Effectief afslanken, afslanktips die werken!

Effectief afslanken, afslanktips die werken! Verrassend simpele afslanktips die werken, allen wetenschappelijk getest. Geen strenge en moeilijk te volgen dieten, maar makkelijke tips om snel en succesvol blijvend te afslanken. Snel en succesvol afvallen en afslanken, zonder hongergevoel! Afvallen en gewicht verliezen is moeilijk, het lukt vaak niet. Wat lukt dan wel? De wetenschap heeft onderstaande afslanktips allen uitgeprobeerd met als resultaat: deze afslanktips werken! effectief afvallen is nu voor iedereen haalbaar!

Sla geen maaltijden over!

Wat gebeurt er als je een maaltijd overslaat? De biologische reactie van iemand die honger heeft, is: het lichaam hunkert naar calorierijk voedsel. Zodra de maag leeg is, gaat er een seintje naar de hersenen met het signaal dat het lichaam grote behoefte heeft aan calorierijk voedsel. Hoe sterk de wilskracht ook is van iemand tijdens het afvallen: niemand kan op tegen de sterke drang van de hersenen om het lichaam te vullen met calorierijk eten. Daarom: Sla nooit een maaltijd over tijdens het afvallen!

Gebruik kleinere borden

De volgende tip is erg effectief tijdens het afvallen: gebruik kleinere borden! Het is wetenschappelijk bewezen dat het per dag zo´n 22% aan voedselinname scheelt, een uniek percentage voor iedereen die wil afslanken!

Calorieën tellen, halveer het calorie gebruik!

Effectief afslanken draait om het maken van de juiste keuzes. Kies daarom bij iedere maaltijd de caloriearme variant. Dit scheelt de helft aan calorieën per dag! Om een klein voorbeeldje te geven tussen de keuze van koffie of een cappuccino: de caloriearme variant is de koffie zonder melk of room!

Afvallen lukt niet door een te trage stofwisseling?

Kan je afvallen als je een te trage stofwisseling hebt? In een zeer enkele geval KAN dat een reden zijn waarom iemand niet zou kunnen afslanken, ondanks dat men gezond eet. Door dagelijks:
 • goed de calorieën te tellen, ook de verborgen calorieën die in (bv) groente, fruit en in sausjes zitten en
 • niet over de grens van de 2000 calorieën inname per dag, en
 • door dagelijks minimaal 30 minuten goed te bewegen, moet iedereen kunnen afvallen.
Lukt het afslanken echt niet, dan is het raadzaam om contact op te nemen met de huisarts.

Hongergevoel voorkomen door eiwit dieet

Wetenschappelijk is het bewezen dat, door het eten van eiwitrijke producten tijdens de maaltijd, (vis, peulvruchten, mager vlees, ei) iedereen een langer verzadigd gevoel geeft. Handig als je wilt afvallen! De gebruikte eiwitten in de maaltijd onderdrukt het hongergevoel. Door het gebruik van eiwitten heeft iedereen minder snel honger. Blijf echter wel de calorieën tellen tijdens het gebruik van een eiwit dieet!

Soep!

Wetenschappelijke test hebben uitgewezen dat een maaltijd gemixt in een mixer met een glas water, men veel minder honger heeft dan dat iemand exact dezelfde maaltijd gebruikt en daarnaast een glas water drinkt! Het verzadigde gevoel blijft langer aanwezig als het voedsel is gemixt met een glas water. Soep voorkomt hongergevoel. Pas na 4 uur (!) is de maag leeg. Dit is een zeer simpele en effectieve manier om het hongergevoel te bestrijden!

Kleurrijk voedsel en variatie

Ongeacht of er een dieet wordt gevolgd of niet, we moeten bewust worden van het feit dat ons lichaam ons dwingt tot het kiezen van kleurrijk voedsel vol variatie. De signalen afkomstig van de hersenen, zullen ons dwingen te kiezen uit voedsel dat er kleurrijk er uit ziet. Van een groene salade lopen we niet warm. Aangezien calorierijk voedsel kleurrijk is, kunnen onze hersenen voor ons de verkeerde keuze maken.
Die saaie groene salade? Dat vinden onze hersenen helemaal niets! Voordat de hersenen de verkeerde keuze voor ons maken, pas die saaie groene salade aan! Maak een kleurrijk geheel van die saaie groene salade! Gebruik: rode paprika, oranje worteltjes, gele maïs, rode tomaat en bijvoorbeeld gele paprika.

Magere melkproducten zorgen voor vetafscheiding

Het zuivel uit magere melkproducten, haalt vet uit je lichaam! Calcium en zuivel, afkomstig uit magere melkproducten, zijn in staat om het vet in het lichaam aan zich te binden en verlaat het lichaam via de urine!

Vetverbranding

Wetenschappelijk is het bewezen dat door dagelijks flink te bewegen er meer vetten worden verbrand. Ideaal voor iedereen die blijvend wil afslanken! Namelijk: het meeste vet wordt verbrand NA de beweging! Deze vetverbranding gaat zelfs door in je slaap!

Calorieverbranding

Het is wetenschappelijk bewezen dat iemand die een zittend bestaan heeft, een lagere hartslag heeft dan iemand die volop in beweging is. Iemand die een lage hartslag heeft, verbrandt amper calorieën. Kleinere veranderingen geven grote resultaten:
 • iemand die vaker de trap neemt,
 • op de fiets naar het werk gaat,
 • een tramhalte eerder uit stapt,
 • zeer actief de huishoudelijke schoonmaakactiviteiten onderneemt en
 • lopend de telefoongesprekken afhandelt kan per jaar 12 kilo kwijtraken doordat de hartslag voor langere tijd omhoog gaat.
En door deze verhoogde hartslag worden er meer calorieën verbrand.

Lees verder

© 2010 - 2024 Roberta, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Afvallen: Hoe en Wat?Afvallen: Hoe en Wat?Tegenwoordig hebben steeds meer mensen last van overgewicht. Deels wordt overgewicht veroorzaakt door een aanleg in onze…
De meest populaire diëten zijn schadelijk voor de gezondheidDe meest populaire diëten zijn schadelijk voor de gezondheidVeel mensen zijn opzoek naar en manier om af te vallen. Vaak wordt er dan gezocht naar een populair dieet. Een populair…
Hoe je snel kunt afvallenIedereen die wat gewicht kwijt wil, wil dit graag zo snel mogelijk en met ze weinig mogelijk moeite. Er zijn een aantal…
Wat is voor jou het beste dieet?Wat is voor jou het beste dieet?Er zijn ontzettend veel soorten diëten en sommige beloven dat je in een mum van tijd veel kunt afvallen. Voo sommige men…

Dieet op basis van eiwittenDieet op basis van eiwittenEr zijn vandaag de dag veel afslankkuren op de markt welke veel beloven, maar als het er op aankomt de belofte niet waar…
Afslankpil Qnexa: afvallen, bijwerkingen en informatieAfslankpil Qnexa: afvallen, bijwerkingen en informatieQnexa van Visus is een afslankpil in ontwikkeling. Uit diverse testen is gebleken dat mensen zon 15% van hun lichaamsge…
Bronnen en referenties
 • http://aso.org.uk/portal.aspx
 • http://www.bbc.co.uk/health/healthy_living/nutrition/index.shtml
 • http://www.bbc.co.uk/science/horizon/2001/fatbusters.shtml
 • http://www.bbc.co.uk/northernireland/autumn/thebigevent/features2.shtml
 • http://www.teleac.nl/?project=2303357
Roberta (652 artikelen)
Laatste update: 10-04-2013
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.