Dikke buik camoufleren. Hoe doe je dat?

Dikke buik camoufleren. Hoe doe je dat? Als je een buikje hebt kan je je daar behoorlijk aan storen. Kleding om je te dikke buik te camoufleren kan veel verschil maken. Veel mensen met een erg dikke buik vinden het lastig om de buik onder geschikte kledingstukken te verbergen. Welke kleding kun je het beste dragen als je buikvet verstoppen wilt? Je kunt als vrouw heel slank zijn, en toch een buik hebben. Vet wordt niet alleen gemakkelijk op je buik opgeslagen, maar (ook) slappe buikspieren kunnen een buikje veroorzaken. Mannen krijgen vaak een ronde grote buik door vetopslag. Hoe verhul je een dikke buik?

Vrouwen met een dikke buik

Zowel mannen als vrouwen kunnen last van een dikke buik hebben. Vrouwen die wat ouder zijn krijgen vaak niet alleen een dikke buik, maar ook flink wat vet op de maag. Het resultaat is een beetje rechthoekige vorm van je romp. De meeste vrouwen zijn daar niet blij mee. Het is echter een gevolg van ons luxe leven waar we nooit tekort hebben aan eten, en het ouder worden. Ook hormonale veranderingen spelen een rol. Een slappe buik hoeft niet ook altijd een dikke buik te zijn. Je kunt slappe buikspieren hebben en weinig vet op je buik, hoewel je buik dan toch dik lijkt. Als je je buik laat hangen vanwege slappe buikspieren, kan je daar iets tegen doen met buikspieroefeningen.

Buik camoufleren met kleding voor de vrouw

Als je een buikje hebt en dit wilt camoufleren met kleding, kies dan voor kledingstukken die niet strak aansluiten op de buik. Geschikt zijn bijvoorbeeld:
 • Blouses met extra stof vanaf de boezem tot aan de heupen, met een strakkere band op de heupen. De buik valt dan dus onder ruimvallende geplooide stof en laat de buik vrij.
 • Blouses en truitjes met een zogenaamde A-lijn. De vorm van de bloes is in een A vorm gemaakt. Op de schouders sluit de stof dus gewoon aan maar het kledingstuk loopt wijder uit naar onderen, waardoor de buik onder het klokkende effect opties wegvalt.
 • Corrigerende (stretch)broeken- of ondergoed: het voordeel van corrigerende kleding is dat de stretch in de stof de buik platter maakt door het vet of de slappe buik plat te drukken, waardoor je daar overheen weer wat strakkere outfits kunt dragen. Je lijkt er meestal ook wel een maatje slanker in. Het nadeel is dat corrigerend ondergoed erg strak kan zitten en daar moet je tegen kunnen.
 • Hoge taille kleding. De naad van het borststukje wordt direct onder de borsten geplaatst, waardoor de aandacht naar je boezem gaat en niet naar het buikje daar onder. De stof valt wijd uit en de buik wordt mooi gecamoufleerd.
 • Overslag kleding camoufleert een buikje.
 • Taillebroeken zonder zakken die nauw aansluiten, maar die wel mooi zitten. Daar draag je dan wel een bloezend topje overheen, of een overslag vestje.
 • Donkere kleding slankt af.
 • Een Korset of Waist Trainer maakt de taille slanker
 • Corrigerend ondergoed voor vrouwen.

Badpak voor vrouwen

Op het strand of bij het zwembad ziet iedereen je buik. Badkleding verhult nou eenmaal weinig omdat het strak zit, maar er wordt steeds meer aandacht besteed aan badmode die de dikke buik en het vet op de maag camoufleert. Geschikt zijn bijvoorbeeld:
 • Badpak met bloezend effect op de buik.
 • Badpak met aflopend rokje vanaf het borststuk.
 • Badpak met overslag effect op de buik.
 • Corrigerende badpakken.
 • Draag donkere badkleding met een liftend decolleté.

Mannen met een dikke buik

Mannen krijgen na hun 35e gemakkelijk een buik die in de loop der jaren vaak steeds groter en ronder wordt. De buikspieren worden slap, en door lekker eten en drinken slaat er steeds meer vet op de buik op. Ook als je nog jong bent kan je ook als jongeman al een buikje hebben. Slappe buikspieren en ongezonde gewoontes zijn meestal de oorzaak. Een dikke mannenbuik wordt ook wel schertsend een bierbuik genoemd omdat mannen die veel bier drinken snel dik kunnen worden. Bier bevat namelijk veel koolhydraten (suikers), namelijk 7,8 gram koolhydraten per 250 ml, en alcohol (7 kcal per gram). Overgewicht kan uiteraard een rol gaan spelen en als je ook veel eet zie je het vet op de buik gestaag groeien als je al die calorieën niet verbrandt. Je kunt je buik camoufleren met kleding zoals:
 • Wijde overhemden die niet over de buik spannen.
 • Donkere shirts die ruim over de buik vallen.
 • Donkere kleding (in het algemeen) kleedt af.
 • Corrigerend ondergoed.

Buik camoufleren met kleding voor de man

Met name oudere mannen hebben vaak een buikje. Een dikke buik komt echter ook bij mannen voor die geen bier drinken. Naarmate en man ouder wordt, worden ook de buikspieren slapper en er zet zich meer vet af of de buik. Mannen zijn meestal niet blij met hun dikke buik. Het toont hen ouder en ook fysiek kan het ongemakkelijk zijn. De dikke buik bij mannen ontstaat door overgewicht en slappe buikspieren maar vaak ook door te weinig beweging. Mannen kunnen hun buik het beste camoufleren met:
 • Wijde overhemden.
 • Over de buik, ruimvallende T-shirts en truien.
 • Donkere kleding.
 • Corrigerend ondergoed voor mannen.

Badpak voor mannen

Voor mannen is er eigenlijk geen speciale badkleding waardoor de buik gecamoufleerd wordt. Er bestaat echter wel een herenbadpak, wat gedragen wordt door mannen met een stoma. Het leuke is dat het herenbadpak er eigenlijk best wel cool uitziet. Hopelijk komt dit kledingstuk ook weer eens in de mode voor mannen met een buikje. Vroeger droegen veel mannen immers een badpak dus in de modewereld zal het badpak voor mannen zeer waarschijnlijk ook wel weer terugkeren. In elk geval camoufleert het een dikke buik enigszins. Ook bestaan er corrigerende herenhemdjes, die de buik wat naar binnen duwen. Je kunt ermee zwemmen maar ze zijn er niet speciaal voor gemaakt.

Accent verplaatsen

Voor iedereen met een te dikke buik geldt dat door het accent op je bovenlichaam te benadrukken je buik minder opvalt. Zorg dus bijvoorbeeld dat je je leuk opgemaakt hebt, dat je haar leuk zit en dat je vrolijke opvallende sieraden draagt. Vollere vrouwen leggen vaak het accent op hun decolleté. Dat is altijd een blikvanger en het gecamoufleerde buikje daaronder trekt dan minder de aandacht. Manieren waarop het accent verlegd kan worden:
 • Grote kettingen en oorbellen dragen.
 • Mooi decolleté.
 • Goed gekapt haar en een verzorgd uiterlijk.
 • Ruime donkere kleding vanaf onder de boezem.
 • Wijde shirts met opvallende prints.

Lees verder

© 2014 - 2024 Kisses, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Vijf tips om Buikvet te verbrandenVijf tips om Buikvet te verbrandenBuikvet is iets waar veel mensen mee te kampen hebben. Door het doen van buikspieroefeningen kun je buikvet verbranden.…
Buikspieroefeningen: buikspieren trainen voor een sixpackBuikspieroefeningen: buikspieren trainen voor een sixpackIedereen wil graag een strakke buik of een sixpack. Een goedgetrainde buik ziet er niet alleen mooi uit, maar de buik is…
Zweetband voor je buik: hoe werkt dat?Zweetband voor je buik: hoe werkt dat?Een zweetband voor de buik is een band van een speciaal materiaal, die gedragen wordt rondom de buik met als doel om pla…
Het buikje: soorten en een strakke buik creërenHet buikje: soorten en een strakke buik creërenHet schoonheidsideaal is een strakke, platte buik. Toch hebben veel mensen een dikke buik, bijvoorbeeld een bierbuik. We…

Je benen langer laten lijken doe je zoSommige vrouwen zijn gezegend met benen die niet op lijken te houden. Vervolgens kijk je naar beneden, naar je eigen ben…
Voor- en nadelen van de beugel BHVoor- en nadelen van de beugel BHDe beugel BH is mateloos populair en hoewel er ook vrouwen zijn die BHs met en zonder beugel in huis hebben, is er ook…
Bronnen en referenties
 • http://www.girlscene.nl/p/478/kledingtips_als_je_een_buikje_hebt
 • http://www.trendystyle.net/beauty/invorm/buikje.html
Kisses (665 artikelen)
Laatste update: 26-07-2017
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Mode
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.