Met de citroensapkuur 10 kilo in 10 dagen afvallen

Met de citroensapkuur 10 kilo in 10 dagen afvallen Zou u ook graag snel wat overtollige kilo's verliezen in een korte tijd, en uw lichaam daarmee ook nog eens gezonder maken? Dat kan door het volgen van de citroensapkuur waarbij u gebruik maakt van ahornsiroop, citroensap en cayennepeper. Deze lichaamsreiniging heeft een zeer prettige bijkomstigheid, het verliezen van kilo's.

Wat houdt de citroensapkuur nu precies in

De citroensapkuur is er eigenlijk voor bedoeld om het lichaam te laten ontgiften. De kuur ontlast het spijsverteringssysteem en daardoor kunnen de darmen en andere organen alle energie gebruiken om zich te ontdoen van opgeslagen afvalstoffen en overtollig vet en zich tijdens het proces herstellen.

De kuur duurt 10 dagen, waarbij u de laatste dagen het lichaam alweer langzaam laat wennen aan vast voedsel. Uit eigen onderzoek is gebleken dat mensen geheel verschillend kunnen reageren op de kuur. Zo zou de ene persoon na die 10 dagen nog wel door kunnen gaan (wat niet aan te raden is, 10 dagen is het maximum), en zo haakt de andere persoon alweer na 3 dagen af vanwege de behoefte aan vast voedsel. Bedenk u tijdens de kuur goed waarvoor u het doet en zoek tijdens dagelijkse eetmomenten afleiding. Tijdens de kuur behoort u geen honger te krijgen omdat het mengsel alle noodzakelijke spoorelementen bevat, maar niet elk lichaam werkt hetzelfde. Drinkt u bij honger een vol glas achter elkaar op, dan is uw honger weer voor een tijd gestild. In de ahornsiroop zit eigenlijk alles wat u nodig heeft aan mineralen en spoorelementen, alle voor uw lichaam onmisbare stoffen krijgt u binnen.

Wat heeft u nodig en hoe maakt u de sap klaar

  • Citroensap (vers geperst)
  • Een blik of een fles C+ Ahornsiroop
  • Cayennepeper

Soms wordt het per glas aangemaakt maar uit eigen ervaring weet ik dat het aanmaken per dag fijner werkt dus raad ik aan het op de volgende manier te doen:
  1. Neem een maatbeker of iets met een schenktuit.
  2. Hierin doet u 20 eetlepels ahornsiroop, 20 eetlepels citroensap en als laatste voegt u een paar snufjes cayennepeper toe.
  3. Dit geheel mengt u door elkaar en daarna giet u het in een 2 liter fles. (bijvoorbeeld een omgespoelde frisdrankfles.)
  4. Daarna vult u de fles tot vlak onder de rand aan met water.
U heeft nu ongeveer 8 glazen per dag, de aanbevolen hoeveelheid.
Mocht u toch honger krijgen dan kunt u gerust een glas extra maken. (1 glas: 2 eetlepels citroensap, 2 eetlepels ahornsiroop en een snufje cayennepeper.)

Het is belangrijk dat u naast de fles die u aangemaakt heeft, ook nog 1 liter water en/of kruidenthee drinkt op een dag, zodat u tenminste 3 liter vocht binnen krijgt, dit zorgt ervoor dat de uitscheidingsorganen niet teveel belast worden door giftige stoffen.

Nog wat extra tips

Gebruik geen voedingsproducten, die verstoren het reinigingsproces. U mag ook niet roken, de schadelijke stoffen beïnvloeden het reinigingsproces. Neem voldoende nachtrust. Gun uw lichaam wat meer rust dan normaal (ga niet uitgebreid sporten), u heeft minder energie deze week, maar blijf wel in beweging om toch vetstoffen te verbranden.

Na de kuur

Neem de tijd om uw spijsverteringsstelsel weer op gang te brengen. Begin op dag 8 met kleine hoeveelheden licht verteerbaar voedsel en ga nooit meteen weer normaal eten, dit valt veel te zwaar. Na ongeveer 3 dagen kunt u weer normaal gaan eten, u voelt dat zelf het beste. De kilo's die u bent kwijtgeraakt zullen per persoon verschillen, zo valt iemand die wat minder zwaar is ook minder snel af dan iemand die duidelijk overgewicht heeft, in de meeste gevallen zal dit ongeveer tussen de 7 en 12 kilo zijn, maar dit is natuurlijk geen garantie.
Om uw lichaam goed in balans te houden is het aan te raden deze kuur 2 keer per jaar te volgen.
© 2011 - 2020 Spring, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.
Gerelateerde artikelen
Dieet en citroen: Werkt afvallen met citroensap echt?Dieet en citroen: Werkt afvallen met citroensap echt?Afvallen en dieet is wereldwijd gezien een populair onderwerp. Velen willen graag iets aan gewichtsbeheersing doen. Er z…
X-trine, afvallen met citroensapX-trine, afvallen met citroensapX-trine citroensapkuur is een populair hulpmiddel om af te vallen. Dit dieetproduct van X-trine wordt meestal in de vorm…
Citroensapkuur: De ingrediëntenCitroensapkuur: De ingrediëntenBent u op zoek naar informatie over de citroensapkuur waarbij u wel 10 kg in 10 dagen af kunt vallen, dan is het ook bel…
Afvallen met de citroensapkuurAfvallen met de citroensapkuurEen geheel nieuwe vorm van afvallen is gewichtsverlies met de citroensapkuur. Dat citroensap zorgt voor gewichtsverlies…

Dieet en Hüttenkäse, een heerlijk vet- en caloriearm productDieet en Hüttenkäse, een heerlijk vet- en caloriearm productHüttenkäse bevat als zuivelproduct weinig vet en calorieën. Hüttenkäse is mede daardoor zeer geschikt om te eten tijdens…
Hoe gezond en efficiënt af te slankenHoe gezond en efficiënt af te slankenDe badpakken-tijd staat bijna voor de deur en je bent enkele kilootjes bijgekomen die er terug af moeten. Begin je dieet…
Bronnen en referenties

Reageer op het artikel "Met de citroensapkuur 10 kilo in 10 dagen afvallen"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reacties

Renate, 13-05-2020 16:52 #134
Hallo,

Ik heb deze kuur al meerdere malen gedaan.
Op het moment ben ik weer bezig en zit ik op dag 3. Nu zat ik voordat ik begon aan de shakes. 2x een maaltijdvervanger en dan mijn avond eten. Nu vraag ik mij af met opbouwen van voedsel of ik dan al gelijk zo een shake zou kunnen nemen. Het is wel vloeibaar maar wel een hele maaltijd met alle voedingstoffen die nodig zijn. Zou ik dit gelijk kunnen nemen of misschien een halve? Of dat ik het aanmaak met iets anders. Doe het normaal gesproken met soja of optimel. Alvast bedankt!

Rumeysa, 31-07-2019 19:12 #133
Ik ben benieuwd of deze kuur ook geschikt is voor mensen met een hoge bloeddruk?

Roos, 11-02-2019 09:57 #132
Ik heb begrepen dat ik niks mag eten tijdens de 10 daagse citroensapkuur, maar als ik geen kleine kopje koffie neemt voor 12 uur dan krijg ik enorm hoofdpijn, en is deze kuur ook geldig voor vrouwen van 75 jaar?

Hetty, 13-01-2019 14:53 #131
Ik heb de kuur al eerder gedaan, en ook andere aanbevolen. Ikzelf heb hem 3 a 4 dagen gedaan, kreeg echt een hongergevoel en voelde mij erg slapjes.
Maar hoe kan het dat je vanaf dag 1 al hoofdpijn krijgt, dit is niet leuk meer.
Ik wil wel graag 2 x per jaar de darmen reinigen, is nooit verkeerd.
wat kan ik anders gaan doen?
Hetty

Mary, 20-10-2018 15:57 #130
Ik ben zeer tevreden met de citroensapkuur. Ik zit nu op dag 7 en ik ben 5.8 kilo afgevallen. Mijn vraag is, op dag 8 mag ik beginnen met licht verteerbare voedsel. Betekent dat ik licht verteerbare voedsel naast de citroensap kuur mag gebruiken of stop ik met de kuur op dag 8, en ga over naar licht verteerbare voedsel.
Groet,
Mary

Henri, 24-07-2018 15:41 #129
Goedemiddag,

Ik zie dat er verschillende soorten C-graad ahorn siroop zijn.
Zit er veel verschil in kwaliteit tussen bijvoorbeeld MADAL BAL en HORIZON?
In de prijzen zit namelijk wel veel verschil. Of komt dit door het verschil tussen een metalen blik en een plastic fles?

Ik hoor graag van u.

Mvg Henri.

Ramona, 07-04-2018 23:22 #128
Mag je de kuur ook met sinaasappelsap doen en Citroën en cayennepeper en ahornsiroop?

Loesje, 20-10-2017 10:44 #127
Beste,

Ik zit nu op dag 6 en dacht erover om na de kuur verder te gaan met het gebruiken van maaltijdvervangende shakes. In plaats van vast voedsel 3 x per dag een shake te nemen om verder af te vallen, heeft iemand hier ervaring mee? Hoe is jouw gedachte hierover? Ik hoor het graag.

Coliene, 21-09-2017 09:49 #126
Ik zit nu op dag 5 en ben tot nu toe elke dag een kilo kwijt! Ik hoop dat het zo blijft doorgaan. Ik vind de mix echt enorm vies, maar met de neus dicht gaat het prima. Ik heb wel iets minder siroop gebruikt omdat ik het dan wel wegkrijg. Eerste 3 dagen veel hoofdpijn maar nu niks. Slaap prima, af en toe wel honger maar dan drink ik gauw wat. Kan niet wachten op vast voedsel, maar het is verder goed vol te houden (vanwege de gewichtsverlies beloning).

Ano, 23-07-2017 11:48 #125
Na 1 dag kreeg ik hevige hoofdpijn, overgeven en had ik het enorm koud. Ook was ik na 1 dag al 3 kilo kwijt. kan dit kwaad? Werken lukt namelijk niet omdat de pijn zo veel is.

Jessica, 06-06-2017 11:50 #124
Halo ik wil graag met de kuur beginnen, mijn vraag is alleen of de ahorn siroop ook c- kan en zo niet waarom daar een reden voor is. Gr Jessica

Lobo, 05-06-2017 11:14 #123
Je mag ook geen groene appel eten of ander fruit?

Marit, 31-05-2017 22:30 #122
Hoi,
ik wil graag met deze kuur beginnen maar heb toch nog een vraag. Ik ben namelijk een frequent koffiedrinker. Ik vraag me dus af of het kwaad kan om koffie te blijven drinken tijdens de kuur?

Groetjes,
Marit Reactie infoteur, 01-06-2017
Hoi Marit,

Koffie is helaas niet toegestaan en zelfs slecht om tijdens te kuur te drinken. Wordt een extra drempel, maar tis maar voor even gelukkig!
Succes

Sonja, 31-05-2017 08:16 #121
Kan ik dit drankje ook alleen voor het ontbijt drinken? Ik wil dit voor een langere tijd op deze manier volhouden.
Of is dit niet goed voor het lichaam? Reactie infoteur, 01-06-2017
Dat kan, het is sowieso gezond, maar het zal dan geen effect hebben op afvallen of ontgiften. Daarvoor moet je lichaam "gespoeld" worden. Als je er dan verder gewoon bij eet dan kan de kuur er niet voor zorgen dat je ongezonde stoffen verdwijnen omdat je eten verteerd moet worden.
Succes.

Michiel, 20-05-2017 07:10 #120
Begonnen aan de kuur, de eerste 4 dagen 4 kilo afgevallen. Echter dag 5 kwam er weer een kilo bij en nu op dag zes op hetzelfde gewicht gebleven. Is dit normaal?

Priscilla, 16-05-2017 21:37 #119
Hoi,
Ik wil met deze kuur beginnen en mijn vraag was, moet ik alleen dit voor 10 dagen drinken zonder te eten? En ga ik er echt van afvallen?

Groetjes,
Priscilla

Sabrina Giezen, 02-05-2017 09:27 #118
Hallo,

Ik heb net een antibiotic gekregen van de huisarts omdat ik Krentenbaard heb. En was net een dag bezig met de kuur, wat me erg goed bevalt. Ik wil graag door met de kuur?

Tevens ga ik nog niet naar toilet? Mag ik 1 kop laxerende thee drinken? Om de boel te bevorderen?

Joan Do, 07-04-2017 20:11 #117
Momenteel ben ik op dag 5 van m'n kuur. De eerste dag was behoorlijk zwaar. 'S avonds enorm overgegeven en ook niet m'n laatste glas weg kunnen drinken. Water bleef ook niet binnen. Vanaf dag twee gaat het relatief goed. Wel elke dag last van maagkrampen. Maar dat is goed te doen en 's avond een kruik doet ook wonderen.

Elke ochtend en avond drink ik een glas met groenpoeder voor m'n stoelgang zodat m'n darmen goed doorgespoeld blijven. Ik had ook ergens gelezen dat je een schep zout in een liter water kunt drinken 's morgens maar dat vind ik nog even een brug te ver. Misschien dat ik dat een van de laatste dagen doe om m'n darmen echt de laatste reiniging te geven.

Het mengsel (200ml siroop, 200ml citroensap en 600ml water+mespuntje cayennepeper) verdeel ik over de dag door elke 1,5 uur een glas te drinken. Tussendoor drink ik nog water. Voor mij werkt dit erg prettig.

De afgelopen dagen heb ik ahorn siroop van Mandal en van Horizon gebruikt. Prijs verschil op een liter is behoorlijk ruim €10. Ondanks dat vind ik Mandal toch lekkerder. Hij smaakt iets frisser en minder stroperig.

Ik vraag me wel iets af; hoe word de spoeling van de darmen geregeld bij de kuur die hier omschreven staat. Ik las ergens hier onder dat je na 3/4 dagen niet meer poept. Komt er dan helemaal niets meer uit, ook geen (bruin of licht gekleurd) vocht?

Priscillia, 03-02-2017 00:15 #116
Dag 5.

Ben nu op dag 5. Tot vandaag geen honger gevoel gehad. Kook zelfs voor de rest van mijn gezin en zit tijdens het eten bij ze aan tafel. Ik sport gewoon nog alleen korter dan normaal. Sport al ermee vanaf dag 1. Op dag 4 even duizelig geweest tijdens het sporten en dus gelijk afgerond. Heb een normale ontlasting tot nu toe. Verdeel de sap over 4 flessen van 500ml
1 in de ochtend.
1 in de begin middag
1 einde middag
En 1 begin avond

Zo voelt het voor mijn het beste en kan ik het volhouden. De 2 liter extra drinken behaal ik niet elke dag. 1 minpunt: vanaf dag 4 in de avond jeuk op mijn hoofd. Hoop dat het snel wegtrekt.

Carla, 01-02-2017 21:33 #115
Terasana ahornsiroop van Body&Fit… heb deze in huis… kan ik deze gebruiken?

Steelandt Kurt, 16-01-2017 11:12 #114
Ben aan mijn vijfde dag toe met de citroenkuur. Vorige nacht een pijnlijke opgezwollen pols gekregen door hoogstwaarschijnlijk afbreken van urinezuur. Ben nu pijnstillers aan het nemen! Wacht ik best met de kuur verder te zetten tot dit euvel opgelost is of doe ik gewoon verder?

Bie, 29-12-2016 15:16 #113
Beste

Ik wil binnenkort de kuur eens uitproberen maar ik heb hierbij nog enkele vragen. Word je van deze kuur niet slap? Kun je al je sporten nog beoefenen? Op internet staat dat je ahornstroop moet kopen maar hoeveel van deze bussen heb je nodig voor 10 dagen? Of kom je met 1 toe? En ik heb gelezen dat er 1150 kJ per 100g in zit. Dit lijkt me veel? Is afvallen een zekerheid?

Met vriendelijke groeten
Bie

Axanna, 02-11-2016 01:43 #112
Je eet dus 8 dagen niets? Enkel het sap als ik het goed begrijp?

Sk, 02-10-2016 02:30 #111
Beste Cs, ben je ook wat afgevallen of niet?

Cs, 15-09-2016 00:12 #110
Ik zit nu op dag 4, vandaag ook gesport. Het gaat redelijk goed! Ik had een vraagje over dag 8-9-10, is het de bedoeling dat er dan ook nog de kuur gedronken wordt? Of echt alleen opbouwende voedsel?

Steve, 11-09-2016 12:08 #109
Als ik de eetlepels omreken naar ml is dit 300 ml. Is dit juist?

Tina, 31-08-2016 19:02 #108
Hallo ik maak 1 glas per dag aan, elke morgen zodat ik het altijd kan doen. Is dit gezonder of werkt dit helemaal niet op deze manier?

Kelly, 27-08-2016 21:08 #107
Hallo ik ben met dag 6 bezig. De kuur is goed te doen, het smaakt ook lekker naar citroen ranja. Heerlijk verfrissend met het warme weer. Ik heb totaal geen honger en ik kook gewoon voor mijn gezin zonder moeite, maar mijn vraag is alleen ik heb alleen niet echt ontlasting, is dat wel goed?

Jeroen, 19-08-2016 11:25 #106
Ik wil de 29ste beginnen. Kan je de sap ook voor een week aanmaken en dan 5 flessen in de koelkast zetten?

Natas, 13-08-2016 17:45 #105
Hoi ik ben ook van plan te beginnen eind van deze maand, ik kamp sowieso met enorm overgewicht dus er moet zeker kilo's af, is het voor mij dan wel aan te raden? Dit is toch in eerste instantie om je lichaam te detoxen, en als je die 10 dagen klaar bent, welk dieet kan men mij aanraden? Mvg

Line, 02-08-2016 14:08 #104
Gisteren begonnen. Vijf jaar geleden de kuur gedaan en 8 kilo kwijt geraakt. Vanmorgen gesport en de weegschaal probeer ik de eerste vijf dagen te ontwijken. Af en toe wat 'licht' in mijn hoofd, maar tot nu toe goed te doen.

Imke, 29-07-2016 15:41 #103
Hi,
Morgen begin ik eraan alleen had ik een vraagje. Mag je ook spa rood drinken of spa met een munt smaakje?

Sarah, 17-07-2016 20:11 #102
Hallo, ik ben nog niet begonnen met de citroensapkuur maar ik wou weten of het gezond is als ik het 15 tot 20 dagen volhoud en combineer met een beetje beweging. Reactie infoteur, 18-07-2016
De kuur is voor 10 dagen. Ik heb vaker gehoord dat mensen het langer doen. Wat voor effecten dat geeft is me niet helemaal duidelijk. Ik zou dan de voorkeur geven aan 2 kuren per jaar.

Leon, 14-07-2016 21:44 #101
Goedenavond allemaal,
heb denk ik voor de vijfde keer de kuur gedaan en voel vandaag op dag 10 super fit. heb drie keer per week gesport en ben hopelijk morgenochtend 10 kilo kwijt. Ga morgen weer beginnen met de sap en dan een heerlijke sinaasappel. ik kijk nu al uit naar s'avonds misschien wat sla met een plakje kipfilet.
Ik moet wel bekennen dat ik mijn koffie niet helemaal heb laten staan. Wees goed voorbereid dat je echt wil gaan doen, ga ervan dat de eerste dagen de hoofdpijn het ergste is. halverwege de week heb je echt ergens zin in maar houd dan vol, ik heb toen een tuinkruiden bouillon genomen. GA ERVOOR en veel Succes Reactie infoteur, 18-07-2016
Goed hoor!

Elke, 11-07-2016 15:31 #100
Kan je ook minder ahornsiroop gebruiken? Ik vind het drankje nogal zoet. 10 eetlepels, zou dat ook gaan? Reactie infoteur, 18-07-2016
Dat zou ik niet doen, de siroop is precies afgemeten om je dagelijkse behoefte aan vitamines en mineralen binnen te krijgen

Suzanne, 04-07-2016 15:45 #99
Vandaag eraan begonnen. Drankje vind ik lekker om te drinken, smaakt naar citroenranja. Alleen wat voel ik me belabberd zeg. Honger, moe, buikpijn… Maar goed ik ga door. Reactie infoteur, 11-07-2016
Goed zo, probeer uit te kijken naar volgende week!

Sofie, 29-06-2016 08:27 #98
Vandaag dag 4 en 2kg lichter. Ik vroeg mij af of je de kuur ook kon doen met minder ahornsiroop in de 2 liter fles? Ik ben nl iemand die behoort tot de categorie die de ahorn walgelijk vindt… En 's avonds eet ik wel een kleine portie warm eten met de kids. Mag ik de kuur dan langer volgen doordat ik s avonds mee eet of is dit af te raden. Zal dit dan minder effect geven, ik doe dit vooral om af te vallen en niet echt om te reinigen… Ik zou er een 6tal kg willen af krijgen. Reactie infoteur, 04-07-2016
Je zou de kuur inderdaad een paar dagen kunnen verlengen als je er wat bij eet. De effecten hiervan weet ik helaas niet omdat als je eet je lichaam eerst dat weer moet verbranden. Ik zou dan wel de hoeveelheid siroop aanhouden om niet teveel af te wijken.

Hester, 27-06-2016 13:36 #97
Vandaag dag 7! Het is echt bijzonder goed gegaan. Niet toegeven aan hoofdpijn maar gewoon een half glas in een keer drinken. Na 5 min is het dan over. Ondanks dat het best lastig is iedereen zien eten en zelfs een BBQ bijwonen heb ik het tot nu als zeer positief ervaren. (-4kilo) Van veel mensen krijg je te horen dat het absoluut niet goed is om NIETS te eten onder de kuur.
Sommige zeggen dat het je lichaam uit balans haalt en dat na de kuur je juist aan komt.
Ik ben erg benieuwd of iemand hier ervaring mee heeft en of iemand mij kan vertellen of ze gelijk hebben of juist niet en waarom. Daarnaast ben ik benieuwd of de Ahorn siroop genoeg voedingssupplement bevat. Ik weet wat er aan supplementen in zit maar is dit veel of weinig of genoeg voor je lichaam? En is het suiker in de Ahorn siroop net zo slecht als normale suiker? Ik zie uit naar het antwoord. Nogmaals vind ik het fijn deze kuur en ben nieuwsgierig naar de antwoorden op de vragen zodat ik mijn kennissen deze kan doorgeven. Reactie infoteur, 04-07-2016
Ten eerste, wat fijn dat het zo goed gaat. Het is niet slecht om tijdens de kuur niet te eten omdat je vitamines en mineralen in de siroop zitten. Er zijn vele klinieken die lichaamsreiniging gebruiken waarbij ook een tijd niet gegeten wordt omdat je anders de "slakken" nooit verwijdered krijgt. Mensen komen vaak veel fitter eruit. De siroop kun je ook als zoetstof in bv koffie gebruiken, veel gezonder. Misschien een idee om na de kuur elke week een sapdag te doen dan blijft je gewicht mooi!

Elisabeth, 20-06-2016 15:14 #96
Kan ik wat meer informatie krijgen over de laatste dagen? (Dag 8 t/m 10). Hoe zit het precies met het opbouwen? Dag 8 mag je weer wat kleine dingen eten en dag 10 zou je weer gewoon moeten kunnen eten, maar hoe werkt dit precies? Zijn hier bepaalde richtlijnen voor? Ik weet namelijk niet goed hoe ik van een klein beetje eten moet opbouwen naar weer 'gewoon' eten. Ben nu op dag 6 en het bevalt me prima! Hoop de laatste dagen nog wat meer te kunnen afvallen (nu 3.4 kilo er af). Reactie infoteur, 27-06-2016
Je eet de eerste dag wat dingen die licht verteerbaar zijn om je lichaam weer te laten wennen aan voedsel. Verdeel bv over de dag: een appeltje, een cup a soup en een crackertje kaas. Het zal je smaken! De volgende dag eet je wat normalere maaltijden maar daarvan bv de helft of iets minder en de dag erna kun je weer gewoon eten. Succes met de laatste dagen!

Anita, 29-05-2016 07:37 #95
Ik wil ook graag de citroensapkuur doen maar ik heb een traag werkende schildklier. Kan ik de kuur doen in combinatie met Thyrax duotab? Reactie infoteur, 30-05-2016
Daar kan en mag ik helaas geen informatie over geven, dat kun je het beste aan je huisarts vragen.

Miepie, 23-05-2016 20:13 #94
Zo vandaag mijn eerste kuur dag. Ik heb naast de sap voldoende water en thee gedronken ik heb geen honger gevoel. Alleen krijg ik de 2 liter niet helemaal op… denk nog zo'n 500 ml te gaan. Het vervelende is alleen als ik het in 1 keer achterover gooi ik kotsmisselijk word… Reactie infoteur, 30-05-2016
Meerdere mensen hebben moeite met de 2 liter, probeer een glas neer te zetten en af en toe wat slokjes te nemen ipv een glas ineens op te drinken. Misschien scheelt dat in misselijkheid en in de laatste 500 ml.

Ellen, 13-05-2016 13:26 #93
Hallo,

Ik wil ook beginnen aan de citroensapkuur, hoeveel ahornsiroop ben ik in totaal nodig voor de gehele kuur? En hoeveel citroenen zou ik ongeveer in huis moeten halen om te beginnen? Reactie infoteur, 16-05-2016
Ongeveer 3 citroenen per dag, dus 30 voor 10 dagen. En de siroop moet je even uitrekenen, want elk merk heeft weer een ander aantal ml in hun blik.

Sophie, 05-05-2016 16:05 #92
Hoi,
Voor duidelijkheid… Moet ik het toevoegen aan 2 liter water? En hoeveel glazen per dag? Alvast bedankt. Reactie infoteur, 09-05-2016
Je maakt eerst de sap (ahorn, citroen en cayennepeper). Dat giet ik altijd in n lege 2 liter frisdankfles. Daarna vul ik het met water aan tot net onder de rand. Dan heb je de juiste verhouding. Zijn ongeveer 8 glazen per dag.

Nicole, 03-05-2016 14:59 #91
Hallo,

Ik ga morgen beginnen met de citroensapkuur. Nu heb ik groen poeder gekocht bij de tuinen. Ik zie alleen dat deze in verhouding met die van Madal bal druivensuiker bevat i.p.v. zoethout. Is dit erg en welke gebruiken jullie? Reactie infoteur, 09-05-2016
Ik voeg nooit poeder toe, behalve de cayennepeper. Druivensuiker bevat naar mijn weten heel veel suiker en zal dus waarschijnlijk niet goed zijn.

Lois, 03-05-2016 13:03 #90
Ik wil graag deze kuur volgen, maar vind 10 dagen te lang. Heeft het zin om de kuur maar 5 dagen te volgen? Reactie infoteur, 23-05-2016
Niet echt voor de reiniging. Voor t afvallen denk ik dat t ongeveer 1 a 2 kilo zal zijn.

Ddeeett, 27-04-2016 22:30 #89
Ik heb net mijn 3de dag overleeft! Moet zeggen dat ik het erg moeilijk had. Het sap komt me een beetje mijn neus uit. Wat is jullie ervaring? Wordt het nu beter? Of pas na de 4 de dag? Reactie infoteur, 02-05-2016
Dat is per persoon heel verschillend. Sommigen vinden de sap vies, anderen vinden het heerlijk verfrissend. Het scheelt ook ooit of je bezig bent door de dag heen en afleiding hebt of dat je thuis bent en er steeds aan denkt. Persoonlijk vind ik de sap lekker, vooral tijdens warme dagen. Wel heb ik altijd grote behoefte aan vast voedsel.

Sophee, 22-04-2016 21:42 #88
Op de 5e dag kuur had ik een beetje last van mijn maag dus heb ik half glas melk gedronken mag het wel of niet? Kan ik nog door gaan met die kuur of moet ik ermee stoppen? Reactie infoteur, 23-04-2016
Het is beter van niet, maar het is geen eten dus je kunt sowieso gewoon doorgaan. Soms eten mensen ook wat bij een "zwak" moment, je kunt dan gewoon doorgaan met de kuur maar het resultaat zal iets anders zijn.

Jm, 13-04-2016 16:12 #87
Hallo, ik heb goede ervaringen met deze kuur. Al ken ik hem dat je 10 dagen sapt en daarna weer opbouwt. Hoofdpijn e.d.hoort bij het ontgiften en is hinderlijk, maar te doen. Je valt niet alleen af, maar je haar, huid en alles voelt beter. Het enige wat ik heel vervelend vind, en dat weerhoudt mij ervan weer een keer een kuur te starten, is je ontlasting… Beetje vies praatje misschien, maar voor mij echt een obstakel. Ik heb erg veel problemen met toiletteren op mijn werk. Hooguit ga ik plassen. Ik werk in een hele drukke winkel en kan alleen op "gepaste" tijden naar het toilet. Heel veel plassen door de kuur is nog tot daar aan toe, maar zal niet gewaardeerd worden, laat staan de grote boodschap. Er zit 1 deur tussen toilet en winkel, en ik denk dat degene met ervaring met de kuur, vast wel begrijpen dat ik dus niet kan/wil poepen op het werk! Voor zover je het "poepen" kan noemen… 😳 Reactie infoteur, 18-04-2016
Ik begrijp je probleem. Al zal je vooral de eerste dagen moeten, daarna ben je kwa ontlasting zo goed als leeg. Het vele plassen blijft. En tijdens je vakantie zal je niet willen kuren? Wat ook begrijpelijk is. Succes met keuzes maken!

Lies, 04-04-2016 18:15 #86
Hallo,

is het toegestaan om tijdens de kuur suikervrije kauwgom te nuttigen of beter van niet en mag je paracetamol innemen tegen de hoofdpiijn of beter van niet aub?
Mvg. Lies. Reactie infoteur, 11-04-2016
Suikervrije kaugum lijkt me kunnen, let wel, kaugum wekt honger op, je eet als het ware maar krijgt niks binnen, je hersenen denken dat je dus eet waardoor je nog sneller honger krijgt.

Of jouw paracetamol op de nuchtere maag ingenomen mag worden kan je even bij je apotheker navragen.

Naomi-Esmée, 03-04-2016 14:47 #85
Hellohello,

Ik heb een vraagje,
Ik vind het mengsel van siroop met citroen echt verschrikkelijk vies en krijg het niet weg gedronken.
Los van elkaar, gewoon citroen water drinken en losse eetlepels ahoornsiroop eten vind ik wel te doen.
Is dit geen probleem of kom ik dan niet aan het zelfde resultaat?

Alvast bedankt,

Lieve groetjes Reactie infoteur, 04-04-2016
Hierop heb ik helaas geen antwoord. Ik zou denken dat het dan minder goed gaat maar ik hoor graag het resultaat.

Lies, 03-04-2016 13:25 #84
Hallo, ik ben van plan om de kuur te volgen maar ik werk in een 2-ploegen systeem.
Volg ik de kuur betere grotendeels in de vroege ploeg - 05:00 tot 13:05 of grotendeels in de late ploeg- 13u.05 tot 21:10?
Moet het mengsel bewaard worden in de koelkast? Reactie infoteur, 04-04-2016
Ik schat in de late ploeg, maar dat voel je zelf wel het beste aan. Het hoeft niet constant in de koelkast maar dan is het wel het lekkerst vinden velen.

Sanne, 29-03-2016 21:44 #83
Ik ben nu op de tweede dag van de kuur. Ik vraag me alleen af, ik drink heel graag zoete thee. Dus Rooibos thee met Sukrin (stevia). Mag dit nog tijdens de kuur of moet ik die sukrin echt laten staan? Reactie infoteur, 04-04-2016
Die zou ik laten staan voor 10 dagen.

Said, 22-03-2016 23:33 #82
Welk ahornsiroop moet je gebruiken? Moet het van de tuinen zijn of mag het ook van de Albert Heijn komen?

MVG, Reactie infoteur, 28-03-2016
Zelf gebruik ik siroop van Madal Bal maar neem gerust een andere.

Marc, 14-03-2016 09:58 #81
Hoi,

mag er gemberpoeder bijgedaan worden?
groetjes
Marc Reactie infoteur, 21-03-2016
Het beste is om niet van het recept af te wijken. Ik weet niet wat gember voor uitwerking op de kuur heeft.

Rebecca, 03-03-2016 19:26 #80
Hallo mevrouw,
Wat bedoelt u met vult de fles tot vlak onder de rand aan met water ik begrijp het niet. Moet ik die fles vol vullen met water of half vol of drie kwart? Reactie infoteur, 07-03-2016
Eerst de sap erin en dan tot boven aanvullen met water.

Denise, 01-03-2016 19:49 #79
Ik heb rap brandend gevoel in slokdarm en neem pantomed. Mag ik dan zo veel citroensap? Reactie infoteur, 07-03-2016
Daar kan ik helaas geen antwoord op geven, vraag het uw huisarts.

Sofie, 01-03-2016 19:03 #78
Ik heb een vraagje: kan je de Ahornsiroop gebruiken als je geen toegevoegde suikers mag eten, maar natuurlijke zoals rietsuiker? Reactie infoteur, 07-03-2016
Helaas kan ik daar geen antwoord op geven omdat het om iets medisch gaat.

Heidi, 01-03-2016 15:19 #77
Hoi, mag ik magnesium en vitamines slikken tijdens deze kuur? Ik slik dit ivm migraine en ben benieuwd of dit de ontgifting tegenwerkt. Reactie infoteur, 07-03-2016
Voor zover ik weet mag je vitamines blijven slikken maar niet overdoseren. Vraag het bij twijfel je huisarts.

R., 01-03-2016 11:03 #76
Nu twee dagen bezig met de kuur. Weegschaal stuk haha. Geen idee wat nu het resultaat is.

Ik vind het niet heel lekker, maar het is goed te doen! Niet vreselijke honger! Overigens eten ruikt wel heel lekker:) Alleen kreeg ik het dag 1 niet allemaal op. Het is te veel. Is dit erg? Reactie infoteur, 07-03-2016
Probeer het op te drinken dan werkt het optimaal

Chantal, 26-02-2016 14:15 #75
Hey,
Ik heb een vraagje moet je verse Cayennepeper gebruiken of poeder caynnepeper gebruiken. Reactie infoteur, 07-03-2016
Je mag gewoon n potje uit de supermarkt gebruiken!

Chiara, 17-02-2016 11:41 #74
Ik ben zo'n uur geleden begonnen en ik vind het vreselijk. Ik moest ervan kokhalzen toen ik het dronk en nu voel ik me nog steeds misselijk. Ik snap niet waarom het zo vies smaakt, kan het zijn omdat ik geen vers citroensap heb gebruikt maar uit een flesje? Reactie infoteur, 22-02-2016
Dat zou kunnen, vers citroensap wordt wel geadviseerd maar het zal kwa smaak ook niet heel veel uitmaken. Verder is het ook zo dat smaken verschillen, zo ken ik mensen die het niet weg kregen maar ik ken ook mensen die het heerlijk fris vinden vooral op een warme zomerdag.

Floor, 16-02-2016 13:51 #73
Ik heb twee vraagjes:
- Op een andere site over citroensapkuur zag ik 10 dagen sap drinken en daarna 3 dagen opbouwen. Kan dat ook? Of verstandiger na 7 dagen al op te gaan bouwen?
- Welk merk ahornsiroop is aan te raden? Heb een paar keer over Madal Bal gehoord, maar kan een ander merk ook? Welke wel en welke niet? Reactie infoteur, 22-02-2016
Deze kuur is gebasseerd op 10 dagen en na 7 dagen opbouwen. Wellicht is de andere kuur wat anders van samenstelling. Wat beter is of vol te houden is daar kan ik niet op antwoorden.
Madal Bal is inderdaad een prima merk. Maar ook anderen soorten ahornsiroop zijn te gebruiken.

Rene, 16-02-2016 09:09 #72
Klein vraagje ik wil dit heel graag gaan doen samen met mijn vriendin en schoonzus om een hoop af te vallen ik ben nu zelf al bijna 10 kilo kwijt door veel te sporten en gezond te eten maar ik heb een probleem en dat is dat ik rook en ik kan niet even 10 dagen stoppen met roken! Hoe erg is het als ik tijdens deze kuur gewoon blijf roken? Reactie infoteur, 22-02-2016
Waarschijnlijk val je door te roken minder snel af omdat je lichaam dan niet goed zuivert. Wellicht kunt u wat minderen en alleen roken wanneer het niet anders kan.

Knier, 04-02-2016 13:27 #71
Ik ben nu op dag 6 maar ben de afgelopen dagen amper afgevallen! Na dag 1 was ik een kilo lichter, maar sindsdien verlies ik hooguit 0,2 kilo per dag. Ik ben nu 1,5 kilo lichter dan toen ik begon. Als ik rekening houd met dat ik straks weer een kilo aankom als ik weer begin met eten, heeft de hele kuur amper nut gehad! Kan ik verwachten dat ik de laatste dagen meer afval, of juist niet? Reactie infoteur, 08-02-2016
Helaas zijn er ook uitzonderingen kwa afvallen. Meestal geldt hoe minder overgewicht hoe minder kilo's je verliest. Ik hoop voor je dat er nog wat meer kilo's af zijn gegaan, meestal gaat het de laatste dagen toch nog hard.

Tsm, 01-02-2016 23:06 #70
Ik kan nu al een jaar niet normaal eten. Dat wil zeggen… de eerste 8 maanden had ik binnen een half uur tijdens het eten ontzettende pijn in de buik. Kon bijna niet lopen van de pijn en had alleen diaree. Onderzoek in het ziekenhuis wees op niets uit. Daarna kon ik wel weer wat naar binnen krijgen, de pijn kwam later. Mijn eetlust is weg en ik heb dagen dat ik regelmatig misselijk ben en geen eten kan zien of ruiken. Ik heb ook gewoon geen trek in iets. Snoepen/snacken doe ik ook niet.
Afgelopen weekend uit eten geweest, maar binnen een uur was mijn avond verpest door pijn. Uit eten gaan is echt niet leuk meer. Ik val ook niks af. Kom zelfs af en toe aan en weet niet waarvan. Nu wil ik zo n kuur gaan doen, maar is dat verstandig?
Heel af en toe eet ik volkoren brood, maar zit echt met lange tanden te eten. Een paar hapjes van iets en ik zit vol.
Ik zit ook te denken om smoothies te gaan maken, ook al doe ik een halve dag over 1 beker leeg drinken. Maar dan komt er in ieder geval iets binnen. Reactie infoteur, 08-02-2016
Hier kan ik helaas geen antwoord op geven. Heb je misschien een allergie voor bijvoorbeeld gluten? Ik zou voor deze beslissing eerst contact opnemen met je huisarts. Heel veel sterkte met de pijn.

Nadia, 12-01-2016 15:08 #69
Hi!

Mijn vriend en ik willen met de kuur gaan beginnen maar wij sporten 4x in de week.
Het is een teamsport en wij kunnen dus niet even stoppen die tien dagen. Nu hebben wij aardid wat energie nodig om de wedstrijden te spelen. Kan het dat wij voor of na het sporten een eiwit shake nemen? Gewoon met water en de basis zonder zuiker. Of denk je dat wij genoeg energie hebben door duur zelf?

Thanks Reactie infoteur, 18-01-2016
Hoi,
Waarschijnlijk is je energiegehalte vrij laag, ligt er ook een beetje aan op welke dag de wedstrijd valt. Ik zou het even aankijken die dag

Ilse Rullenraad, 12-01-2016 14:28 #68
Hee,
Ik ben nu aan mijn eerste dag bezig en heb 20eetl ahornsiroop en 20eetl citroensap gedaan, maar mag ik ook minder siroop want dit is voor mij namelijk te zoet.
Groetjes Reactie infoteur, 18-01-2016
Het is wel de bedoeling je aan de hoeveelheid siroop te houden ivm de vitaminen en mineralen. Je zou bij n glas sap wel wat water kunnen toevoegen.

Ellen, 11-01-2016 23:36 #67
Hoeveel zijn jullie gemiddeld kwijt geraakt? Als ik het hier lees, zou het gemiddeld tussen 7kg a 12kg op 10 dagen zijn? Ik heb een BMI van 30. Reactie infoteur, 18-01-2016
Reacties zijn welkom

C., 11-01-2016 22:42 #66
Ik wil hiermee beginnen, maar werk fulltime. Heeft dit een laxerende werking, of moet je er vooral van plassen? Reactie infoteur, 18-01-2016
Je plast vooral. Laxerend werkt het niet want je hebt geen voeding meer in je lijf.

Dennis, 11-01-2016 18:17 #65
De sapkuur duurt 10 dagen en daarna ga je opbouwen! Niet vanaf dag 8. Ik dacht dat jullie dat wel wilde weten. Reactie infoteur, 18-01-2016
Je gaat na de 7de dag al rustig aan eten, dus nog tijdens de kuur. Ineens van kuur naar weer eten overstappen is niet goed omdat je de eerste dagen nog niet volledig eet. Je mist dan voedingsstoffen.

Els, 05-01-2016 16:32 #64
Ben gisteren begonnen met de kuur. Gaat me heel goed af, maar heb tussendoor 1droge bisschuit en yoghurt gegeten. Ben van plan deze avond nog 1 tas groentesoep te eten. Zou dit effect hebben? Reactie infoteur, 11-01-2016
Dit heeft wel wat effect, dat zal per persoon anders zijn.
Aan de andere kant, mocht u het zo volhouden en zonder wat kleins te nemen niet dan is dit altijd nog n betere optie dan t op te moeten geven.

Susanne, 23-12-2015 10:31 #63
Is het de bedoeling om 8 glazen over de dag te verdelen en te drinken en verder niks! Alleen maar water en thee erbij? Ik hoor het graag. Reactie infoteur, 04-01-2016
Dat is precies de bedoeling.
In de sap zitten de benodigde vitamines en mineralen voor je dag.

Hans van Toorn, 13-12-2015 19:25 #62
Rectificatie t.a.v. de grote prijsverschillen genoemd in de reactie van 12-12-2015 14:27. Pas bij bestelling bleek de lagere prijs betrekking te hebben op een 0,5 liter blik Reactie infoteur, 04-01-2016
Aha, dat verklaart het een en ander

Hans van Toorn, 12-12-2015 14:27 #61
Ben nu in 6e dag, voel mij perfect en uitgerust. Geen hongergevoel maakt dat dit gemakkelijk te volgen is en op de een of andere manier is het weerstaan van verleidingen (ook bij het lopen langs friet- of oliebollenkraam) heel goed te weerstaan. Ik sport nagenoeg elke dag wel en er is een afzwakken van de spierkracht te merken. Meerder merken ahornsiroop geprobeerd; de Madal Bal C+ het lekkerst. Niet teveel cayennepeper nemen; max een kwart theelepel op 2 liter. Ik snap overigens niet waarom deze uitstekende Madal Bal C+ Ahornsiroop 30 euro per liter moet kosten bij bestellen via de website van citroensapkuur of rechtstreeks bij de site van Madal Bal (of bij De Tuinen 31 euro) als ditzelfde product in een andere internet winkel 17 euro per liter rekent. Voor een kuur van 10 dagen (2 liter) scheelt dat ongeveer € 30. Bij gebruik van ahornsiroop na de kuur in de opbouwdagen terug naar gewoon (niet te veel) voedsel zelfs nog meer. Even opletten dus. Reactie infoteur, 04-01-2016
Goede tip om even te googlen waar je de ahornsiroop inkoopt, het is inderdaad nogal een prijskaartje!

Bart, 07-12-2015 19:57 #60
Beste,
als men met het dieet bezig is mag men dan rauwe groenten en fruit eten?
gr Bart Reactie infoteur, 04-01-2016
Hoi Bart,

Het is de bedoeling dat je helemaal niets eet tijdens de kuur.
Je lichaam moet namelijk afvalstoffen gaan verbranden die al heel lang opgeslagen kunnen zijn. Het beste effect bereik je als je tijdens de kuur niets eet, doe je dat wel, dan moet eerst het eten weer uit je systeem en begin je daarna pas weer met de afvalstoffen.

Gr Loes

Gerdien, 30-11-2015 18:01 #59
Ik heb de kuur al een paar keer gedaan en voel me na een paar dagen heel goed. Mijn haar is zacht en mn tanden glad.
Ik val er ook enorm van af, wat je weer motivatie geeft om verder te gaan.
Nu wil ik er binnenkort weer aan beginnen, maar ik werk 4 nachten in de week. Is het wel verantwoord om het dan te doen en zo ja, waar moet ik op letten?
Ook krijg ik half januari een buikwandcorrectie, is het dan verstandig om het er niet vlak voor te doen? Reactie infoteur, 04-01-2016
Het zou niet uit moeten maken of je 's nachts of overdag werkt, als je de sap maar goed verdeeld over de nacht/dag.
Wat betreft de buikwandcorrectie, hierover raad ik aan een contact op te nemen met de arts die hierover gaat, daarover kan ik helaas niets zeggen.
Maar was fijn dat je er goede ervaringen mee hebt!

Cecile, 28-11-2015 08:15 #58
Ik heb er nu 3 dagen opzitten en tot nu toe vind ik het goed vol te houden.
Wel heb ik twee vragen.
Ik vind de drank erg zoet dus vraag ik me af of ik de verhoudingen kan veranderen zonder dat ik het effect te niet doe.
Verder ben ik niet zo'n fan van cayennepeper en dus is vraag twee is dat essentieel of kan ik dat minder of helemaal niet toevoegen. Reactie infoteur, 04-01-2016
Je zou er meer water bij kunnen doen maar dan zal er misschien meer honger optreden.
En de cayennepeper is wel belangrijk, het is goed voor je spijsvertering. Zonder de cayennepeper zal het trager verlopen.

Jeannette, 14-11-2015 14:10 #57
Hallo allemaal

Ik ben donderdag jl begonnen dus pas aan de derde dag.De eerste dag dacht ik alleen maar aan eten.Dag twee voelde ik mij erg beroerd.Vandaag dus dag drie voel ik mij wel weer goed meer energie. Reactie infoteur, 23-11-2015
Dat je je ooit beroerd kunt voelen kan er helaas bij horen, hopelijk heb je de kuur goed af kunnen ronden.

Sandra, 11-11-2015 10:55 #56
Hoi, ik ben eergisteren begonnen maar eet hier wel bij (gezond)! Heeft dit dan ook nog effect? Reactie infoteur, 23-11-2015
De kuur is een reinigingskuur waarbij je pas echt af gaat vallen en je "verkeerde" vetten gaat verliezen als je lichaam niets anders meer te verteren heeft. Het zal dus maar een klein effect geven.

Joyce, 10-10-2015 10:05 #55
Ik heb de kuur heel goed gedaan tot dag 4 en ook 4kg afgevallen, maar dag 5 had ik zo een pijn en moest een pijnstiller innemen dus heb wat gegeten, mag ik op dag 6 verder?hoeveel nut heeft het want dat wil ik graag doen,
Alvast bedankt Reactie infoteur, 23-11-2015
Je kunt de kuur gewoon weer oppakken, het effect zal misschien iets minder zijn, maar als je toch bezig bent helpen alle beetjes toch!

Liyana, 05-10-2015 21:02 #54
Hi

Ik ben ook woensdag begonnen aan de kuur. en zit nu op dag 6. de eerste 2 dagen waren best zwaar had erge migraine en voelde me moe en slap maar na de 3de dag voelde ik me fitter en ik heb diabetes. Ik moet zeggen dat ik me beter voel sinds ik de kuur doe. heb weer energie voor 10 en ben al 5kg kwijt niet alleen door de kuur! ik sport dagelijks (5 dagen) ook naast de kuur om mijn spiermassa op te bouwen en vet te verbranden. ik raad iedereen aan deze kuur te doen ik start op dag 10 met afbouwen. Reactie infoteur, 23-11-2015
Wat goed om te horen! Misschien zou je de kuur 2 keer per jaar kunnen herhalen, dan blijf je op gewicht en als je je er fitter door voelt is het zeker de moeite waard.

Eni, 05-10-2015 08:34 #53
Hay,
woensdag ben ik begonnen met de kuur, eerste twee dagen waren het moeilijkst, daarna viel het mee. Ik had ook meer energie dan voordien en voelde mij fit :) raar maar waar. Dag 5 vond ik ook zeer moeilijk, heb voortdurend honger gehad maar na een tijd is dat gevoel voorbij gegaan. Zit vandaag aan dag 6 en ga vandaag wel al beginnen met wat vast voedsel te eten, kwestie van niet te overdrijven. Ik moet zeggen dat het goed vol te houden is, heb veel vocht verloren. Ik dronk wel maar een liter sap met een halve liter of liter water bij. Ik denk moest ik 2 liter van het sap dagelijks gedronken hebben zeker nog betere resultaten zou behaald hebben! Deze kuur is zeker aan te raden, maar ik weet zo niet of ik het volle 10dagen zou volhouden of het wel gezond is. Enige minpuntje dat ik gemerkt heb is dat ik soms hartkloppingen had. Op dag 5 ook een heel onaangename gevoel in mijn mond (zal waarschijnlijk komen van de zuren van citroen). Reactie infoteur, 23-11-2015
Fijn dat het goed bevallen is.
De hartkloppingen kunnen ook komen door het energiegehalte wat tijdens de kuur laag is, maar dat kan ik je verder niet zeggen.

Sandra, 24-09-2015 20:02 #52
Hallo,
Zaterdag ga ik beginnen aan de kuur, maar ik heb een vraag ik neem elke dag smorgens 2 tabletten tramadol/paracetamol ( Zaldiar) mag ik deze kuur doen of is dat niet verstandig?

Alvast bedankt en wens me succes ik wil heel graag afvallen dit is een stimulans voor me om te beginnen want vaak als je snel wat kilo's kwijtraakt in het begin, motiveert het toch om door te gaan vind ik. Reactie infoteur, 23-11-2015
Veel mensen gebruiken deze kuur om een begin te maken met het afvallen, dus wat dat betreft is het perfect.
Of het verstandig is om de kuur te combineren met de paracetamol weet ik niet, daarvoor kun je misschien het beste even je arts raadplegen.
Sommige medicijnen mag je namelijk nuchter nemen en bij andere medicijnen moet je wat eten om andere klachten te voorkomen.

Saskia, 08-09-2015 08:20 #51
Hallo ik ben gisteren begonnen met de kuur en ben -1,3 kilo kwijt in een dag. Het was goed vol te houden, moet ik zeggen. Nu lees ik dat mensen ook groene poeder gebruiken, wat is dit en waar is dit goed voor en waar kun je dit kopen? Mvg, Saskia Reactie infoteur, 23-11-2015
Ik ben zelf niet bekend met het gebruik van groene poeder dus kan je hier helaas niet verder over inlichten.

Wendy, 26-08-2015 13:35 #50
Ik ben vandaag begonnen, niet extreem overgewicht maar wil er graag 5 kilo af, ben benieuwd wat het bij mij doet.

Medina Kalejaye, 20-08-2015 13:59 #49
Ik had deze kuur vorig jaar gedaan en viel 7 kilo af. Morgen ga ik weer beginnen met deze kuur. Ben al 10 dagen op dieet en viel al 3kg af. Mijn vraag, vorig jaar dronk ik elke avond een kopje groene poeder en bij einde kuur begon ik met sinaasappels te eten. Is dit nu niet meer nodig? Voor iedereen die deze kuur wilt volgen, is wel aan te raden. Eerste en tweede dag kan het meevallen, daarna is het wel te doen. Succes iedereen! Reactie infoteur, 23-11-2015
Als het je vorig jaar goed is bevallen met de groene poeder zou ik het weer doen. Maar dit is niet noodzakelijk. Op het einde beginnen met licht verteerbaar fruit is wel aan te raden.

Kimberly Janssens, 17-08-2015 14:56 #48
Even een vraagje, als je deze kuur wil doen. Moet je dan verplicht de Ahornsiroop Horizon C+ pakken of mag het ook de A zijn? Mijn zus gebruikt de A zij is nu 3 dagen bezig. Ik gebruik de C+ en start Overmorgen (Woensdag 19 augustus 2015). Hopelijk houd ik het vol. Mijn werk is vrij intensief maar ik heb 30+ KG aan overgewicht en het moet er echt af maar niet veel hielp. tenzij ik achteraf een jojo effect had. Iemand die helpen kan ivm de welke die goed is de A vorm of de C vorm?
Graag hoor ik het dan.
Mvg
Kimberly Reactie infoteur, 23-11-2015
Ik heb geen ervaringen met de A, en zou de C aanhouden.

Jolanda, 07-08-2015 19:14 #47
Vandaag voor de 3e keer met de kuur van start gegaan. Naar schatting ben ik vorig jaar augustus en februari jl. tezamen ergens rond de 15 à 20 kg. afgevallen en ga ik nu dan ook met 2 kledingmaten kleiner door het leven. Waarschijnlijk zal ik deze ronde niet al te veel afvallen, want mijn buik is al redelijk plat. Het kost mij werkelijk geen enkele moeite om deze kuur te volgen.
Het maakt je ook bewuster van hetgeen je eet na afronding van de kuur, waardoor je na de kuur eerder nog iets afvalt dan aan komt (althans dat is mijn ervaring). Reactie infoteur, 23-11-2015
Leuk om je ervaringen met de kuur te lezen.
Goed dat je buik al zo plat is, toch is het gezond om deze kuur 1 a 2 keer per jaar te volgen, dan ben je weer even je afvalstoffen kwijt en de ervaring is dat ook mensen die het niet gebruiken om af te vallen, na de kuur vaak weer heerlijk in hun vel zitten.

Tiffany, 05-08-2015 02:12 #46
Ik had een kleine vraagje, ik werk in de zorg als verzorgende en ik draai bijna alleen nachtdiensten. Is het de kuur ook te doen tijdens werk? Of moet je het in je vrije tijd doen? Reactie infoteur, 23-11-2015
Mits het werk lichamelijk niet te zwaar is, kan het prima, het is juist wel fijn om wat afleiding te hebben tijdens de kuur

Linda, 27-07-2015 10:55 #45
Als je de kuur gebruikt val je dan af van heel je lichaam of alleen op 1plek bijv je benen of buik Reactie infoteur, 27-07-2015
Je valt over heel je lichaam af

Armi, 12-07-2015 09:38 #44
Hoi hoi

Ik ben bezig met deze kuur en vandaag is het mijn 7e dag. Het is goed vol te houden, maar alleen wat teleurgesteld in het aantal kilo's die ik ben kwijtgeraakt ( had nmlk veel meer verwacht) ben nog maar 3,5 kilo afgevallen. Gisteren op vandaag maar 100 gram terwijl ik niets eet dat kan toch niet. Doe ik iets verkeerd? Reactie infoteur, 13-07-2015
Dat is inderdaad niet heel veel. Ik weet niet of je veel overgewicht hebt maar vaak heeft het daar ook mee te maken, dus hoe meer overgewicht hoe meer je afvalt. Ik denk niet dat je iets verkeerd doet, elk lichaam reageert weer anders, waar de ene persoon 3 kg afvalt raakt de andere er 12 kwijt. Het dus even afwachten wat het eindresultaat is en of het de moeite waard is geweest.

Dingske, 08-07-2015 22:13 #43
Kan dit ook met warm water of heeft het dan minder effect? Reactie infoteur, 13-07-2015
Ja hoor, dat kan

Chantal, 08-07-2015 09:32 #42
Hoi ik ben sinds 3 dagen bezig met de kuur, alleen heb ik al deze dagen ongelofelijk veel pijn in m'n benen een enorme zeurende pijn vanuit m'n heupen naar benen is dit normaal? 's Nachts heb ik last van krampen in mijn kuiten komt dit door de afvalstoffen zijn dit normale symptomen? Ik houd het overigens wel goed vol drink 2 liter sap en verder nog water en munt thee. Hoop graag op een reactie. Reactie infoteur, 13-07-2015
Het zou inderdaad door het ontgiften kunnen komen. Misschien voel je je wat slap en veroorzaakt dat de zeurende pijn? Bij twijfel zou ik altijd een arts vragen om medisch advies want daar kan ik helaas niets over zeggen verder.

Saskia, 23-06-2015 20:06 #41
Er staat bij 20 eetlepels citroensap.
MOET dit versgeperst zijn of mag het ook uit zo"n flesje? Reactie infoteur, 24-06-2015
Het mag ook uit een flesje maar mijn ervaring is dat ik bij n flesje meer honger heb dan bij vers geperste. Mijn advies is dan ook verse citroensap inclusief het vruchtvlees.

Rae, 15-06-2015 23:46 #40
Dit staat er bij de Tuinen bij Madal Bal Ahornsiroop:

''Elke suiker die chemisch reeds gesplitst is en meteen in het lichaam wordt opgenomen, noemt men invertsuiker. Dit type suiker is een belasting voor de insulinehuishouding. Het bloedsuikergehalte stijgt en daalt meteen na inneming bijzonder snel. Even krijgt men een energiestoot om vervolgens in futloosheid terug te zakken. Voor de Citroensapkuur niet aanbevelenswaardig.''

Nou vraag ik me dus of ik Madal moet halen of een ander merk/product Reactie infoteur, 16-06-2015
Je zou kunnen kijken bij andere merken ahorn siroop maar ik denk dat je bij alle merken hetzelfde aantreft al dan niet beschreven. Mensen klagen inderdaad over futloos zijn tijdens de kuur maar beschrijven vaak extra energie na de kuur. Het zal dus even doorzetten zijn maar dat zijn maximaal 10 dagen. Geadviseerd wordt geen zware lichamelijke inspanningen te leveren tijdens de kuur.

Ingrid, 02-06-2015 18:35 #39
Ik wil graag weten of het iets voor mij is: rij ongeveer vier uur per dag in mijn bus en wandel twee keer per dag met honden. Kan ik dit dan volhouden qua energie? Kan me namelijk niet permitteren dat ik onwel wordt tijdens autorijden of wandeling in bos! Reactie infoteur, 03-06-2015
Je energiepeil is in de week van de kuur inderdaad een stuk lager dan normaal. Echter ondervindt niet iedereen dit als vervelend. Ik kan helaas niet inschatten hoe het zal vallen maar vaak voel je al na een half uurtje nadat je opstaat of je erg slap bent, in dat geval zou ik niet gaan autorijden. Tip is om een klein flesje te vullen met de sap en dat mee te nemen zodat wanneer je je slap voelt je gelijk een flinke hoeveelheid kunt drinken.

Donia, 21-05-2015 22:24 #38
Halo,

Ik heb een vraagje ik wil beginnen met de kuur alleen is het me nog niet duidelijk of dit invloed heeft op je gezondheid.? Reactie infoteur, 27-05-2015
Tijdens de kuur kun je wat lichamelijk ongemakken krijgen zoals hoofdpijn en je slapjes voelen, de bedoeling van de kuur is om je lichaam te reinigen van schadelijke stoffen en er gezonder en beter uit te komen dan je je voor de kuur voelt.

Lynn, 30-03-2015 21:30 #37
Hallo
Ik had eens een vraagje, ik krijg nl geen 2 liter op per dag. Is 1 of 1,5l ook goed of heeft het dan geen nut?
Alvast bedankt Reactie infoteur, 27-05-2015
Je kunt het eventueel ook met 1,5 liter doen, met 1 liter kom je teveel tekort.

Toos, 29-03-2015 09:21 #36
Als je het voor de hele dag klaar maakt, heb je 20 eetlepels citroensap en 20 eetlepels ahornsiroop nodig.
Maak je 1glas dan zijn het 2 etl citoensap en 2 etl ahornsiroop, de verhouding klopt dan toch niet met wat je voor de hele dag klaar maakt, als je uit gaat van 8 glazen, 8×2=16, nu gebruik van beide 10×2, ik vind het prettig hier een antwoord op te krijgen! Reactie infoteur, 27-05-2015
Klopt wat je zegt, het zijn ook niet precies 8 glazen het ligt eraan welk formaat glas iemand gebruikt. De ene drinkt het in 6 glazen weg, de ander in 10 glazen, tis net hoe je het zelf over je dag wilt verdelen, qua water komt het niet op de mm precies, het is in het begin een beetje passen en meten, daarom is het prettiger om vooral bij de eerste keer het in 1 keer aan te maken. Hoe het over de glazen verdeeld wordt komt niet zo precies als je maar aan die 20 eetlepels en 2 liter water komt. Je hebt ook mensen die het graag met meer water aanmaken omdat ze het vies vinden.

Luke, 02-03-2015 13:22 #35
Hi,

Kan ik blijven sporten (lopen) tijdens de kuur? Reactie infoteur, 15-03-2015
Tijdens de kuur is het aan te raden geen zware lichamelijke inspanningen te leveren, dit omdat je energiepijl een stuk lager is. Lopen in de vorm van stevig wandelen kan wel.

Marskens, 22-01-2015 09:00 #34
Heeft het ook enigzins nut als je elke morgen één glas drinkt? Kan dit ook al werken voor wat zuivering? Reactie infoteur, 15-03-2015
Als je je levensstijl verder niet aanpast zal dit helaas weinig effect hebben op de zuivering van je lichaam.

Wendy, 06-01-2015 15:11 #33
Goedemiddag,

Im ga vrijdag beginnen met de kuur van 10 dagen, morgen en overmorgen heb ik mijn afbouwdagen. Ik vraag me af of het beter is om morgen te stoppen met koffiedrinken of pas op de eerste echte vasten dag? Ik krijg sowieso hoofdpijn als k geen koffiedrink. Word mijn hoofdpijn dubbel zo erg als ik en vast en stop met koffie drinken? Ook heb ik gelezen dat het goed is om tijdena het douchen van warm naar koud en terug te gaa om de bloedsomloop te stimuleren. Bedoelen ze hiermee echt ijskoud water? Of is het voldoende om het een stuk kouder dan normaal te doen? Vind kraanwater in de winter echt ondragelijk! ;)

Alvast bedankt voor de antwoorden.

Vriendelijke groet,
Wendy Reactie infoteur, 15-03-2015
Helaas ben ik door omstandigheden enige tijd afwezig geweest en ben ik te laat om uw vragen te beantwoorden, sorry daarvoor.
Hopelijk is de kuur u goed bevallen.

André, 23-11-2014 12:21 #32
Hallo,
In de reacties las ik dat groene thee is toegestaan tijdens de kuur. Groene thee bevat echter veel cafeïne, meer nog dan koffie. Is het dan wel verstandig om dit aan te raden? Reactie infoteur, 01-12-2014
Cafeine is toegestaan in kleine hoeveelheden, het beste is om kruidenthee zonder cafeine te drinken.

Lily, 24-10-2014 11:56 #31
Hi

is het ook goed om de kuur 3 a 4 dagen te doen en daarna rustig op te bouwen?

alvast bedankt, groetjes Reactie infoteur, 01-12-2014
Als je de kuur wilt doen om je lichaam te reinigen heeft 3 a 4 dagen geen zin, wil je twee kilo kwijt bijvoorbeeld dan kun je dat wel proberen al begint het afvallen vaak pas op dag 3 of 4.

Ivan, 30-09-2014 15:24 #30
Ik ben nu op dag 9. Ben totaal 5 kilo afgevallen en daarnaast gewoon gesport (2x in de week). Mijn vraag: Op dag acht mag je weer voedsel (hoeveel x per dag?). Dus is het eigenlijk een 8 daags kuur? Is het de bedoeling om dan het SAP en voedsel te nuttigen op dag 8,9 & 10? Mij lukt dit niet, ik zit nu op 3/4 fles met voedsel. En eet licht (sla, meloen met parmaham). Dag 11 & 12 er maar aan vast plakken, op=op. Goed vol te houden, af en toe duizelmomentjes gehad ivm snel opstaan! Reactie infoteur, 01-12-2014
Op dag 8 pak je bijvoorbeeld 2x per dag een appel, de dag erna weer wat meer erbij. Dit is omdat je niet van dag 10 waarop je niet eet op dag 11 weer fulltime gaat eten. Op dag 11 mag je dus weer volledig eten, je hebt dus 3 dagen om je maag weer langzaam te laten wennen aan voedsel. Je mag het sap altijd wat langer doordrinken, of een tussendoortje vervangen door een glas sap, ook in de toekomst.

, 22-09-2014 17:03 #29
Omdat ik niks was afgevallen op dag 4 heb ik het opgegeven, ik ben al 2 dagen normaal aan het eten maar dit voelt veel te zwaar het is percies dat mijn eten niet verteert in de maag ik ga heel slecht naar toilet, iwat kan ik hier benst aan doen? en is het erg als ik morgen opnieuw begin. ik dacht misschien dat de fout lag omdat er citroenvlees in mijn drank zat en ik had zoetjes gebruikt? maar ik rook ook? rdoor te roken tijdens de kuur kan dat tog niet zo hard beinvloeden dat ik niets afval? ik zal opnieuw en deze keer goed beginnen maar roken kan ik niet laten deze is mijn bezigheid… maar voor beter naar toilet te gaan woil i wat raad. en hoeveel zou ik normaal moeten afvallen na 4 dagen, want er staat iemand met overgewicht valt vele meer af dan iemand zonder, ik heb licht overgewicht dus dan moest ik tog zeker een aantal kilos zijn afgevallen? help aub? heb hulp nodig… Reactie infoteur, 01-12-2014
Hoi,

Het afvallen begint vaak pas op dag 3 of 4, waarna het dan best hard gaat, dus de eerste dagen is het vooral doorzetten. Het vruchtvlees van de citroen kan geen kwaad en is zelfs goed. Roken is belangrijk om te laten als je de kuur volgt voor een lichaamsreiniging, op afvallen heeft het minder invloed maar wel iets hoor. Op een gegeven moment heb je geen voedsel meer in je lijf dan hoef je alleen nog maar te plassen en als je het goed doet moet je ook erg veel plassen. Hopelijk heb je hier wat aan.

Abdul, 21-09-2014 23:31 #28
Klopt het dat je na de kuur automatisch bij gaat komen? Of hangt dat van jezelf af?
En ik heb gehoord dat als je de kuur gebruikt om af tevallen dat het dan beter is om Ipv 200ml, tussen 100 en 150ml te gebruiken.is dit juist? Reactie infoteur, 22-09-2014
Als je na de kuur weer volop gaat eten komt het er zo weer aan. Ik zeg altijd, zie het als een mooi begin om af te vallen! Meestal moet je lang wachten op resultaat, na de kuur ben je al de nodige kilo's kwijt waarna je dan gezonder kunt gaan eten en sporten en het afvallen door kunt zetten. Over het aantal ml heb ik nog nooit iets gehoord, ik denk dat als je het gewoon afmeet volgens de voorschriften je het altijd goed doet. Bij honger kun je wel eventueel een extra glas maken en opdrinken.

, 19-09-2014 20:15 #27
Ik ben al 3 dagen bezig maar ik drink rooibos thee rozenbottel bosbessen enz behalve niet het english breakfaest thee mag deze thees wel? Reactie infoteur, 22-09-2014
Het beste is thee zonder cafeïne, ik weet niet hoe dat bij Rooibos is, maar dat zal op de verpakking staan. Van nature cafeïne vrij.

Liesbeth, 09-09-2014 06:48 #26
Ik ben gisteren begonnen met de sapkuur en ik vond het goed te doen. Geen last van honger, en als ik honger kreeg, gewoon veel drinken en de honger gaat over. Resultaat, -1 kilo deze morgen :) hopelijk gaat het vandaag ook heel vlot! Reactie infoteur, 09-09-2014
Dat gaat al goed!
Hou vol hoor want vaak gaat het zo rond dag 4 wat zwaarder worden!
Heel veel succes en denk aan het eindresultaat.

Morgan, 04-09-2014 13:32 #25
Hoeveel citroenen is ongeveer 20 eetlepels citroensap? (Ik begrijp natuurlijk dat het aantal el per citroen verschilt, maar misschien is er een bepaalde citroen waar u zelf de voorkeur aan geeft?)

Alvast bedankt! Reactie infoteur, 08-09-2014
Neem het liefste verse citroenen die niet te hard zijn. Dan kun je vaak uit 3 citroenen 20 eetlepels sap persen.
Groetjes Loes

Stefanie, 28-08-2014 20:57 #24
Slakken? Komen er echt slakken vrij? Beestjes? Reactie infoteur, 08-09-2014
Haha, nee hoor, het zijn geen levende beestjes.
Je lichaam verwerkt nooit alle afvalstoffen die je op een dag binnenkrijgt, stoffen zoals koffie, alcohol, nicotine, vervuilde lucht conserveringsmiddelen enz, er blijven altijd deeltjes achter en deze deeltjes worden slakken genoemd. Met de citroensapkuur verwijder je ook deze lang opgehoopte stoffen die niet goed zijn voor je lichaam.
Groetjes Loes.

Justin, 04-08-2014 16:46 #23
Waarom leren mensen niet gewoon minder te eten, minder ongezond te eten en meer te bewegen i.p.v. 10 dagen uithongeren op citroen en vervolgens weer (nog meer) aankomen. Als je dan toch tien dagen gezond wilt afvallen, doe dan sapvasten met verse smoothies en sap (zelfgemaakt dus en niet die van de supermarkt met slechte suikers). Reactie infoteur, 25-08-2014
Zoals je in het artikel kunt lezen is dit officieel ook geen afval kuur maar een ontgiftingskuur waarbij je als bijkomstigheid veel afvalt. Het is gezond om je lijf soms eens te ontgiften. Het lijkt indrrdaad wat op uithongeren maar dat is ook precies wat er bij ontgiften gebeurd, je hebtniets in je lijf waardoor de slechte koolhydraten enz ook eens worden afgebroken en ooit komen er zelfs slakken naar buiten. Met smoothies afvallen kan inderdaad nooit kwaad dus das fijn om te doen als het afvallen wat minder heftig en snel mag gaan.

Sert, 01-08-2014 09:39 #22
Hallo ik had een vraag ik wil er ook aan beginnen morgen dan:) had een vraag over cayennepeper moet ik dat fijn snijde heb je daarvan ook de poeder? Als u me informeert ben ik u dankbaar groetjes Reactie infoteur, 25-08-2014
De cayennepeper kun je kant en klaar in de supermarkt kopen in het kruidenrek. Veel succes

Lo, 23-07-2014 10:18 #21
De titel is: 10 kilo in 10 dagen afvallen. Op basis van welke lengte en gewicht, is dit berekend? Reactie infoteur, 25-08-2014
Dat is puur een gemiddelde, hoe meer overgewicht hoe meer kilo's je kunt verliezen, ooit wel meer dan 10 kg, is je bmi aan de lage kant dan kun je het beter doen als lichaamsreiniging dan zullen het enkele kilo's zijn, maargoed dan is 10 kg ook niet nodig.

Am, 22-07-2014 13:38 #20
Hallo,
Ik gebruik bloedverdunners en pijnstillers met maagbeschermers, mag ik de citroensap kuur doen? (heb hier in het verleden goede resultaten mee gehaald)
Groet Am Reactie infoteur, 25-08-2014
Hoi Am, daarvoor moet je helaas even bij je arts informeren, medisch gezien kan ik daar geen advies over geven.
Succes

Sharon, 21-07-2014 08:36 #19
Vandaag dag 4, en vanmorgen een black out gehad, best eng. Na een koud kompres en een paar glazen sap gaat het weer. Wellicht gisteren niet voldoende sap gedronken en
het benauwde weer heeft vast ook niet geholpen. Ik lees hier onder dat je dan direct moet stoppen, maar dat zou ik wel zonde vinden. Is het gevaarlijk om het nog even aan te zien? Reactie infoteur, 25-08-2014
Ik hoor vaker dat mensen er flauw bij kunnen worden, je mag ook gerust meer sap drinken als je daar behoefte aan hebt.

Ineke, 19-07-2014 12:45 #18
Ik wil ook deze kuur gaan doen en nu hoor ik van iemand, die hem ook heeft gevolgd, dat je er 2 x dgs een laxeermiddel bij moet gebruiken. klopt dit? Reactie infoteur, 25-08-2014
Nee hoor dat is niet nodig

Ann Raalte, 22-06-2014 09:10 #17
Ik heb deze kuur in het verdelen ook gedaan en inderdaad, er gebeurt van alles met het lichaam, ook je huid gaat er van stralen o.a… Maar omdat het zo lang geleden was en nu in de overgang zit, wel regelmatig sport en desondanks aangekomen ben, wil ik dit weer graag gaan doen en ik begin vandaag, ik heb ook alles in huis, verse citroenen, cayenne peper en de Madal bal Ahorn siroop van de Tuinen… Mijn vraag is mag ik ook naast water ook groene thee mét Cranberry smaak drinken? Reactie infoteur, 24-06-2014
Ja hoor, groene thee en kruidenthee zijn prima.
Tip: Pickwick heeft ook een spijsverteringsthee zonder caffeine, deze is helemaal perfect, je merkt dat je er nog meer door gaat plassen waardoor het nog sneller gaat allemaal.

Esmee, 09-06-2014 20:18 #16
Waar kun je de cayenne peper en de ahornsiroop kopen?
Is het ook toegestaan om deze kuur te volgen als je jonger bent dan 16 jaar? Reactie infoteur, 12-06-2014
De Cayenne peper vind je in de supermarkt bij de kruiden en de ahornsiroop vind je bij de "betere" drogisterijen. Hoe de kuur valt is per persoon verschillend, kinderen mogen hem niet volgen, als je sterk in de groei bent zou ik het ook niet doen, moch je al zo goed als uitgegroeid zijn dan zal het waarschijnlijk geen problemen geven, maar ik ben geen arts dus mag hierover niet oordelen.

Monique, 14-05-2014 22:00 #15
Ik ben suikerpatient en heb een insulinepomp. Kan ik zo'n kuur doen?

Gr.
Monique Reactie infoteur, 21-05-2014
Hoi Monique,

met deze vraag kun je het beste even bij een huisarts informeren, ik kan helaas kwa suikerziekte geen advies geven.
Mijn gevoel zegt dat je het beter niet kunt doen.

Groetjes Loes.

Liva, 24-04-2014 13:41 #14
Hoeveel mag je drinken van dit sap, ochtend, middag, avond 1 glas? En verder thee en niks meer? Reactie infoteur, 29-04-2014
Hoi,
Het is de bedoeling dat je 2 liter sap per dag drinkt, zelf een beetje verdelen over de dag.
Het is daarom makkelijk om de sap per dag klaar te maken in bijv een 2 literfles van frisdrank.
En verder mag je ook thee, het beste is kruidenthee of water.

Frg, 16-04-2014 08:44 #13
Het boek gelezen 1e druk 1982 Zürich. Daarin staat dat de kuur tegen/voor alles helpt. Bij overgewicht val je af en te licht zet het aan. Denk na als je hieraan begint, minder eten helpt ook. Reactie infoteur, 23-04-2014
Hoi,

ik heb nog nooit gezien/gehoord dat iemand er ook van aangekomen is, maar misschien beginnen mensen die ondergewicht hebben ook minder snel aan zo'n kuur.

Guls, 10-04-2014 22:31 #12
Hoi
Ik kan nergens lezen hoelang ik zo'n ahornstroopmengsel mag bewaren? Kan ik het mengsel ook een dag van tevoren klaarmaken? Reactie infoteur, 23-04-2014
Ja hoor, ik maak het altijd 's avonds en dan voor de hele dag erna, zodat je dan op de dag zelf meteen 's morgens kunt beginnen en pas 's avonds maak ik dan voor de volgende dag weer klaar.

Dinie, 31-03-2014 08:33 #11
Hoi,

kun je niet gewoon citroensap van zo'n potje pakken? Of moeten het perse verse citroenen zijn?

Groetjes Reactie infoteur, 10-04-2014
Hoi Dinie,

Je kunt inderdaad ook kant en klare citroensap pakken maar uit eigen ervaring is gebleken dat je dan wel een groter hongergevoel hebt en dus de kuur moeilijker vol te houden is. Ik denk dat het kant en klare sap wat lichter op de maag valt. Ook is de smaak in combinatie met de ahornsiroop een stuk frisser met vers geperste citroensap.

Mvg,
Loes

Jenneke, 26-03-2014 00:19 #10
Hallo.

Ik heb de kuur 8 dagen volgehouden, vandaag weer een beetje voedsel gehad, en wat gebeurt er? Ik loop naar de keuken, zie sterretjes, en val achterover. Even van de wereld geweest. Mijn vriendin die boven mij stond te roepen herkende ik niet… Toch niet gezond zo'n kuur? Reactie infoteur, 28-03-2014
Er zijn inderdaad mensen die flauw worden van de kuur omdat je geen voedsel in je lijf hebt. Vaak is dit het geval bij mensen die weinig tot geen overgewicht hebben, ook komt dan hoofdpijn wel eens voor. Echt flauw vallen heb ik nog niet eerder gehoord. De kuur is niet ongezond maar gewoon niet voor iedereen haalbaar, vaak voel je dat na 3 dagen al, mocht je lichaam schreeuwen om voedsel dan is het verstandiger om te stoppen. Het is dus niet ongezond maar niet elk lichaam kan het aan, luister naar je lijf.

Jackie, 19-03-2014 08:44 #9
Ik wil beginnen met deze kuur, maar heb de ziekte van crohn. Overigens in een heel lichte vorm. Kan ik dan deze kuur doen? Reactie infoteur, 23-03-2014
Hoi Jackie,

Daarover kan ik helaas geen uitspraak doen. Ik kan me voorstellen dat het van de ene kant een aanslag op je darmen is ivm de ziekte van crohn omdat je echt gaat ontgiften met de kuur en alle "verkeerde" vetten en slakken uit je darmen worden gespoeld, maar dat kan tevens ook juist heel positief zijn als je het van de andere kant bekijkt.
Ik denk dat het dus 2 kanten op kan gaan en dat je het misschien pas zult ervaren door het een paar dagen uit te proberen. Je kunt altijd stoppen mocht je klachten krijgen. Of pleeg even een telefoontje naar je huisarts, misschien kan hij je al telefonisch informeren.
Veel succes ermee, en ik ben benieuwd naar je ervaringen tijdens en na de kuur.

Jenneke, 17-03-2014 22:19 #8
Hallo.
Ik gebruik o.a. antidepressiva, (certraline), ik heb het idee dat ik hierdoor ook dikker ben geworden. Stoppen hiermee is helaas geen optie. Kan ik dan toch de kuur doen?
Gr. Jenneke Reactie infoteur, 18-03-2014
Hoi Jenneke,
Voor zover mij bekend is, kan het geen kwaad om deze kuur te doen tijdens het slikken van antidepressiva. Als er op de bijsluiter verder ook niks staat wat betreft afvallen dan lijkt het mij geen probleem. Ik denk dat er geen wisselwerking zal plaatsvinden maar helaas ben ik geen arts, dus mocht je twijfelen tijdens de citroenssapkuur dan zou ik even een arts raadplegen.
Met vriendelijke groet,
Loes

Karima, 24-02-2014 09:37 #7
Ik heb 3 weken geleden een buikwandcorrectie ondergaan is het dan mogelijk om met deze kuur te beginnen? Reactie infoteur, 07-03-2014
Daar kan ik helaas niet over oordelen omdat ik hierover nog geen ervaringen heb gehoord. Ik kan begrijpen dat een buikwandcorrectie een behoorlijk zware ingreep is en dat daarom het snel afvallen in 10 dagen tijd misschien na 3 weken nog niet helemaal het juiste moment is. Als ik u was zou ik nog 2 maandjes wachten voor de zekerheid.

Dalida, 14-01-2014 14:31 #6
Waar kan ik ahornsiroop vinden dan? Reactie infoteur, 07-03-2014
Ahornsiroop verkopen bij de betere drogisterijen, kruidvat heeft het bijvoorbeeld (nog) niet maar bij sommige da drogisterijen of meer van die drogisterijen die niet van een grote keten zijn hebben ze het ook vaak.

Grace, 14-11-2013 11:11 #5
Als ik het goed begrijp mag je niets anders eten of drinken dan alleen dit sap? dus geen ontbijt, middagmaal, tussendoortjes en avondmaal? Reactie infoteur, 07-03-2014
Dat klopt helemaal, het is dus inderdaad even 10 dagen doorzetten. Voor sommige mensen erg zwaar en anderen lopen er zingend doorheen. Het ligt er ook een beetje aan hoeveel reserves je hebt. Thee mag wel gedronken worden, het liefste kruidenthee, maar dus inderdaad niets vasts.

Elly, 22-10-2013 08:56 #4
Ik ben 77 jaar en gezond. kan ik dit dieet ook doen? Reactie infoteur, 07-03-2014
Als u verder prima gezond bent zie ik geen redenen om het niet te doen, maar ik ben helaas geen arts om dit te kunnen bevestigen. De kuur is eigenlijk gewoon een lichaamsreiniging en gezond om 2 keer per jaar te doen.

Inge, 01-07-2013 22:18 #3
Mag je er zwarte koffie bij drinken of juist niet? Reactie infoteur, 16-08-2013
Hoi Inge,

Tijdens de gehele kuur is het beter om dranken met caffeine te laten staan.
Wel is het toegestaan af en toe een glas groene thee te drinken.
Veel succes ermee!

Laura, 07-04-2013 11:33 #2
NEE! Absoluut niet. Als je niets eet, komen er bij de verbranding van vet giftige stoffen vrij en dat komt dan in de borstvoeding terecht. Ze zeggen ook dat je tijdens de borstvoeding niet mag lijnen of afvallen.

Mara, 05-03-2013 14:54 #1
Mag je tijdens deze kuur borstvoeding geven? Reactie infoteur, 16-08-2013
De kuur is inderdaad niet toegestaan tijdens de borstvoeding in verband met de gifstoffen die vrij komen.
Tijdens de borstvoeding is het eigenlijk op geen enkele manier toegestaan om af te vallen en is het erg belangrijk dat je alle voedingsstoffen gewoon binnen krijgt.
Eventjes wachten dus nog…

Infoteur: Spring
Laatste update: 30-05-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Bronnen en referenties: 1
Reacties: 134
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.
Schrijf mee!