Afvallen door beweging

Afvallen door beweging Wil je graag een aantal pondjes kwijt maar er geen streng dieet voor moeten volgen of je favoriete lekkernijen er voor laten staan, ga dan meer in beweging. Je kunt er voor kiezen om je in te schrijven bij een sportschool maar ook in je dagelijks leven doen zich voortdurend momenten voor die kunnen helpen om af te vallen.

Huishouden

De meeste mensen maak je niet blij met bergen huishouding. Strijken, stofzuigen, dweilen, tuinieren. Allemaal activiteiten waarbij je energie al lijkt te verdwijnen zodra je er aan denkt. Maar niets is minder maar. Door middel van huishoudelijke taken kun je werken aan je conditie en ondertussen calorieën verbranden. Hoe beter je boent, bukt en strekt hoe meer calorieën er verbrand zullen worden. Ga je enkel met een doekje over het dressoir, dan zullen de pondjes niet verdwijnen. Met een uurtje stofzuigen kun je gemiddeld al zon 250 calorieën laten verdwijnen. Een uurtje dweilen en je bent gemiddeld 312 calorieën lichter. Lekker in de buitenlucht, de tuin ziet er toonbaar uit en met een uurtje grasmaaien zorg je voor het verdwijnen van gemiddeld 350 calorieën. Naast het feit dat je calorieën verbrand door de grote schoonmaak, heb je ook nog gelijk je hele huis schoon en het is gratis!

Wandelen

We leven allemaal in een stressvolle samenleving. Om onze energievoorraad af en toe weer aan te vullen is het van belang om energie op te doen in de natuur: een lekkere wandeling in het bos of in de wei. Ook lekker door je eigen buurt wandelen kan fijn zijn. Je leert je buren kennen, doet leuke decoratieve ideeën op terwijl je de leefomgeving van een ander bekijkt en je komt tot rust. Naast al deze voordelen werk je gelijk aan je conditie en raak je weer een paar calorieën kwijt.

Veel mensen hebben een trouwe viervoeter maar helaas zitten onze maatjes veel te veel tussen vier muren. Je maakt niet alleen de hond blij met een flinke wandeling maar hij helpt jou ondertussen de calorieën weg te wandelen. En vergeet de bal, touw of stok niet mee te nemen. De hond gaat het speeltje halen en jij mag naast wandelen ook nog bukken en gooien. Dit alles is goed voor het verlies van gemiddeld 170 calorieën per uur. Doe jezelf en je hond een plezier en ga wandelen.

Sociale contacten

Ben je bang dat je te weinig tijd hebt om in beweging te komen en dat je sociale leven er onder gaat lijden, ga dan samen in beweging met vrienden, vriendinnen of je partner. Ga samen naar een sportschool of spreek af om samen te joggen. Spreek met elkaar een vast tijdstip af en motiveer elkaar wanneer dit nodig is.

Liefde

Hebben de voorgaande suggesties je niet weten te motiveren om in beweging te komen, ga dan op zoek naar de liefde van je leven. Indien je de liefde van je leven al hebt gevonden kun je gelijk van start gaan met de sexercise. Een intensieve vrijpartij van een half uur laat al gauw zo'n 300 calorieën verdwijnen.

Dagelijks leven

Zelfs zonder een intensief huishouden, inschrijven bij een sportschool, samen met vrienden gaan sporten, bewegen in vrije tijd of door sexercise is het mogelijk rekening te houden met meer beweging gedurende de dag. Indien de winkel om de hoek ligt, neem dan de fiets. Door stoplichten en op zoek te gaan naar een parkeerplaats zul je amper tijd winnen als je met de auto de boodschappen gaat halen. De fiets is net zo snel en ondertussen ben je weer een paar calorieën kwijt. Neem de trap in plaats van de lift of de roltrap. Vaak is het gewenning of meelopen met de grote massa waardoor we de trap vermijden. Wees uniek en neem de trap, verbrand je calorieën. Tien minuten traplopen kan gemiddeld zorgen voor het verbranden van gemiddeld 90 calorieën. Ten slotte kunnen we stellen dat elke beweging beter is dan geen beweging. Houd deze regel in gedachten op je werk, in de trein of thuis op de bank. Veel kleine extra inspanningen zullen samen een grote bijdrage kunnen leveren.
© 2014 - 2023 Arts1984, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Meer calorieën in huis verbrandenMeer calorieën in huis verbrandenBij afvallen is het belangrijk dat je meer calorieën verbrandt dan dat je binnen krijgt. Het kan dus handig zijn om gedu…
Afvallen: Zoveel mogelijk calorieën verbrandenAfvallen: Zoveel mogelijk calorieën verbrandenAfvallen doe je door meer calorieën te verbranden dan dat je tot je neemt. Door opgeslagen vet om te zetten in energie v…
Afvallen met wandelenAfvallen met wandelenKun je afvallen met wandelen? Heel veel mensen vinden het heerlijk om te gaan lopen. Ze willen liever niet rennen en hop…
Afvallen door meer LichaamsbewegingAfvallen door meer LichaamsbewegingVeel mensen willen graag afvallen door meer lichaamsbeweging maar vinden het moeilijk om ermee te beginnen. Starten met…

Afvallen: Wat doe ik verkeerd?Afvallen: Wat doe ik verkeerd?Afvallen is niet makkelijk. Laten we dat voorop stellen. Heel veel mensen hebben hetzelfde probleem; we worden dikker. O…
Bronnen en referenties
Arts1984 (47 artikelen)
Laatste update: 16-09-2016
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.