Afslankpillen: wat zijn de voor- en nadelen?

Afslankpillen: wat zijn de voor- en nadelen? Er verschijnen steeds meer afslankpillen op de markt, zoals Alli, XL Medicine en andere pillen. Je zou veel kunnen afvallen wanneer je afslankpillen slikt. Maar wat zijn nou de voor- en nadelen van afslankpillen? Is het gevaarlijk om dit soort afslankpillen te slikken of kan het eigenlijk amper kwaad?

Wat zijn afslankpillen?

Afslankpillen zijn pillen die je kunnen helpen met het afvallen. Er zijn allerlei soorten afslankpillen te verkrijgen. De ene zal ervoor zorgen dat je minder vet opneemt dan gebruikelijk, een andere zorgt ervoor dat je hongergevoel wordt verminderd. Weer een andere afslankpil kan een laxerende werking hebben.

Zijn afslankpillen veilig?

Helaas zijn afslankpillen niet allemaal even veilig. Het is onverstandig om zomaar pillen te gaan slikken wanneer je wilt afvallen. Lees sowieso altijd eerst de bijsluiter voordat je pillen gaat slikken. Ook is het raadzaam om met je huisarts te overleggen. Hij of zij kan je adviseren en kijken of de pillen wel bij je passen. Zeker wanneer je medische klachten hebt, is het een echte aanrader om hier eerst over te praten met een professional. Let ook goed op sommige eisen. De afslankpil Alli mag je bijvoorbeeld alleen slikken wanneer je overgewicht hebt.

Voordelen

Afslankpillen kunnen zeker voordelen bieden. Wanneer je een poging doet tot afvallen, kunnen de pillen een prima hulpmiddel zijn om meer af te vallen. Het is een manier om een andere levensstijl aan te wennen. Zo kun je bijvoorbeeld voorkomen dat je een hongergevoel krijgt en daardoor kun je eetbuien voorkomen. Er zijn ook afslankpillen waar je meer energie door krijgt en waardoor het gemakkelijker is om te gaan sporten. Een afslankpil kan dus net dat beetje extra geven om gemotiveerd te blijven en gewicht kwijt te raken.

Nadelen

Afslankpillen hebben ook veel nadelen. Zoals reeds gezegd zijn lang niet alle afslankpillen veilig. Vermijd sowieso de afslankpillen met een laxerende werking. Het is niet goed voor je darmen om laxeerpillen te slikken en tegelijkertijd val je er ook niet mee af. Het enige dat je kwijtraakt is water.
Lees ook altijd goed de bijsluiter en kijk wat de bijwerkingen zijn. Het is beter om afslankpillen via een arts of apotheek te krijgen. Pas op met afslankpillen die je online kunt bestellen. Er is veel rotzooi te koop, waar je ernstig ziek van kunt worden. Pas vooral op met websites van vage en onbetrouwbare bedrijven.

Geen wondermiddelen

Onthoud goed dat afslankpillen geen wondermiddel zijn. Het is niet zo dat je meteen kilo’s afvalt wanneer je afslankpillen slikt. Het is sowieso van belang dat je gezond eet en voldoende beweegt. Wanneer je afslankpillen slikt en ook ongezond leeft, zul je weinig afvallen. Beweeg minstens een half uur per dag en probeer een sport te vinden die je leuk vindt om vol te houden. Gezond eten betekent dat je geen crashdieet moet volgen, maar dat je divers eet. Als je te weinig eet, dan is dit niet op de lange termijn vol te houden. Op een goede manier afvallen betekent dat je een levensstijl ontwikkelt die je je hele leven kunt volhouden.

Lees verder

© 2011 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Afslanken met een wonderpilAfslanken met een wonderpilHet Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport kwam in 2009 met verontrustende cijfers; 40 % van de volwassenen en…
Afslankpillen; wat zijn de beste dieetpillen en hun werking?Afslankpillen; wat zijn de beste dieetpillen en hun werking?Een dieet, een fitnessprogramma een personal coach, sporten en weinig eten het zijn bekende termen voor iemand die te di…
Stackers: de afslankpil die werktStackers: de afslankpil die werktStackers zijn afslankpillen die al jaren op de markt zijn er in verschillende versies te koop zijn. De reden dat ze al z…

Afvallen met het Dr. Phil dieetmijn kijk opAfvallen met het Dr. Phil dieetHet dieet van dr. Phil is niet alleen een verandering van het eetpatroon, maar ook van je levensstijl. Er wordt ook geke…
Afvallen: afkicken van zoet en suikerAfvallen: afkicken van zoet en suikerHeb jij altijd zin in iets zoets? Heb jij na het eten behoefte aan iets zoets? Om gezond af te vallen is het beter voor…
Writingsuus (705 artikelen)
Laatste update: 26-06-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.