InfoNu.nl > Mens en Gezondheid > Dieet > Gezonde toastjes, lekker en caloriearm

Gezonde toastjes, lekker en caloriearm

Gezonde toastjes, lekker en caloriearm Je bent op dieet, maar dat wil nog niet zeggen dat je niet kunt genieten van een wijntje met een borrelhapje. Sterker nog, bij steeds meer diëten staat dat één wijntje per dag prima geoorloofd is. Wanneer je bij je wijntje een borrelhapje wilt nuttigen, denk dan eens aan gezonde borrelhapjes, zoals gezonde toastjes. Een gezonde toast is onder anderen een Melba toast met mager beleg, gerookte kip, hüttenkäse of rosbief. Wees dus creatief en geniet van lekkere en gezonde borrelhapjes en toastjes

Gezonde toastjes


Afvallen en borrelhapjes

Wanneer je op dieet bent en graag enkele kilo's wilt afvallen, moet je in de meeste gevallen het aantal tussendoortjes per dag beperken. Dit wil niet zeggen dat je helemaal geen tussendoortjes, zoals borrelhapjes, mag eten. Je doet er alleen goed aan om gezonde en verantwoorde keuzes te maken. Kies voor magere en gezonde borrelhapjes en eet ze met mate. Kies bijvoorbeeld 1 of 2 vaste avonden per week dat je, je zelf net iets extra's wilt en mag gunnen. Wanneer je wilt gaan genieten van gezonde borrelhapjes is bijvoorbeeld een mager belegd toastje een prima keuze.

Gezonde toastjes

Toastjes passen prima binnen een dieet. Een toastje op zich is niet de calorieënbom, maar vaak maakt het beleg de toast tot een onverantwoord borrelhapje. Wanneer je gezond en verantwoorde toastjes wilt gaan beleggen doe je er verstandig aan om te kiezen voor bijvoorbeeld Melba toast. Deze toast is zowel in A-merken, denk hierbij bijvoorbeeld aan van der Meulen, als huismerken verkrijgbaar. Melba toast zijn er zowel in ronde als rechthoekige toast. Deze Melba toast is in vele varianten verkrijgbaar, maar de beste keuze is de volkoren variant. Deze bevat vele goede vezels en geeft een verzadigd gevoel.

Voedingswaarden Melba toast (per 100 gram)

 • energie 385 Kcal,
 • eiwit 12,7g,
 • koolhydraten 79,3g,
 • suikers 3,2g,
 • zetmeel 76,1g,
 • vet 2,4g,
 • voedingsvezels 4,1g,
 • natrium 0,8g

Caloriearm beleg voor een toastje

Wanneer je een toast gezond wilt beleggen, doe je er goed aan om voor caloriearme en magere producten te kiezen. Pas wel op met light producten. Light producten hebben de naam gezond te zijn, maar dat is lang niet in alle gevallen het geval.

Tips voor gezonde toastjes

 • Beleg een toastje met een beetje hüttenkäse. Je kunt de hüttenkäse meer smaak toe brengen met een mespuntje pesto of wat paprika poeder. Ook lekker is om een half cherry tomaatje op de hüttenkäse te leggen. Meer variatietips met hüttenkäse vind je in dit artikel.
 • Kies eens voor gerookte kip. Voor een extra verrassende smaaksensatie kun je gerookte kip combineren met Philadelphia of een beetje magere yoghurt.
 • Je kunt een toastje ook prima beleggen met Filet American, Slankie of een stukje gerookte makreel.
 • Ook lekker en gezond op een toastje is een plakje gekookt ei, een plakje mozzarella met mespuntje pesto of een schijfje komkommer met kaas 20+.
 • Een fris toastje maak je met een plakje tomaat.
 • Kruidenboter is niet alleen heerlijk op stokbrood, maar ook op toastjes. Echter is kruidenboter een echte calorieënkiller. Gelukkig kun je zelf prima caloriearme kruidenboter maken.

Lees verder

© 2012 - 2020 Tekstschrijvert, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.
Gerelateerde artikelen
Gezonde borrelhapjesGezonde borrelhapjesBorrelhapjes heeft de naam vet en ongezond te zijn. Toch zijn er meer als voldoende lekkere, gezonde borrelhapjes te koo…
Gezonde hartige borrelhapjesGezonde hartige borrelhapjesWe willen allemaal iets te eten presenteren als we visite krijgen of er zelf een gezellige avond van willen maken. Maar…
Gezonde en lekkere borrelhapjesGezonde en lekkere borrelhapjesWe zijn meer dan ooit met gezondheid en voeding bezig. Op zich is daar niets mis mee, maar teveel wordt er nog gedacht i…
Zelf gezonde borrelhapjes makenZelf gezonde borrelhapjes makenBorrelhapjes zijn van alle tijden. Namen de Eqyptenaren voor Christus fruit bij het drinken van wijn, de kasteelheren ha…
Belegde toastjes voor bij de borrelBelegde toastjes voor bij de borrelToastjes zijn niet meer weg te denken bij de borrel. Gegarandeerd dat met kerst de toast ook weer veelvuldig geserveerd…
Bronnen en referenties
 • www.allerhande.nl

Reageer op het artikel "Gezonde toastjes, lekker en caloriearm"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Tekstschrijvert
Laatste update: 05-02-2018
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Bronnen en referenties: 1
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.
Schrijf mee!