mijn kijk op

Afvallen met het Dr. Phil dieet

Afvallen met het Dr. Phil dieet Het dieet van dr. Phil is niet alleen een verandering van het eetpatroon, maar ook van je levensstijl. Er wordt ook gekeken naar het mentale aspect. Dit samen is een sleutel naar het succes om af te vallen. Dit is een dieet dat voor iedereen geschikt is wie op een rustig tempo, maar wel op verantwoorde wijze wil afvallen. Is het dr. Phil dieet een goede manier om gewicht te verliezen?

Wat het dr. Phil dieet inhoudt

Naast de levensstijl verbeteren wordt er ook gekeken hoe je je gedachten kunt aanpassen. Dr. Phil gelooft niet in een streng diëet die je moet volgen om af te vallen. Door voedingsmiddelen uit te sluiten, is er een kans dat deze voedingsmiddelen een obsessie worden. Hij is van mening dat als je erg hard afvalt, dat dit er uiteindelijk ook weer een terugval komt waardoor je weer aan zult komen. Op de lange termijn is het noodzakelijk om je levensstijl aan te passen zodat je blijvend gewicht kunt verliezen. Dr. Phil geeft hiervoor 7 sleutels tot succes:

 1. Beoordeel negatieve gedachten op waarheid
 2. Los emotionele problemen die aanzetten tot eten op
 3. Zorg dat je omgeving je niet aanzet tot eten
 4. Leer waarom je eet en zorg dat je hier controle over krijgt
 5. Weet wat gezond voedsel is en kies hier voor
 6. Zorg dat beweging onderdeel van je leven wordt
 7. Zoek steun bij anderen

Wat moet je doen om succes te behalen?

Net zoals bij het volgen van diëten zul je met het dr. Phil dieet over het algemeen minder en gezonder moeten eten. Daarnaast is het belangrijk om voldoende lichaamsbeweging te krijgen. Hij adviseert minimaal drie keer in de week een inspanning van 20 minuten. Het verschil met andere diëten is dat je met het dr. Phil dieet niet alleen de manier van eten en beweging aanpakt, maar ook gaat bekijken waarom je een ongezond leefpatroon hebt. Hierdoor krijg je een positieve instelling en een emotionele en lichamelijke zelfbeheersing. Je gaat dieper op bepaalde vragen in zoals:

 • Waarom eet je zoals je eet?
 • Eet je omdat je het eten ziet liggen?
 • Eet je omdat je troost zoekt en je beter wilt voelen?
 • Kun je geen nee zeggen als iemand je iets lekkers aan biedt?
 • Is het een gewoonte geworden?

Veel mensen gebruiken eten voor een bepaalde functie. Pas als jij weet waarom je eet zonder dat je echt honger hebt, kun je dit vervangen door iets anders en je eetpatroon aanpassen.

Voordelen

Doordat het afslanken op een rustig tempo gaat en de gehele levensstijl aangepast wordt, is dit dieet goed vol te houden waarbij er een levenslang resultaat behaald kan worden. Naast het werkelijk afvallen, wordt er ook gekeken naar het mentale aspect. Hierdoor is de kans om terug te vallen in een oud patroon een stuk kleiner.

Nadelen

Dit dieet is niet geschikt voor iemand die snel wil afvallen. Het kost erg veel geduld voordat je resultaat hebt. Als je ook je mentale aspecten onder de loep neemt, kunnen er diverse dingen naar boven komen. Hierdoor kunnen ook negatieve gevoelens naar boven komen.

Conclusie

Mensen die snel afvallen zullen blij zijn met het behaalde resultaat. Echter, in de meeste gevallen vliegen de kilo's er na het volgen van het dieet er weer op omdat men geneigd is terug te vallen in het oude patroon. Hierdoor ontstaat het zogenaamde
"jo-jo effect". Dit is niet gezond voor het lichaam. Daarnaast is het niet goed voor je mentale gezondheid om zo te schommelen in je gewicht. Door je manier van leven en gedachten over eten aan te passen, zul je blijvend gewicht verliezen. Dit is veel beter voor je gezondheid en motivatie. Het dr. Phil dieet is geschikt voor mensen die op gezonde wijze wat kilo's willen afvallen.

Lees verder

© 2011 - 2024 Ymbakker, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Dr. Phil dieet, shape up planDr. Phil dieet, shape up planDr. Phil dieet is anders dan andere dieëten, het is een weldoordacht plan om serieuze veranderingen in uw leven te breng…
Hoe je snel kunt afvallenIedereen die wat gewicht kwijt wil, wil dit graag zo snel mogelijk en met ze weinig mogelijk moeite. Er zijn een aantal…
Hoe kun je afvallen met yoghurt?Hoe kun je afvallen met yoghurt?Kun je afvallen met yoghurt? Dit blijkt inderdaad zo te zijn! Yoghurt heeft een hele positieve werking voor mensen die g…

Snel afvallen met een eiwitdieet!Snel afvallen met een eiwitdieet kan. Hierbij moet u wel op een aantal dingen letten om dit veilig te doen. Lees hier ho…
Afslankpillen: wat zijn de voor- en nadelen?Afslankpillen: wat zijn de voor- en nadelen?Er verschijnen steeds meer afslankpillen op de markt, zoals Alli, XL Medicine en andere pillen. Je zou veel kunnen afval…
Bronnen en referenties
Ymbakker (897 artikelen)
Laatste update: 24-09-2016
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Artikelen met het label 'Mijn kijk op…' bevatten naast objectieve informatie ook een persoonlijke mening en/of ervaring.