mijn kijk op

De Smooth Away; ontharen zonder scheren

De Smooth Away; ontharen zonder te scheren. De claims liegen er niet om, de Smooth Away belooft een directe en pijnvrije manier van ontharen. En dat is nog niet alles. De huid wordt zachter en gladder dan ooit tevoren en het apparaat verwijdert ook meteen de dode huidcellen. Allemaal dankzij het kristalachtige ontwerp. Ik besloot het apparaat te testen.

De Smooth Away; wat is het?

De Smooth away is een haarverwijderaar. Bij aanschaf van het apparaat ontvang je een plastic mapje met daarin de twee applicatoren, tien verwisselbare scheerpads, instructies en een extra bestelkaart. De applicatoren verschillen van formaat. Een grote applicator voor de grotere, vlakke oppervlakken van het lichaam (de rug, benen en onderarmen) en een kleine applicator voor de kleinere, oneffen oppervlakken (het gezicht, de enkels en de knieën). De grote applicator is 11,5 cm lang en 8 cm breed, de kleine applicator is 6 cm lang en 3 cm breed.

Wat belooft het?

De claims liegen er niet om. De Smooth away belooft een directe en pijnvrije manier van ontharen. De haren blijven minimaal twee weken weg, je huid voelt zacht en glad aan en stoppels behoren voorgoed tot het verleden. Tijdrovend? Welnee! Het ontharen van beide benen kost je slechts twee minuten. Alsof dat nog niet genoeg is hebben de scheerpads ook nog eens een scrubbende werking. Dode huidcellen worden meteen verwijderd. Het geheim zit hem in het kristalachtig ontwerp, sterk genoeg om hardnekkig haar te verwijderen, maar subtiel genoeg om de huid onbeschadigd te laten.

Hoe gebruik je het?

Verwijder de beschermlaag van de pad en plak deze op de applicator. Het te behandelen oppervlak dient schoon en droog te worden gemaakt. Schuif de applicator over je vinger(s) (als een spons), trek met één hand de huid strak, zet de applicator op het huidoppervlak en draai met lichte druk driemaal met de klok mee en driemaal tegen de klok in cirkels op de huid. Herhaal deze handeling net zolang tot de haren zijn verwijderd.

Wat zie je?

Mogelijk wordt de huid wit of lichtgrijs van kleur. Dit wordt veroorzaakt door de loskomende dode huidcellen en verdwijnt met het aanbrengen van een (voedende) crème. Op de gevoelige oppervlakken van de huid kan een lichte roodheid optreden. De oplossing zou een in melk gedoopte katoenbaal zijn. deze breng je enkele minuten in contact met de geïrriteerde huid.

Waar te koop?

De Smooth Away is bekend van reclameblokken op tv, onder andere getoond door Tell Sell. Je kunt de Smooth Away verder alleen online kopen. Je komt hem echter ook regelmatig tegen op stands waar tevens productdemonstraties worden gehouden.

Te mooi om waar te zijn?

Het gebruik van de Smooth Away is tegen de geschepte verwachtingen in een tijdrovend karwei. je kunt gerust een half uur uittrekken voor het ontharen van beide benen. De haren laten niet snel los en bij het verwijderen blijven er tevens haren achter. Pas na langdurig ronddraaien en het langzaam opvoeren van de druk laten de laatste haartjes los. De gebruiksaanwijzing vermeldt echter dat niet te hard mag worden geduwd en ik probeer de toegepaste druk derhalve te doseren.
De draaiende beweging wordt al gauw vermoeiend voor je handen en polsen waardoor de beweging niet meer goed is uit te voeren. De vraag rijst wat lichte druk precies inhoudt? Dit is tamelijk relatief en bovendien blijkt tijdens het testen dat steeds meer druk nodig is om de haren daadwerkelijk te kunnen verwijderen.
En dan de claim dat de huid zacht en glad aanvoelt na gebruik. Mijn ervaring is dat de huid uitdroogt en dat dit niet te verhelpen is met een bodylotion of crème. De huid lijkt te zeer te zijn beschadigd. Hier komen we dan ook op het punt van het pijnvrije ontharen. Het tegenovergestelde blijkt het geval te zijn. Na gebruik ontstaan op meerdere plekken oppervlakkige schaaf- en brandwonden, die wel degelijk pijnlijk zijn.


Conclusie

Duidelijk moge zijn dat het apparaat bij mij niet in de smaak viel, maar wie mooi wil zijn moet pijn lijden, toch? Helaas blijken er na een dag ook alweer stoppels te ontstaan (behalve op de geschaafde plekken). Niks geen wekenlange gladde, stoppelvrije huid. De Smooth away is een onhandzaam apparaat, dat zijn claims niet nakomt en waarmee je op een nodeloos ingewikkelde manier onthaart. Met huid en haar om wel te verstaan!
© 2011 - 2024 Gaab, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Permanente ontharing: Elektrische ontharing, laser en IPLWanneer mensen last hebben van overbeharing, zijn er tal van methoden beschikbaar. Scheren, epileren, ontharingscrème of…
Pijnloos ontharen: de werking van ontharingspadsPijnloos ontharen: de werking van ontharingspadsPijnloos ontharen? Voor velen klinkt dit te mooi om waar te zijn. Er bestaan verschillende ontharingstechnieken, zoals s…
Ontharen: ScherenVeel mensen lopen tegen het probleem aan dat er vele mogelijkheden zijn om uzelf te ontharen. Wat is nu de juiste keuze…
Ontharen: OntharingscrèmeOntharen: OntharingscrèmeEr zijn talloze manieren om uzelf van ongewenst haar af te helpen. Het is zelfs zo erg geworden dat men de bomen door he…

Na een IPL-behandeling: wat mag je wel en niet?Na een IPL-behandeling: wat mag je wel en niet?IPL staat voor Intense Pulse Light. Het is het inzetten van geconcentreerd licht, ookwel de 'flitslamp' bij onder andere…
BB crème, het geheim voor een mooie huidBB crème, het geheim voor een mooie huidIn Azië is het al jaren een van de best verkochte beautyproducten en sinds kort is het ook in Nederland verkrijgbaar: BB…
Reacties

Willemien, 22-10-2012
Heel erg bedankt, was er ook bijna ingetrapt. Zou ook wel erg snel zijn he, 2 minuten benen scheren. Daarom gingen er bij mij belletjes rinkelen en ging ik googelen en vond deze info. Thanx! Reactie infoteur, 11-11-2012
Graag gedaan, het is oplichterij en ik vond het dan ook nodig om mensen hierover te informeren.

Wandel, 28-08-2012
Goed om te lezen. Ik was er bijna ingetrapt! Dank voor het delen. Reactie infoteur, 11-11-2012
Graag gedaan!

Gaab (20 artikelen)
Gepubliceerd: 09-12-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Artikelen met het label 'Mijn kijk op…' bevatten naast objectieve informatie ook een persoonlijke mening en/of ervaring.