Snel afvallen met een eiwitdieet!

Snel afvallen met een eiwitdieet kan. Hierbij moet u wel op een aantal dingen letten om dit veilig te doen. Lees hier hoe. Snel afvallen is mogelijk. Voor de meeste mensen is een eiwitdieet de meeste effectieve manier om snel af te vallen. Bij snel afslanken op wat voor manier dan ook zijn wel een aantal gevaren om rekening mee te houden. In dit artikel wordt gewezen op de gevaren en wordt één van de beste manier toegelicht om snel afvallen mogelijk te maken.

De gevaren van snel afvallen

Snel afvallen door bijvoorbeeld een crash dieet te volgen brengt gevaren met zich mee. U krijgt onvoldoende belangrijke bouwstenen binnen om gezond te blijven. Dit betekent heel simpel gezegd dat een crash dieet maar kort vol te houden is zonder nadelige gevolgen. Bij een redelijk zwaar crash dieet is het zelfs belangrijk om in ieder geval elke twee weken een paar dagen pauze te houden van het dieet, zodat het lichaam weer wat kan herstellen van het snelle afvallen. In de meeste gevallen bestaan deze diëten uit alleen eiwit shakes of iets dergelijks. Tijdens het volgen van een dergelijk dieet zijn mensen vaak al snel lusteloos en/of ze worden ziek. Verder zorgt snel afvallen door een crashdieet meestal voor een snelle gewichtstoename wanneer het dieet gestaakt is. U begrijpt wel dat ik geen voorstander ben van een dergelijk extreem dieet.

In de regel geldt dat u moet proberen zoveel mogelijk goede bouwstoffen binnen te krijgen als u snel gaat afvallen. Zorg dus altijd voor multivitamine en eventuele andere supplementen die u ondersteunen met het binnenkrijgen van de benodigde stoffen.

Het eiwitdieet

Nu naar het leuke stuk. Hoe kunt u redelijk veilig snel afvallen en zolang mogelijk dat gewicht behouden? Naar mijn beeld is dit met het eiwitdieet. Als fitnessjunk heb ik al vele diëten mogen proberen en met de onderstaande aanpak heb ik al verscheidene keren in 12 weken zo'n 12 kilo vet verloren en een paar kilo aan spiermassa gewonnen. Hieronder de punten voor het opstellen van het eiwitdieet.

Stap 1: Voeding

Voeding is het allerbelangrijkst. Aangezien we snel gaan afvallen aan de hand van een eiwitdieet zal de voeding hoofdzakelijk bestaan uit eiwitten. Het doel is ongeveer 60% van de calorieën uit eiwitten te halen, 20% uit vetten en 20% uit koolhydraten. Een volwassen man kan ongeveer richten op 2000 kilocalorieën en bijstellen naar boven of beneden wanneer daar redenen voor zijn. Voor een vrouw is dit zo rond de 1600 kilocalorieën. De volgende soorten voeding zijn de basis van het eiwitten dieet:
 1. Magere franse kwark
 2. Eieren
 3. Eiwit shakes
 4. Kipfilet/vis/rood vlees
 5. cashewnootjes of amandelen
 6. Groente
 7. (met mate) volkoren brood/zilvervliesrijst/aardappelen

Welke verhoudingen u kiest laat ik aan u over. probeer wat te variëren en ga voor 6 maaltijden per dag tijdens het afvallen. Een voorbeeld van wat ik ongeveer zou doen:
 • Maaltijd 1: 500 gram magere kwark + eetlepel lijnzaadolie
 • Maaltijd 2: 300 gram kipfilet + 200 gram groente
 • Maaltijd 3: 2 boterhammen met kipfilet + 60 gram eiwit shake
 • Maaltijd 4: handje amandelen
 • Maaltijd 5: 4 eieren.
 • Maaltijd 6: Blikje tonijn + 200 gram groente

Stap 2: Training

Helaas. Als u denkt snel te kunnen afvallen zonder gevaren waarbij u niet aan fitness of cardio doet, dan zit u verkeerd. Cardio en fitness zorgen voor spierbehoud, voor verhoging van uw metabolisme en voor het verbranden van calorieën waardoor u niet hoeft te "Crashen". Zoals stap1 laat zien kunt u voldoende blijven eten dankzij training. Het belangrijkste is echter dat uw lichaam uw spieren gaat behouden wanneer u een tekort heeft aan calorieën. Het resultaat is dat u na uw afvalperiode makkelijker op gewicht blijft, omdat uw lichaam nog gezond is. Snel afvallen is bij voorkeur dus altijd gepaard met training.

De training in dit eiwitdieet ziet er als volgt uit:
 • 2 dagen full body training (fitness met gewichten) van ongeveer 45 minuten.
 • 2 á 3 dagen cardio van 30 á 60 minuten per keer.

Stap 3: Supplementen

Bij het snel afvallen is het verstandig een paar supplementen te gebruiken. Met name om te zorgen dat u wat gemakkelijker aan de benodigde voedingsstoffen komt. Het volgende raad ik altijd aan in het dieet:
 • Vitaminepil
 • Lijnzaadolie/ Visolie (Ook te krijgen als capsules mocht u dat liever willen)
 • Eiwit shake (ook wel whey shake genoemd)

Nog wat algemene tips voor snel afvallen

 1. Zorg voor voldoende slaap. Te weinig slaap verhoogt stresshormonen waardoor afvallen lastiger wordt.
 2. Eet niet laat in de avond.
 3. Neem voldoende water (2 liter)
 4. Als u niet meer afvalt, wacht dit dan eerst 2 weken af. uw lichaam kan namelijk veel wisselen in gewicht. Mogelijk gaat het na twee weken gewoon weer goed. Als u nog steeds niet afvalt, verlaag dan het aantal kilocalorieën met 200.
 5. Een andere tip om te proberen wanneer u niet meer afvalt is "carb-cycling". Hierbij kunt u bijvoorbeeld 5 dagen bijna geen koolhydraten eten en verder ook "te" weinig calorieën eten. De twee dagen die volgen kunt u dan gebruiken om u weer op te laden met koolhydraten. U kunt in die twee dagen ook weer een stuk meer calorieën eten om zo het metabolisme weer op gang te krijgen en het lichaam te blijven verrassen.

Conclusie

Als u de bovenstaande stappen opvolgt, dan kunt u zeker snel afvallen met een eiwitdieet. In de meeste gevallen zult u zich gezonder voelen tijdens het dieet dan ervoor. U zult over het algemeen meer energie hebben en dankzij de grote hoeveelheid eiwitten heeft u meestal geen last van hongergevoel. De kilo's vliegen er echter wel af! Veel succes met snel afvallen. Ik ben benieuwd naar jullie resultaten met dit eiwitdieet!
© 2011 - 2024 Jenk, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hoe kun je 5 kilo afvallen?Hoe kun je 5 kilo afvallen?5 kilo afvallen klinkt gemakkelijk: het is niet zo veel. Toch kan het wel erg lastig zijn, juist omdat je onderschat hoe…
Snel afvallen, snel vet verbranden, hoe lukt dat?Snel afvallen, snel vet verbranden, hoe lukt dat?Snel afvallen met een dieet en daarna slank blijven, dat kan. Om snel enkele kilo’s af te vallen kunt u het beste een ei…
Hoe je snel kunt afvallenIedereen die wat gewicht kwijt wil, wil dit graag zo snel mogelijk en met ze weinig mogelijk moeite. Er zijn een aantal…
Hardlopen: loop je slank!Hardlopen: loop je slank!Hardlopen en joggen is een uitstekende vorm van sport om een paar kilo kwijt te raken. Vooral nu de zomer voor de deur s…

Afvallen? Slanker? Mooier? Gelukkiger? Eet vers voedsel!Afvallen? Slanker? Mooier? Gelukkiger? Eet vers voedsel!Afvallen? Eet zo vers en gebalanceerd mogelijk is het advies van voedingsdeskundige Amber Albarda. Zij schreef een boek…
Afvallen met het Dr. Phil dieetmijn kijk opAfvallen met het Dr. Phil dieetHet dieet van dr. Phil is niet alleen een verandering van het eetpatroon, maar ook van je levensstijl. Er wordt ook geke…
Jenk (7 artikelen)
Gepubliceerd: 08-10-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.