Dagelijkse buikspieroefeningen

Dagelijkse buikspieroefeningen We zien ze overal, vrouwen met prachtige strakke buiken en stiekem zijn er heel veel vrouwen die dat zelf ook willen. Zo'n buik bereik je niet alleen door af te vallen, nee je zult ook andere dingen moeten doen. Hier een paar oefeningen die je in een korte tijd dagelijks kunt uitvoeren.

De strakke buik

Een strakke buik is mooi en heel erg gewild. Toch hebben heel veel vrouwen er moeite mee om dat te bereiken. Heel gek is dat ook niet, je zult er veel voor moeten doen. Een dunne buik kan je bereiken door een dieet te volgen, maar een echt strakke buik heeft meer nodig dan weinig vet. Je zult de spieren in je buik moeten trainen. Hieronder een lijstje met een aantal buikspieroefeningen die je dagelijks in tien minuten kan doen.

Dagelijkse workout

Het is zoals de naam al zegt, een dagelijkse workout. Je zult veel discipline moeten hebben om het echt dagelijks te kunnen doen, maar als het eenmaal in je systeem zit, moet het lukken. Probeer een standaard tijd te bedenken waarop je het elke dag doet, anders past het misschien niet meer in je schema. Je kunt altijd aan iemand vragen of die je wil helpen herinneren, of ergens een briefje op hangen als een herinnering. Kijk maar wat voor jou het beste werkt. Voer de oefeningen op een platte ondergrond uit, het handigste is een dun sport matje.

De basis crunch

Ga op de grond liggen op je rug en hou allebei je knieën gebogen. Je voeten moeten plat op de grond staan. Leg je handen in je nek, ongeveer achter je oor. Je hebt nu de juiste houding. Til nu je schouderbladen op en zorg dat elke keer als je omhoog komt je hoofd even recht vooruit kijkt. Je onderrug moet gewoon op de grond blijven. Doe deze oefening ongeveer 30 seconden.

De rechter en linker buikspier crunch

Bij de rechter en linker buikspier crunch neem je dezelfde houding aan als bij de basis crunch. Alleen in plaats van beide handen achter je hoofd te plaatsen, plaats je nu maar één hand achter je hoofd, afhankelijk van welke kant je doet. Bij de rechter buikspier crunch leg je alleen je rechterhand achter je hoofd, je linkerhand leg je plat op je onderbuik. Je brengt je rechter schouderblad weer van de grond en beweegt hem richting je linker knie. Dit doe je ongeveer 30 seconden. Nu wissel je alles om, dus linkerhand achter je hoofd, rechterhand op je onderbuik en je tilt nu je linker schouderblad richting je rechter knie. Ook dit doe je 30 seconden.

De fiets crunch

Zorg dat je rug plat op het matje ligt en plaats beide handen achter het hoofd. Bij deze oefening moeten je voeten de grond niet raken, maar moet je beide knieën recht omhoog houden. Hou je schouders omhoog getild. Nu ga je elke keer afwisselend met je rechter elleboog richting je linkerknie of met je linker elleboog richting je rechterknie. Als je elleboog de ene knie heeft bereikt, strek je het andere been recht vooruit. Dit is dus de fiets beweging. De oefening is continu en je schouders raken de grond niet tussendoor. Doe dit 30 seconden. Als je de oefening nog niet helemaal snapt, kun je een filmpje opzoeken ter verduidelijking.

De lange arm crunch

Bij deze oefening moet je languit plat op je rug op je matje liggen. Je armen strek je langs je oren omhoog, zorg dat je handen boven je hoofd tegen elkaar zijn. Nu moet je je schouders van de grond optillen, zodat je telkens vooruit kunt kijken even. Zorg dat je handen langs je oor blijven. Doe deze oefening 30 seconden.

De verticale plank crunch

Zorg dat je rug plat op het matje ligt. Strek je benen recht omhoog. Dit is een lastige oefening, want er zijn veel mensen die hun benen niet recht omhoog kunnen houden. Als dat zo is, kun je deze oefening beter overslaan, in plaats van jezelf te veel forceren.
Als je benen gestrekt zijn, moet je met je handen achter je hoofd weer je schouders gaan optillen. Doe dit 30 seconden.

Afwisseling

Dit zijn een aantal goede oefeningen en als de één fijner is dan de andere kun je hem altijd dubbel doen. Hetzelfde geldt voor als je een bepaalde oefening niet fijn vindt, die kun je altijd overslaan. In het begin is het misschien lastiger, maar naarmate je spieren sterker worden zal het beter gaan. Probeer jezelf niet te forceren, in het begin moet je het misschien iets korter doen en als je verder bent kun je het misschien steeds langer doen. Als je dagelijks te veel vindt kun je ook altijd om de dag doen. Probeer er wel een regelmaat in te houden, anders zul je het snel overslaan of vergeten.

Tips

Behalve regelmaat houden en voor reminders zorgen, zijn er meer dingen die kunnen helpen. Zo kun je dvd's kopen met voorbeeld filmpjes en duidelijke uitleg, of simpelweg een cd met iemand erop die aanmoedigt. Er zijn genoeg handige attributen die je kunnen helpen en handige workout pakketten die je kunt kopen.
© 2011 - 2024 Sfinx, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Buikspieroefeningen: buikspieren trainen voor een sixpackBuikspieroefeningen: buikspieren trainen voor een sixpackIedereen wil graag een strakke buik of een sixpack. Een goedgetrainde buik ziet er niet alleen mooi uit, maar de buik is…
BBB: De buik trainen met de meest effectieve oefeningenDe billen, buik en benen zijn voor veel vrouwen een probleemgebied. Tijdens het opbouwen van een mooi slank figuur is ee…
Strakke buik zonder dieet: effectieve oefeningen voor thuisStrakke buik zonder dieet: effectieve oefeningen voor thuisEen buikje, velen kampen met te veel vet op de buik en slappe buikspieren. En wie wil er niet een platte buik? Met een p…
De beste buikspieroefeningen voor een strakke buik!De beste buikspieroefeningen voor een strakke buik!Wie wilt nou niet een strak lichaam? Veel mensen willen graag een strak lichaam of een strakke buik, maar ze weten niet…

Mooie tattoo, toch verwijderenMooie tattoo, toch verwijderenHet kan gebeuren, enig moment heb je een mooie tattoo laten zetten en om wat voor reden moet die tattoo toch weg. Zie he…
Emotionele Intelligentie (EQ) op de werkvloerWat zijn je diploma's? Waar heb je gestudeerd? Hoe waren je cijfers voor wiskunde? Spreek je goed Engels? Het zijn allem…
Sfinx (51 artikelen)
Gepubliceerd: 12-03-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.