Fashion model: mannelijk fotomodel

Fashion model: mannelijk fotomodel Wie denkt dat de meiden het alleen goed doen in modellenwereld heeft het mis. Ook jongens en mannen zijn nodig in deze industrie en de eisen die aan hen worden gesteld worden steeds hoger. Ultiem dunne meisjes zien we al op de catwalk maar hoe zit het met de jongens. Moeten zij ook steeds dunner worden?

Ik zie er goed uit?

Wie bepaalt of jij er goed uit ziet? Is knapheid een subjectief of objectief gegeven? Veel mensen zijn het er toch wel over eens of iemand knap is of niet. Belangrijk om te weten is dat aantrekkelijkheid en knapheid niet altijd samen gaat. Iemand kan er erg knap en mooi uitzien maar daarentegen juist niet aantrekkelijk zijn.

In de modellenwereld moet je beide zijn. Je moet voldoen aan de hoge eisen die aan je gesteld worden. Voor jou als man is het erg belangrijk om weinig overtollig lichaamsvet te hebben. Weinig vet wordt namelijk gezien als aantrekkelijk en gewenst.

De modewereld gaat nog een stap verder en eist voor vrouwelijke modellen een dusdanig laag lichaamsvetpercentage. Het model is dan allang geen model meer dat de huidige samenleving reflecteert. Voor de mannelijke modellen is het anders. Mannen moeten in deze wereld weinig vet hebben maar ook licht gespierd zijn. De term die hier voor gebruikt wordt is het ‘’droog’’ zijn. Weinig vet maar toch genoeg spieren.

Verschillen

Het ene model is het andere niet. Er zijn verschillende model soorten te noemen. Ten eerste kun je een speciaal model worden. Dit betekent dat je afwijkt van de standaardmaten die bedacht zijn door de fashionwereld. Je moet dit dus niet opvatten alsof je afwijkt van de standaard mens. Naast een ‘’special model’’ kun je fashion en commercial model worden. Een fashion model word je niet zomaar. Je moet voldoen aan speciale maten en een speciale look hebben. Een commercial model worden is ook niet voor iedereen weggelegd.

Fashion model

Een fashion model loopt over de catwalk of runway. Dit model draagt de kleding van de vele fasiondesigners. Het is belangrijk om aan bepaalde maten te voldoen. Als fashionmodel hoef je niet perse erg gespierd te zijn. Sommige fashion modellen zijn erg dun en hebben een uniek hoofd. Fashion labels zijn er gesteld op een bijzonder en uniek hoofd.

Commercial model

Een commercial model werkt vaker nationaal maar kan ook internationaal werken. Als commercial model heb je ook te maken met speciale maten. Jongens en mannen moeten een fit en gespierd lichaam hebben. Een bijzonder hoofd wordt hier minder op prijs gesteld.
Potentiële consumenten moeten zich door jou aangesproken voelen. Een mooie lach en gezonde rechte tanden zijn hier belangrijk.

Special model

Een special model hoeft niet specifieke maten te hebben. Een special model kan in principe overal voor ingezet worden. Denk bijvoorbeeld aan commercials. Doordat de maten niet geschikt zijn voor de fashion werken special models vaker buiten deze industrie.

Hoe word je model?

Als jij veel positieve reacties krijgt op je uiterlijk vanuit je omgeving kun je besluiten om hier iets mee te gaan doen. Als eerste kun je op internet gaan rondkijken naar potentiële modellenbureaus. Er zijn in Nederland meer modellenbureaus (fashion) voor vrouwen dan voor mannen, maar bij veel bureaus kun je als jongen ook terecht. Een aantal goede modellenbureaus die zich richten op de fashionwereld zijn:

  • Name models
  • Skin models
  • Tony Jones Model Management

Modellenbureus stellen speciale eisen aan je uiterlijk. Deze eisen zijn gebaseerd op de heersende eisen die worden gesteld door de potentiële werkgevers. Een belangrijke eis gaat over de lengte. Als jongen moet je lang genoeg zijn om in aanmerking te komen voor een plek bij een modellenbureau. Het gaat vaak om een lengte tussen de 184 – 189 centimeter. Als je korter of langer bent maak je al minder kans.

Succes!
© 2009 - 2024 Kropslavinken, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De beste mannelijke modellen: fashion modellenDe beste mannelijke modellen: fashion modellenDe modellenwereld is altijd op zoek naar goede en knappe modellen. Niet alleen vrouwen zijn erg geliefd bij fashion desi…
De verschillende soorten modellenDe verschillende soorten modellenVeel mensen denken dat je alleen model kunt worden als je heel erg lang bent en de juiste maten hebt. Maar dit is niet z…
Hoe word je een professioneel model?Het is de droom van vele jonge meisjes: het worden van een professioneel model. Vaak wordt de modellenwereld afgespiegel…
Androgyne modellen: soms man, soms vrouwAndrogyne modellen: soms man, soms vrouwIn de modellenwereld is niks te gek. Constant wordt er geprobeerd om met iets nieuws te komen en daar horen ook speciale…

Vintage Londen: de beste vintage winkels in LondenVintage Londen: de beste vintage winkels in LondenElke fashionista of vintage adept weet dat Londen een shopping paradijs is voor mooie, goede vintage,´the real thing´. H…
Kerstkleding, veel glansKerstkleding, veel glansWe zeggen “op ons paasbest gekleed gaan”, maar eigenlijk kunnen we beter zeggen op ons “kerstbest gekleed gaan”. Immers,…
Bronnen en referenties
Kropslavinken (203 artikelen)
Gepubliceerd: 05-12-2009
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Mode
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.