Teenslippers, niet voor elke dag

Lekker luchtig op een warme zomerdag, makkelijk in huis en op de camping en hygiënisch in het zwembad. Vele van ons slipperen er lustig op los. Onderzoek heeft echter aangetoond dat teenslippers zeer slecht kunnen zijn voor de voet.

Gevolgen van het overmatig dragen van slippers

De meeste teenslippers bevatten geen voetbed. Evenmin zal er doorgaans veel geld worden uitgegeven om over te gaan tot aanschaf van een goede slipper. Ze worden immers gezien als een accessoire die niet al te vaak wordt gebruikt in plaats van schoeisel. Toch kan dit een aantal nare gevolgen met zich meebrengen als:
  1. Ontstekingen van de achillespees
  2. Ontstekingen van het bindweefselband op de voetzool
  3. Irritatie van het scheenbeen
  4. Bot- en teenbreuken (dit uiteraard door het stoten)

In eerste instantie lijken de eerste 3 kwalen niet zo shockerend, houd er echter rekening mee dat deze aandoeningen niet zomaar met een paar pillen zijn opgelost maar dat het maanden kan duren voordat de klachten echt over zijn. Op dat moment zul je je pas realiseren hoe afhankelijk je eigenlijk van je voeten bent.

Waarom zijn slippers zo slecht voor de voet

Bij het dragen van slippers zul je je tenen doorgaans moeten “klauwen” om een goede grip op de slipper te hebben en te voorkomen dat deze van je voet valt. Controle over de hiel heb je bij deze manier van lopen echter niet, deze komt op alle plekken van de slipper terecht en soms zelfs naast de slipper.

Bovendien neem je op slippers kortere stappen en wikkel je de stap niet goed af. Dit zal zeker gelden voor mensen die door de bouw van hun voet al moeilijker lopen op slippers. Voor mensen met platvoeten is het sowieso af te raden om schoeisel zonder goede ondersteuning te dragen en mensen met een lage wreef hebben meestal in het geheel geen grip op de slipper. Ook spelen andere factoren zoals bijvoorbeeld overgewicht een rol. Zeker als u diabetes heeft wordt u door onderzoekers afgeraden op slippers te lopen.

Hoe kan ik schade aan mijn voeten door slipperen voorkomen

U kunt schade aan uw voeten voorkomen door goede slippers met een voetbed te kopen waar de hiel wordt ondersteund. Uiteraard is hier doorgaans een prijskaartje aan verbonden dat vele male hoger ligt dan een gewone slipper. Het beste is het echter de slippers alleen voor korte tijd achter elkaar te dragen en regelmatig af te wisselen met ander schoeisel.
© 2008 - 2020 Dsvh13, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.
Gerelateerde artikelen
Teenslippers en flipflops, populair maar ongezond!Teenslippers en flipflops, populair maar ongezond!In Nederland zijn we gewend om schoeisel aan onze voeten te hebben. Afhankelijk van de weersomstandigheden wordt er voor…
Birkenstock slippers online kopen – Waar moet je opletten?Birkenstock slippers en schoenen geven veel steun aan je voeten door hun speciale voetenbed. Deze slippers zijn dus goed…
Plakkies, de trendy en duurzame teenslippersPlakkies zijn de nieuwe trend in teenslippers. De teenslippers zijn trendy en extra bijzonder doordat ze van autobanden…
Havaianas slippers, wat zijn dat voor flip flops?Havaianas slippers, wat zijn dat voor flip flops?Havaianas teenslippers zijn hippe flip flops slippers of sandalen, die in de zomer van 2010 zelfs hipper zijn dan de pop…

Kroon en brug bij de tandarts met CerecKroon en brug bij de tandarts met CerecDe Cerec 3D is een apparaat waarmee de tandarts aan de stoel in de tandartspraktijk snel en eenvoudig bijvoorbeeld een k…
Telecoaching, psychologische hulp op afstandTelecoaching, psychologische hulp op afstandVoor veel mensen is het zoeken van psychologische hulp moeilijk, zij ervaren een enorme drempel, telecoaching kan voor h…
Bronnen en referenties
  • www.telegraaf.nl/binnenland/1505038/__Slippers_slopen_de_voet__.html
  • http://www.molokaitimes.com/articles/8617163447.asp
  • http://sachiniperera.blogsome.com/2006/05/08/rubber-slippers-fad-or-health-hazard/

Reageer op het artikel "Teenslippers, niet voor elke dag"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Dsvh13
Gepubliceerd: 18-07-2008
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 3
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.
Schrijf mee!