Goedkoop naar de kapper met de kappersbon

Goedkoop naar de kapper met de kappersbon Een knipbeurt bij de kapper is niet goedkoop. Maar de kappersbon biedt je een mooie aanbieding. Met deze bon krijg je zelfs op drie behandelingen een leuke korting! Reden genoeg om het aanschaffen van een kappersbon te overwegen. Bovendien is de bon regelmatig nog goedkoper in aanbiedingen van Marktplaats en Groupon. En ook als je klant ben van de Rabobank kun je de bon met extra korting aanschaffen. Een bezoekje aan de kapper: de meeste mensen doen dat om de 6 tot 7 weken. Daarna is het model in je haar een aantal centimeters gezakt en zit het niet meer. Hoogste tijd om weer te gaan. Maar een kappersbezoek kost al gauw 25 euro of meer, voor wassen, knippen en drogen/fohnen. Maar dat kan voor een paar keer ook goedkoper. Hoe? Met de kappersbon.

Lees hieronder meer over:

Hoe werkt de Kappersbon

De Kappersbon bestaat uit zelfs drie bonnen, die coupons worden genoemd. De bon biedt korting op drie bezoeken aan een kapper. Je koopt de bon, en kunt deze vervolgens besteden bij één van de ruim driehonderd kapsalons die aangesloten zijn. Dit betekent dat je niet bij alle kappers de bon kunt besteden. Ook mag je nog geen klant zijn bij de kapsalon waar je de bon inwisselt. Hoe de organisator dat controleert, is onduidelijk. Waarschijnlijk zal je vaste kapper echter niet graag je bon aannemen, omdat je toch al klant bent.

Hoeveel korting biedt de Kappersbon

Je krijgt de volgende kortingen:
 • Eerste behandeling gratis:De eerste behandeling is gratis. Deze bestaat uit wassen, knippen en stylen.
 • Tweede behandeling: 10% korting:Voor de tweede behandeling betaal je het bedrag van de behandeling, maar daarover krijg je 10% korting.
 • Derde behandeling: ook 10% korting:Ook op de derde behandeling krijg je 10% korting op het bedrag van de behandeling.

Hoeveel kost de Kappersbon

Bij de organisatie die de Kappersbon verkoopt: DNP Marketing B.V., kun je de bon online kopen voor 24,95 (plus 1,50 verzend- en administratiekosten).

Waar krijg ik nog extra korting op de Kappersbon

Diverse organisaties bieden met regelmaat de Kappersbon met korting aan. Bijvoorbeeld Marktplaats, die de bon soms aanbiedt als 'Aanbieding van vandaag' voor 12,45 (bovendien zonder bijkomende kosten).
Ook Groupon doet mee, bijv. onlangs met een aanbieding van 2 Kappersbonnen voor de originele prijs van 1 bij de organisator. Dat is handig als je samen met iemand de bon gaat besteden.
Maar ook als je een rekening hebt bij de Rabobank ben je gunstig uit: je koopt de bon dan voor slechts 14,95 (excl. verzendkosten). De Rabobank spreekt op haar site nog over 400 aangesloten kapsalons, de organisator noemt echter slechts 300 kappers.
Sommige bedrijven bieden de bon zelfs aan als gratis extraatje bij de aankoop van een printer (Informatique), als prijs die je kunt winnen bij een actie, of waarop je kunt bieden (Vakantieveilingen).

Denk je erover de bon te gaan aanschaffen, zoek dan op dat moment op internet de gunstigste aanbieder!

Bij welke kapper kan ik terecht

De aangesloten kappers kun je opvragen op de site van de organisator. Je kunt daar enkel zoeken per provincie. Dat blijkt niet handig te zijn als je in/rond een grote plaats een kapper wilt uitzoeken. Het is verstandig om voor het kopen van de bon even te kijken of er een aangesloten kapper bij jou in de buurt zit.

Wat zijn de voordelen

 • Korting:Ten eerste zijn de kortingen op de drie behandelingen natuurlijk interessant.

 • Andere kapper:Daarnaast is het leuk om eens naar een andere kapper te gaan. Ik zelf heb door de bon een leuke ervaring gehad: de kapper die ik met de bon bezocht knipte mijn haar op een andere manier en zelfs beter dan mijn vaste kapper!

Waar moet ik op letten

 • Wachttijd:Als je de bon betaald hebt (via internet) ontvang je een betalingsbevestiging. Echter de bon zelf ontvang je via de ouderwetse manier: deze wordt via de post thuisgestuurd door de organisator. Dit duurt ongeveer 10 (!) dagen. Je kunt dan wel al contact opnemen met de kapper van je keuze en wellicht ook al een principe-afspraak maken, maar om de bon te kunnen besteden, heb je de opgestuurde bon nodig.

 • Geldigheidsduur:Als je de bon niet rechtstreeks bij de organisator koopt, kan het zijn dat de geldigheidsduur korter is! Let dus goed op de kleine lettertjes. Een bon via Marktplaats gekocht, gaf een geldigheidsduur van slechts 6 maanden, in plaats van de geldigheidsduur die op de bon zelf stond van 1 jaar! Onduidelijk is welke geldigheid nu telt.

 • Niet in december:De bon is niet in de maand waarin de meeste kappersbehandelingen uitgevoerd worden: december, besteedbaar.

 • Minimale waarde vervolgbehandelingen:Je tweede en derde kappersbehandeling moet een waarde hebben van minimaal 25,00 om de korting van 10% te krijgen.

 • Eén deelname per persoon:Per persoon kun je slechts één keer een Kappersbon besteden.

De kleine lettertjes

Lees goed de voorwaarden van zowel de organisator, alsook van de evt. aanbieder als je de bon op een andere manier aanschaft.
© 2012 - 2024 Drie, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Geld besparen op vakantieGeld besparen op vakantieVakanties kunnen erg duur zijn en daarom is het raadzaam om geld te besparen op vakantie. Er zijn veel manieren om goedk…
Tips over kopen met extra kortingTips over kopen met extra kortingVeel producten of diensten kun je regelmatig met korting kopen, zoals wanneer er een aanbieding is en in de uitverkoop.…
Besparen kan geld kostenWij Nederlanders zijn zuinig en willen graag besparen en korting krijgen op producten en diensten. Vooral als dingen gra…
Een dagje uit kan ook goedkoopEen dagje uit kan ook goedkoopEen dagje uit kunt u zeer duur maken door naar een attractiepark te gaan waar ze hoge tarieven vragen voor entree, parke…

Nagels en nagelverzorging: veelgestelde vragenNagels en nagelverzorging: veelgestelde vragenNagels zijn een sieraad voor een vrouw. Maar zo behandelen we onze vingertipjes vaak niet. Zagen met de metalen vijl, di…
Clip-in HaarextensionsClip-in extensions zijn haarextensions die je vast maakt door middel van kleine clipjes die op matten haar bevestigd zij…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Jackmac34, Pixabay
 • http://www.kappersbon.nl/
 • http://www.informatique.nl/artset/500/
 • http://www.rabobank.nl/bedrijven/servicemenu/leden/sport_en_ontspanning_aanbiedingen/kappersbon/
 • http://www.vakantieveilingen.nl
 • Eigen ervaring met de Kappersbon
Drie (120 artikelen)
Laatste update: 27-02-2012
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 6
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.