Afvaltips van Bekende Nederlanders

Afvaltips van Bekende Nederlanders Bekende Nederlanders (BN’ers) zien er altijd goed uit: mooie kleding, goede make-up en een slank lichaam. Je zult je vaak afvragen hoe die BN’ers dat eigenlijk doen. Zij letten natuurlijk goed op wat zij eten en hebben vaak een speciaal dieet. Daarnaast houden BN’ers zich aan een strak trainschema en trainen met een personal trainer. De gewone vrouw vindt het ook belangrijk er goed uit te zien, maar niet iedereen kan zich een personal trainer of diëtist veroorloven. Niet getreurd, want met deze afvalgeheimen kun jij net zo slank worden als jouw favoriete BN’er.

Yolanthe Sneijder-Cabau: Water en komkommers

Komkommers en water / Bron: Stevepb, PixabayKomkommers en water / Bron: Stevepb, Pixabay
Toen Yolanthe Sneijder-Cabau bekend werd door haar rol in de soap ‘Onderweg naar morgen’ had zij een volslank figuur. Een paar jaar later is zij gaan daten met voetballer Wesley Sneijder en sindsdien is Yolanthe behoorlijk afgevallen. Yolanthe zegt over haar figuur dat zij het belangrijk vindt dat zij strak is. Ze geeft aan dat ze lekker sport en dat een slank lichaam voor haar baan als actrice en model nou eenmaal zo hoort.

Yolanthe's dieettip: “Eet een halve komkommer en drink twee glazen water. Neem een slok na elke hap. Een komkommer bestaat voor 96 % uit water en de overige 4% is gezond. Een komkommer neemt veel ruimte in je buik in en verteert langzaam zodat je je langer vol voelt met zo goed als geen calorieën.”

Sylvie Meis: Geen zoetigheden

Net als Yolanthe had Sylvie Meis in het begin van haar carrière een volslank figuur, denk aan Sylvie in TMF en de serie Costa! Nadat Sylvie trouwde met voetballer Rafael van der Vaart is ze aanzienlijk dunner geworden. Verder staat Sylvie al een paar jaar model voor het lingeriemerk Hunkemöller. Daarom moet Sylvie natuurlijk goed in haar vel zitten. Sylvie Meis sport hiervoor twee keer per week samen met haar personal trainer. Ze doet squats op één been (oefeningen om haar billen strak te houden) en push-ups. Daarnaast traint ze ook met een grote bal en werkt ze op die manier aan haar buik.

Thuis doet Sylvie vijf keer per week haar eigen oefeningen: 20 minuten cardio en 20 minuten krachttraining. Daarnaast maakt Sylvie gebruik van electrosimulatie (EMS). Dit is een vestje dat is voorzien van elektroden en tijdens het trainen stimuleert dit de skeletspieren. Sylvie zegt hierover dat zij dit ziet als aanvulling op haar cardio-training.

Wat Sylvies dieet betreft: voor Sylvie zijn snoep, chips en koekjes uitgesloten. Gezonde koolhydraten zoals rijst, volkoren en granen zijn met mate toegestaan. Als Sylvie trek heeft in iets zoets maakt zij een gezonde pannenkoek met een banaan en twee eieren. Die tip kreeg zij van een vriend.

Sylvies tips om bikini proof te zijn binnen drie weken:

 • Geen alcohol
 • Gezonde voeding: fruit, groenten, vis, kip, water en groene thee
 • 30 minuten cardio
 • Strikt sporten zoals crunches

Angela Groothuizen: Weight Watchers

Angela houdt zichzelf fit door aan het Weight Watchers dieet mee te doen. Zij is zelfs ambassadrice voor Weight Watchers en was ook in een tv-reclame te zien. In korte tijd heeft Angela een strak lijf gekregen door haar dieet. Angela vertelt dat zij het lastig vindt gezond te eten. Ze drinkt graag wijn en eet soms iets te weinig groenten. Daarbovenop komt haar drukke baan en gezinsleven, maar toch heeft ze haar eetpatroon weten aan te passen.

Tegenwoordig gaat Angela boodschappen doen met haar Weight Watchers boodschappengids en doet hierdoor gezondere aankopen. Daarnaast kookt zij veel Weight Watchers recepten. Wat Angela handig vindt aan Weight Watchers is het volgende.

Handig aan Weight Watchers:

 • De Weight Watchers Online course: dit systeem rekent uit hoeveel calorieën je maaltijden en tussendoortjes bevatten.
 • Daarnaast vind je in de cursus heel veel steun bij de coach. Hij of zij weet exact de juiste dingen tegen je te zeggen.
 • Het Weight Watchers puntenboekje waarin staat hoeveel ‘punten’ een voedingsmiddel bevat. Aan de hand van je gewicht en lengte kun je berekenen hoeveel punten je per dag mag consumeren.

Volgens Angela gaat het erom dat je oplet hoeveel je eet. Zij heeft niet het idee dat zij iets niet mag. Een lekkernijtje mag altijd wel. Het succes zit in het precies bijhouden van je maaltijden en tussendoortjes. Je moet jezelf eigenlijk gewoon aanleren om kleinere porties te eten.

Nikkie Plessen: Het hele jaar door sporten

De presentatrice en kledingontwerpster Nikkie Plessen heeft een slank lichaam en doet hier ook veel voor. Nikkie geeft aan dat zij het gehele jaar door sport. Zij zegt hierover: “Je kunt wel zeggen dat slank blijven vanzelf gaat, maar dat is niet zo. Ik ben er wel mee bezig. Als ik in de spiegel kijk, ben ik soms blij, en soms denk ik: daar mag nog wel wat aan gebeuren.”

Nikkies dagelijkse routine is zeven uur ’s ochtends een rondje rennen in het Vondelpark. Daarnaast doet ze oefeningen met haar personal trainer, zoals push-ups, squats, burpees (vanuit een push-up positie springen naar een hurkpositie) en korte sprintjes. Verder houdt Nikkie zich ook aan een strak dieet. In de zomer eet zij fruit en salades. Als Nikkie op vakantie is, mag zij zichzelf wel op iets lekkers trakteren.

Nikkie is erg gedisciplineerd bezig met haar lijf. Ze wil dan ook graag in haar zelfontworpen outfits passen. Daarentegen heeft Nikkie al vier jaar niet op een weegschaal gestaan. Kilo’s en streefgewicht vindt Nikkie niet belangrijk. “Het gaat erom dat je lekker in je vel zit”, geeft ze aan.

Doutzen Kroes: Sapjes en biologisch voedsel

Na de geboorte van haar zoon was Doutzen Kroes weer snel aan het werk gegaan. Als model voor lingeriemerk Victoria Secret moet je dan natuurlijk een gespierd lichaam hebben. Voor Doutzen is dit geen probleem, want zij vindt trainen een leuke bezigheid. Zij vindt het lekker om echt te zweten en stevig te trainen.

Doutzen zorgt erg goed voor haar lichaam. Ze probeert zoveel mogelijk te slapen en ze gaat vaak naar de sportschool, omdat haar lichaam helemaal opknapt van een goede workout, geeft ze aan. Doutzen doet voornamelijk aan cardio trainingen. Ze bokst, doet aan touwtje springen. Daarnaast doet ze veel squats. Verder zegt Doutzen dat ze de hele dag achter haar zoon aanrent en dat dat haar ook fit houdt.

Doutzen denkt dat je dieet voor zeventig procent bepaalt hoe je eruitziet. Je kunt als een malle sporten, maar je zult daarnaast ook het juiste dieet moeten volgen. Daarom start Doutzen in de ochtend altijd met een gezond sapje van citrusvruchten, tarwegraspoeder en chia zaad. Het sapje is behoorlijk vies volgens Doutzen, maar ze doet het voor haar lichaam. Ook blendt ze vaak een banaan met rauwe cacaobonen en Maca poeder. Verder eet Doutzen zes keer per dag heel puur met nauwelijks bewerkt voedsel, veel groenten en af en toe biologisch vlees. Alcohol en zuivel drinkt ze amper. Als snack eet Doutzen vaak edamame bonen met zout. Dit zijn verse jonge sojabonen die nog in de schil zitten.

Ondanks haar strikte dieet is Doutzens zwakte friet. Als ze er ééntje neemt kan ze niet meer stoppen. Zo gaat dat ook met chips. Ze zegt daarover: "De truc is om alles met mate te doen. Ik zou geen vrolijk mens zijn als ik alleen salades zou eten."
© 2015 - 2023 Isabella, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De lengte van Bekende NederlandersDe lengte van Bekende NederlandersBN'ers, oftewel Bekende Nederlanders, zien we elke dag op tv. Vaak vragen we ons af hoe deze beroemdheden er in het echt…
De mooiste mond van Nederland: celebrities, feiten en tipsDe mooiste mond van Nederland: celebrities, feiten en tipsWie heeft de mooiste mond van Nederland? Yolanthe? Sylvie? Of toch Arie Boomsma? Hoe zorg je zelf voor een mooie mond en…
Xess Xava Sneijder: biografie (zoon van Yolanthe en Wesley)Xess Xava Sneijder: biografie (zoon van Yolanthe en Wesley)Het heeft een paar jaar op zich laten wachten na het huwelijk van Wesley Sneijder en zijn vrouw Yolanthe Cabau van Kasbe…

Welke voeding vermindert de kans op kanker?Welke voeding vermindert de kans op kanker?Slechte voeding en gebrek aan lichaamsbeweging zijn verantwoordelijk voor verschillende soorten van kanker. Volgens het…
Motivatie om af te vallenMotivatie om af te vallenDe meeste mensen beginnen vol goede moed aan een dieet, maar uiteindelijk komt de klad er in en lukt het niet meer om ge…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Skeeze, Pixabay
 • http://www.ad.nl/ad/nl/1022/Celebs/article/detail/3444010/2013/05/19/Afgevallen-Yolanthe-Het-is-belangrijk-dat-ik-strak-ben.dhtml
 • http://www.ilovefashionnews.nl/2013/05/18/tip-dit-is-de-dieet-tip-van-yolanthe/
 • http://www.ad.nl/ad/nl/1022/Celebs/article/detail/4112308/2015/08/02/Hoe-Sylvie-Meis-37-sexy-en-superstrak-blijft.dhtml
 • https://bodieboost.wordpress.com/2012/04/05/doutzen-kroes-onthult-het-geheim-van-haar-prachtige-figuur/
 • http://www.grazia.nl/showbizz/celebrity-dieet-doutzen-kroes-2
 • http://www.ilovefashionnews.nl/2012/09/11/shocking-doutzens-dieet-voor-een-victorias-secret-body/
 • http://www.telegraaf.nl/vrouw/gezond/dieten_afslanken/21878448/__Angela_Groothuizen___Ik_was_als_enige_eerlijk_over_wat_ik_at___.html
 • http://www.weightwatchers.nl/util/art/index_art.aspx?tabnum=1&art_id=121827
 • http://www.grazia.nl/showbizz/dieet-van-nikkie-plessen
 • Afbeelding bron 1: Stevepb, Pixabay
Isabella (73 artikelen)
Gepubliceerd: 13-08-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Bronnen en referenties: 11
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.