XL-S Medical; informatie en werkt het echt?

XL-S Medical; informatie en werkt het echt? XL-S Medical is een nieuw afslankproduct van Omega Pharma. Er zijn drie soorten producten van XL-S Medical: pillen om 'vet te binden', pillen om eetlust te remmen en pillen om koolhydraten te 'blokken'. In dit artikel vind je meer informatie over XL-S Medical en lees je o.a. alles over de werking van XL-S Medical.

Wat is XL-S Medical?

XL-S Medical is een product van het bedrijf Omega Pharma. Het product (in de vorm van pillen, tabletten, capsules) kan gebruikt worden om gewicht te verliezen. Het verliezen van gewicht met XL-S Medical gebeurt op drie verschillende manieren:
 • door vet te 'binden'
 • door eetlust te remmen
 • door koolhydraten te 'blokken'

De verschillende soorten pillen, tabletten en capsules zitten in doosjes met elk een eigen kleur.

XL-S Medical Vetbinder

In het groene doosje van XL-S Medical zitten pillen die de eigenschap hebben 'vetbindend' te zijn. Dit houdt in dat de pillen tot 27% van de vetten uit voedsel kan binden (absorberen). Doordat vetten uit voedsel geabsorbeerd worden, kan iemand sneller en gemakkelijker afvallen. De overtollige vetten worden op natuurlijke manier uit het lichaam verwijderd; namelijk via de stoelgang. De pillen van XL-S Medical Vetbinder bestaan o.a. uit de volgende bestanddelen:
 • Vezelcomplex Litramine (o.a. cactusbladeren)
 • Vitamine A,D en E

De pillen uit het groene doosje zijn geschikt voor personen die regelmatig (met mate) vet voedsel nuttigen. 'Slechte vetten' zijn voornamelijk te vinden in bepaalde sauzen, snacks en desserts. Door de pillen te gebruiken, in combinatie met voldoende beweging, kunnen mensen iets eenvoudiger gewicht verliezen dan zonder het gebruik van de pillen.

XL-S Medical Koolhydraten Blokker

In het paarse doosje van XL-S Medical zitten tabletten die de eigenschap hebben koolhydraten te 'blokken'. Koolhydraten zijn o.a. te vinden in voedsel als rijst, brood, aardappelen en pasta. Mensen die graag koolhydraatrijk voedsel eten, en dit met regelmaat doen, kunnen baat hebben bij XL-S Medical Koolhydraten Blokker. In de tabletten van XL-S Medical Koolhydraten Blokker zit o.a. het volgende bestanddeel:
 • Glycoproteïnecomplex Phaselite (o.a. bonen)
Dankzij dit complex zou de opname van koolhydraten tot 66% verminderen, waardoor mensen gewicht verliezen. De niet-verteerde koolhydraten verlaten het lichaam via de stoelgang.

XL-S Medical Eetlust Remmer

In het blauwe doosje van XL-S Medical zitten capsules die de eigenschap hebben eetlustremmend te zijn. Mensen die geneigd zijn veel (ongezonde) tussendoortjes te eten, of die vaak trek hebben in iets zoets of zouts, kunnen de capsules gebruiken om hun eetlust te remmen. De pillen bevatten o.a. het volgende bestanddeel:
 • Vezelcomplex Redusure

Het vezelcomplex in de capsules zorgt voor een zwelcomplex in de maag, wat zorgt voor een verzadigd gevoel. Doordat mensen na inname van de capsules minder trek hebben, zullen ze minder eten en dus ook niet aankomen of juist afvallen.

Werkt XL-S Medical echt?

XL-S Medical is het zoveelste afslankproduct dat beweert een wondermiddel te zijn in de strijd tegen de kilo's. Het is daarom ook dat meerdere partijen niet erg positief tegenover XL-S Medical staan. Reacties op de nieuwe pillen zijn bijvoorbeeld:
 • 'Hoewel Omega Pharma zelf anders beweert, is effectiviteit van XL-S Medical niet wetenschappelijk bewezen'
 • 'Met gezond eten en sporten kom je verder dan met dit nieuwe middel'
 • 'De eetlustremmende capsules kunnen ongezond zijn wanneer zij eerder opengaan dan in de maag'

Er zijn echter ook overwegend positieve dingen te zeggen over XL-S Medical. De eetlustremmende capsules zouden namelijk echt voor een verzadigd gevoel zorgen. Ook beweren sommige gebruikers dat XL-S Medical helpt bij het afvallen, zeker in combinatie met voldoende beweging. Volgens de makers van XL-S Medical kunnen de pillen, capsules en tabletten geen negatieve bijwerkingen veroorzaken. Wie graag gewicht wil verliezen kan dus denken: 'baat het niet, dan schaadt het niet'.

Wat kost XL-S Medical?

XL-S Medical is bij de apotheek, in de drogisterij en ook online verkrijgbaar. Prijzen voor het product variëren van 10 tot 30 euro. Voor meer informatie over XL-S Medical kun je naar de website gaan: www.xlsmedical.com
© 2011 - 2024 Jolene1984, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Afvallen met Hunger Buddy van XL-S MedicalAfvallen met Hunger Buddy van XL-S MedicalTijdens een dieet is het snacken tussendoor vaak de grootste valkuil. Kun je wel wat ondersteuning gebruiken tijdens je…
Wat is medical taping en hoe werkt het?Wat is medical taping en hoe werkt het?Medical taping is een bepaalde vorm van tape aanbrengen op de huid, teneinde lichamelijke problemen op te lossen of zelf…
Operatie hond: voorbereiden op de nazorgOperatie hond: voorbereiden op de nazorgEen operatie is niet niks. De operatie zelf kan vaak voor onrust zorgen, maar waar soms niet aan wordt gedacht is de per…
Actrice Elisabeth HarnoisActrice Elisabeth HarnoisDe Amerikaanse actrice Elisabeth Harnois werd in Nederland vooral bekend door haar rol als Morgan Brody in de populaire…

Hoe snel vermageren? Vermager 5 kilo in één week!Hoe snel vermageren? Vermager 5 kilo in één week!Snel vermageren, tot wel 5 kg. in één week tijd? Het lijkt onmogelijk, maar het kan wel degelijk. Toch zal het niet zoma…
7 tips om gewicht te verliezen zonder te diëten7 tips om gewicht te verliezen zonder te diëtenLukt het niet om die extra kilootjes kwijt te geraken? Meestal ben je knorrig of depressief omdat je al weken verlangt n…
Bronnen en referenties
 • www.xlsmedical.com
Reacties

Anna, 19-01-2011
Ik heb al 15 jaar geen schildklier meer en ben dus afhankelijk van medicijnen hiervoor. Ik ben sindsdien mer dan 23 kg aangekomen. Kan ik XL S Medical gebruiken en welke.
m.v.g. Reactie infoteur, 20-01-2011
Beste Anna,

Ik raad u aan een huisarts/apotheker te raadplegen voor u XL-S Medical gebruikt. Deze kan u waarschijnlijk vertellen of beide medicijnen samengaan. XL-S Medical bestaat (voor het grootste gedeelte) uit natuurlijke bestanddelen.

Groet van Jolene

Sirra, 10-01-2011
Geachte, heer/mevrouw


Kan ik ook XL-S Medical Koolhydraten Blokker samen gebruiken met XL-S Medical Vetbinder Reactie infoteur, 10-01-2011
Beste bezoeker,

Ik denk dat dit mogelijk moet zijn, gezien het feit dat XL-S Medical geen neveneffecten (bijwerkingen) heeft. Ik weet alleen niet of beide producten samengaan, (of beide producten werken wanneer je ze samen gebruikt). Gezien de opzet van de producten (3 varianten) is het misschien het beste om één product te gebruiken. Wanneer u van (veel) vet eten houdt Vetbinder, en wanneer u meer naar de koolhydraten neigt de Koolhydraten Blokker.
Ik adviseer u contact op te nemen met makers van de producten (www.xlsmedical.com) of met een professional zoals de huisarts voor meer informatie. Zij kunnen u passend advies geven.

Groet van Jolene

Jolene1984 (221 artikelen)
Gepubliceerd: 07-01-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.