Lukt afvallen niet?

Lukt afvallen niet? Graag willen afvallen, maar lukt afvallen niet? Ben jij afgevallen, maar komen de kilo´s weer terug? Ga jij eten zodra je een doffe pijn voelt opkomen? Gebruik jij voedsel om ongemakkelijke gevoelens uit de weg te gaan? Het oorspronkelijke probleem die de pijn veroorzaakt blijft onopgelost, als je door gaat met eten. Door je problemen te negeren, blijf je naar voedsel grijpen.

Weten wie je bent

Je moet weten wie je bent eer je in staat bent fysiek te veranderen. Je moet weten welke valkuilen jij hebt die je tegenhouden gewicht te verliezen. Weten wie je bent is de basis van het afvallen. Zonder te weten wie je bent heb je geen fundering om op te bouwen. Blijvend gewicht verliezen zal niet lukken. Dit is de reden waarom zoveel mensen moeite hebben om gewicht te verliezen.

Blijvend slank

Je bent afgevallen, maar de kilo´s komen weer terug. Waarom kan je niet blijvend slank blijven? Waarom ben je niet in staat om blijvend fysiek te veranderen? Omdat:
  • Je niet weet wie je bent,
  • Je niet weet wat je wilt,
  • Je gelooft dat gewichtsverlies het antwoord is op al je problemen en omdat
  • Je ongelukkig bent.
Zolang je te maken hebt met bovenstaande, zal het moeilijk zijn om blijvend slank te blijven.

Acceptatie

Houd jij van jezelf? Accepteer jij jezelf zoals je bent? Accepteer jij jezelf ondanks de extra kilo´s? Houd jij van jezelf ondanks dat je dikker bent geworden? Houd jij nu evenveel van jezelf als op het moment dat je die 10 kilo kwijt bent? Houd jij nu evenveel van jezelf als op het moment dat jij je afslank doel hebt bereikt?

Voedsel

Ga jij eten zodra je een doffe pijn voelt opkomen? Gebruik jij voedsel om ongemakkelijke gevoelens weg te werken? Besef je dat je voedsel kan gebruiken om voor het moment het nare gevoel weg te werken, maar dat het probleem onopgelost blijft? Het oorspronkelijke probleem dat de doffe pijn veroorzaakt blijft onopgelost. Door je problemen te blijven ontkennen, blijf je naar voedsel grijpen. Door je problemen te blijven ontkennen zal je tijdens het afvallen en afslanken grote moeilijkheden tegenkomen: afvallen lukt niet!

Innerlijke balans

Als eten voor jou de belangrijkste manier is om met pijn om te gaan, is het tijd om aan je innerlijke balans te gaan werken. Als eten voor jou de belangrijkste manier is om met tegenslag om te gaan, is het tijd om zelfbewuster te worden. Als eten voor jou de belangrijkste manier is om met stress om te gaan, is het tijd om jezelf te gaan accepteren. Zelfbewustzijn opbouwen kan een heel moeilijk proces zijn. Als je het vervelend vind om met moeilijke en pijnlijke zaken te worden geconfronteerd, is het verstandig om het zelfbewustzijn op te bouwen met een professioneel.
© 2011 - 2024 Roberta, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hardlopen: loop je slank!Hardlopen: loop je slank!Hardlopen en joggen is een uitstekende vorm van sport om een paar kilo kwijt te raken. Vooral nu de zomer voor de deur s…
Afvallen: motivatie en doelen voor afslankenAfvallen: motivatie en doelen voor afslankenAfvallen of afslanken begint met persoonlijke motivatie: waarom wil je afvallen? Door concrete en realistische doelen te…
Wat moet je eten als je wilt afvallen?Wat moet je eten als je wilt afvallen?Als je wilt afvallen moet je meer bewegen en minder eten. Maar wat moet je eten als je wilt afvallen? Het is belangrijk…
Effectief afslanken, afslanktips die werken!Effectief afslanken, afslanktips die werken!Verrassend simpele afslanktips die werken, allen wetenschappelijk getest. Geen strenge en moeilijk te volgen dieten, maa…

Vetverbranding verhogenVetverbranding verhogenDe vetverbranding verhogen: de werkende tip! De vetverbranding is iets waar we allemaal mee bezig zijn tijdens het afval…
Afvallen en stress, waarom is het zo moeilijk?Afvallen en stress, waarom is het zo moeilijk?Waarom is afvallen tijdens stress zo moeilijk? Afvallen en veel stress in je leven, is het mogelijk? Verandert je eetgew…
Bronnen en referenties
  • http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/lifestyle/67552-slim-afvallen-is-te-leren.html
  • http://mens-en-samenleving.infonu.nl/diversen/69123-persoonlijke-vaardigheden-zelfvertrouwen-opbouwen.html
  • http://roberta.infoteur.nl/specials/zelfvertrouwen.html
Roberta (652 artikelen)
Laatste update: 17-10-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.