Wat is voor jou het beste dieet?

Wat is voor jou het beste dieet? Er zijn ontzettend veel soorten diëten en sommige beloven dat je in een mum van tijd veel kunt afvallen. Voo sommige mensen werken bepaalde diëten heel erg goed, terwijl de ander er totaal geen baat bij en na afloop direct wee aankomt. Wat is voor jou het beste dieet en waar kun je snel gewicht mee kwijtraken?

Wat is het beste dieet?

De meningen zijn er nogal over verdeeld wat nou eigenlijk het beste dieet is. De ene zweert bij het Dr. Frank Dieet, terwijl de ander een eitwitdieet graag gebruikt. Er zijn ook crashdiëten die slechts een week duren, waarbij je veel kunt afvallen. Het is daarbij ook nog eens zo dat je rekening moet houden met je eigen lichaam. Het ene dieet zou voor jou wel goed kunnen uitpakken, terwijl je bij een ander dieet helemaal niks kwijtraakt. Hoe weet je welk dieet voor jou het beste is? Dit kan namelijk per persoon verschillen.

Wat is je doel?

Misschien wil je een paar kilo kwijtraken, of misschien veel meer, zoals twintig kilo kwijtraken. Afhankelijk van je doel, kun je bepalen hoe je dieet eruit komt te zien. Houd er rekening mee dat een halve kilo per wee afvallen gebruikelijk is. Wil je twintig kilo afvallen? Onthoud dan goed dat het zeker veertig weken zal duren tot je dit kwijt bent. Snel afvallen is namelijk niet goed voor je.

Hoe ziet je leven eruit?

Een dieet volgen is één ding, maar het moet ook mogelijk zijn in je levensstijl. Sommige diëten hebben bijvoorbeeld behoorlijke eisen voor de lunch, maar wanneer je ergens werkt is dit niet altijd even praktisch. Een dieet moet dus bij je levensstijl kunnen passen wanneer je een geschikt dieet zoekt. Ook moet je rekening houden met bijvoorbeeld bepaalde ziektes of allergieën. Bij suikerziekte mag je bijvoorbeeld niet alles eten en zul je een dieet altijd met een arts moeten overleggen.

Het beste dieet…

Het beste dieet bestaat eigenlijk niet. Er zijn wel diëten die werken, maar vaak is dit maar tijdelijk. Bij veel diëten krijg je een tekort aan vitamines, vezels of mineralen. Ook is de kans aanwezig dat je weer zult aankomen wanneer je weer begint met je dieet. Een echt dieet volgen is vaak juist niet goed voor je. Beter is om een gezonde levensstijl aan te wennen. Probeer elke dag goed en gezond te eten en beweeg voldoende. Kijk bijvoorbeeld waar ruimte voor verbetering is. Eet je bijvoorbeeld te weinig fruit, zoek dan naar een moment waar je fruit in je eetpatroon kunt toevoegen.

Diëtiste

Wil je toch echt een dieet volgen, doe dit dan onder persoonlijke begeleiding van een diëtiste. Je weet dan zeker dat je op een verantwoorde manier gewicht kwijt raakt. Ook kan een diëtiste goed kijken naar je persoonlijke situatie en rekening houden met ziektes en allergieën.

Personal trainer

Ook een personal trainer kan helpen om af te vallen. Een personal trainer helpt je met beweging en geeft je de juiste begeleiding. Veel personal trainers weten precies wat je moet doen en eten om op een goed gewicht terecht te komen. Voor sommige mensen kan deze begeleiding heel goed helpen om blijvend gewicht kwijt te raken.

Lees verder

© 2012 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Afvallen met hulp van een personal trainerAfvallen met hulp van een personal trainerEen personal trainer, dat klinkt als iets heel duurs en iets waar alleen beroemdheden gebruik van maken. Toch hoeft dat…
Hardlopen: loop je slank!Hardlopen: loop je slank!Hardlopen en joggen is een uitstekende vorm van sport om een paar kilo kwijt te raken. Vooral nu de zomer voor de deur s…

Waarom overgewicht slecht voor je isWaarom overgewicht slecht voor je isHet aantal mensen dat gewicht wil verliezen neemt de afgelopen jaren explosief toe. Ben je er zelf ook al mee bezig? Zo…
Tijdens PMS een dieet volgen en afvallenTijdens PMS een dieet volgen en afvallenOvergewicht is nooit gezond en kan je leven zelfs verkorten. Denk hierbij, aan hart- en vaatziekten of diabetes type-2.…
Writingsuus (705 artikelen)
Laatste update: 16-06-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.