Obesimed, hoe werkt het?

Obesimed, hoe werkt het? Obesimed is een afslankmiddel wat vrij te verkrijgen is bij de drogist, apotheek en gezondheidswinkel. Wat zijn de voor en nadelen van Obesimed, en helpt het echt om ermee af te vallen? Obesimed is een van de vele afslankmiddelen die beloven dat je gemakkelijk mee afvalt. Obesimed bevat een middel wat zich in je maag met water bindt, waardoor je een (onprettig) vol gevoel in je maag krijgt. Door dit vervelende gevoel heb je een tijdje geen trek in eten. Het nadeel is dat je niet een gewoon vol gevoel hebt zoals wanneer je genoeg gegeten hebt. Obesimed is een afslankmiddel wat ervoor zorgt dat de maag gevuld wordt met vezels die niet door het lichaam worden opgenomen, maar die wel een vol gevoel in de maag geven. Het gevolg daarvan is: geen lege maag meer en dus heeft u in principe minder last van een hongergevoel en minder trek in eten. Obesimed is vrij verkrijgbaar in Nederland. Het klinkt als het ideale afslankmiddel: een goedje wat uitzet in je maag waardoor je maag (altijd) vol zit. Maar werkt het echt? De resultaten wijzen er op dat Obesimed inderdaad helpt. Het is echter zo dat veel mensen het een vervelend middel vinden waarbij ze zich niet prettig voelen.

Obesimed bijwerkingen

Obesimed bijwerkingen zijn over het algemeen mild van aard: Een zwaar gevoel in de maag kan een onprettig gevoel zijn. Nadien kan ook een tijdje het gevoel ontstaan niet naar het toilet te kunnen. Na een tijdje kunt u juist iets gemakkelijker naar toilet en kan het middel diarree veroorzaken. Ook oprispingen en last van lucht in de darmen worden wel als bijwerkingen gemeld. Deze bijwerkingen zijn meestal van tijdelijke aard en horen na drie dagen verdwenen te zijn. Als ze na drie dagen niet verdwenen zijn moet u overleggen met een arts

Obesimed, gebruik

In het doosje zitten zilveren strips met opvallend grote witte capsules. U moet de capsules met water innemen. Per capsule een glas water, en niet meer dan twee capsules per keer en maximaal zes per dag. U mag ze dertig dagen achter elkaar gebruiken, dan moet u vier dagen pauzeren.

 • Een volwassene neemt driemaal daags twee capsules. Een uur voor de maaltijd innemen, met twee glazen water per twee capsules.
 • Een kind vanaf 10 jaar neemt 2 tot 3 keer per dag twee capsules. Een uur voor de maaltijd innemen met twee glazen water per twee capsules. (Kinderen mogen het alleen gebruiken in overleg met een arts!)

Elke capsule wordt dus steeds met een glas water ingenomen, een uur voor elke grote maaltijd. Omdat het water wordt opgenomen door de elementen van Obesimed, vormt zich een substantie in de maag. Twee capsules = twee glazen water, dus de maag zit dan wel vol. Deze substantie zet dus uit in het water en wordt niet door het lichaam opgenomen maar geeft wel een vol gevoel. Het eten in de maag wordt ook langzamer verteert als Obesimed gebruikt wordt. Als gevolg van het gevoel dat men al verzadigd is, wordt er minder gegeten. Er is minder trek in eten en men eet minder grote porties. Obesimed is geen chemisch middel maar een natuurlijk middel. Het bevat uitsluitend een natuurlijke vezel die in de maag uitzet als er water aan wordt toegevoegd.

Obesimed, werkt het om af te vallen?

Als u het gebruikt volgens voorschrift helpt het echt om minder te eten. U heeft gewoon een vol gevoel, alsof u al gegeten heeft. Het knagende hongergevoel is weg of minder dominant aanwezig. Als u minder pillen inneemt dan voorgeschreven, komt de honger wel sneller terug. Als u meer pillen inneemt dan voorgeschreven, bent u verkeerd bezig en neemt u risico's die niet zijn toegestaan. Het wordt dan ook met nadruk afgeraden om meer pillen te nemen dan zijn voorgeschreven.

Obesimed, bijzonderheden:
 • geeft een vol gevoel in de maag
 • eten verteert trager
 • verlaagd het cholesterol gehalte
 • kan een gunstig effect op obstipatie hebben
 • het is plantaardig en daarom ook geschikt voor vegetariërs
 • het bevat geen allergenen
 • Het slikken van de grote capsules is een nadeel. De capsules zijn ongeveer twee centimeter lang. Die twee glazen water heb je dan wel nodig.
 • Het kan voorkomen als u Obesimed gebruikt dat u enkele uren een zwaar gevoel in uw buik/maag heeft. Dit zakt na een tijdje af.
 • Het verlaagd de glucosespiegel in het bloed
 • Capsules mogen niet geopend worden
 • Andere medicijnen moeten 1 uur voor of 4 uur na de inname van Obesimed worden toegediend
Lees altijd eerst de gebruiksaanwijzing van elk middel wat u wilt gaan innemen.

Obesimed kopen, waar?

Dit middel wordt niet vergoed door de verzekering en dus moet u het zelf betalen. Obesimed is te verkrijgen bij verschillende winkels maar u kunt Obesimed ook online bestellen. U ontvangt het dan de volgende dag thuis. Op de verpakking staat dat het extreem overgewicht voorkomt en dat het overmatig eetgedrag voorkomt. Ook ondersteunt het een evenwichtig eetpatroon.

Lees verder

© 2009 - 2024 Kisses, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Afslankmiddel Obesimed: Werkt afvallen met Obesimed echt?Afslankmiddel Obesimed: Werkt afvallen met Obesimed echt?Veel mensen hebben de reclame van Obesimed vast wel eens gezien, en zullen zich afvragen of dit middel ook echt helpt. O…
Werkt Obesimed echt?Werkt Obesimed echt?Obesimed is een afslankmiddel waar veel reclame voor wordt gemaakt. De afslankpil is in 2009 op de markt gekomen en de e…
X-trine, afvallen met citroensapX-trine, afvallen met citroensapX-trine citroensapkuur is een populair hulpmiddel om af te vallen. Dit dieetproduct van X-trine wordt meestal in de vorm…
Hardlopen: loop je slank!Hardlopen: loop je slank!Hardlopen en joggen is een uitstekende vorm van sport om een paar kilo kwijt te raken. Vooral nu de zomer voor de deur s…

Laxeerpillen en lijnen: geen gunstig effect, wel schadeWanneer het afvallen van gewicht moeilijk gaat, denken sommige mensen aan laxeertabletten. Met behulp van laxeerpillen h…
Acomplia of Rimonabant, hoe het werkt om ermee af te vallenAcomplia of Rimonabant, hoe het werkt om ermee af te vallenAcomplia of Rimonabant, een middel om af te vallen. Het werkt in op receptoren in het lichaam. Door de werking van Acomp…
Bronnen en referenties
 • Obesimed bijsluiter
 • Gezondheid.nl
Kisses (665 artikelen)
Laatste update: 01-06-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.