Zweetband voor je buik: hoe werkt dat?

Zweetband voor je buik: hoe werkt dat? Een zweetband voor de buik is een band van een speciaal materiaal, die gedragen wordt rondom de buik met als doel om plaatselijk centimeters te verliezen. De zweetband oefent niet alleen wat corrigerende druk uit op de buik maar zorgt ook voor plaatselijk zweten. Het vochtverlies zorgt vervolgens voor een slankere buik of taille. De buikzweetband is speciaal ontworpen om plaatselijk af te vallen. Er zijn ook zweetbanden of broekjes van dit materiaal, die gedragen worden om de dijbenen of billen. De zweetband wordt aangeboden onder verschillende namen, zoals Hot Belt, Zweetband, afslankband, enzovoorts. Afvallen rondom de buik, billen of dijen vinden veel mensen vaak nogal moeilijk. Plaatselijk afvallen bereik je niet zomaar, ook niet met training, aangezien spieren die je kweekt, ook ruimte innemen. Heb je dus van jezelf al flinke dijbenen, en train je je benen in de hoop daar slanker te worden, dan kunnen je benen na een tijdje wel minder vet hebben, maar toch nog stevig zijn door toegenomen spieren.

Buik trainen

Je buik kan je wel vrij gemakkelijk strak trainen. Een slappe buik is wat anders dan een dikke buik. Slappe buikspieren kun je zo trainen dat je buik er strakker uit gaat zien. Heb je dus slappe buikspieren maar niet veel vet op je buik, dan kan je je buik trainen met buikspieroefeningen. Een goede manier om de buikspieren strakker te maken is gebruikmaken van de apparaten in een sportschool of in fitnesscentra. Als je liever thuis je buikspieren wilt trainen, kan je natuurlijk ook kiezen voor de aanschaf van een fitnessapparaat zoals bijvoorbeeld de Wonder Core. Het vergt veel doorzettingsvermogen om regelmatig thuis te trainen.

Manieren om de buik platter te maken

Bij een dikke buik met vet op je buik zal een dieet nodig zijn om ook vet te verbranden. Een zweetband om de buik kan de buik slanker maken doordat er plaatselijk centimeters vocht worden weggewerkt. Door middel van trainen, een dieet volgen en buik- of andere spieroefeningen, zal de buik platter worden. Een zweetband voor de buik is een hulpmiddel om sneller resultaat te zien. De belangrijkste methodes waarmee je een dikke buik strakker en/of dunner kunt maken zijn:
 • buikspieroefeningen.
 • vetverbranding door sporten.
 • juiste voeding en afvallen.

Helpt een zweetband voor de buik om slanker te worden?

Er zijn verschillende soorten buikbanden op de markt gebracht met als doel om plaatselijk 'afvallen' op bijvoorbeeld de buik, te bespoedigen. Bekend zijn onder andere:
 • Hot Belt.
 • AbTronic (elektrische buikband)
 • Hot Shapers.
 • Lanaform Mass Slim.
 • Sauna Belt.
 • Thermische afslankband.
 • DisQounts Afslankband.
 • Easy In Shape afslankband.
 • Sauna Slimming Belt.
 • Bodi-Tek Sauna Belt.

Shaper of elektrische afslankbanden

De benaming afslankband of 'shaper' suggereert dat je gewicht verliest van de zweetbanden, of andere afslankbanden, maar dat is waarschijnlijk niet geheel terecht als je ervan uitgaat dat het buikvet zou moeten helpen verbranden. In combinatie met sporten zal de taille wellicht sneller slank worden als je een afslankband of shaper draagt, maar de winst zit hem op korte termijn dan vooral in het wegdrukken van vocht uit het buikweefsel. Gewicht verliezen zal alleen succesvol zijn als je je lichaam aanzet tot het verbranden van energie waardoor je lichaamsvet verbrandt. Een gezond goed uitgebalanceerd dieet is daarvoor het meest geschikt. Sporten zorgt zeker voor een snellere verbranding, en een afslankband om meer te zweten zorgt voor plaatselijk vochtverlies, wat minder centimeters in omvang van de buik kan veroorzaken. Een elektrische afslankband zorgt voor elektrische impulsen waardoor buikspieren sneller getraind kunnen worden.

Centimeters dunner worden

Zal je dus vet verbranden door alleen een dergelijke zweetband te dragen? Dat is niet aannemelijk. Kan je buik en/of taille er in centimeters slanker van worden omdat je plaatselijk zweet? Dat lijkt inderdaad haalbaar, maar het effect is in principe wel slechts tijdelijk. Zweetbanden (voor de buik, billen of benen) hebben een plaatselijk corrigerend effect. De neopreen body shapers worden ook gebruikt door sporters, voor extra ondersteuning (verwarming) van buik- en rugspieren. Omdat je een saunaband strak kunt trekken, druk je de buik ook al meteen een stuk platter.

Van welk materiaal is een zweetband voor de buik gemaakt?

Zweetbanden bevatten meestal neopreen, een stof die zorgt voor extra transpiratie van de huid. Vaak is een zweetband een combinatie van neopreen en nylon. Er zijn echter ook saunabanden die elektrisch zijn (Veloform), of gevuld met toermalijn bolletjes (Mass & Slim band).

In welke maten is de buikband verkrijgbaar?

Afhankelijk van het merk zijn zweetbanden voor de buik verkrijgbaar in de maten:
 • S
 • M
 • XL
 • XLL

Kan je een afslankbroek tegelijk dragen met een tailleband?

Een afslankbroek van neopreen valt als een heupmodel. Hij is geschikt voor de billen en bovenbenen. Een tailleband van neopreen kan je daar gewoon boven dragen.

Nadelen

Je gaat flink zweten van neopreen kleding. Dat kan je als hinderlijk ervaren. Je buik en benen worden echt nat van het transpireren. Het zweet blijft wel netjes onder de stof. Na het dragen is douchen aan te bevelen om je weer fris te voelen.

Lees verder

© 2016 - 2024 Kisses, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Compex en Abtronic, met spiersimulatie buikspieren trainenCompex en Abtronic, met spiersimulatie buikspieren trainenSpierstimulators zijn gemaakt om spieren te stimuleren zich sneller te ontwikkelen. Bekende spierstimulators zijn de Abt…
BBB: de buik, kledingadviesBBB: de buik, kledingadviesVoor veel vrouwen zijn de buik, de billen en de benen het probleemgebied van hun lichaam. Door waakzaam om te gaan met d…
Buikspieroefeningen: buikspieren trainen voor een sixpackBuikspieroefeningen: buikspieren trainen voor een sixpackIedereen wil graag een strakke buik of een sixpack. Een goedgetrainde buik ziet er niet alleen mooi uit, maar de buik is…
Dikke buik camoufleren. Hoe doe je dat?Dikke buik camoufleren. Hoe doe je dat?Als je een buikje hebt kan je je daar behoorlijk aan storen. Kleding om je te dikke buik te camoufleren kan veel verschi…

Microdermabrasie: Dode huidcellen van gezicht verwijderenMicrodermabrasie: Dode huidcellen van gezicht verwijderenMicrodermabrasie is een cosmetische behandeling die fijne kristallen en een vacuüm (onderdruk) gebruikt om dode huidcell…
Kappersproducten of een goedkope shampoo: wat is beter?Kappersproducten of een goedkope shampoo: wat is beter?Het is een veelgehoorde klacht: kappers willen je altijd iets aansmeren. Is het niet die shampoo die helemaal perfect is…
Bronnen en referenties
 • https://www.beslist.nl/products/gezond_mooi/r/Velform_Sauna_Belt/
 • https://www.beslist.nl/gezond_mooi/d0017789739/Elektrische_Sauna_Belt.html#specs_wrapper
Kisses (665 artikelen)
Laatste update: 25-07-2017
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.