Menstruatie zonder problemen uitstellen

Menstruatie zonder problemen uitstellen Vrouwen hebben vaak last van hun menstruatie op ongepaste ogenblikken, wanneer ze op vakantie gaan bijvoorbeeld. Een volksgeloof verteld ons dat het ongezond is om de menstruatie uit te stellen, het tegendeel is waar.

Bij gebruik van de pil

Makkelijk en veilig

Bij vrouwen die voorbehoedsmiddelen nemen, zoals de pil, is het heel eenvoudig om de menstruatie uit te stellen. Dit kan handig zijn tijdens vakantieperiodes of drukke periodes op het werk. In tegenstelling tot wat vele mensen beweren is dit allerminst ongezond voor het lichaam.

De juiste werkwijze

Een andere bewering die veel mensen doen is dat wanneer je de menstruatie wil uitstellen, je gewoon de pil moet verder nemen. Dit is allerminst waar en moet ten alle tijden vermeden worden, in sommige gevallen kan dit zelfs lijden tot zwangerschap!

Voor wie de klassieke pil gebruikt met 21 tabletjes met dezelfde samenstelling en kleur geldt de volgende werkwijze:
  • Neem de 21 tebletjes
  • Las 7 dagen in zonder pil
  • Start na deze 7 dagen een nieuwe reeks van 21 pillen

Vrouwen die de nieuwe pil met 28 tabletten gebruiken, waarbij de laatste 2 neppillen zijn is het makkelijker. Sla de neppillen gewoon over en start na de reeks van 28 tabletten gewoon met een nieuwe reeks van 28 tabletten. Voor wie de pil met drie kleuren gebruiken, ook wel de trifasische pil genoemd, is het uitstellen moeilijker. Wie deze gebruikt en de menstruatie graag wil overslaan schakelt beter over op de klassieke pil. Vrouwen die de vaginale ring gebruiken mogen deze in geen geval laten zitten en moeten hem na 3 weken direct vervangen door een andere!

Andere middelen

Vrouwen die geen van bovenstaande voorbehoedsmiddelen gebruiken en toch hun regels of maandstonden even willen uitstellen bestaan er ook andere oplossing. Het is echter sowieso aangewezen om de pil te gebruiken in plaats van deze andere middelen, tenzij het niet anders kan.

Preparaat

Er bestaat een speciaal hormoonpreparaat dat de huisarts kan voorschrijven, dit bevat echter meer hormonen dan de pil. Hier kan het lichaam negatief reageren zoals spanningen in de billen en de borsten. Veel artsen zullen dit dan ook afraden.

Medicatie

De arts kan ook een pilletje voorschrijven, Primolut. Hierbij moet je uiterlijk drie dagen voordat je ongesteld wordt 3 maal 1 tablet per dag slikken. Hierdoor kun je de menstruatie 10 tot 14 dagen uitstellen. Dankzij Promolut is het ook mogelijk om uw menstruatie te vervroegen.

Spontane bloedingen

Maak je geen illusies, hoewel het helemaal niet ongezond is om de beschreven handelingen te blijven herhalen zal de menstruatie uiteindelijk op natuurlijke wijze tevoorschijn toveren. Wanneer je merkt dat je plots bloedingen begint te vertonen of je menstruatie is reeds drie maanden uitgesteld, las je best even een kleine pauze in.
© 2011 - 2024 Harrys, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Menstruatie uitstellen, hoe kunt u dit doen?Menstruatie uitstellen, hoe kunt u dit doen?Een menstruatie komt niet altijd zo gelegen. Bij meer dan vijftig procent van alle vrouwen is de ongesteldheid een pijnl…
De menstruatiecyclusNagenoeg alle vrouwen hebben er tussen de 35 en 40 jaar mee te maken. Iedere maand opnieuw. Er is al veel over gesproken…
Meer over menstruatiepijnVooral tienermeisjes hebben er veel last van, maar ook veel volwassen vrouwen krijgen er één keer in de maand mee te mak…

Invloed van hormonen op het vrouwelijk lichaamInvloed van hormonen op het vrouwelijk lichaamNet zoals de vaginale ring en de anticonceptiepleister bevat ook de pil twee kunstmatige hormonen. Deze twee hormonen, p…
De EHBO-app kan je leven reddenDe EHBO-app kan je leven reddenEen EHBO-app. Het is inmiddels tijdens de aardbeving in Haiti bewezen dat zo'n app levens kan redden. In Nederland heeft…
Harrys (177 artikelen)
Laatste update: 19-01-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.