Sixpack-training voor een strakke buik

Sixpack-training voor een strakke buik Wie de gestaalde sixpack van een getraind lichaam verwart met een sixpack bier, krijgt een wasbeerbuik in plaats van een wasbordbuik. Hoe krijg je een sixpack?

Sixpack, de strakke buik als ideaal voor elke man

Het is sexy, iedere man wil het, elke vrouw begeert het, de sixpack. Een sixpack, een mooie strakke buik, is het statussymbool van iedere man met sex-appeal. Maar slechts weinig mensen zijn ambitieus genoeg om zon aantrekkelijke sixpack te realiseren.

Te veel training schaadt alleen maar

Maar opgelet, de frequentie van de trainingen behoort tot een van de grootste fouten op weg naar de zo fel begeerde sixpack: te lange en te frequente trainingen schaden alleen maar.

De spieren hebben pauzes nodig om optimaal te groeien. Een overbelasting van de buikspieren heeft alleen maar negatieve effecten en kan geen gestaald lichaam voortbrengen.

Wat is nodig voor een sixpack?

Om een doortraind sixpack te bereiken, moet aan enkele belangrijke voorwaarden worden voldaan. Een succesvolle training voor een strakke buik bestaat uit drie componenten:

Krachttraining

Een doelgerichte krachttraining vormt de basis van elke sixpack-training:
 • het succes schuilt niet in de frequentie van de oefeningen. Een nauwgezette training twee tot drie keer per week is voldoende. Spieren hebben hersteltijd nodig om zich voldoende te ontwikkelen;
 • langzaam uitgevoerde oefeningen zijn het meest effectief;
 • gevarieerde herhalingen bij de training verhogen de kans op succes. Zo worden de verschillende spiergroepen op gevarieerde wijze getraind.

Cardiotraining: duurtraining

Duurtraining (uithoudingssport) is het meest geschikt voor de vetverbranding. Veel getrainde buikspieren blijven onzichtbaar als zich een laag vet op de potentiële sixpack bevindt.

Wandelen, en stepptraining en crosstraining zijn enkele manieren om doelgerichte cardiotraining te bedrijven. Ongeveer 20 minuten duurtraining moet absoluut onderdeel uitmaken van elke succesvolle sixpack-training.

De juiste voeding

Vermindering van lichaamsvet ondersteunt de vorming van een strak buikje. Het is vooral belangrijk om veel vocht in te nemen maar alcohol is uiteraard taboe. Het sixpack bier geeft meer kans op een wasbeerbuik!

Oefeningen en stap-voor-stap instructies voor een sixpack

Een mooi sixpack kan worden bereikt met het volgende oefenschema:

 • een effectieve training van de buikspieren duurt tussen de 10 en 20 minuten;
 • combineer meerere sets van verschillende buikspieroefeningen om de effectiviteit te verhogen;
 • herhaal crunches, situps, beentillen en laterale buikspieren (zijdelings) 15 tot 20 keer afwisselend;
 • de verschillende spieroefeningen worden onderbroken door een pauze van ongeveer 60 seconden;
 • ongeveer 3 van die complete oefensets vormen één training;
 • combineer deze effectieve spieropbouw met doelgerichte cardiotraining om vet te verbranden;
 • een goed sixpack-trainingsschema bevat minstens 20 minuten duursport zoals fietsen of lopen.

Training combineren met een goed dieetplan

De combinatie van kracht- en duurtraining wordt begeleid door een op de behoeften afgestemd dieetplan. Wat helpt bij vetverlies en spieropbouw is:
 • een eiwitrijk dieet;
 • veel onverzadigde vetzuren;
 • koolhydraatrijke kost;
 • veel fruit en groenten;
 • alcohol is uiteraard taboe;
 • gebruik voldoende andere vloeistoffen, liefst gewoon kraanwater.

Veel succes op weg naar een sexy sixpack!
© 2012 - 2024 Serkozy, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hoe krijg je een sixpack/wasbordje?Natuurlijk zie je ze wel op het strand: mannen en dames met mooie strakke buikjes en keiharde sixpacks oftewel een wasbo…
Buikspieroefeningen: buikspieren trainen voor een sixpackBuikspieroefeningen: buikspieren trainen voor een sixpackIedereen wil graag een strakke buik of een sixpack. Een goedgetrainde buik ziet er niet alleen mooi uit, maar de buik is…
Sixpack: buikspieren trainen voor mannen en vrouwenSixpack: buikspieren trainen voor mannen en vrouwenIedere man of vrouw wil er goed uitzien. Een sixpack staat symbool voor fitheid en goed getrainde buikspieren. Hoe krijg…
Afvallen: Krachttraining en cardiotraining combinerenAfvallen: Krachttraining en cardiotraining combinerenSteeds meer mensen willen graag wat kilo's kwijtraken. Wil jij ook afvallen? Dan zul je ook echt moeten bewegen. Dit is…

Hoeveel vet en cholesterol zit er in vlees?Hoeveel vet en cholesterol zit er in vlees?Om af te vallen en uiteindelijk een gezonde levensstijl aan te meten, is het verstandig om op het ingenomen cholesterol…
Afvallen door krachttraining: spieren als energievretersAfvallen door krachttraining: spieren als energievretersAls je wilt afvallen kun je door middel van conditietraining of cardiotraining veel calorieën verbranden. Door conditiet…
Bronnen en referenties
Serkozy (1.241 artikelen)
Laatste update: 13-09-2013
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.