Afslankpil Qnexa: afvallen, bijwerkingen en informatie

Afslankpil Qnexa: afvallen, bijwerkingen en informatie Qnexa van Visus is een afslankpil in ontwikkeling. Uit diverse testen is gebleken dat mensen zon 15% van hun lichaamsgewicht verliezen met het gebruik van Qnexa. Is dit een beter middel dan bijvoorbeeld Alli of Reductil? Kun j daadwerkelijk afvallen met deze afslankpil en zo ja, hoe werkt het dan en waar moet je op letten?

Afvallen en afslankpillen

Steeds meer Nederlanders zijn te zwaar en willen daar graag verandering in brengen. Daarom kiezen ze graag voor afslankpillen. Hiermee hopen ze snel goed resultaat te boeken. Werkt het inderdaad om een afslankpil te nemen? Of zijn er ook andere manieren om af te vallen? De meningen zijn er nogal over verdeeld.

Wat is Qnexa?

Qnexia is een dieetpil van de producent Visus. Het bevat de stoffen fentermine (phentermine) en topiramaat (topiramate). Deze stoffen werken als eetlustremmer en zorgen voor een voller gevoel. Je hebt dus minder snel lekkere trek en kunt zo gemakkelijker je dieet volhouden. Het middel phentermine wordt al sinds 1950 gebruikt om mee af te vallen. De pil helpt je om af te vallen en je dient dit gedurende 52 tot 54 weken te moeten slikken.

Onderzoek naar de werking van Qnexa

In de Amerikaanse staat North Carolina is onderzoek gedaan naar Qnexa. In totaal waren er 3687 vrijwilligers met obesitas die meededen aan het onderzoek. In een periode van ongeveer 52 tot 54 weken waren de vrijwilligers gemiddeld 14,7% van het totale lichaamsgewicht afgevallen. De resultaten zijn hiermee stukken hoger dan andere afslankpillen, zoals bijvoorbeeld Alli en Reductil. De onderzoekers zeggen zelfs dat Qnexa beter werkt dan een maagverkleining of een maagband. Veel dieetspecialisten delen deze mening en kijken dan ook echt uit naar het product. Het product wordt ook nog voorgelegd bij de FDA in de Verenigde Staten. Zij zullen kijken of het product voldoet aan de voorwaarden van een veilig medicijn en pas na goedkeuring mag het op de markt verschijnen.

Bijwerkingen van de afslankpil

De meeste afslankpillen hebben hele lijsten met bijwerkingen, waardoor je er niet zomaar aan kunt beginnen. Vooral mensen die al medicijnen slikken moet erg oppassen. Tot nu toe zijn er verrassend genoeg geen bijwerkingen gevonden bij Qnexa van Visus. Het is echter nog wel afwachten wat de FDA vindt tijdens de onderzoeken. Als het medicijn geen of weinig bijwerkingen blijkt te hebben, is dit een groot voordeel. Zeker gezien het feit dat bijwerkingen bij de meeste afslankproducten een groot probleem opleveren.

Qnexa van Visus een smartdrug?

Door de combinatie van fentermine (phentermine) en topiramaat (topiramate) wordt Qnexa van Visus in Nederland gezien als een smartdrug. Het middel beïnvloedt de hersenen, hormonen die je gewicht in balans houden. Ook beïnvloedt het middel je stofwisseling. Toch is het officieel een afslankmiddel en geen smartdrug.

Gezond leven

Ook wanneer je Qnexa gebruikt om af te vallen, is het verstandig om gezond te eten en voldoende te bewegen. Alleen een pil zal nooit zomaar werken, hier moet je goed op letten. Eet niet te weinig, kies voor een gezond en gevarieerd eetschema en probeer daarnaast ook echt voldoende te bewegen. Minstens een halfuur per dag, maar een uur is nog beter.

Lees verder

© 2010 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Qnexa. Wat zijn de bijwerkingen?Qnexa. Wat zijn de bijwerkingen?Qnexa wordt ook wel een wonderpil genoemd. Het is een afslankpil die bestaat uit een combinatie van twee andere geneesmi…
Stackers: de afslankpil die werktStackers: de afslankpil die werktStackers zijn afslankpillen die al jaren op de markt zijn er in verschillende versies te koop zijn. De reden dat ze al z…
Nuratrim, de dieetpil: ervaringen, bijwerkingen en prijsNuratrim, de dieetpil: ervaringen, bijwerkingen en prijsSnel en eenvoudig afvallen zonder ons eetpatroon aan te passen, willen we allemaal wel. De vraag is echter of dit wel mo…

Effectief afslanken, afslanktips die werken!Effectief afslanken, afslanktips die werken!Verrassend simpele afslanktips die werken, allen wetenschappelijk getest. Geen strenge en moeilijk te volgen dieten, maa…
Afvallen met eiwittenAfvallen met eiwittenBijna iedereen probeert wel eens gewicht te verliezen. Diëten, afslankpillen en fitness oefeningen worden ingezet om het…
Bronnen en referenties
  • www.afvallen-weblog.nl
  • Visus.com
  • Dieetnieuws.nl
Writingsuus (705 artikelen)
Laatste update: 28-05-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.