Afslanken door bevriezing: Zeltiq (Cryolipolyse)

Als je zonder pijnlijke ingreep en zonder verdoving vet wilt laten verwijderen, dan kan dat met een Cryolipolyse behandeling. Met deze behandelmethode kun je vet op specifieke plaatsen laten verwijderen. Door Cryolipolyse, de Zeltiq procedure, toe te passen worden vetcellen plaatselijk verwijderd door bevriezing. Dit wordt ook wel afvallen door bevriezing genoemd.

Afvallen door bevriezing van vetcellen

Als je wilt afvallen dan doe je dit door gezonder te eten en veel te bewegen. Vaak val je genoeg af om een mooier figuur te krijgen. Toch blijven er op bepaalde plaatsen in het lichaam vetophopingen bestaan die maar niet weg willen. Met de nieuw ontwikkelde techniek Cryolipolyse kan dit wel. Door op specifieke plaatsen in het lichaam vetcellen te bevriezen kun je ook van die laatste vetbobbels afkomen. De behandeling door bevriezing gebeurt zonder verdoving, zonder injecties en er komt geen operatie aan te pas. Bovendien is de herstelperiode kort, waardoor je snel weer de draad kunt oppakken. Afhankelijk van de hoeveelheid vetcellen kun je genoeg hebben aan één of enkele behandelingen.

Wat is Cryolipolyse?

Cryolipolyse is ontwikkeld door dermatologen van de Harvard Medical School. Ze hebben ontdekt dat vetcellen minder goed tegen kou kunnen dan andere lichaamscellen. Hierdoor is het mogelijk om vetcellen te behandelen zonder daarbij omringend weefsel te beschadigen. Tijdens de behandeling wordt gebruik gemaakt van een apparaat dat is ontwikkeld door Zeltiq Aesthetics Inc. Dit apparaat koelt de vetcellen en laat ze verdwijnen. Omdat het apparaat eigenlijk het werk doet wordt de behandeling ook wel de Zeltiq procedure genoemd.

Hoe werkt bevriezing van vetcellen?

Tijdens de procedure met het gebruik van het Zeltiq apparaat worden vetcellen op bepaalde plaatsen in het lichaam afgekoeld. Door de koeling verdwijnen de vetcellen. Ze worden opgenomen en afgevoerd door het lichaam. Op een geheel natuurlijke wijze vermindert de vetlaag. Na de behandeling kunnen soms blauwe plekken ontstaan en een beurs gevoel. Ook kun je tijdelijk last hebben van gevoelsvermindering van de behandelde plekken. Deze klachten verdwijnen vrij snel na de behandeling (enkele dagen tot weken).

Zeltiq procedure versus Liposuctie

De Zeltiq procedure lijkt wel een beetje op liposuctie, maar er zijn echter grote verschillen. De Zeltiq procedure is niet bedoeld om veel vet te laten verwijderen. Het gaat bij deze procedure om kleinere ophopingen in het lichaam. Bij liposuctie worden meer vetcellen verwijderd, maar wordt omringend weefsel vaak beschadigd, evenals de huid. Ook valt liposuctie in de categorie ‘zware ingrepen’, wordt er vaak gebruik gemaakt van narcose en is de langere herstelperiode pijnlijk.

Behandeling en resultaat

Een behandeling met Cryolipolyse betekent het volgende:
  • de behandeling duurt ongeveer 2 uur
  • geen pijn of irritaties
  • geen napijn
  • geen tot zeer korte herstelperiode

De resultaten

Na een behandeling kun je gelijk resultaat zien. Het proces van het lichaam om op natuurlijke wijze de vetcellen af te voeren duurt iets langer. Daarom is een goed resultaat pas na twee tot vier maanden zichtbaar. Je kunt het merken aan kleding die te ruim zit. Echter, als je een BMI van 30 of minder hebt dan zie je gelijk resultaat in vermindering van je omvang (1-2 cm). De verwijdering van vetcellen door bevriezing is blijvend.

Wat kost afslanken door bevriezing?

De kosten van een behandeling met een Zeltiq apparaat liggen rond de € 1.400. Eén behandeling bestaat uit één zone. Een zone is bijvoorbeeld beide lovehandles. Als je een behandeling wilt laten uitvoeren dan krijg je te maken met een wachtlijst. Houd hier rekening mee als je dit van plan bent.
© 2010 - 2024 Jozzie, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
EHBO – bevriezingEHBO, Eerste Hulp Bij Ongelukken, het woord zegt het al. Bij EHBO gaat het er om dat je iemand kunt helpen als hij een o…
Bevriezing in de geneeskundeBevriezing in de geneeskundeBevriezing van de huid komt voor wanneer de huid bloot wordt gesteld aan grote koude. Er treedt dan weefselbeschadiging…
Bevriezing bij de mensBevriezing bij de mensBevriezing van de mens komt voor wanneer de omgevingstemperatuur gedurende langere tijd erg laag is, waardoor de mens ni…
Hardlopen: loop je slank!Hardlopen: loop je slank!Hardlopen en joggen is een uitstekende vorm van sport om een paar kilo kwijt te raken. Vooral nu de zomer voor de deur s…
Jozzie (244 artikelen)
Laatste update: 17-09-2010
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.