Plaatselijk afvallen, kan dat?
Vooral vrouwen hebben de wens om van sommige lichaamsdelen, zoals de buik, billen, bovenbenen en de heupen, enkele kilo´s kwijt te raken. Maar is het mogelijk om plaatselijk af te vallen en plaatselijk kilo´s kwijt te raken? Hoeveel spier oefeningen zouden er gedaan moeten worden om plaatselijk te kunnen afvallen? En wat zou er moeten gebeuren om het vet te laten verbranden? Een overzicht met de mogelijkheden:
Vermindering van vet
Spieroefeningen en spierversterkende oefeningen zijn uitstekend om te doen om de spierspanning aan te pakken van het probleemgebied waar men wil afvallen. Deze oefeningen leiden echter niet tot vetverbranding.
Vet verbranden
Om vet te kunnen verbranden, en kilo´s kwijt te raken, moet de hartslag verhoogd worden. Zodra de hartslag wordt verhoogd, wordt het opgeslagen vet in zowel de probleemgebieden als op andere plaatsen in het lichaam, omgezet tot energie.
Werkt plaatselijk afvallen met het doen van oefeningen?
Elke dag worden door velen vele buikspieroefeningen, bilspieroefeningen en bovenbeenoefeningen gedaan. Al deze dagelijkse oefeningen zijn bijzonder nuttig, ze versterken de spieren in het probleemgebied en het probleemgebied wordt strakker.
Om echter op plaatsen af te vallen waar men enkele kilo´s kwijt wil, moet er vetverbranding plaats gaan vinden.
Activiteiten met een verhoogde hartslag
Om vet te kunnen verbranden in het gehele lichaam, moeten er oefeningen gedaan worden die de hartslag omhoog brengt. Uitstekende hartslag verhogende activiteiten zijn onder andere:
- Dansen,
- Aerobics,
- Fietsen,
- Steps,
- Skeeleren.
Plaatselijk afvallen?
Zodra je vet gaat verbranden door geregeld activiteiten te gaan ondernemen waardoor de hartslag verhoogd wordt, ga je afvallen op alle plaatsen van je lichaam waar vet zit. Dus niet alleen verlies en verbrand je vet van het probleemgebied, je verliest vet overal door je gehele lichaam.
Spieroefeningen
Blijf echter doorgaan met het doen van (dagelijkse) oefeningen en trainen van het probleemgebied dat je wil aanpakken! Iedere spieractiviteit, door middel van oefeningen, in combinatie met activiteiten met een verhogde hartslag, zorgt voor een verhoogde vetverbranding!
Meer eten door het verhoogde energieverbruik van het lichaam
Door plotseling veel en vaak te gaan sporten door hartslagverhogende activiteiten te gaan ondernemen, kan het gebeuren dat je meer trek krijgt door het energieverbruik van het lichaam. Bouw alle oefeningen en activiteiten rustig op. Laat je lichaam aan alle veranderingen rustig wennen. Zorg er uiteindelijk voor dat je energieinname (voedsel en eten) minder is dan het energieverbruik van het lichaam. Het teveel aan eten slaat het lichaam namelijk altijd op in vet. Zorg voor een gezonde en evenwichtig evenwicht. Schakel de hulp in van een professional.
Vet verdwijnt geleidelijk
Vet verdwijnt, door middel van vetverbranding, over het gehele lichaam. Om plaatselijk te kunnen afvallen, val je dus altijd over je gehele lichaam af. Ga door met vetverbranden totdat je bevredigende resultaten bemerkt rond het probleemgebied. Schakel de hulp in van een professional: maak een afspraak bij de huisarts, bij een dietiste en/of voedingsdeskundige en informeer bij sportscholen wat voor jou persoonlijk een goed vetverbrandingsprogramma zou kunnen zijn.
Afvallen
Tijdens het verdwijnen van vet, door middel van vetverbranding, val je het eerst heel duidelijk af in je gezicht. Pas later zal het ook duidelijk merkbaar worden rond het probleemgebied.
Voedingspatroon aanpakken
Een combinatie van spieroefeningen van het probleemgebied en hartslagverhogende activiteiten is een uitstekende start om slanker en fitter te worden en om vet kwijt te raken. Door het voedingspatroon goed aan te pakken, versnellen we het proces van het verbranden van vet.
Wat moet je niet eten en drinken?
- Zout,
- Dierlijke vetten zoals boter,
- Witte suiker,
- Alcohol,
- Chips,
- Frisdranken,
- Snoep,
- Koek,
- Toetjes,
- Chocola.
Wat moet je wel eten en drinken?
- Volwaardige en gezonde voeding,
- Rauwkost,
- Groenten,
- Fruit,
- Mineraalwater,
- Olijfolie,
- Vis,
- Mager vlees,
- Volkoren producten,
- Granen.
Nog enkele adviezen:
- Neem altijd contact op met de huisarts als er gezondheidsproblemen zijn,
- Schakel de hulp in van een professional als daar behoefte aan is.
Lees verder