Het Mentale Dieetplan, wat is dat voor een plan?

Het Mentale Dieetplan, wat is dat voor een plan? Het Mentale Dieetplan is een methode om snel gewicht te verliezen. Het dieet werd deels vertaald vanuit het Engelstalige Fat Loss For Idiots. Het Mentale Dieetplan wordt ook wel MDP genoemd. Het is een stappenplan om in korte tijd gewicht te verliezen. Sommige mensen noemen het Mentale Dieetplan ook wel het ‘weg met die kilo’s dieet.’ Sinds 2017 is het dieetplan niet meer verkrijgbaar in het Nederlands. De reden is onduidelijk. Het dieet is dus nog alleen in het Engels verkrijgbaar. Hoe werkt Het Mentale Dieetplan? Het Mentale Dieetplan werd geschreven (of herschreven) door K. Callens. Het plan bestaat uit twee delen, lichamelijke richtlijnen in de vorm van een eiwitrijk dieet, en mentale ondersteuning, met psychologisch ondersteunende NLP oefeningen. Deze Nederlandstalige versie van het dieet was gebaseerd op het Amerikaanse Fat Loss 4 Idiots dieet. De kracht van het dieetplan zitten in de NLP begeleiding per e-mail en in de goede combinaties van de juiste voedingsstoffen. Het is een slim uitgedachte methode om vrij gemakkelijk af te vallen. Het dieetplan met turbo actieplan, omvatte de volgende zaken:
 • Het Mentale Dieetplan
 • Het turbo afslankplan (het dieet is eiwitrijk maar toch zeer gevarieerd)
 • Intensive E-mail ondersteuning
 • Een lekker receptenboek met veel recepten
 • NLP-achtige informatie en denkoefeningen waardoor u aannemelijk anders weet om te gaan met eten en bepaalde zwakke momenten

Het mentale dieetplan, waarom is het zo succesvol?

Het Mentale Dieetplan bevat enkele 'trucs' om snel gewicht te verliezen. Er wordt gebruikt gemaakt van een dieet waarbij bepaald voedsel niet met elkaar gecombineerd mag worden en er wordt gebruik gemaakt van NLP (Neurolinguistisch programmeren of NLP) en een eiwitrijk dieet. Het dieet zou enigszins doen denken aan het super metabolisme dieet en ook enigszins aan het Dr. Atkins dieet.

Ervaringen met Het Mentale Dieetplan en Fat Loss 4 Idiots

Fat Loss 4 Idiots was er eerder dan het Mentale Dieetplan. Fat Loss 4 Idiots heeft als basis gediend voor de Nederlandstalige versie. Over het algemeen valt men snel af met dit dieet omdat het een proteïnerijk dieet is. Het dieetplan bevat geen maaltijdvervangers. U mag vijf of zes maaltijden per dag gebruiken. Ook bij het Fat Loss 4 Idiots dieet mag u steeds keuzes maken uit bepaalde groepen voedsel.

Fruitdag en overig aanbevolen eten

Op bepaalde dagen worden alleen bepaalde voedselsoorten toegestaan om het metabolisme te activeren waardoor u zeer snel vet zou gaan verbranden. Er is regelmatig een fruitdag. Vetten en koolhydraten zijn in die periode(s) tijdelijk niet toegestaan. De NLP (psychologie) oefeningen zijn een belangrijke ondersteuning om het dieet te volgen. Een dieet bestaat uit veel meer dan eten, ook uit nadenken en keuzes maken. Wat veel gegeten mag worden bij dit dieetplan:
 • Vlees
 • Vis
 • Eieren
 • Kaas
 • Melk
 • Kwark
 • Bepaalde gezonde groentes
 • Zuivel
 • Overige

Wat eet uminder bij Fat Loss 4 Idiots?

Zowel bij Fat Loss 4 Idiots als bij Het Mentale Dieetplan worden weinig koolhydraten gegeten. De recepten zijn erg lekker en bevatten veel vlees, vis, groentes en zuivel. Ook zijn de recepten sterk gevarieerd wat het eten smakelijk maakt.

Helpt dit dieetplan om af te vallen?

Gezien de reacties van mensen is dit een dieet waarmee u snel en veel gewicht kunt verliezen, als u zich tenminste wel stipt aan het dieetplan houdt. Bijvoorbeeld: als u snel enkele kilo's kwijt wilt voordat u op vakantie gaat, of juist na een vakantie omdat u aangekomen bent. Als u het dieet lang volgt, kunt u veel afvallen. Fat Loss 4 Idiots is niet alleen gemaakt om in korte tijd 5 of 10 kilo af te vallen, ook op lange termijn kunt u er tot zeker 20 kilo of meer mee afvallen.

Is het makkelijk afvallen met dit dieet?

Veel afvallen door middel van een dieet zal nooit eenvoudig zijn. Het is nooit gemakkelijk om diëten lang vol te houden. Afvallen lijkt in theorie misschien niet moeilijk, want het lijkt een kwestie van minder eten dan wat u dagelijks aan calorieën verbrandt. In de praktijk blijkt dit veel moeilijker dan het lijkt omdat er continu juiste keuzes gemaakt moeten worden. Eten is nou eenmaal een plezierige bezigheid waar we van genieten. Door een andere mindset kunt u anders met eten om leren gaan. Ook Fat Loss 4 Idiots biedt dergelijke mentale oefeningen aan om de mindset te veranderen.

Moeite met afvallen

Te veel eten is voor een deel echter ook een psychologische kwestie. Mensen die willen afvallen, gaan vaak dwangmatig met eten om, waardoor het niet makkelijk is om vol te houden. Het kan een vicieuze cirkel worden om te willen afvallen en daarom aan de lijn gaan, en dan na enige tijd te falen en weer aankomen. Vervolgens wordt er weer opnieuw begonnen met een dieet. Daardoor valt men af en komt weer aan. Het Mentale Dieetplan (of Fat Loss 4 Idiots) probeert met psychologische ondersteuning deze cirkel te doorbreken. NLP kan steun geven door het inzetten van denkkracht. Misschien dat Het Mentale Dieetplan mede daarom voor veel mensen zo succesvol bleek te zijn. Een dieet wat nog steeds de meeste overeenkomsten heeft met het Mentale Dieetplan is dus voornamelijk het Fat Loss 4 Idiots dieet.

Lees verder

© 2010 - 2024 Kisses, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Diëten via appsDiëten via appsDe lente staat voor de deur, de zomer is in aantocht. Ben je ook graag nog een paar kilootjes kwijt vooraleer je je binn…
5 tot 15 kilo afvallen? Het 10 Weken Slank Plan!5 tot 15 kilo afvallen? Het 10 Weken Slank Plan!5 tot 15 kilo afvallen in 10 weken, kan dat? Dat kan zeker, met het zogenaamde 'Het 10 Weken Slank Plan.' Slank is natuu…
Snel afvallen, snel vet verbranden, hoe lukt dat?Snel afvallen, snel vet verbranden, hoe lukt dat?Snel afvallen met een dieet en daarna slank blijven, dat kan. Om snel enkele kilo’s af te vallen kunt u het beste een ei…

Atkins dieet: dieetproductenAtkins dieet: dieetproductenHet Atkins dieet kan aangevuld worden met diverse dieetproducten welke je kunnen helpen bij het afvallen. Er zijn Atkins…
Atkins dieet: voortgezet gewichtsverliesAtkins dieet: voortgezet gewichtsverliesHet voortgezet gewichtsverlies is de tweede fase in het Atkins dieet. In deze fase voeg je elke week vijf gram koolhydra…
Bronnen en referenties
 • Vetvrij.com
 • http://slimafvallen.net/fat-loss-4-idiots-en-het-mentale-dieet-plan-vergeleken/
 • Het Mentale Dieetplan
Reactie

Melany, 30-11-2012
''Het mentale dieet plan'' is pure oplichterij! Ik heb ''het plan'' na betaling nooit ontvangen.
Tevens heb ik een forum gevonden waar nog meer ontevreden klanten van mevrouw Callen hun beklag doen. Reactie infoteur, 30-11-2012
Als je betaalt hebt en het niet ontvangen hebt dan kan dat alleen maar een probleem zijn met downloaden of misschien heb je de link naar het product nooit ontvangen? Dan schrijf je natuurlijk even naar Paypro en vraagt wat er mis gegaan is, in plaats van af te wachten en te roepen dat je het nooit ontvangen hebt. Dat ligt niet aan het dieetplan maar aan PayPro, die stuurt je na betaling de link waarmee je kunt downloaden. Het is immers geen product wat je per post ontvangt, het is een product wat je direct kunt downloaden na betaling. Als je iets in een winkel koopt en het blijkt niet in je tas te zitten, ga je ook even terug naar de winkel. Ik raad je daarom aan om even contact op te nemen met PayPro en hen je bewijs betaling te sturen, dan krijg je de link naar het dieetplan meteen opgestuurd.

Mijn ervaringen met het dieetplan zijn trouwens wel zeer goed. Nou ja, eenentwintig kilo mee afgevallen dus misschien geen topprestatie maar toch ruim 40 pond lichter. Er zullen altijd wel mensen blijven die kritiek hebben op een dieet. Maar mensen die gemotiveerd zijn om met het mentale dieetplan aan de slag te gaan, zullen zeer snel en veel afvallen.

Kisses (665 artikelen)
Laatste update: 27-03-2018
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.