Een (bijzondere) urn kopen kan goedkoper per internet

Een (bijzondere) urn kopen kan goedkoper per internet Een begrafenis of een crematie is altijd een dure aangelegenheid. Vanzelfsprekend willen de meeste mensen hun overleden geliefde het beste en meest waardige afscheid geven dat mogelijk is. Door zelf een aantal dingen te doen (wat ook nog eens goed is voor het rouwproces) kan veel bespaard worden. Wie bovendien een mooie maar goedkope(re) urn wil kan terecht bij de urnwinkel. De urnwinkel biedt hele bijzondere urnen. Maar ook goedkope urnen zijn te koop bij de urnenwinkel.

Denk goed na voordat u een urn uitzoekt

In de hektiek van het overlijden is het altijd moeilijk om allerlei keuzes te maken. Het verdriet is groot, er moet veel geregeld worden en begrafenisondernemers weten de nabestaanden meer dan goed te vinden. Dat zij altijd een percentage van alle “verkopen” krijgen weet niet iedereen. Omdat dit zo is, krijgen de meeste mensen niet alle mogelijkheden voorgeschoteld, maar alleen de duursten. Dat geldt voor kisten en bloemstukken, maar ook voor de aanschaf van een urn.

Goedkope en bijzondere urnen bij de Urnwinkel

De Urnwinkel probeert daar verandering in te brengen. Dit is een internetwinkel waar mensen terecht kunnen voor heel uiteenlopende urnen en andere aanverwante producten voor elke beurs. Zo heeft het bedrijf al voor minder dan 100 euro een urn te koop. Handig is bovendien de winkelassistent. Door middel van een zoekmenu kan worden ingegeven wat iemand wil. Kleur, prijs, materiaal en wat er gezocht wordt (naast urnen ook accessoires zoals sieraden waarin de as van een overledene kan worden bewaard) in te geven wat er gezocht wordt, komt er op het einde een advies uit. In een overzicht wordt dan getoond welke opties er mogelijk zijn, compleet met foto en prijslijst. Bijzondere is tevens het grote aanbod aan urnen. Of het nu om een hele moderne bijna futuristische urn gaat of om bijvoorbeeld een boeddhabeeld met een urn, het kan allemaal. Ook heel klassieke urnen worden geboden. Daarbij is de keuze in materialen onuitputtelijk. Naast urnen van verschillende metalen worden ook producten aangeboden in glas, natuursteen, keramiek, hout, riet en zelfs in ecologisch afbreekbare producten. Tevens biedt het bedrijven kinderurnen en urnen voor dieren. Wie de overledene wil eren met een wensballon kan ook die bij het bedrijf kopen en de ballon gezamenlijk met de nabestaande oplaten, net zoals dat in Aziatische landen wordt gedaan.

Urnen in alle prijsklassen

De prijzen die de webwinkel hanteert zijn te danken aan het goede inkoopbeleid. Bovendien wordt het aanbod steeds uitgebreid en zijn er dus ook hele bijzondere urnen te koop bij de Urnenwinkel.

Urn kopen per internet?

Het lijkt misschien raar om de urn per internet te kopen, maar in veel reguliere winkels die urnen verkopen wordt ook van een plaatje gekocht. Niet iedere winkel kan immers het totale aanbod hebben dat iemand wil. De foto’s die de website toont geven bovendien een heel goed beeld van de urnen. Mensen die niet tevreden zijn, mogen bovendien hun aankoop terugsturen.

Urnen, as sieraden, herinneringsballonnnen

Naast urnen heeft de urnwinkel ook sieraden voor mensen die hun overleden geliefde toch graag dicht bij zich willen dragen. Ook zijn er speciale kattenurnen, urnen voor kinderen en urnen die volledig afbreekbaar zijn.

Wanneer is een urn nodig?

Vier weken na de crematie kan de as van een overledene worden opgehaald in het crematorium. Vanzelfsprekend kan de as ook wat langer blijven staan als de nabestaanden nog niet het gevoel hebben dat zij klaar zijn voor het ophalen daarvan. Wel moet na 4 weken besloten worden wat er met de as moet gebeuren, want een crematorium kan ook zorgdragen voor het verstrooien van de as.

Moeilijke beslissing: wat moet er met de as van een overledene gebeuren?

Soms is met de overledene al besproken wat er met de as moet gebeuren. Soms ook niet. Dan moet dit alsnog worden besloten door de achterblijvers. Het moment van het ophalen van de as is echter voor de meeste mensen toch wel weer emotioneel. Het is het laatste wat ze nog van iemand hebben. Overigens wordt de as verzameld door een vuurvast steentje met een nummer op de kist te leggen, voordat de kist in de crematieoven gaat. Na de crematie wordt de as van de overledene verzameld en is aan het steentje te zien om welke overledene het gaat. De as gaat vervolgens in een asbus. Die asbus krijgen de nabestaanden ook mee van het crematorium. Er zijn wel eens uitwassen gemeld waarbij de as van verschillende mensen werd gevonden. Tegenwoordig schrijft de regelgeving voor dat iedere overledene in een helemaal gereinigde oven moet komen, zodat de as die vervolgens in de asbus gaat echt alleen maar van de overleden dierbare is.

Wat kan er gedaan worden met de as van een overledene:

  • Begraven of bijzetten in een (familie) graf
  • Bewaren in een muur op de begraafplaats of een speciale muur voor urnen
  • Bijzetten in een columbarium bij een crematorium – dit is een plek voor nabestaanden met nissen waarin de as een plaatsje krijgt
  • Verstrooien op een strooiveld of op een plaats die voor de overledene veel betekenis had, zoals het water of het bos
  • De as meenemen naar huis om deze in een urn of assieraad te bewaren

De urnwinkel is te vinden op: Urnwinkel
© 2009 - 2023 Singalees, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De bijzondere hunebedden op Møn (Denemarken)De bijzondere hunebedden op Møn (Denemarken)Het Deense eiland Møn (Moen) heeft meer dan alleen witte krijtrotsen die meters boven de zee uitrijzen. Verspreid in het…
Begrafenissen en het herdenken van de overledenen in BelgiëBegrafenissen en het herdenken van de overledenen in BelgiëBegin november staan we allemaal even stil bij de dood en herdenken we onze overledenen. De meesten liggen begraven op e…
Tot zover – Nederlands Uitvaart MuseumTot zover – Nederlands Uitvaart MuseumIn Amsterdam staat het Nederlands uitvaart Museum Tot Zover. Het museum organiseert regelmatig wisseltentoonstellingen o…
Het eiland BonaireBonaire is een eiland, dat hoort bij de Benedenwindse eilanden van de Nederlandse Antillen. De andere twee eilanden zijn…

Verpleegkunde, wat houdt het in?In Nederland werken vele verpleegkundigen. Maar wat houdt verplegen nou eigenlijk in. En welke opleidingen kun je hierin…
Wraak en wraakgevoelensWraak en wraakgevoelensEen bekend voorbeeld van wraak is de vrouw die alle stropdassen afknipt van haar vreemdgaande man. De drang om wraak te…
Bronnen en referenties
Singalees (1.216 artikelen)
Laatste update: 30-10-2010
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.