5 tot 15 kilo afvallen? Het 10 Weken Slank Plan!

5 tot 15 kilo afvallen? Het 10 Weken Slank Plan! 5 tot 15 kilo afvallen in 10 weken, kan dat? Dat kan zeker, met het zogenaamde 'Het 10 Weken Slank Plan.' Slank is natuurlijk wel een relatief begrip, want het is afhankelijk hoe zwaar u bent. Wilt u echter een of twee kledingmaten kwijt, dan is het 'Het 10 Weken Slank Plan' een dieet waarmee u in korte tijd veel gewicht kunt verliezen. Het komt er met afvallen eigenlijk altijd op neer om gezonder te eten en minder te eten. Ongeveer 6 kleine maaltijden per dag waarbij u gezonde keuzes maakt, is effectief. Hoe werkt dit dieet? En hoe kunt u sneller afvallen dan u gewend bent? 'Het 10 Weken Slank Plan' is een dieet waarbij u in korte tijd veel kunt afvallen. Er worden weekmenu's gegeven die gemakkelijk klaar te maken zijn. Als er meer mensen in een gezin zijn die af moeten vallen, doet het hele gezin doet er goed aan om mee te doen aan het dieet. Het is een echt dieet, dus niet hetzelfde als afvallen zonder dieet. 'Het 10 Weken Slank Plan' dieet heeft enkele standaard kenmerken zoals:
 • Minder suiker eten.
 • Minder (verzadigd) vet eten.
 • Meer bewegen.

Onderdelen van 'Het 10 Weken Slank Plan'

'Het 10 Weken Slank Plan' bestaat echter uit meerdere onderdelen: voedselaanpassing, beweegplan, gedragsverandering. Ook zit er een kinderplan bij, een speciaal aangepast voedseladvies voor kinderen uiteraard. Een stappenteller maakt belangrijk onderdeel van het beweegplan uit. De stappenteller helpt u om voldoende beweging te krijgen en het is een stimulans om het bewegen door te zetten. Ook geeft deze aan hoeveel calorieën u verbrand heeft. 'Het 10 Weken Slank Plan' wordt als zeer goed beoordeeld door enthousiastelingen die het dieet volgen. De recepten worden als 'lekker en gemakkelijk klaar te maken' beoordeeld. Het is als boek te verkrijgen, bij het dieetplan (als boek) zit ook een stappenteller.

Beweegplan

Aan het dieet zit een Beweegplan verbonden. Dit beweegplan is samengesteld door het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen. U zal dagelijks gaan bewegen op de goede manier. U maakt hierbij gebruik van een stappenteller zodat u precies weet of u voldoende bewogen heeft. Als u zich aan het programma houdt, zal u gegarandeerd afvallen. Steeds weer blijkt echter ook hoe essentieel lichaamsbeweging is om af te kunnen vallen. Veel mensen zien op tegen bewegen, maar als ze eenmaal over die drempel heen zijn is bewegen een manier om slanker en fitter te blijven. Beweging maakt ongeveer 20% verschil op de hoeveelheid die u afvalt.

Hoeveel bewegen?

Hoeveel en hoe vaak moet u bewegen om extra af te vallen? Bewegen is niet iets wat u alleen maar zou moeten doen om sneller af te vallen. In eerste instantie heeft uw lichaam beweging nodig om in conditie te blijven. Als u al regelmatig beweegt, ga daar dan gewoon mee door zoals u het gewend bent. Bent u fysiek in staat om wat extra te trainen dan is dat bij een dieet een extra boost. De verhouding bewegen en aantal kcal moet wel in balans blijven. Aan een hongerdieet heeft u niets. Overdrijf het extra bewegen dus niet. Elke dag tien minuten bewegen is voor menigeen al een goed begin. Voor mensen die al gewend zijn dagelijks te bewegen kunnen tien minuten extra al verschil maken.

Ik beweeg nooit veel

Als u nooit aan sport doet en ook nooit iets aan beweging doet, bouw het dan langzaam op. Een dagelijkse wandeling van een kwartier kan al een positieve invloed op uw gewicht hebben. Ook een paar keer per week een uur zwemmen of een half uur fietsen zijn misschien iets voor u. Pak anders in elk geval vaker de trap en ga wat vaker lopend boodschappen doen in laats van met de auto. Als u twijfelt welke manier van bewegen bij uw situatie past, overleg dan met de dokter of een diëtist.

Gedragsveranderplan

Het gedragsveranderplan is ook een onderdeel van het '10 weken slank plan.' Gebaseerd op de 'health en dietcounseling' methode, richt dit onderdeel zich op de valkuilen bij afvallen. U leert omgaan met voedsel en u leert om uw streefgewicht te behouden.

Kinderplan

Steeds meer kinderen hebben overgewicht of worden obese. Ongezonde eetgewoontes worden met de paplepel ingegoten. Dagelijks worden we overspoeld met reclames van ongezond voedsel. Het calorierijke ongezonde eten wordt dan ook nog eens aangeprezen door slanke mensen. Alsof men van al die toetjes, ijsjes, taartjes en snacks niet dik zouden worden. We leven in een maatschappij waar vet, zout en mierzoet eten, 'normaal' geworden is. Het is echter helemaal niet normaal, u vindt in de natuur immers ook geen puddinkjes of taartjes of lolly's die aan bomen groeien. Ook eten we in het dagelijks leven ook nog eens veel te veel koolhydraten en frituur. Daarnaast spelen kinderen minder vaak buiten, hoeven ze minder vaak (lange) afstanden af te leggen zoals kinderen vroeger deden, en kinderen van nu bewegen minder en spelen vaker binnenshuis, door computer, tv en spelconsoles. Al deze factoren zorgen ervoor dat ook kinderen vaker (veel) te dik worden. Het Kinderplan geeft informatie over gezonde voeding voor kinderen, peuters en baby's. U kunt zelf ook helpen om te voorkomen dat kinderen te dik worden door ze in- en om het huis, spelenderwijs meer te laten bewegen.

Sneller afvallen

Als u het 10 Weken Slank Plan volgt, kunt u behoorlijk wat afvallen, maar wel in het tempo wat u gewend bent met afvallen in het algemeen. Met het 10 Weken Slank Plan is dat ongeveer 1 a 1,5 kilo per week. Als u bij dit dieet gebruikmaakt van een afslankmiddel zoals Xenical, kunt u 2 kilo of meer per week afvallen. Xenical bevat namelijk de werkzame stof Orlistat. Orlistat neemt vet op uit het voedsel in de maag, en transporteert het vet direct door naar de darmen. Dit vet wordt daarom niet als lichaamsvet opgeslagen, waardoor u sneller afvalt dan gewoonlijk. U zal dan ongeveer 1/3 gewicht meer afvallen per week.

5 kilo, 10 kilo of 15 kilo afvallen, hoe?

Met een proteïne-dieet valt men vaak veel af. In combinatie met beweging gaat het absoluut nog sneller. Het eraf krijgen is dan ook niet het moeilijkste, het eraf houden is lastiger. Als u weer gewoon op de oude manier gaat eten, zullen de kilo's er snel weer aanvliegen. Het dieetplan is er dan ook op gericht om uw leefgewoontes blijvend te veranderen. U kunt in korte tijd dus veel afvallen, maar daarna is het aan te raden om niet te snel te willen blijven afvallen. Een pond per week is heel mooi. Hoe?
 • Bewegen is essentieel. Blijf dagelijks bewegen. Bijvoorbeeld door te wandelen, huishoudelijk werk te doen en door te trainen met gewichten.
 • Eet gevarieerd maar pas op met vette maaltijden, sausen, weinig voedzame koolhydraten.
 • Eet 6 tot 8 maal per dag, maar kleine porties.
 • Eet voldoende vezels, groentes, noten en fruit.
 • Kies voor magere vleessoorten zoals kip en ongepaneerde vis
 • Zoek iemand met wie u samen gezond kunt eten.
 • Kies voor gezonde snacks.

Lees verder

© 2011 - 2024 Kisses, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hardlopen: loop je slank!Hardlopen: loop je slank!Hardlopen en joggen is een uitstekende vorm van sport om een paar kilo kwijt te raken. Vooral nu de zomer voor de deur s…
Het streep-je-slank dieetHet streep-je-slank dieetIn Nederland is het al bekend onder vele vrouwen; het streep-je-slank dieet, opgezet door het tijdschrift Margriet. Door…
Afvallen met SBS6 en Dr FrankAfvallen met SBS6 en Dr FrankVeel Nederlanders leven dagelijks in strijd met hun overtollige kilo's. Het SBS 6 speelt daarop in met het programma De…

Ziekenhuisdieet, voorbeeld en uitlegZiekenhuisdieet, voorbeeld en uitlegHet ziekenhuisdieet is een dieet wat slechts korte tijd gevolgd wordt en wat laag calorisch is. Feitelijk is het een cra…
Tien dagen dieetTien dagen dieetHet tien dagen dieet is een dieet waarbij u in tien dag 5 kilo kan afvallen. Hou er rekening dat bij afvallen in zo´n ko…
Bronnen en referenties
 • Ebow.com
 • Bol.com
Reactie

Juanita Finsy, 04-12-2012
Ik wil graag meer informatie omtrent dit plan. Ik wil graag 15 kilo afvallen. Ik verneem graag van u.

Met vriendelijke groet,
Juanita Finsy Reactie infoteur, 04-03-2013
Je kunt eens hier lezen: http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/dieet/57631-het-mentale-dieetplan-wat-is-dat-voor-een-plan.html daar is het op gebaseerd.

Kisses (665 artikelen)
Laatste update: 05-04-2017
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.