Het chocolade dieet: werkt dit echt?

Het chocolade dieet: werkt dit echt? Er zijn enorm veel diëten die je kunt volgen. Heb je wel eens gehoord van het chocolade dieet? Het zou een goede manier zijn om extra gewicht kwijt te raken, aangezien we allemaal dol zijn op chocolade. Hoe werkt het chocolade dieet en hoe zit het met de suiker in de chocolade? Kun je daadwerkelijk afvallen met dit dieet?

Chocolade dieet

Het chocolade dieet is een dieet waarmee je gewicht kunt afvallen. Dit klinkt vreemd: kun je werkelijk kilo’s kwijtraken door chocolade te eten? Jawel, maar het gaat er vooral om dat je het op een goede manier aanpakt. Het dieet is ontwikkeld door Sally Ann Voak en ze heeft een boek geschreven over dit dieet. Het houdt in dat je geregeld chocolade eet en dat je dit ook van jezelf mag eten.

Niet verbieden

Bij het chocolade dieet wordt er aandacht gegeven aan het eten van chocolade. Ben je verslaafd aan chocolade? Dan kan dit dieet je helpen. Afvallen is een moeilijk proces en wat veel mensen doen is dingen verbieden. Wanneer je dol bent op chocolade is het echter onmogelijk om dit volledig uit je leven te bannen. Denk maar eens niet aan een witte ijsbeer. Op het moment dat iemand dit tegen je zegt, denk je al aan een witte ijsbeer. Zo gaat het dus ook met chocolade. Bij het chocolade dieet mág je dus chocolade eten, maar dit moet je wel met mate doen. Je mag in de avond wat eten en omdat je dit van jezelf mag, zul je minder trek krijgen in andere ongezonde snacks.

Voordelen van chocolade

Vooral pure chocolade heeft veel voordelen en is zelfs gezond. Het bevat goede antioxidanten, die hart- en vaatziektes kunnen voorkomen. Ook kan het de bloeddruk verbeteren en krijg je een verzadigd gevoel van het eten van pure chocolade. Ook zit er minder suiker in dan bijvoorbeeld in melk- of witte chocolade. Wanneer je dus chocolade eet, kun je het beste voor pure gaan en dan vooral het liefst met minstens 75% cacao. Waar je wel rekening mee moet houden is dat er veel calorieën en vooral veel suiker in chocolade zit.

Nadelen aan het dieet

Het chocolade dieet is een dieet dat erg caloriearm is. En dit is eigenlijk helemaal niet nodig. Je kunt namelijk ook prima kiezen voor een gezonde levensstijl en alsnog elke avond een stukje chocolade nemen. Het dieet wordt vooral gezien als een crashdieet en dit kan voor het bekende jojo effect zorgen. Daarnaast is de kans aanwezig dat je chocolade eet met een berg suiker er in. Suiker kan ontzettend dikmakend zijn en dat is juist wat je níet wil bereiken met een dieet.

Afvallen met chocolade

Zoals gezegd: het echte chocolade dieet hoef je helemaal niet te volgen als je wilt afvallen. Het werkt waarschijnlijk beter om gezond te eten. Denk hierbij aan drie maaltijden en ongeveer drie tussendoortjes op een dag. Eén van deze tussendoortjes mag pure chocolade zijn, zolang het echt niet teveel is. Combineer het ook met voldoende beweging. Zorg dat je dagelijks minstens een halfuur beweging hebt, maar meer is natuurlijk altijd beter. Op deze manier kun je makkelijk gewicht kwijtraken en toch genieten van de chocolade in je leven.
© 2012 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Afvallen met het chocoladedieetAfvallen met het chocoladedieetEen chocoladedieet klinkt voor veel chocoladeliefhebbers als een droomdieet. Maar het chocoladedieet bestaat echt. Het d…
Hoeveel calorieën zitten er in chocolade paaseitjes?Hoeveel calorieën zitten er in chocolade paaseitjes?Ieder jaar zijn er vanaf februari chocolade paaseitjes verkrijgbaar in de winkel. Deze chocolade eieren zijn verkrijgbaa…
Hond en chocoladeJe hebt een hond, en hij heeft chocolade gehad. In hoeverre kan dit kwaad? Wanneer moet ik een dierenarts waarschuwen? L…

Hoe eten je dieet kan beïnvloedenHoe eten je dieet kan beïnvloedenKan voedsel je dieet beïnvloeden Jazeker! Een slechte levensgewoonte kan je dieet zodanig beïnvloeden dat afvallen totaa…
Tips om strakke billen te krijgenTips om strakke billen te krijgenWil je strakke billen? Heel veel mensen dromen hiervan, maar weten niet goed hoe ze het waar moeten maken. Dit kan gemak…
Bronnen en referenties
  • Dieetblog.com
  • Goedgevoel.be
  • Vetvrij.com
Writingsuus (705 artikelen)
Laatste update: 21-07-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.