Vintage Parijs: de beste vintage winkels in Parijs

Vintage Parijs: de beste vintage winkels in Parijs Parijs is niet voor niets de stad van de mode en heeft dan ook voor de vintage adepten vele leuke vintage winkels, die je in hartje Parijs kunt vinden. Van antieke kleding uit 1900 tot en met hippe sixties jurkjes, van alles kun je er vinden. Hieronder vind je een lijstje met de beste en hipste vintage winkels in Parijs. Veel shopping plezier!

Adressen van vintage winkels in Parijs

Francine Dentelles

Francine Dentelles heeft drie mooie vintage winkels, één in Parijs en de andere twee in het stadje Saint-Ouen en is gespecialiseerd in kant, linnen en historische kleding. Alles van zeer goede kwaliteit, maar er zit wel een prijzig prijskaartje aan. De eigenaar zelf krijg je nooit te zien, want die is altijd op jacht naar nieuwe vintage items.
Adres: Francine Dentelles,2 rue de l'Avé-Maria, 75 004, Parijs (bel voor een afspraak naar 06 07 41 99 01 of e-mail naar francinedentelles@voila.fr). Metro: Saint-Paul.

Maison Brigitte Campagne

Brigitte Campagne is een ware specialist in antieke kleding van 1800 tot 1940.
Haar kleine winkeltje is volgepakt met onder andere luxueuze jassen en weelderige baljurken. De meeste kledingstukken van de collectie zijn eigenlijk bedoeld voor de verzamelaar, vooral omdat de stoffen nogal kwetsbaar zijn geworden. Prijzen zijn redelijk voor bijvoorbeeld een antieke jas uit 1910 met borduursel betaal je ongeveer 300 euro.
Adres: Maison Brigitte Campagne, 17, rue Moret, 75 011. Metro: Ménilmontant.

Falbalas

Falbalas, opgericht door Françoise en Erwan de Fligué, is een waar vintage paradijs. Verborgen in de antieke vlooienmarkt van Saint-Ouen, aan de rand van Parijs, biedt deze vintage winkel topstukken aan vanaf de 18e eeuw tot 1970. De nadruk ligt op jurken uit de periode 1900 tot 1950. Verder is er ook een collectie van hippe retroschoenen die door de eigenaren zelf ontworpen zijn.
Prijzen zijn vanaf 30 euro tot enkele honderden euro’s. Er wordt alleen contant geld of Franse cheques geaccepteerd, geen creditcards.
Adres: Falbalas, Marché Dauphine, 140 rue des Rosiers, Saint-Ouen. Metro:Porte-de-Clignancourt.

Ragtime

Ragtime is vooral beroemd om zijn eigenaresse, de Parijse modekoningin Françoise Auguet. Het is éen van de beste vintage shops in hartje Parijs, zo niet dé beste vintage shop. Hier kun je een puntgave Dior jurk uit 1957 voor 1000 euro vinden of een jaren veertig avondjurk voor 450 euro. De prijzen liggen vrij hoog, maar de kleding is wel van topkwaliteit. Ook de moeite waard is de prachtige collectie vintage hoedjes, tassen en schoenen, die wat vriendelijker geprijsd zijn.
Adres: Ragtime, 23 rue de l'Echaudé, 75 006. Metro St-Germain-des-Prés.

Mam'zelle Swing

In Mam´zelle Swing, een grappig vintage winkeltje kun je veel jaren 40 vintage kleding vinden. De collectie is zorgvuldig uitgezocht en je kunt er zowel een antieke blouse uit 1900 aantreffen als een tweedelig pak van een topdesigner.
De kleren zijn redelijk geprijsd, veel vintage stukken zijn onder de 100 euro geprijsd.
Adres: Mamz'Elle Swing, 35Bis, rue du Roi de Sicile, 75 004. Metro Hôtel-de-Ville.

Casablanca

Casablanca is gevestigd in de hippe straten van de wijk Ménilmontant. Het is echt een vintage shop met allure; de grote winkel is gevuld met van alles en nog wat: van avondjaponnetjes uit de jaren twintig tot en met typische jaren 60 jurken. Ook is er een uitgebreide mannencollectie. Er zijn zelfs vintage items die nog nooit zijn gedragen.
Adres: Casablanca, 17 rue Moret, 75 011. Metro Ménilmontant.

Didier Ludot

Didier Ludot is wereldberoemd om hun aanbod van vintage kleding met grote namen zoals Chanel, Balenciaga of Hermès. De winkel is vrij indrukwekkend te noemen en is gevestigd in de historische galerijen van Palais-Royal, wat het extra leuk maakt.
Prijzen zijn net zo indrukwekkend als de winkel zelf, kan tot in de duizenden euro´s lopen. Maar alleen al om er inspiratie op te doen, moet je ´Didier Ludot´ gezien hebben.
Adres: Didier Ludot, 24 galerie Montpensier, 75001. Metro Palais-Royal.

Coiffeur Vintage

Coiffeur Vintage is gelegen in één van de mooiste, historische wijken van Parijs: Le Marais. Het is één van de beste vintage winkels in Parijs, door de lage prijzen en de voorraad wisselt daarom elke week en soms zelfs twee keer per week. Het is een klein winkeltje met veel hippe vintage kleding. Daarnaast hebben ze ook een uitgebreid aanbod van accessoires en schoenen.
De prijzen zijn er betaalbaar: vanaf 15 euro heb je al een leuk vintage jurkje. En vergeet vooral niet om bij de buren falafel te eten, het schijnt dat dit eettentje de beste falafel van heel Parijs heeft.
Adres: 24 Rue de Rosiers , 75004. Metro Saint Paul

Free ‘P’ Star

Free ‘P’ Star is een populaire vintage shop onder de vintage adepten. Het is een vintage winkel die van muur tot muur vol staat met vintage kleding. Noemenswaardig is de muur met laarzen en tasjes. Ook vind je er mooie lederen jassen voor een lage prijs.
Adres: 8 rue Ste-Croix-de-la-Bretonnerie, 75004. Metro Saint Paul of Hotel de ville

Fripes Star

Fripes Star, is het zusje van Free P Star, maar veel groter. Ze hebben rekken vol vintage jurkjes, die je erg hebberig maken. Prijzen zijn zeer betaalbaar, voor de vintage jurkjes bijvoorbeeld, betaal je tussen de 10 en 15 euro.
Adres: 1 Rue de la Verrerie, 75004. Metro Hotel de ville

Come on Eline

´Come on Eline´ heeft een mix van vintage kleding en vintage items van top modeontwerpers zoals Lanvin en Chanel. Let op dat je de trap naar de kelder niet mist, want daar vind je een nóg grotere collectie dan op de begane grond.
Adres: 16 Rue des Taillandiers, 75011. Metro Voltaire

Wochdom

Wochdom, is een klein intiem vintage winkeltje met een kleine collectie van mooie vintage kleding. Een verademing nadat je rekken vol vintage hebt doorgeploeterd in andere vintage winkels.
Adres: 72 Rue Condorcet, 75009. Metro Pigalle en Saint-Georges
© 2009 - 2024 Miki, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Vintage laarzen en kleding: waar moet je zijn?Vintage. De kleding en het schoeisel van toen is weer helemaal van nu! Lees hier wat vintage is, en vooral waar je moet…
Get the look: vintageDe vintage look is weer helemaal hip en happening. Celebraties worden gespot met vintage op de rode loper, de vintagewin…
Vintage bruiloft: een nieuwe trendVintage bruiloft: een nieuwe trendNaast de do-it-yourself bruiloft is ook de vintage bruiloft een opkomende trend in Nederland. In Amerika is de zogenoemd…
Wat is vintage en wat is retroWat is vintage en wat is retroVintage is in, retro is hip. Wat betekent vintage nu eigenlijk en wat is het verschil met retro? Handig om te weten wann…

UGGs accessoiresWie kent ze niet, de hippe UGG laarzen? De schapenleren boots worden over de hele wereld gedragen en zijn ongekend popul…
Vintage Londen: de beste vintage winkels in LondenVintage Londen: de beste vintage winkels in LondenElke fashionista of vintage adept weet dat Londen een shopping paradijs is voor mooie, goede vintage,´the real thing´. H…
Bronnen en referenties
  • Websites: http://www.sweetsassafras.org/ www.magasins-paris.com
Miki (26 artikelen)
Laatste update: 10-01-2010
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Mode
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.