Wat verdient een model?

Wat verdient een model? Model worden: welk meisje droomt daar niet van? Door programma’s zoals Hollands Next Top Model gaat deze droom soms in vervulling. Hoe kun je model worden? Welke “eisen” worden er aan een model gesteld? En wat verdient een model eigenlijk?

Model worden: eisen

Aan een model worden heel wat eisen gesteld. Ze moet niet alleen een knap gezichtje hebben en stralende, parelwitte tanden, maar ook slank en vooral erg lang zijn. Als model voor kleding (fashion) is lengte belangrijk. Je moet minimaal 1,72m zijn als meisje. Slanke, lange personen laten de kleding beter tot hun recht komen.

Qua maten werden 90 ( borst), 60 ( taille) en 90 (heupen) als ideaal beschouwd, maar de modellen van vandaag de dag zijn wat “voller”. Of minder mager, het is maar hoe je het bekijkt.

Professionele houding

Je kunt er nog zo mooi uitzien, met uiterlijk alleen kom je er niet. Je zult ook een professionele houding moeten hebben tegenover je opdrachtgever. Dat wilt zeggen dat je op tijd bent voor je afspraak, dat je ook onder onaangename omstandigheden (kou, wind, regen) kunt poseren. Maar ook persoonlijkheid speelt een rol. Zelfbewustzijn, een eigen identiteit zijn factoren die steeds zwaarder wegen in de modellenwereld.

Fotomodel of fashionmodel

De eisen die aan je worden gesteld als model, zijn ook afhankelijk van het soort modellenwerk dat je doet. Als fashionmodel moet je vooral lang zijn en goed kunnen lopen op de catwalk. Een fotomodel moet uitstraling hebben, gezichtsexpressie en een perfect lichaam.

Model worden: tips

Sommige modellen rollen zo het modellenwereldje binnen, terwijl anderen zichzelf moeten promoten om een ingang te vinden in de modellenwereld. Enkele tips om je modellendroom in vervulling te laten komen:

Gespot worden door een modellenbureau

Daar heb je zelf geen invloed op. Hoewel... aandacht voor je uiterlijk en uitstraling verhogen de kans behoorlijk. Je hebt de mazzel dat je gespot wordt door een castingbureau, die je vraagt een aantal foto’s op te sturen. Dit is een ideale situatie.

Foto’s naar modellenbureau sturen

Je bereikt niet de top met een afwachtende houding. Kom in actie, maak foto’s en stuur ze door naar meerdere modellenbureaus. Vermeld je maten en contactgegevens.

Meedoen aan Hollands Next Top Model

Als je ambities hebt in de modellenwereld, ben je ongetwijfeld bekend met het programma Hollands Next Top Model (HNTM), de Nederlandse variant op America’s Next Top Model. Veel meiden die hebben deelgenomen aan het programma en de top-10 hebben bereikt, werken inmiddels als professioneel model. En uiteraard gaat de winnares een gouden toekomst tegemoet. Wie weet: niet geschoten is altijd mis, toch?

Wat verdient een model?

Als model verdien je geld als water. Hoeveel je verdient, is afhankelijk van je potentie en ervaring. Het uurtarief bedraagt € 50 tot € 200, maar een professioneel model verdient veel meer.
© 2011 - 2024 Rebeccahoogers, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Model worden – Hoe doe je dat?Model worden – Hoe doe je dat?Model worden is een droom van veel meisjes. Vooral tienermeiden willen er net zoals de beroemde topmodellen uitzien die…
Summative Model of Attitude (summatieve model van attitude)Summative Model of Attitude (summatieve model van attitude)De Summative Model of Attitude is een theorie in het leven gebracht door Martin Fishbein in 1967. Het is een model waari…
De verschillende soorten modellenDe verschillende soorten modellenVeel mensen denken dat je alleen model kunt worden als je heel erg lang bent en de juiste maten hebt. Maar dit is niet z…
Fashion model: mannelijk fotomodelFashion model: mannelijk fotomodelWie denkt dat de meiden het alleen goed doen in modellenwereld heeft het mis. Ook jongens en mannen zijn nodig in deze i…

Meer volume: haar touperenVeel vrouwen willen graag volume in hun haar. Nu is touperen een van de best werkende manieren om volume te creëren in j…
Olijfolie van binnen en buitenOlijfolie van binnen en buitenDat olijfolie goed voor ons is weten we inmiddels en we maken steeds meer gerechten aan met olijfolie. Een prima ontwikk…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Nissor, Pixabay
  • Metamorfose.com
Rebeccahoogers (449 artikelen)
Gepubliceerd: 20-11-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.