagellak op moet doen. Verzorging is ook een niet uitgedroogde nagel (kan eerder afbrokkelen) en een opgeschoven nagelriem, zodat de nagel lager lijkt. De cosmeticawereld heeft hier zeker producten voor, maar olijfolie doet het ook prima. Smeer met een klein borsteltje de olijfolie over de nagel en langs de rand van de nagel met de huid. Laat je handen even zo liggen (doe het bijvoorbeeld als je een film bekijkt of iets dergelijks) en spoel na verloop van tijd je handen af. Hoe langer de olijfolie erop zit, hoe beter het is. Herhaal dit zoveel je wilt.

Olijfolie van binnen

In allerlei recepten wordt olijfolie verwerkt en dat is goed. Maar lang niet iedereen past olijfolie toe, waar het toegepast kan worden. Zeker puur (niet verhit) is het nog beter. Enkele voorbeelden.

Stamppot

De winter staat bekend om de stamppotten, alleen passen veel mensen de stamppoten slechts toe met de jus van het lapje vlees of een klontje boter erbij voordat er gestampt gaat worden. Vervang de boter eens voor olijfolie en stamp het dan tot een geheel. Smaakt zeker zo lekker.

Willekeurig gerecht

Ieder gerecht kan je klaarmaken zoals je het altijd doet. Voeg voordat je het gerecht gaat opdienen alleen nog een scheut olijfolie aan toe, meng het door het gerecht en serveer dan uit.

Sla

Sla is meer voor de zomer, maar de maaltijdsla met gekookte aardappeltjes kan in de winter prima. Vervang de dressing door een scheut olijfolie en meng deze door de salade. Doe daarna de klein gemaakte aardappelen erbij en meng het nog eens goed door.

Tot slot

Vreemd toch eigenlijk dat de Grieken olijfolie al voor het lichaam toepaste, maar wij er voor een deel vervreemd van zijn. Olijfolie is lekker, niet duur en goed voor het lichaam. Gebruik van maken dus!
© 2011 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Alles over olijfolieAlles over olijfolieOlijfolie is heel erg gezond, het zorgt voor bescherming van de gezondheid en past prima in een gezonde levensstijl. Oli…
Olijfolie, het vloeibare goudOlijfolie, het vloeibare goudOlijfolie wordt dagelijks toegepast in de landen rond de Middellandse Zee. Zij kennen de geheimen van het vloeibare goud…
Twee heerlijke Spaanse tapas receptenTwee heerlijke Spaanse tapas receptenTwee heerlijke tapas voor vier personen. Een met cherrytomaatjes en olijven, en de andere met paprika en chorizo! Geniet…
Borrelhapjes - met olijvenKrijg je visite en wil je eens iets speciaals op tafel zetten? Maak dan een leuk, apart borrelhapje! Is weer eens iets a…

Wat verdient een model?Wat verdient een model?Model worden: welk meisje droomt daar niet van? Door programma’s zoals Hollands Next Top Model gaat deze droom soms in v…
Lush; handgemaakte, maatschappelijk verantwoorde CosmeticaLush heeft heerlijke, verse handgemaakte zeepjes, cremes, lotions, parfums en zalfjes die gemaakt worden vanuit een mili…
Bronnen en referenties
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 19-11-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.