Het streep-je-slank dieet

Het streep-je-slank dieet In Nederland is het al bekend onder vele vrouwen; het streep-je-slank dieet, opgezet door het tijdschrift Margriet. Door iedere dag, bij alles wat je eet een bepaald aantal vakjes van het totale aantal vakjes wat je per dag hebt af te strepen zou je af gaan vallen.

De regels van het streep-je-slank dieet

Als je begint met het streep-je-slank dieet kun je dit op internet doen of met behulp van een boekje. Dit boekje koop je in de winkel en kun je overal mee naar toe nemen.

Alles wat je eet wordt in dit boekje onderverdeelt in 1 van de volgende categorieën;
 • 1. Aardappelen, brood, pasta, peulvruchten en rijst,
 • 2. Smeersels, soepen en sauzen,
 • 3. Zuivel en zo,
 • 4. Vlees, vis, gevogelte, ei en kaas,
 • 5. Groente en fruit,
 • 6a. Extraatjes.

Iedere dag heb je voor elke groep een bepaald aantal vakjes. Voorin het boekje staat voor ieder product aangegeven hoeveel vakjes in welke groep je af moet strepen. Kun je een product niet vinden, dan kijk je op de verpakking en deel je het aantal kilocalorieën per 100 gram door 10, dan heb je het aantal punten per 100 gram.

Het verschilt per vakje hoeveel punten je beschikbaar hebt per dag;
 • Groep 1. 45 vakjes,
 • Groep 2. 20 vakjes,
 • Groep 3. 15 vakjes,
 • Groep 4. 20 vakjes,
 • Groep 5. 15 vakjes,
 • Groep 6a. 15 vakjes.

Smokkelen

Als je een lekkere kippenbout wilt eten, die 25 punten telt, heb je niet genoeg aan de 20 vakjes die groep 4 telt. Dan is het de regel dat je 20 vakjes in groep 4 afstreept en de overige 5 vakjes moet je in groep 6a, de extraatjes groep, afstrepen.

Gezond drinken en goed afvallen

Om goed af te vallen is het belangrijk dat je veel drinkt. En dan geen frisdrank, nee, koffie, thee of water. Op iedere dag staan 8 glaasjes getekend, zodat je door kunt strepen hoeveel je hebt gehad. Frisdranken, lightdranken en alcoholische dranken vallen onder groep 6a.

Groep 6b; op gewicht blijven

De oplettende lezer is het vast al opgevallen dat groep 6a er is, dan zal er ook wel een groep 6b zijn. In tegenstelling tot groep 1 tot en met 6a, die blauwe vakjes hebben, zijn de vakjes voor groep 6b wit. Ben je eenmaal afgevallen en wil je op gewicht blijven? Dan mag je de 70 vakjes tellende groep 6b er bij nemen, en dus meer eten.

Ervaringen van vele Margriet lezeressen die dit dieet gebruikt hebben vertelt ons dat dit dieet echt werkt, mensen vallen kilo’s af, meestal minstens 1 kilo in de week.
© 2007 - 2024 Lobke, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Slank de zomer in, snel vijf kilo afvallen in één weekSlank de zomer in, snel vijf kilo afvallen in één weekHet is een droom van velen, snel afvallen en slank de zomer in. Hierdoor zou het fijn zijn om snel vijf kilo af te valle…
Lukt afvallen niet?Lukt afvallen niet?Graag willen afvallen, maar lukt afvallen niet? Ben jij afgevallen, maar komen de kilo´s weer terug? Ga jij eten zodra j…
Afvallen met SBS6 en Dr FrankAfvallen met SBS6 en Dr FrankVeel Nederlanders leven dagelijks in strijd met hun overtollige kilo's. Het SBS 6 speelt daarop in met het programma De…
Hardlopen: loop je slank!Hardlopen: loop je slank!Hardlopen en joggen is een uitstekende vorm van sport om een paar kilo kwijt te raken. Vooral nu de zomer voor de deur s…

20 Slimme Slankideeën - hulp bij afvallen20 Slimme Slankideeën - hulp bij afvallenDe volgende tips zijn handig bij het afvallen. Het is dus geen kant-en-klaar dieet, maar gewoon wat handige tips om net…
De BMI-index en de buikomtrekDe BMI-index en de buikomtrekMet behulp van de BMI-index kun je gemakkelijk berekenen of je te zwaar bent of niet. Een extra controlemiddel vormt de…
Reactie

Jannie Golverdingen van Malssen, 10-01-2008
Ik ben vandaag pas begonnen en ik ben nog een beetje aan het zoeken heb iemand nog tips voor mij. En hoeveel inhoud heb een glas water wat aan klikt.

Groetjes Jannie :-) Reactie infoteur, 10-01-2008
Hoi Janny,

1 zo'n glas water is een standaart glas van 0,2 liter.

Groetjes Lobke

Lobke (154 artikelen)
Laatste update: 24-11-2008
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.