Vintage Londen: de beste vintage winkels in Londen

Vintage Londen: de beste vintage winkels in Londen Elke fashionista of vintage adept weet dat Londen een shopping paradijs is voor mooie, goede vintage,´the real thing´. Hippe tweedehands kleding vanaf de jaren 20 tot en met de jaren 80 vind je in deze bruisende stad volop. Hieronder vind je een overzicht van de beste vintage winkels in de verschillende delen van Londen, waarmee je een weekendje vintage Londen kunt vullen. Het enige wat je nodig hebt is plenty ponden, een goede plattegrond van London City en een metrokaart. Have fun!

Vintage winkels in het Noorden van Londen

Cloud Cuckoo Land

Dit kleine vintage winkeltje bestaat al sinds 1982 en heeft een schitterende collectie tweedehands kleding vanaf de Victoriaanse tijd tot en met de jaren 60. Daarnaast verkopen ze ook avondkleding, baby kleertjes, schoenen en hippe accessoires. Ook erg leuk is een mooie collectie jaren 50 handtassen.
Charlton Place 6, Camden Passage. Open di-zat 11.00-17 .30 ( N1, metro Angel)

Thea Vintage

Thea Vintage is gelegen aan de populaire Camden Market, waar je een aantal leuke vintage winkels vindt. In dit hippe winkeltje vind je zowel vintage als retro kleding. Ook kun je er mooie, tweedehands designer kleding vinden zoals van Dolce & Gabbana.
Unit 16, Camden Stables Market. Open ma-vrij 11.00-17.00, zat, zon 9.30-19.00 ( NW1, metro Camden Town)

Retro World

Retro World heeft net als Thea Vintage een winkel aan Camden Market. Ze hebben een zeer grote collectie ´ethnic´ bloesjes, rokken en jurken. Voor polyester bloesjes uit de sixties, Adidas en Puma vintage items uit de jaren 60 en 70 en coole mini-jurkjes uit de sixties, ben je hier aan het goede adres. Prijzen lopen sterk uiteen: van 5 pond voor een vintage stropdas tot 600 pond voor een bruidsjurk uit 1920.
Arch 54, Camden Stables Market. Open onbekend. ( NW1, metro Camden Town)

Lost´N´Found

Een derde tip voor een goede vintage winkel aan Camden Market is Lost ´N´ Found. Volgens de Time Out misschien wel de beste die je daar kunt vinden, dus het mag niet ontvbreken op je lijstje van de hipste winkels van vintage Londen. Het bestaat uit 2 verdiepingen waar je je kunt vergapen aan een schitterende vintage collectie, dat voor een groot deel bestaat uit katoenen jurkjes uit de jaren 50 die ongeveer rond de 40 pond kosten, college sweaters en leren jacks. De bovenverdieping is voor een deel gewijd aan cowboy stuff zoals cowboy laarzen en hier vind je ook vintage bruidsjurken met kant en tule en zelfs vintage bruidskostuums voor de bruidegom!
Camden Stables Market. Open: ma-vrij 11.00-18.00, zat, zon 10.00-19.00 ( NW1, metro Camden Town)

Rokit

Rokit behoort tot de top tien van de beste vintage winkels in Londen en is één van de beroemde namen in vintage kleding. Je ziet dan ook kleding en accessoires van Rokit in toonaangevende modebladen en kranten en zelfs celebrities dragen vintagekleding van Rokit. Je vindt er van alles hippe vintage kleding en collector items tot en laag geprijsde, bijna nieuwe ´customized´ kleding.
Camden High Street 225. Open: de hele week. ( metro Camden Rown)

Marie Curie

Behalve bij vintagewinkels moet je natuurlijk ook de plaatselijke ´charity shops´, de zogeheten kringloopwinkels, aflopen voor het spotten van tweedehands kleding. Juist in dit soort winkels kun je echte koopjes aantreffen. Marie Curie is zo´n kringloopwinkel, waar je altijd wel een paar mooie baljurken of polyester jaren 70 trouwjurken aantreft. Daarnaast vind je er ook tweedehands kleding van dure merken en leuke curiosa, achterin de winkel.
St Paul’s R 318-320. Open ma-zat 9.00-17.20 ( N1, metro: Highbury & Islington )

Vintage winkels in het Oosten van Londen

Absolute Vintage

Absolute Vintage richt zich hoofdzakelijk op accessoires en vintage schoenen en van dit laatste hebben ze een enorme collectie: ongeveer 1000 paar schoenen! De Vogue heeft niet voor niks Absolute Vintage uitgeroepen tot de winkel met de grootste collectie vintage schoenen in Engeland. Bovendien hebben ze hele leuke prijsjes vanaf 15 pond voor een paar pumps. Verder zijn er volop vintage handtassen en handschoenen en vind je er ook vintage kleding aan rekken, waar je bijvoorbeeld mooie vintage jurkjes kunt vinden tussen de 22 en 30 pond. Kortom echt een aanrader als je op koopjesjacht gaat!
St. Hanbury 15. Open: ma-zat 12.00-17.00, zon 11.00-19.00 ( E1, metro St. Liverpool)

Beyond Retro

Beyond Retro mag absoluut niet op je lijstje van de beste vintage winkels in Londen ontbreken, want Beyond Retro is hard op weg een winkelketen te worden: in Londen heeft het twee winkels en in Zweden vier. De winkels in Londen bezitten duizenden vintage items vanaf de Victoriaanse tijd tot en met de jaren 90. De vestiging in East End, in Cheshire street, is niet alleen de grootste vintage shop die je in Londen kunt vinden, maar het heeft ook de meest diverse vintage collectie van alle vintage shops in Londen. Dat is niet zo verwonderlijk als je bedenkt dat de winkels dagelijks bevoorraad worden met 500 nieuwe items! De vintage kledingstukken worden over de hele wereld gezocht: in Italië, de Verenigde Staten tot in Japan toe.
Bovendien treedt er op de meeste zaterdagen een bandje op in de vestiging op East End.
Vestiging East End: Cheshirestreet 112. Open: ma - Woe 10.30- 17.30, do - vrij: 10.30am - 20.30, zat: 10.30 - 17.30, zo: 12.00-18.00. ( E2, metro St. Liverpool)
Vestiging West End: Great Marlborough street 58-59. Open: ma - Woe 10.30- 17.30, do - vrij: 10.30am - 20.30, zat: 10.30 - 17.30, zo: 12.00-18.00.

The East End Thrift Store

The East End Thrift Store is van oorsprong net als Beyond Retro , een warenhuis geweest. Je vindt er een grote collectie hippe vintage items voor weinig geld. De prijzen voor de vintage kleding zijn belachelijk laag: voor de meeste kledingstukken betaal je tussen de 7 en de 10 pond.
Unit 1A Watermans Building Assembly Passage. Open ma- zon 11.00-18.00 . (E1, metro Stepney Green).

Oxfam

Oxfam verkoopt naast tweedehands kleren ook leuke gadgets, curiosa, speelgoed, elpees en boeken. Tweedehands kleding kun je al vanaf twee pond kopen.
Oxfam Kingsroad 570. Open: ma-vrij 9.30-17.20, za 9.30 – 18.00, zo 12.00 – 16.00. ( E8, metro Dalston Kingsland).

Vintage winkels in het Zuiden van Londen

Crusaid

Crusaid is net als Marie Curie een soort kringloopwinkel, de zogenaamde ´charity shops´, waar je leuke koopjes kunt vinden zoals spijkerbroeken vanaf 8 pond, rock t-shirts voor vier pond. Maar daarnaast kom je er ook exclusieve kleding tegen van topontwerpers zoals Yves Saint Laurent, Givenchy en Ralph Lauren. Ook vind je er grappige curiosa voor weinig geld. Hoort in de top 20 lijst thuis van vintage shops met ´the best atmosphere´, door hét Londense uitgaanstijdschrift, de´Time Out´ samengesteld.
Crusaid, Churton street 19, Pimlico. Open: ma - zat 10.00-18.00, zo 11.00-15.00 ( SW1, metro Victoria)

What The Butler Wore

Mooie vintage boetiek, waar je echte vintage stukken kunt vinden vanaf de jaren 50 tot de jaren 80. Bovendien is alle kleding in goede staat en schoon.
Lower Marsh 131. Open ma-zat 11.00-18.00. (SE1, metro Lambeth North)

Vintage shops in het Westen van Londen

Three Pound Shop

De Three Pound Shop, de naam zegt het al, is een tweedehands winkeltje, waar de meeste kleding maar drie pond kost of zelfs minder dan dat. Het enige nadeel is dat je door bergen suffe kleding moet worstelen om de topstukken te kunnen vinden.
Pembridge Road, 28,. Open ma-zat 10.00 – 20.00 . (W11, metro Notting Hill Gate)

Traid

Traid is weer een andere kringloopwinkel of charity shop, waar je volop vintage kleding en designer stukken kunt vinden. Prijzen zijn redelijk, maar niet echt goedkoop. Voor mannen hebben ze Traidremade gecreëerd: kleding die in een nieuw, origineel jasje wordt gestoken zoals blazers die van funslogans worden voorzien zoals: ‘Let’s get lost tonight’ and ‘I am whatever you say I am’. Er is ook een mooi aanbod van accessories zowel voor mannen als voor vrouwen.
Westbourne Grove 61. Open ma-zat 10.00-18.00, zo 11.00-17.00. (W2, metro Royal Oak of Bayswater)

Trinity Hospice, Kensington

Trinity Hospice, Kensington is een fantastische kringloopwinkel, waar je designer topkleding kunt vinden van onder andere Armani, in zeer goede staat. De prijzen zijn er redelijk. Verder is er altijd een top selectie van vintage handtassen en schoenen, waaronder avondschoentjes van Prada en DKNY tassen.
Trinity Hospice, Kensington Church Street 31. Open ma-zat 10.00-16.45, zo 11.00-17.00.( W8, metro High St Kensington)
© 2009 - 2024 Miki, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Vintage bruiloft: een nieuwe trendVintage bruiloft: een nieuwe trendNaast de do-it-yourself bruiloft is ook de vintage bruiloft een opkomende trend in Nederland. In Amerika is de zogenoemd…
Get the look: vintageDe vintage look is weer helemaal hip en happening. Celebraties worden gespot met vintage op de rode loper, de vintagewin…
Vintage laarzen en kleding: waar moet je zijn?Vintage. De kleding en het schoeisel van toen is weer helemaal van nu! Lees hier wat vintage is, en vooral waar je moet…

Vintage Parijs: de beste vintage winkels in ParijsVintage Parijs: de beste vintage winkels in ParijsParijs is niet voor niets de stad van de mode en heeft dan ook voor de vintage adepten vele leuke vintage winkels, die j…
Fashion model: mannelijk fotomodelFashion model: mannelijk fotomodelWie denkt dat de meiden het alleen goed doen in modellenwereld heeft het mis. Ook jongens en mannen zijn nodig in deze i…
Bronnen en referenties
  • Bron: Time Out, ´London´s top 20 thrift stores´, samengesteld door Maggie Davis, Dan Jones, Hannah Kane en Rochelle Norman
Miki (26 artikelen)
Laatste update: 04-02-2010
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Mode
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.