Dopjesactie voor blindengeleidehonden

Dopjesactie voor blindengeleidehonden Groene dopjes, blauwe dopjes, rode dopjes, gele dopjes. Van flessen melk of frisdrank. Gooi ze niet weg! Immers, met het geld dat recyclagebedrijven geven voor de ingezamelde dopjes kan een puppy worden aangekocht en opgevoed tot blindengeleidehond. De blindengeleidehond kan het leven van een blinde een flink pak aangenamer maken! Leer meer over een actie die een groot succes kent in België en ook steeds meer navolging krijgt in Nederland.

Dopjes inzamelen voor een blindengeleidehond

De dopjesactie voor de blindengleidehonden. Een sympathieke actie die in 2005 in België van start ging en die sindsdien ook vanuit Nederland flink wat bijval kent. Je zamelt dopjes in en brengt ze naar een verzamelpunt. Van daar gaan ze naar een fabriek die ze overkoopt. Met het geld dat ze voor de dopjes geven, wordt een puppy aangekocht die wordt opgeleid tot een blindengeleidehond. Lijkt simpel. Toch zijn er een paar dingen die je moet weten.

Welke dopjes komen in aanmerking?

Vol enthousiasme begin je dopjes in te zamelen. Al wat plastic is, gaat de verzamelbak in. Maar opgepast: niet alle dopjes zijn geschikt om ingezameld te worden voor deze actie. Verschillende soorten plastic moeten door verschillende machines verwerkt worden en in dit geval gaat het om een bepaald soort plastic.

Dopjes die geschikt zijn voor België en Nederland

 • Dopjes van flessen frisdrank
 • dopjes van flessen mineraal-en spuitwater
 • dopjes van melkflessen
 • dopjes van flessen fruitsap
 • dopjes van flessen voor sportdrank en water
 • dopjes van wasproducten, shampoo's, lotions, cosmeticaproducten
 • doppen van choco, bussen koffie, potjes stroop
 • dubbele doppen

Komen niet in aanmerking in België

 • Batterijen
 • Doppen groter dan 25 cm doorsnede
 • Inktcassettes
 • Kroonkurken
 • Lipjes van blikjes
 • Metalen schroefdoppen zoals water en wijn
 • Rubberen doppen
 • Wijnkurken
 • Vuile doppen waar gras, zand, schimmel, etenswaren, etc. in zit

Wat doe je daarna met je dopjes?

Je verpakt ze in een stevige plastic zak of in een kartonnen doos. Let er op dat er niet te veel verpakking rond zit, het is niet de bedoeling om extra afval te creëren. Let er ook op dat de dozen niet te zwaar zijn. De vrijwilligers die ze nakijken en sorteren moeten al deze dozen optillen en verplaatsen. Breng de dopjes naar een verzamelpunt. Dit kan een school zijn, een grootwarenhuis, een winkel, de kantine van een sportclub, het Boekenfestijn, etc.

Wat gebeurt er met de ingezamelde dopjes?

Sorteren

Van het inzamelpunt gaan de dopjes naar vrijwilligers die de dopjes nakijken en sorteren. Daarom is het zo belangrijk om de correcte dopjes in te zamelen. Verkeerde dopjes betekenen immers heel wat werk voor de vrijwilligers en extra afval. Tussen de vrijwilligers zitten ook mensen met een visuele beperking. Het is dus erg belangrijk geen vieze dopjes in te leveren of gevaarlijke producten als glas, metaal en ijzer tussen de dopjes te doen. De mensen met een visuele beperking tasten de dopjes met de blote hand af en vieze of gevaarlijke dingen kunnen leiden tot snijwonden of ontstekingen.

Recyclagebedrijf

Wanneer de dopjes correct gesorteerd zijn, gaan ze naar een recyclagebedrijf dat ze over koopt voor 0,22€ per kilo. Met de dopjes maakt het fabriekje plastic pallets, die dienen om bepaalde voedingswaren op te zetten.

Aankoop en opleiding puppy

Een puppy kost heel wat geld. Er zijn dus massa's dopjes nodig om een puppy te kunnen aankopen. En wanneer de puppy is aangekocht, is het nog niet gedaan. De puppy moet immers ook nog opgeleid worden. Blindengeleidehond en blinde moeten met elkaar in contact gebracht worden en aan elkaar wennen. En daarna is er ook nog de nazorg voor de hond. Alles bij elkaar spreken we toch al snel over zo'n 20.000 euro. De overheid komt tussen voor zo'n 13.000 euro maar dan blijft er toch nog een flinke som over die uit eigen zak moet betaald worden. Met het inzamelen van de dopjes sla je dus twee vliegen in één klap. Je helpt een goed doel en jij bent van je plastiek dopjes af en verkleint de afvalberg. Ingezamelde dopjes worden immers verwerkt tot een nieuw product. Op die manier help je dus ook het milieu.

Enkele cijfers

 • per kilo krijgt men dus 0,22 €
 • in een kilo zitten ongeveer 400 dopjes (afhankelijk van de grootte)
 • voor een blindengeleidehond zijn ongeveer 68.000 kg dopjes nodig (aankoop puppy, opleiding, gewenning, etc)

Meer info voor België

www.dopjesactie.be

Wil je meer info over deze actie dan kan je terecht op www.dopjesactie.be. Op deze site kan je ook foldertjes downloaden om in de klas te gebruiken. Zin om ook verzamelpunt te worden of zit je met een vraag, neem dan contact op via info@dopjesactie.be. Om meer te weten over de blindengeleidehonden, kan je terecht bij het Belgisch Centrum voor Geleidehonden vzw in Tongeren (telefoon: 012/23.43.19) of op www.geleidehond.be.

Horta wordt inzamelpunt

Je kan je dopjes in België nu ook achterlaten in alle Horta-winkels, want ook zij zijn fan van de actie. De dopjes zullen ten gepaste tijde worden opgehaald door het Belgisch Centrum voor Geleidehonden. Zij verkopen de dopjes aan een fabriek die er plastic paletten van maakt. Een goede actie dus voor het Belgisch Centrum voor Geleidehonden en voor het milieu! Om te weten waar er Horta-winkels zijn, kijk even op www.horta.org.

Gelijkaardige acties in Frankrijk en Nederland

Frankrijk

Ben je in Frankrijk, dan kan je je dopjes ook bijhouden. Daar bestaat een soortgelijke actie. Je vindt inzamelpunten vooraan in grote supermarkten. Met de ingezamelde dopjes worden er in Frankrijk rolstoelen aangekocht.

Nederland

In Nederland zijn ook al heel wat mensen warm gelopen voor dit goede doel. Voor Nederland kan je voortaan ook terecht op https://geleidehond.nl/pagina/steun-ons/kom-in-actie/doppen-sparen. Deze vereniging heeft adressen waar je dopjes kan afgeven. Deze inzamelpunten staan op het internet. Verder belet niets mensen die dicht bij de grens wonen of die regelmatig naar België komen, om hun dopjes in België te komen afgeven. Mensen die zich geroepen voelen om als inzamelpunt te fungeren in Nederland en om de dopjes nadien naar België te brengen, mogen hun gegevens altijd in een reactie achterlaten. Voor mensen op zoek naar een inzamelpunt in Nederland: check ook even de reacties hieronder. Misschien is er wel een inzamelpunt in Nederland bij u in de buurt.

In Nederland kan je wel een blindengeleidehond financieel adopteren. Voor 7,50 euro per maand draag je bij tot de opleiding van een pup tot blindengeleidehond. Niet helemaal hetzelfde als het inzamelen van dopjes, maar het doel is hetzelfde. Meer info vind je op sponsoreenpup.nl.

Internationale dag blindengeleidehond

Blindengeleidehonden zijn zo nuttig en nodig dat deze honden worden geëerd op de internationale dag voor de blindengeleidehond. Deze vindt ieder jaar plaats eind april.

Niet twijfelen, doen!

Verklein de afvalberg en doe iets nuttig voor je medemens: verzamel dopjes! En denk niet "pff, wat kan mijn kleine bijdrage nu uithalen". Vele kleintjes maken één groot!
© 2010 - 2024 Mapa, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Brillen, dopjes, mobieltjes, ... inzamelen voor blindenBrillen, dopjes, mobieltjes, ... inzamelen voor blindenStichtingen en organisaties rond blinden en slechtzienden trachten zich te handhaven in de hedendaagse maatschappij waar…
Foute berichten over plastic dopjesactie voor geleidehondenFoute berichten over plastic dopjesactie voor geleidehondenDe dopjesactie is in de Benelux in 2005 opgepikt door het Belgisch Centrum voor Geleidehonden in Tongeren en steunt de s…
Dopjesactie voor Belgisch Centrum voor Geleidehonden (BCG)Dopjesactie voor Belgisch Centrum voor Geleidehonden (BCG)Waarschijnlijk hebben velen reeds gehoord van of gelezen over de dopjesactie ten voordele van blindengeleidehonden. In B…
Omgekeerd inzamelen: een systeem voor afvalinzamelingOmgekeerd inzamelen: een systeem voor afvalinzamelingOmgekeerd inzamelen of omgekeerde afvalinzameling is een wijze van ophalen en verwerken van particulier afval. Waar bij…

Stem: stembanden en aandoeningenDe stem gebruiken we dagelijks. Hoe de stem precies werkt, word al snel duidelijk. Soms word er teveel van de stembanden…
Gevoelige tanden en het belang van goede mondverzorgingGevoelige tanden en het belang van goede mondverzorgingWaarom worden tanden gevoelig? Als het tandvlees zich terugtrekt of het glazuur is afgesleten, kun je last krijgen van g…
Bronnen en referenties
 • Brochure Horta
 • www.bcg.be
 • www.adopteereenpup.nl
 • www.stichtingbultersmekke.nl
 • http://www.geleidehond.nl/nieuws/2014/dopjesactie
 • http://www.geleidehond.nl/doppen
Reacties

De Meester Marnick, 05-09-2017
Ik sta hier met twee zakken dopjes.
Mijn vraag is nu waar kan ik ze brengen of eventueel afhalen de dopjes. Reactie infoteur, 05-09-2017
Hallo,

Eventjes kijken naar de vele adressen die in het artikel vermeld staan of naar de betreffende sites surfen. Er is vast wel een afleverpunt bij u in de buurt.

Succes!

Frits Rosbag, 17-03-2017
Waar kan ik in Delft mijn plastic doppen inleveren? Reactie infoteur, 22-03-2017
Hallo,

Adressen kan u vinden via de sites vermeld in het artikel.

Mvg,

Mapa

Gerda Stolp, 08-02-2017
Ik spaar al heel lang doppen maar kan ze niet meer inleveren waar in beverwijk of omgeving kan ik ze nog wel inleveren? Reactie infoteur, 22-03-2017
Hallo,

Adressen voor specifieke plaatsen kan u vinden via de sites vermeld in het artikel.

Mvg,

Mapa

Oosterman, 23-01-2017
Waar in Delft kan ik mijn plastic dopjes inleveren? Reactie infoteur, 22-03-2017
Hallo,

Adressen kan u vinden via de sites vermeld in het artikel.

Mvg,

Mapa

H,heino, 27-10-2016
Waar kan ik in Groningen mijn dopjes inleveren? Reactie infoteur, 28-10-2016
Hallo,

Even contact opnemen met de adressen die in het artikel staan. Zij kunnen u verder helpen.

Met vriendelijke groet,

Mapa

Bregtje, 16-02-2016
Graag zou ik weten welk getal er in het driehoekje in de dop of deksel moet staan om mee te kunnen geven voor recycling. Ik kom er anders in om. Reactie infoteur, 24-02-2016
Hallo,

Het nummer in het dopje is niet zo belangrijk. Makkelijk gezegd: de dopjes van dingen die je kan eten en drinken tellen (frisdrank, choco, honing, etc.). Dopjes van niet eetbare dingen zijn niet goed (shampoo, motorolie, etc).

Succes!

Michiel Boelens, 05-11-2015
Beste

ik wil graag meedoen en heb al heel wat dopjes ingezameld maar ik weet niet waar ik ze kan binnenbrengen in aalst. weet u een plaats in aalst waar ik de dopjes kan afgeven?

alvast dank Reactie infoteur, 12-11-2015
Beste,

In het artikel staan een aantal links. Als u die open klikt, vindt u adressen dicht bij uw woonplaats.

Succes met het verzamelen en inleveren!

Mapa

Kees Stfberg, 28-10-2015
Dopjesactie: geldt dit ook voor doppen van bierflesjes (ijzer)?
vr gr Kees Stofberg Reactie infoteur, 28-10-2015
Beste,

Neen, het mogen alleen plastic dopjes zijn.

Met vriendelijke groet,

Mapa

Bep Mensink, 02-07-2015
Hallo ik woon in Vijfhuizen Noord Holland waar kunnen we de dopjes inleveren? Bedankt Reactie infoteur, 02-07-2015
Even op de site gaan kijken van www.geleidehond.nl. Hier vindt u een kaart met inleveradressen.

Veel succes met het verzamelen van de dopjes!

Garda Hoeven, 28-06-2015
Hierbij de vraag: waar kan ik de doppen inleveren? Ik woon in Hengelo (ov) heb laats bij de Jumbo gevraagd maar die keken mij erg verbaast aan terwijl er volgens mij in Goor wel verzameld wordt. Is er nog een adres iets dichter bij huis?

Ik hoor het graag
Groeten Garda Hoeven. Reactie infoteur, 30-06-2015
Hallo,

Even contact opnemen met de adressen die in het artikel vermeld staan. Zij kunnen u een adres dicht bij huis aan de hand doen.

Succes met het verzamelen!

Winkelcentrum Kranepoort Gouderak, 26-05-2015
Wat moet je doen om een inzamelpunt te worden voor de doppen? Ons winkelcentrum is al begonnen, we krijgen ook al de doppen van de supermarkt in ons winkelcentrum.

Paul Warmenhoven (Kranepoort Gouderak) Reactie infoteur, 26-05-2015
Hallo,

Even contact opnemen met een van de organisaties waarvan de gegevens in het artikel staan.

Alvast bedankt en succes met de verdere actie!

Riona, 12-03-2015
Beste,

Weet iemand van jullie naar welk recyclagebedrijf de dopjes gaan? Ik zou graag de naam willen weten van dat bedrijf. Dank je wel!

Met vriendelijke groet,
Riona Dietvorst Reactie infoteur, 12-03-2015
Hallo,

Indien niemand via deze weg reageert, kan u eventjes een mail naar de organisatie vermeld in het artikel sturen. Zij kunnen u zeker aan deze informatie helpen.

Met vriendelijke groeten,

Mapa

Danmar, 07-03-2015
Beste mevrouw/ meneer,
k spaar plastiek dopjes voor de opleiding van de blindengeleidehonden, nu had ik een adres van iemand gekregen, maar daar kan het niet meer ingeleverd worden. zou u mij kunnen vertellen waar in purmerend zou ik het in kunnen leveren, of omgeving Purmerend?

Bij voorbaat dank,
Danmar Reactie infoteur, 08-03-2015
Hallo,

Even een mailtje naar de verenigingen vermeld in het artikel. Zij kunnen u aan een adres helpen dicht bij uw woonplaats.

Met vriendelijke groeten,

Mapa

Jb In den Haag, 25-02-2015
Ik leverde altijd veel dopjes bij mijn lokale dierenwinkel maar kreeg ik laatst te horen dat deze actie is gestopt. Is dat waar? Ik heb ook veel zakken ingezameld van vrienden en wil ze graag aan een goede doel geven.

Bij voorbaat dank,
JB Reactie infoteur, 25-02-2015
Hallo,

Even een mailtje naar een van de organisaties vermeld in de tekst. Zij kunnen u zeker aan een inzamelpunt in uw buurt helpen.

Succes met de verdere inzamelactie!

Mapa

Bea Pieters, 24-02-2015
Ik spaar al jaren plastiek dopjes voor de opleiding van de blindengeleidehonden. Ik leverde die dopjes af in Okegem, maar de dame aan wie ik de dopjes kon afleveren is daarmee gestopt. Weet u een adres in de buurt van Okegem (Ninove) waar ik eventueel die dopjes kan afleveren.

Bij voorbaat dank
Bea Pieters Reactie infoteur, 24-02-2015
Hallo,

Even een mailtje sturen naar de Belgische organisaties die in het artikel vermeld zijn. Zij kunnen u ongetwijfeld aan een nieuw inzameladres helpen.

Alvast hartelijk bedankt!

Mapa

Lieneke van Kuil, 10-02-2015
Hoi mijn dochters zijn al een aantal jaar doppen aan het sparen voor deze geweldige actie. Op mijn werk hebben we ze altijd ingeleverd maar daar is het nu gestopt helaas. Mijn vraag is of ik ze niet ergens kan brengen ik woon in Nieuwegein bij Utrecht.
Vriendelijke groet de doppen spaarders Mirthe en Lotte. Reactie infoteur, 10-02-2015
Hallo,

Alvast bedankt voor het sparen van de dopjes.

In het artikel en in de reacties onderaan het artikel heel wat bruikbare tips om aan inleveradressen te komen.

Succes!

K. Nijland, 07-02-2015
Hallo doppen spaarders jullie kunnen contact opnemen met Max Stein. Hij is coördinator van K.N.G.F. 020-4969333 voor blindengeleidehonden. hij kan voor in inleveradres bij jullie in de buurt zorgen. Succes en ga vooral door met sparen voor dit goede doel. Reactie infoteur, 08-02-2015
Hartelijk dank voor uw reactie! U hebt er veel mensen mee geholpen denk ik!

Mapa

Mirjam, 17-01-2015
Graag zou ik willen weten of de witte dopjes van de melkpakken en de gekleurde dopjes van de sappakken er ook bij mogen. Dopjes van flesjes heb ik niet omdat ik mijn flesjes meestal hergebruik, uiteindelijk wordt dat dopje wel bewaart voor het goede doel. Weet iemand een inzamel adres in de buurt van Zevenbergen (N-br). Reactie infoteur, 18-01-2015
Hallo,

Ja deze doppen mogen er ook bij als het echte draaidoppen zijn. Klepjes mogen niet.

Voor een inzameladres kan u scrollen en kijken in de lijst van adressen die onderaan het artikel in de reacties te vinden zijn. Misschien zit er al eentje bij u in de buurt tussen. Ook onder het kopje "Meer weten" vindt u twee interessante links waar u terecht kan voor adressen bij u in de buurt.

Alvast bedankt en succes met de dopjes!

Jettie Ouwerkerk, 23-11-2014
Graag zou ik een adres willen krijgen waar ik de tot nu toe gespaarde dopjes heen kan sturen. Reactie infoteur, 24-11-2014
Hallo,

In het artikel vindt u twee links waar u adressen kan bekomen, een voor België en een voor Nederland.

Succes!

Mirjam, 10-11-2014
Mijn dochter gaat over 3 weken een spreekbeurt houden over blindengeleidehonden, en in de klas een aanzet geven om dopjes te sparen. Heeft dit nut, waar kunnen de dopjes ingezameld worden? Woonplaats: IJsselmuiden, bij Zwolle. Reactie infoteur, 10-11-2014
Hallo,

Super!

Voor adressen kan u even kijken bij de mensen die zich al hebben opgegeven in de reacties onderaan het artikel. Misschien vindt u wel een adres in uw buurt. Anders kan u zelf ook verzamelpunt worden. Probleem blijft daarna nog altijd om de dopjes naar België te krijgen…

Als er nog mensen zijn die inzamelpunt zijn of willen worden of die ingezamelde dopjes mee naar België kunnen nemen: reacties nog steeds welkom!

Alvast succes met de spreekbeurt!

Mapa

Ron Nikkessen, 06-11-2014
Het inzamelen van de doppen blijkt dus een groot succes te zijn. Getuige de vele onderstaande reacties is het echter veel meer de vraag waar de dopjes zouden moeten worden ingeleverd. Het zou dus goed zijn om bijvoorbeeld bij alle (geselecteerde) supermarkten deze actie kenbaar te maken en daar inzamelcontainers te plaatsen zodat deze actie echt goed van de grond komt. Heeft er iemand een idee of ingang…? Reactie infoteur, 06-11-2014
Helemaal met u eens. In Frankrijk is dit het geval, in België doen een aantal grote winkelketens mee. Nu Nederland nog…

Mariek Haveman, 21-10-2014
Bij wel/niet geschikt staat niet de plastic doppen van pakken sap en pakken melk? Of de plastic doppen van pakken vla en yoghurt.
Mvg,
Mariek Haveman Reactie infoteur, 23-10-2014
Hallo,

Draaidopjes mogen er wel in. Wat er niet in mag zijn de plastic klepjes die je op pakken vindt. Wanneer je die van een pak aftrekt, blijft er altijd nog wat papier of karton achter op het plastic. Daardoor kan men de klepjes niet naar behoren recycleren.

Mvg,

Mapa

Jose, 03-10-2014
Om mee te doen aan uw actie wil ik graag de volgende opmerking en vraag stellen over het materiaal van de doppen. Gaarne uw omschrijving van de gewenste doppen iets nauwkeuriger maken omdat de kreet welke dopjes wel en niet te onduidelijk is.
Op veel kunstof wordt de samenstelling weergegeven dmv letters: hdpe, PP, Pvc, Pet etc.
Ik kan me voorstellen dat u geen pvc materiaal wilt hebben omdat dit de massa onbruikbaar maakt voor hergebruik. Doppen met productresten zijn daarom onbruikbaar voor hergebruik. Wilt u me aangeven welke kunststoffen met code onbruikbaar zijn voor hergebruik? Reactie infoteur, 04-10-2014
Hallo,

Klopt ja. Doppen met productresten zijn inderdaad niet herbruikbaar.

Om juist te weten welke doppen wel of niet mogen, kunt u best eens contact opnemen met de vereniging die de doppen verwerkt. De gegevens vindt u in het artikel. Zij kunnen u exact laten weten welke doppen in aanmerking komen.

Mvg,

Mapa

Ilona Maessen, 28-09-2014
Beste LS,

Wij willen graag een verzamelpunt starten in Heerlen, Zuid-Limburg, Nederland.
Hoe kunnen we dat het beste aanpakken.
We hebben voldoende ruimte om de doppen op te slaan, maar hoe dan verder?
Waar kunnen we informatie krijgen en zijn er zaken waar we vooraf aan moeten denken?

Met vriendelijke groet,
Ilona Maessen Reactie infoteur, 28-09-2014
Hallo,

Tof dat u zich voor de doppen wilt inzetten.

Het beste kan u eens contact opnemen met de Belgische vereniging om te weten hoe u het beste te werk gaat.

Succes met het ophalen en het verzamelen!

Mapa

Angelique, 02-09-2014
Is er een Inlever adres te Amsterdam?

vriendelijke groet Angelique Reactie infoteur, 03-09-2014
Inleveradressen voor Nederland nog steeds meer dan welkom!

Alvast bedankt!

Corrie, 15-07-2014
Ik ben, en met mij heel veel vrienden en kennissen aan het sparen en ik woon in Dronten, provincie Flevoland, wie kan mij vertellen waar ik in mijn buurt de doppen heen kan brengen? Reactie infoteur, 26-07-2014
Graag adressen in de buurt. Alvast bedankt!

Mapa

Lon, 13-07-2014
Nooit geweten dat zoiets bestond, totdat ik gisteren mijn frisdrank flessen ging inleveren. Een man die voor mij stond ging al de doppen eraf halen. Ik ben een Aagie en vroeg hem waarom hij dit deed. Hij heeft mij verteld over jullie programma. Maar zoals ik ben eerst ff gaan google. En Jipp gelezen maar nu weet ik nog steeds niet waar de doppen ingeleverd kunnen worden? Woon nabij Leiden en omstreken. Dus graag een antwoordt waar in te leveren? Reactie infoteur, 13-07-2014
Heeft iemand een adres in de buurt van Leiden?

Alvast bedankt!

Mary-Jane, 09-07-2014
Wij zijn een basisschool KISVELD in Neede (Berkelland). Wij willen graag een verzamelpunt zijn om dopjes te sparen en willen proberen om het hele dorp erbij te betrekken. Zodat we kunnen helpen. Wil graag mee informatie over willen hebben over hoe het in werking gaat. Reactie infoteur, 13-07-2014
Hallo,

Graag verwijs ik naar de Belgische en Nederlandse sites vermeld in het artikel. Zij kunnen u meer informatie geven en zeggen hoe u het het beste kan aanpakken.

Succes!

Dieny, 26-06-2014
In Den Helder bij de basisschool Eben Haezer kun je ook de dopjes inleveren… Reactie infoteur, 27-06-2014
Bedankt voor de reactie en het adres!

Mvg,

Mapa

Tine, 23-06-2014
Hallo Diny. Op omroep Zeeland was pas een meneer uit Zeeuws Vlaanderen die dopjes verzamelde. Naam en adres kan je vast wel achterhalen via Omroep Zeeland. Reactie infoteur, 23-06-2014
Dank je wel voor de snelle en effectieve reactie!

Diny, 23-06-2014
Ik heb er ook al gespaard maar waar kan ik ze afgeven, ik woon in Zeeuws Vlaanderen, misschien in Terneuzen of in de buurt daarvan, kan ik misschien een adres krijgen, ik ga het nog proberen in Sluiskil dat zou ideaal zijn. Ik ga gewoon door met sparen. Reactie infoteur, 23-06-2014
Super!

Aan alle mensen die nog adressen hebben: aarzel niet om ze hier op te geven.

Hartelijk dank!

Gerben van Snits, 17-06-2014
Geachte dames, heren,

Ik heb grote hoeveelheden doppen en ontvang graag tips hoe ik deze kan drogen.
Wassen kan in bad of de wasmachine, maar hoe krijg ik de doppen ooit weer droog?

Alvast bedankt,
Gerben Reactie infoteur, 17-06-2014
Hallo,

Een paar tips: laten drogen in de zon, met een haardroger over gaan, op een handdoek leggen en geregeld draaien (handdoek vastnemen bij de vier hoeken en even mee schudden, terug open leggen), eventueel in een speciale zak in de droogkast.

Hopelijk helpt dit.

Met vriendelijke groeten,

Mapa

Veltmuisje, 13-06-2014
In het golfslagbad Aquarena te Emmen, Drenthe, heeft een verzamelpunt. Ik breng ze daar trouw heen. Reactie infoteur, 14-06-2014
Dank voor de tip!

Erna, 04-06-2014
Hebben jullie het adres van de creative winkel in Ede voor mij. Ik heb heel veel doppen staan. Reactie infoteur, 05-06-2014
Hallo,

Het juiste adres staat inderdaad niet bij de reactie. Zijn er zo veel creatieve winkels in Ede?

Kan de persoon van de creatieve winkel misschien even het juiste adres opgeven via deze site? Alvast bedankt!

Mapa

Els Leijnse, 19-05-2014
Samen met de collega"s spaar ik de dopjes. Maar wij wonen rondom Utrecht.Waar kunnen wij ze inleveren? met vriendelijke groet. Reactie infoteur, 19-05-2014
Hallo,

Spijtig genoeg heb ikzelf geen adressen in Nederland.

Kijk alvast eens even rond bij de vorige antwoorden, misschien vindt u wel een adres in uw buurt. Zit er niets tussen, dan zullen we moeten wachten tot een goede ziel zijn of haar adres opgeeft…

Met vriendelijke groet,

Mapa

Lydia van Dijk, 15-05-2014
Ik las dat er iemand uit Rhenen de dopjes ergens in wil leveren.
Op het spreekuurcentrum van Ziekenhuis Gelderse Vallei te Veenendaal verzamelen wij ze ook, misschien een idee om ze daar in te leveren. Reactie infoteur, 15-05-2014
Hartelijk dank voor de nuttige tip!

Mvg,

Mapa

Daphne, 13-05-2014
Basisschool de Poort in Bleiswijk (ligt tegen Rotterdam) is tijdelijk inzamelpunt Reactie infoteur, 13-05-2014
Hartelijk bedankt voor de reactie!

Mapa

Tineke, 07-05-2014
Melkflessen dopjes staan er wel bij, maar geen MELKPAKKEN dopjes, mogen die ook? Reactie infoteur, 08-05-2014
Hallo,

Neen, het zijn alleen de doppen van flessen, niet van pakken.

Mvg,

Mapa

Marianne, 08-04-2014
DROP JE DOPJE,
in Noordwijkerhout Zuid-Holland,
Kievietshorn 27 2211IK Noordwijkerhout
helma.pascaud@xs4all.nl Reactie infoteur, 19-04-2014
Hartelijk dank voor het adres!

Nellie Grinwis, 06-04-2014
Mogen dopjes van pakken melk en sap ook? Reactie infoteur, 19-04-2014
Hallo,

In het artikel staat exact wat mag en niet mag. Ook op de site staan uitgebreide tips.

Mvg,

Mapa

Harmke, 02-04-2014
Wij wonen in Nunspeet en ik heb heel veel plastic doppen staan. Het inzamelpunt waar wij ze naartoe brachten is er mee gestopt. Weet iemand in de buurt van Nunspeet een inzamelpunt?

Alvast bedankt,
Harmke. Reactie infoteur, 02-04-2014
Zoals u kan zien, zijn adressen nog steeds welkom!

Alvast bedankt!

Mapa

Lorraine, 12-03-2014
Doppen kunnen ook in 's-Gravenzande ingeleverd worden bij verpleegtehuis 'De Kreek' en in Naaldwijk bij basisschool 'de Ouverture' (deze laatste is tijdelijk, ongeveer 2 maanden) Dit zijn plaatsen in Nederland in het Westland. Reactie infoteur, 13-03-2014
Hartelijk dank voor deze reactie!

Doortje, 20-02-2014
Zijn er meer inzamel punten zo ja waar? Reactie infoteur, 21-02-2014
Als iemand nog inzamelpunten kent in Nederland, aarzel niet ze hier op te geven!

Alvast bedankt voor uw hulp.

Wereldwinkel Goirle, 13-02-2014
Met ingang van heden fungeert de Wereldwinkel in Goirle (Tilburgseweg 74) als inzamelpunt voor dopjes! Reactie infoteur, 13-02-2014
Super bedankt voor de reactie en de tip!

Mapa

H. de Droog, 11-02-2014
Mogen de doppen van de pindakaaspotten? Reactie infoteur, 11-02-2014
Hallo,

Neen, net als de doppen van de potten choco zijn ook de doppen van de pindakaaspotten niet geschikt.

Spijtig maar helaas pindakaas ;-)

Veel succes met het inzamelen van andere dopjes!

Mapa

Naam M. vd Wielen, 22-01-2014
Is er een verzamelpunt in Nederland voor de plastic doppen?
groetjes marielouise Reactie infoteur, 22-01-2014
Hallo,

Officiële verzamelpunten zijn er niet.

Er zijn wel heel wat mensen in Nederland die privé de dopjes inzamelen en dan naar België brengen. Lees even de reacties hieronder door en misschien vindt u wel een adres bij u in de buurt.

Succes met het verzamelen!

'n Harks, 15-01-2014
Ik vind het een geweldige actie, ik heb zelf ontelbare vuilniszakken weggebracht, naar ons verzamelpunt in Veldhoven!
Ik kijk alles na voor het de deur uitgaat, je komt bij de dopjes alles tegen: Balpennen Pl: wasknijpers. Enz enz.
Wat mijn vraag is: gaan de honden alleen naar Belgié? Of ook naar Nederland! Ik ken nl bij mij in de buurt een man die nagenoeg
Blind is, wat zou het geweldig zijn als we die stumper kunnen helpen!
Hier zou ik heel graag antwoord ophebben, verder hoe ook ik spaar heel falentiek door hoor. Succes. Groetjes N Harks Reactie infoteur, 15-01-2014
Hallo,

Tof dat u zo hard spaart!

Ik denk dat de honden alleen voor België bestemd zijn. Voor alle zekerheid kan u best eens contact opnemen met het centrum hier in België. U vindt de gegevens in het artikel. Werken zij niet voor Nederland, dan kunnen zij u misschien aan een adres helpen waar u in Nederland terecht kan.

Succes en bedankt voor het sparen!

Mapa

Gerda, 04-12-2013
Ik wil graag helpen met sparen van doppen maar ik weet niet waar ik ze kan in leveren ik woon in Oosterwolde in Friesland wie kan mij helpen? Reactie infoteur, 05-12-2013
Neem zeker eens de reacties onder het artikel door. Hier staan al veel nuttige tips in in verband met adressen in Nederland.

Mvg,

Mapa

Verzamelaar, 26-11-2013
Sorry. Adressen zijn te vinden via onderstaande link (zijn ook in Zuid-Holland en Brabant)
http://www.doppenvoorkika.nl/Home/Contact Reactie infoteur, 26-11-2013
Super! Hartelijk dank voor deze waardevolle tip!

Mvg,

Mapa

Verzamelaar, 25-11-2013
Hallo,

Ik weet dat het tegenstrijdig is met de aktie voor de geleidehonden maar… door het wegvallen van m'n verzameladres zit ik nu met een heleboel doppen. Via via heb ik een adres gekregen van Kika. Door Kika worden nu ook doppen verzameld. Hier is een adres van in Zeeland. Misschien kunnen verzamelaars hier iets mee. Reactie infoteur, 25-11-2013
Hallo,

Hartelijk dank voor de reactie, maar u bent het adres er vergeten bij te zetten.

Kan u nog even een reactie posten met het adres in aub?

Alvast bedankt!

Mapa

Mapa (704 artikelen)
Laatste update: 30-05-2018
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 6
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.